Plusz

Kikkel bővüljön a Halhatatlanok Társulata?

2023.03.08. 14:20
Ajánlom
2023-ban is a közönség döntheti el, hogy a szakmai kuratórium által jelölt művészek közül kik legyenek a Halhatatlanok Társulatának új tagjai, akiknek a lábnyomát is elhelyezik a Halhatatlanok sétányán.

Idén is neves művészekből és közéleti személyiségekből álló kuratórium döntött arról, kik legyenek a Halhatatlanok Társulatának jelöltjei, akik közül a közönség választhatja ki, kiket tart legméltóbbnak az elismerésre. A négy kategória – színész, színésznő, operaénekes, táncművész – mindegyikében négy-négy jelöltre szavazhatnak az ATV nézői, sms-ben vagy online.

A jelöltek nevét Szinetár Miklós, a díj egyik alapítója jelentette be, akit tavaly a Halhatatlanok Társulatának tiszteletbeli tagjának választottak.

Örökös tagok lehetnek, akikről a közönség úgy vélekedik, hogy tehetségükkel, a nemes célok melletti kiállásukkal sokat tettek a kultúráért, a művészetért és a társadalomért.

Az új tagok lábnyomát a Nagymező utca Operettszínház előtti részén, a Halhatatlanok sétányán helyezik majd el.

Az idei jelöltek névsora:

Színészek:

 • Csuja Imre
 • Kovács István
 • Mucsi Zoltán
 • Reviczky Gábor

Színésznők:

 • Piros Ildikó
 • Szirtes Ági
 • Voith Ági
 • Zsurzs Kati

Operaénekesek:

 • Komlósi Ildikó
 • Ötvös Csilla
 • Sümegi Eszter
 • Szűcs Márta

Táncművészek:

 • Frenák Pál
 • Kékesi Mária
 • Kováts Tibor
 • Ladányi Andrea

Szavazni ezen a linken lehet.

Fejléckép: Csuja Imre, Voith Ági, Komlósi Ildikó, Frenák Pál (fotó/forrás: Nagy Gergő / Örkény Színház, Fábián Évi / Fidelio, Emmer László / FrenÁk Társulat)

Tiszteletbeli tagjává fogadta a Halhatatlanok társulata a kezdeményezés alapítóit

Kapcsolódó

Tiszteletbeli tagjává fogadta a Halhatatlanok társulata a kezdeményezés alapítóit

Szegvári Katalin, Érdi Sándor és Szinetár Miklós a szeptember 17-i lábnyomavatón vehette át az emlékplakettet, amellyel a három alapító is a Halhatatlanok Társulatának tagja lett.

Ők a Halhatatlanok Társulatának új tagjai

Ők a Halhatatlanok Társulatának új tagjai

Újabb nyolc művésszel bővült a Halhatatlanok Társulata, idén is a közönség szavazatai döntöttek négy kategóriában. Hamarosan a díjazottak lábnyomával bővül a Nagymező utcai Halhatatlanok sétánya.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Számos jelentkező pályázik a Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjára

A Magyar Állami Operaház főigazgatói pályázatára március 28-ig lehet jelentkezni, a napokban megjelent hírek szerint több jelentkező, énekes, karmester és rendező is megméretteti magát.
Színház

Újabb akadály gördült Eszenyi Enikő budapesti visszatérése elé

Eszenyi Enikő február végén eltörte a csuklóját a Csodálatos vagy, Júlia! című előadás fotóspróbáján. Emiatt májusra kellett halasztani az előadás premierjét a Játékszínben, most pedig Pásztor Erzsi jelentette be, hogy visszaadja a szerepét.
Vizuál

Felszabadított női testek, tabuk nélkül

Saját testüket médiumként használva fogalmazták meg a női lét kérdéseit azok az művészek, akiknek munkáit a Liget Galéria „Lerántjuk a leplet” című kiállításán láthatjuk még április 6-ig.
Vizuál

Ha ezt a tekintetet látja, jobb, ha menekül

Ha nem is hallott még a Kubrick-nézésről, egész biztosan látta már valamelyik filmben az amerikai rendező védjegyévé vált megoldást, amely minden egyszerűsége ellenére vérfagyasztóan hatásos.
Klasszikus

Benjamin Appl, a bársonyos hangú dalkirály, akit muszáj hallani

Végtelen szín áramlik a hangjában, és szinte elviselhetetlenül megindító, ahogy énekel. Így vélekednek a nemzetközi kritikusok a német–brit lírai sztárbaritonról, Benjamin Applről.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz ajánló

VeszprémFest 2023: jön Alvaro Soler, Mariza, Anna Netrebko, Joss Stone, Norah Jones és Rost Andrea

A két évtizedes prémium zenei fesztivál július 12. és 16. között a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt zenei rendezvényeként fennállásának egyik legváltozatosabb programjával ünnepel.
Plusz ajánló

Fesztiválokkal nyílik a tavasz – itt az áprilisi Fidelio

Számos fesztiválajánlóval, interjúkkal, kritikákkal és részletes programbontásokkal megjelent a 2023. áprilisi Fidelio.
Plusz hír

Mesepályázatot hirdetnek Méhes György emlékére

A Méhes György – Nagy Elek Alapítvány és a Magyar Írószövetség csaknem egymillió forint összdíjazással Méhes György-mesepályázatot hirdet magyar gyermekirodalmi művek születésének ösztönzésére.
Plusz interjú

„Nem karriert, sokkal inkább magamat próbáltam építeni” – interjú Menyhárt Jenővel, az Európa Kiadó énekes-gitárosával

„Az én fejemben is többször megfordult, hogy disszidáljak. Egyszer ténylegesen közel kerültem ahhoz, hogy meg is tegyem” – meséli az Európa Kiadó énekes-gitárosa, Menyhárt Jenő. Interjú.
Plusz hír

„Vissza a pénzt a kultúrába!” – Duda Éva és Fodor Tamás felolvasta a FESZ követeléseit a Civil Sugárúton

Az 1848-as forradalom évfordulója alkalmából Civil Sugárút néven, civil szervezetek részvételével tartottak eseménysorozatot a Hősök tere és az Andrássy út között március 14-én és 15-én. Itt hangzott el a Független Előadó-művészeti Szövetség kiáltványa.