Plusz

Kilencen a New York Café bárzongorista verseny negyedik fordulójában

2012.02.06. 11:47
Ajánlom
A február 12-én megrendezendő esten filmzenék, valamint Máté Péter és Cserháti Zsuzsa slágereinek előadásával bizonyíthatnak a versenyzők.

A január 29-i harmadik fordulóban az operettek és a popslágerek világába kalauzoltak New York Café bárzongorista verseny résztvevői. Előbbiekből szabadon készülhettek a versenyzők, a 80-as, 90-es évek könnyűzenei 12-es listáját Nyári Károly zsűrielnök állította össze.  Szentpéteri Csilla, Rakonczai Viktor és  Nyári Károly vasárnap - a hangszeres tudás mellett - a szenvedélyességet, a romantika megjelenését és a közönséggel való kommunikációt figyelte a leginkább. A forduló után hárman kerültek kieső pozícióba, közülük a zsűri Mida Oszkárt tartotta a mezőnyben, Gallyas Lakatos Róbert és Almási Antal az internetes szavazók döntésére várt. 

A két lehetséges továbbjutó produkciói a http://www.barzongorista.hu/ oldalra kerültek fel, ahol az internetes szavazók A párbajra összesen 258 voks érkezett szerda éjfélig, ebből Almási Antal 40, Gallyas Lakatos Róbert pedig 218 szavazatot kapott - ő készülhet tehát kettejük közül a február 12-én megrendezendő negyedik fordulóra. A versenyben maradt zongoristák tehát: Banyák József, Berki Artúr, Csikós József, Darvas Tamás, Gallyas Lakatos Róbert, Mida Oszkár, ifj. Ökrös Ottó, Pintér Péter és Szűcs Gyula - ők filmzenék, valamint Máté Péter és Cserháti Zsuzsa slágereinek előadásával bizonyíthatják rátermettségüket a negyedik fordulóban.

A New York Café bárzongorista verseny során összesen 6 estén mérik össze a tudásukat a versenyzők. Az utolsó, március 31-i gálaestre heten maradnak, közülük kerül ki az, aki megnyeri a New York Café egymillió forint értékű, öt est megtartására szóló szerződését. A művészek a "világ legszebb kávéházának" impozáns falai között a Roland csúcsmodelljét, a V-Piano Grand-t szólaltathatják meg. A „korlátlan lehetőségek zongorája" testében többcsatornás hangrendszer található, amely elmossa a határvonalat a digitális és akusztikus zongora világa között.

A február 12-i estre már elfogytak a jegyek, de a következő, február 26-án tartandó fordulóra, valamint a március 31-i gálaestre már lehet asztalt foglalni a www.barzongorista.hu oldalon.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Lady Gagának szabadott, amit Radics Giginek nem

Az Egyesült Államokban nagy hagyománya van annak, hogy az új elnököt popsztárok körében eskessék fel. Tegnap Joe Bidennek Lady Gaga énekelt himnuszt, tizenkét éve Aretha Franklin tette felejthetetlenné Obama beiktatását. De Barbra Streisand, Ricky Martin és Gene Kelly egyaránt mutatkoztak hasonló szerepben. És mi az, amiért Radics Gigit tetemre hívták, Lady Gagát viszont nem?
Klasszikus

Bősze Ádám és a Budapesti Vonósok kalauzolnak Schubert világába

A Budapesti Vonósok háromrészes sorozatában a zenetörténet egyik legtitokzatosabb, alig 31 évesen elhunyt zsenijének remekműveit ismerhetjük meg közelebbről január 22-én.
Klasszikus

Bogányi Tibor karmesteri pálca helyett csellót ragad A magyar kultúra napján

Magyar zeneszerzők művei csendülnek fel 2021. január 22-én, pénteken, a magyar kultúra napján 19.30 órakor a Müpában. A pécsi zenekar ünnepi koncertjét a Müpa Home ingyenes közvetítéssorozat keretében élőben követheti majd a közönség az intézmény online platformjain.
Klasszikus

Dokumentumfilm készült Erkel Ferenc Himnuszáról – Nézze meg online, itt!

A Himnusz keletkezéséről készített dokumentumfilmet a Budapesti Filharmóniai Társaság (BFT) és az Erkel Ferenc Társaság A Himnusz regényes története címmel, Juhász Annával és Becze Szilviával.
Klasszikus

Valós időben, koncert közben is nézői kérdésekre válaszol Hámori Máté és az ÓDZ

No, persze biztosított a zavartalan zeneélvezet is. Az Óbudai Danubia Zenekar új sorozatában a kulisszák mögé vezet, hogy belülről nézzük meg, hogyan folyik egy zenekari próba, mit csinál egy karmester és hogyan születik meg a koncert.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz magazin

Lady Gagának szabadott, amit Radics Giginek nem

Az Egyesült Államokban nagy hagyománya van annak, hogy az új elnököt popsztárok körében eskessék fel. Tegnap Joe Bidennek Lady Gaga énekelt himnuszt, tizenkét éve Aretha Franklin tette felejthetetlenné Obama beiktatását. De Barbra Streisand, Ricky Martin és Gene Kelly egyaránt mutatkoztak hasonló szerepben. És mi az, amiért Radics Gigit tetemre hívták, Lady Gagát viszont nem?
Plusz galéria

Két ember, akik a világ legmagasabb fáit fényképezik, hogy unokáik is láthassák őket

Az egyre nagyobb mértékben végrehajtott erdőirtások miatt veszélyben vannak a világ legmagasabb fái. Steven Pearce és Jennifer Sanger elhatározták, hogy lefényképezik őket, hátha észbe kapnak az erdőirtók: hatalmas értéket készülnek elpusztítani.
Plusz hír

Bach és Händel művei szólnak az oltóközponttá alakított Salisbury Székesegyházban

Ideiglenes oltóközpont lett a 800 éves délnyugat-angliai Salisbury Katedrálisból. Az orvosok dolgoznak és orgonazene szól, miközben a 80 év felettiek megkapják a koronavírus elleni Pfizer/BioNTech vakcinát.
Plusz hír

Online rendezik meg az éves szinkronszemlét

A Színházi Dolgozók Szakszervezetének Szinkron Alapszervezete (SziA) ősszel rendezte volna meg a hagyományos Szinkronünnepet és a Szinkronikum Díjátadó gálát, viszont a járványhelyzet miatt az esemény elmaradt. A szervezet azonban fontosnak tartja, hogy – habár most nincs lehetőség a személyes találkozásra – díjazza a tavalyi év legjobb szinkronos alkotásait és a legkiemelkedőbb művészeket.
Plusz hír

Gyönyörű, zöld kertté alakul Párizs legendás sugárútja, a Champs-Élysées

Átalakul a francia főváros leghíresebb sugárútja, miután Anne Hidalgo polgármester zöldutat adott a zöld elképzelésnek. 2030-ra már teljesen új fényben tündökölhet a ma még brutális autóforgalommal terhelt Champs-Élysées.