Plusz

Kísérletezés és megújulás – Programajánló a Sziget 4. napjára

2022.08.13. 08:25
Ajánlom
Izgalmas programokban szombaton sem lesz hiány a Fidelio Színház- és táncplaccon, ahol többek között interaktív bábinstalláció, menekülésről és felszabadulásról szóló előadás, valamint improvizációs táncszínház gondoskodik az összművészeti élményről. Érdemes lesz benézni hozzánk augusztus 13-án is!

Részletes program

  • 12:30 – SLEEPING BEAUTY PROJECT: DREAM EXPERIMENT

A Dream Experiment című alvó installáció egy a Sleeping Beauty Project által létrehozott, egyszerű, hétköznapi tárgyakból álló instrumentum, amely segítségével a közönség egy vezetett altatásban vesz részt. Alkotók: Brückner János, Tóth Márton Emil, Vadas Zsófia Tamara.

  • 14:00 – MÉSZÁROS MÁTÉ: A TÁVOLSÁG MECHANIKÁJA – PERFORMATÍV SÉTA

Közös mozgásra és alkotásra hívja a résztvevőket Mészáros Máté és csapata. A szigetlakók délutánonként A távolság mechanikája című koreográfiát alkothatják újra közösen, így egy órára kipróbálhatják, milyen kortárs táncossá válni. Séta vezetők: Mészáros Máté, Oláh Balázs, Vadas Zsófia Tamara.

  • 15:00 – WILLANY LEÓ (50')

A 14 éve létező Willany Leó Improvizációs Táncszínháznak – az improvizáció műfajából kifolyólag – egyik fő jellemzője a kísérletezés, a folyamatos megújulás. Művészeti vezető: Grecsó Zoltán

  • 16:00 – LASALA FIGHT (15')

Az embereknek a szenvedéssel való viszonya primitív. Az idők kezdete óta jelen van. A LASALA a szenvedés elleni küzdelmet dolgozza fel és jeleníti meg a tánc nyelvén. Az előadás rendező–koreográfusa Judith Argomaniz, az előadók pedig Paula Parra és Garazi Etxaburu.

  • 17:00 – TS CREW – MADE IN HONG KONG (HKG)

Előadás egy olyan nemzetközi város tereiről, mint Hong Kong. Az életteret, a munkateret, az őszinteség, a szimpátia és a függetlenség terét, valamint a különböző társadalmi státuszokba való átmenet tereit mutatja be. A mű nem arra irányul, hogy választ adjon, hanem az élet tükrözésére, annak szembesítésére szolgál. Művészeti vezető és koreográfus: Hugh Cho.

  • 18:00 – ALESSANDRO SCIARRONI: SAVE THE LAST DANCE FOR ME (20’)

Udvarlási tánc, melyet eredetileg csak férfiak adtak elő, és az 1900-as évek elejére nyúlik vissza: fizikailag megterhelő, szinte akrobatikus, megköveteli, hogy a táncosok átöleljék egymást, örvénylenek, miközben térdre rogyva szinte a földig érnek. Szerző: Alessandro Sciarroni; tánc: Gianmaria Borzillo, Giovanfrancesco Giannini; művészi kollaborálás: Giancarlo Stagni.

  • 19:00 – FLYING BODIES & COLLECTIVE DOPE – YOU ARE THE FLOW

A You are the flow című részvételi előadás, a kortárstánc, a parkour és az urban dance mozgásnyelveinek fúziójából született. Célja, hogy az előadók és nézők, egy kollektív élményben találkozzanak. Előadók: Oberfrank Réka, Rácz Réka, Pataki Zoltán, Tillinger Alex, Varga Csaba, Takács László, Till Jenewein, Kiss Bálint, Keresztes Patrik, Németh György, Hallósy Levente. Koreográfia: Márton Csuzi, Jenna Jalonen.

  • 21:00 – MÁRKUS SÁNDOR: THE VISUAL SENSE OF TOUCH

Két év korlátozás, félelem és a körülöttünk lévő világgal való fizikai érintkezés elkerülése után az idei Sziget fesztiválon egy interaktív bábinstallációval fejezi ki háláját az alkotó az érintés lehetősége előtt, amelyet ez alatt a két év alatt elvesztettünk. Mi az az interaktív bábinstalláció? Nos, gyere és nézd meg! Koncept és látvány: Márkus Sándor.

