Plusz

Kilencen a New York Café bárzongorista verseny negyedik fordulójában

2012.02.06. 11:47
Ajánlom
A február 12-én megrendezendő esten filmzenék, valamint Máté Péter és Cserháti Zsuzsa slágereinek előadásával bizonyíthatnak a versenyzők.

A január 29-i harmadik fordulóban az operettek és a popslágerek világába kalauzoltak New York Café bárzongorista verseny résztvevői. Előbbiekből szabadon készülhettek a versenyzők, a 80-as, 90-es évek könnyűzenei 12-es listáját Nyári Károly zsűrielnök állította össze.  Szentpéteri Csilla, Rakonczai Viktor és  Nyári Károly vasárnap - a hangszeres tudás mellett - a szenvedélyességet, a romantika megjelenését és a közönséggel való kommunikációt figyelte a leginkább. A forduló után hárman kerültek kieső pozícióba, közülük a zsűri Mida Oszkárt tartotta a mezőnyben, Gallyas Lakatos Róbert és Almási Antal az internetes szavazók döntésére várt. 

A két lehetséges továbbjutó produkciói a http://www.barzongorista.hu/ oldalra kerültek fel, ahol az internetes szavazók A párbajra összesen 258 voks érkezett szerda éjfélig, ebből Almási Antal 40, Gallyas Lakatos Róbert pedig 218 szavazatot kapott - ő készülhet tehát kettejük közül a február 12-én megrendezendő negyedik fordulóra. A versenyben maradt zongoristák tehát: Banyák József, Berki Artúr, Csikós József, Darvas Tamás, Gallyas Lakatos Róbert, Mida Oszkár, ifj. Ökrös Ottó, Pintér Péter és Szűcs Gyula - ők filmzenék, valamint Máté Péter és Cserháti Zsuzsa slágereinek előadásával bizonyíthatják rátermettségüket a negyedik fordulóban.

A New York Café bárzongorista verseny során összesen 6 estén mérik össze a tudásukat a versenyzők. Az utolsó, március 31-i gálaestre heten maradnak, közülük kerül ki az, aki megnyeri a New York Café egymillió forint értékű, öt est megtartására szóló szerződését. A művészek a "világ legszebb kávéházának" impozáns falai között a Roland csúcsmodelljét, a V-Piano Grand-t szólaltathatják meg. A „korlátlan lehetőségek zongorája" testében többcsatornás hangrendszer található, amely elmossa a határvonalat a digitális és akusztikus zongora világa között.

A február 12-i estre már elfogytak a jegyek, de a következő, február 26-án tartandó fordulóra, valamint a március 31-i gálaestre már lehet asztalt foglalni a www.barzongorista.hu oldalon.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elhunyt Magyar Gábor gordonkaművész

Életének 60. évében, 2021. február 23-án súlyos betegség után elhunyt Magyar Gábor, az Opera Zenekar gordonkaművésze.
Klasszikus

Ők részesülnek állami zenei ösztöndíjban

Idén 23 fiatal részesül állami zenei ösztöndíjba: Fischer Annie zenei előadóművészeti ösztöndíjban tizenhárman, Kodály Zoltán zenei alkotói ösztöndíjban heten, Lakatos Ablakos Dezső dzsessz-előadóművészeti ösztöndíjban hárman.
Színház

Ingyenes stream-előadásként láthatók a Magyar Színház jelenetíró pályázatának döntősei

A Pesti Magyar Színház 2020 novemberében jelenetíró pályázatot hirdetett, melynek témája a karantén utáni élet volt. A beérkezett 193 pályamű közül a legjobb 7 bemutatkozási lehetőséget is kap, melyet az érdeklődők a színház Facebook-oldalán és honlapján ingyenesen megtekinthetnek.
Könyv

Nem véleményezheti az új érettségi vizsgamodellt a Magyartanárok Egyesülete

Növekszik a magolandó anyag mennyisége az új érettségi vizsgamodellben, az olvasás öröme helyett a „műcímek bemagolása” lesz a cél a Magyartanárok Egyesülete szerint. Hiába mondanák el a véleményüket, nem kaptak erre lehetőséget.
Vizuál

Itt nézheti meg a Természetes fény első előzetesét!

Megérkezett a Závada Pál regényéből készült film első előzetese. Nagy Dénes filmje a Berlinale versenyprogramjában is szerepel. Egy II. világháborús alakulatról szól, amely a keleti fronton teljesít szolgálatot.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Bowie dala szólt a marsi landolás közben, de nem Bowie énekelt

Több mint 470 millió kilométer megtétele után sikeresen landolt a Marson a NASA Perseverance marsjárója közép-európai idő szerint csütörtök este. Közben Yungblud feldolgozásában David Bowie Life on Mars című dala szólt.
Plusz hír

Óriási lila pulóver díszíti a bécsi Stephansdomot

A bécsi Stephansdom idén egy rendhagyó böjti lepellel, egy hatalmas, kötött lila pulóverrel készült a húsvétig tartó böjti időszakra. A kortárs képzőművészeti alkotást Erwin Wurm osztrák művész tervezte, akinek nem ez az egyetlen alkotása a székesegyházban.
Plusz ajánló

Szenvedélybetegek rehabilitációs otthonát támogatja a Quimby koncertfilmje

Február 27-én több mint 24 órán át elérhető a Quimby újonnan rögzített koncertfilmje, amelyben meghívott vendégművészek énekelnek. Kiss Tibi még nincs a zenekarral, segítségre van szüksége.
Plusz ajánló

Tanuljon az Isteni színjátékról Nádasdy professzor úr fordításából!

Hoványi Márton, az ELTE TÓK adjunktusa vezetésével február 24-én nyilvános mesterkurzust indít a Műgond Dante Isteni színjáték című művéről. Az előadók között van a mű legújabb fordítója, Nádasdy Ádám is.
Plusz interjú

„A kultúra ablak, amely bepillantást enged egy ország életébe” – Így készül a nyitásra a Budapesti Kínai Kulturális Központ

Kína és Magyarország barátsága hosszú múltra tekint vissza, az elmúlt években pedig még intenzívebbé vált a két ország közötti együttműködés. A Budapesti Kínai Kulturális Központ azzal a céllal jött létre, hogy előmozdítsa a kulturális folyamatokat. A központ munkájáról, a kínai néplélekről és az újranyitás utáni tervekről Jin Hao, a Budapesti Kínai Kulturális Központ igazgatója beszélt.