Plusz

Kilencen a New York Café bárzongorista verseny negyedik fordulójában

2012.02.06. 11:47
Ajánlom
A február 12-én megrendezendő esten filmzenék, valamint Máté Péter és Cserháti Zsuzsa slágereinek előadásával bizonyíthatnak a versenyzők.

A január 29-i harmadik fordulóban az operettek és a popslágerek világába kalauzoltak New York Café bárzongorista verseny résztvevői. Előbbiekből szabadon készülhettek a versenyzők, a 80-as, 90-es évek könnyűzenei 12-es listáját Nyári Károly zsűrielnök állította össze.  Szentpéteri Csilla, Rakonczai Viktor és  Nyári Károly vasárnap - a hangszeres tudás mellett - a szenvedélyességet, a romantika megjelenését és a közönséggel való kommunikációt figyelte a leginkább. A forduló után hárman kerültek kieső pozícióba, közülük a zsűri Mida Oszkárt tartotta a mezőnyben, Gallyas Lakatos Róbert és Almási Antal az internetes szavazók döntésére várt. 

A két lehetséges továbbjutó produkciói a http://www.barzongorista.hu/ oldalra kerültek fel, ahol az internetes szavazók A párbajra összesen 258 voks érkezett szerda éjfélig, ebből Almási Antal 40, Gallyas Lakatos Róbert pedig 218 szavazatot kapott - ő készülhet tehát kettejük közül a február 12-én megrendezendő negyedik fordulóra. A versenyben maradt zongoristák tehát: Banyák József, Berki Artúr, Csikós József, Darvas Tamás, Gallyas Lakatos Róbert, Mida Oszkár, ifj. Ökrös Ottó, Pintér Péter és Szűcs Gyula - ők filmzenék, valamint Máté Péter és Cserháti Zsuzsa slágereinek előadásával bizonyíthatják rátermettségüket a negyedik fordulóban.

A New York Café bárzongorista verseny során összesen 6 estén mérik össze a tudásukat a versenyzők. Az utolsó, március 31-i gálaestre heten maradnak, közülük kerül ki az, aki megnyeri a New York Café egymillió forint értékű, öt est megtartására szóló szerződését. A művészek a "világ legszebb kávéházának" impozáns falai között a Roland csúcsmodelljét, a V-Piano Grand-t szólaltathatják meg. A „korlátlan lehetőségek zongorája" testében többcsatornás hangrendszer található, amely elmossa a határvonalat a digitális és akusztikus zongora világa között.

A február 12-i estre már elfogytak a jegyek, de a következő, február 26-án tartandó fordulóra, valamint a március 31-i gálaestre már lehet asztalt foglalni a www.barzongorista.hu oldalon.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Tánc

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.
Klasszikus

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz művészet

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Plusz nyár

A júliusi Fidelio már a polcokon van

Az ingyenes programmagazinban a júliusi eseménynaptár mellett megtalálja Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, gasztro ajánlatunkat, valamint számos interjút, többek között Dragomán György íróval és Szabó Balázs zenésszel. Lapozzon bele online!
Plusz veszprémfest

Újra opera Veszprémben

Erős programmal várja közönségét az idén 15. évét ünneplő VeszprémFest.
Plusz kult50

Kiderült, kik ők: Íme a kultúra 50 arca 2018-ban

Megvan A kultúra 50 arca. A legújabbak. A Fidelio 2018-as KULT50 kiadványát június 7-én délelőtt mutatták be a Rózsavölgyi Szalonban. A lap először 2017-ben jelent meg, akkor a hazai kultúra másik 50 arca szerepelt benne. Az új névsor alább olvasható.
Plusz gasztro

Eper minden mennyiségben!

Az eper, szamóca vagy egyes tájakon szeder névre hallgató, a rózsafélék családjába tartozó tavaszi gyümölcs sokak kedvence. Ehetjük magában, de számtalan módon elkészíthetjük, ezek közül válogattunk most néhány szokatlan receptet és eperrel kapcsolatos érdekességet.