  • 23:15 – ANGEL DURAN: PAPILLON (50')

A Papillon, ami pillangót jelent, és egyúttal egy klasszikus film címét idézi, a menekülésről és a felszabadulásról szól. Ennek a természetes paradoxonnak az eredménye a műalkotás, az eltorzulás és az átváltoztatás, az ember dehumanizálódása. Rendező és előadó: Àngel Duran.

Légy részese a Nagy Utcaszínháznak!

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Sziget idén is egy nagyszabású utcaszínházi előadást hoz el a látogatók örömére. Idén a Sacude társulat Euforia című előadása egy olyan világba repíti a fesztiválozókat, ahol légi akrobaták látványos produkciója elektronikus zenei kísérettel és fény show-val segít, hogy szabadon szárnyalhasson mindenki teste és elméje. Válj részesévé a táncnak és élvezd a műsor egyedülálló és felejthetetlen élményét!

A Nagyszínpad szombati sztárkínálatában két skót előadót is köszönthetünk. Az énekes, dalszerző és zenész Lewis Capaldit 19:30-tól láthatjuk és hallhatjuk, akinek Someone You Loved című kislemeze 2019-ben első helyre került a Brit kislemezlistán, majd ugyanezen év novemberében már a Billboard Hot 100-on is első helyet ért el. Calvin Harris 21:30-tól lép fel, a bulizni vágyók legnagyobb örömére. A skót lemezlovas aranylemezes debütáló albuma az I Created Disco 2007-ben jelent meg és olyan Top10-es slágereket tartalmaz, mint a Acceptable in the 80s és a The Girls.

Jegyvásárlás ide kattintva! >>> 

Fejléckép: Sziget Fesztivál (fotós/forrás: Barcza Réka / Fidelio)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

„Ha sztrájkolunk, ha lejjebb kapcsolunk, nem lesz magyar operaéneklés” – interjú Ókovács Szilveszterrel

Új évadról, sztrájkról, szereposztásokról és az Eiffel Műhelyházról is kérdeztük Ókovács Szilveszter főigazgatót, aki azt is elárulta, mit gondol az elmúlt időszak néhány olyan kínos ügyéről, amit felkapott a sajtó.
Klasszikus

Elhunyt Fekete Győr István

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett zeneszerző, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola zeneszerzés tanára 88 éves volt.
Plusz

Ugorjon fejest a szabadtéri szezonba a júniusi Fidelióval!

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. júniusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Jazz/World

Fedél nélkül – Simon Kornél zenekara ad koncertet a 6SZÍN-ben

Simon Kornél és Tótváradi Zsolt szerzőpáros együttese, a Boughris május 30-án tartja meg bemutatkozó estjét a terézvárosi játszóhelyen. A zenekar átmenetet képez a Pink Floyd és John Mayer stílusa között. 
Színház

A művészet szabaddá tesz – interjú Venyige Sándorral

Pest megye legnagyobb szabadtéri összművészeti fesztiválját kínálja Budapesttől mindössze 25 kilométerre a Mézesvölgyi Nyár. A fesztivál alapító-igazgatóját, Venyige Sándort kérdeztük az idei programokról.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz interjú

„Lenyűgöző, hogy Bartók milyen sokakat inspirált” – interjú Káel Csabával

A Müpa vezérigazgatójával a határátlépő produkciókról, saját rendezéseiről és arról is beszélgettünk, hogyan találhat a nagyközönség is utat Bartók muzsikájához.
Plusz ajánló

Épülettörténeti séta naplementével koronázva 

A Pesti Vigadó terei csodálatos történeteket rejtenek a 19-20. századi Budapest életéből, amelyeket május 24-én mi is átélhetünk az intézmény épülettörténeti sétája során. 
Plusz ajánló

Ugorjon fejest a szabadtéri szezonba a júniusi Fidelióval!

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. júniusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Plusz hír

Szerenáddal búcsúztak pályaelhagyó és kirúgott tanáraiktól a diákok a Radnóti Színházban – Videó

A társulat Istentelen ifjúság című előadása végén a közönségben ülő tanárok saját volt diákjaikat pillanthatták meg a színpadon, akik a Valaki mondja meg című dallal köszöntötték őket. A megható találkozásról felvétel is készült. 
Plusz ajánló

Idén is ingyenes programok tucatjaival hívogat a Református Zenei Fesztivál

Három nap alatt hat helyszínen, negyven ingyenes programmal érkezik pünkösd hétvégéjén Budapest egyik legnagyobb zenei eseménye. Ezúttal is több ezer résztvevőre számítanak a szervezők.