Plusz

Kóbor kutya volt, akit el akartak altatni - most a világot járja és látványosságok előtt pózol

2017.09.09. 09:54
Ajánlom
A világ legszerencsésebb kutyája épp csak megmenekült a haláltól - ma már több országban járt, mint a legtöbb ember.

Egy kóbor kutya filmbe illő sztorija járta be az internetet az elmúlt hetekben - a történetet először a the Dodo írta meg.  Kala Kutta, vagyis hindi nyelven 'fekete kutya' az indiai Bangalore utcáin tengődött ki tudja mennyi ideje, amikor egy Rochelle Lucas nevű nő munkatársával együtt felfigyelt rá. Az utcán több tucat kutya kóborolt, de Kala Kutta kitűnt közülük.

Sovány volt és nagy, barna szemei voltak, amik teljesen magukkal ragadták az embert

- mesélt Lucas a találkozásról. Nemsokára munkatársával együtt elkezdték etetni a kutyát és gondoskodni róla. Először csak a szokásos délutáni sétáin látogatta meg, később viszont már minden reggel felkereste: játszott vele, és megpróbált utána érdeklődni a helyiektől, honnan származhat, mióta élhet az utcán.

Valaki elmesélte neki, hogy Kala már az utcán született, és nagyjából két éves lehet.

Lucas és férje öt hónap után elhatározták, hogy örökbe fogadják az állatot. A befogadással azonban úgy döntöttek, várnak még egy kicsit, mivel utazásra indultak, és nem akarták, hogy a kutya az utcáról rögtön kényelmetlen kennelekbe kerüljön. A terv viszont egyből megváltozott, mikor rájöttek, hogy Kala Kuttának nemrég kiskutyái születtek.

Indiában a rengeteg kóbor kutya sok gondot okoz, ezért a hatóságok megpróbálják korlátozni az állatok számát.

Az épp csak világra jött kiskutyákat az anyjukkal együtt azonnal elaltatták volna - így Lucaséknak is gyorsan lépniük kellett.

Kalával és kiskutyáival együtt riksára ültek és meg sem álltak egy közeli állatmenhelyig, ahol elég pénzt fizettek, hogy gondját viseljék a kutyáknak egészen addig, amíg szét nem választhatják az anyát a kicsinyeitől.

Amint a kiskutyák elég idősek lettek ahhoz, hogy örökbe fogadhassák őket, Kala csatlakozhatott új családjához. A menhelyen viszont még tovább vesztett súlyából, és valamilyen betegséget is elkapott, így további kezelésre szorult.

Az etetéstől kezdve odáig, hogy örökbe fogadhattuk, és fel nem épült, nagyjából 8 hónap telt el

- mesélte Lucas.

A történtek óta 7 év telt el, Kala pedig boldogabb az új, világjáró családjával, mint valaha - és mindennek tetejében ő is nagy utazóvá vált, hiszen Lucasék mindenhova magukkal viszik őt. Az elmúlt években a kutya 4 országban élt és további 21-be jutott el. Gazdáival együtt odavan a túrázásért, és a látványosságok, kávéházak előtt üldögélve minden arra járót boldogan üdvözöl.

Odavan az emberekért! Szerintem ennek köszönhetően élte túl az utcán is

- mondta el róla gazdája. Kala Kuttának saját Facebook-oldala is van több mint kétezer követővel, akik folyamatosan értesülnek arról, épp merre jár a világ legszerencsésebb világjáró kutyája.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Gothár Péter a nyilvánosság elé lépett a Katona zaklatási ügyében

A budapesti Katona József Színház közösségi oldalán jelent meg a színházból kitiltott rendező közleménye.
Színház

Egy ideje már szóbeszéd tárgya volt a zaklató kolléga a Katonában

A Katona József Színház tegnap közleményben tudatta, hogy egyik munkatársát kitiltották a teátrumból, mert "erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett". Többen úgy tudják, a Katona egyik ismert tagjáról van szó, akivel máshol is akadtak problémák.
Színház

Schilling Árpád: „Csak az áldozatok tudják leleplezni a tettest”

A budapesti Katona József Színház zaklatási ügye kapcsán tette közzé véleményét Schilling Árpád rendező közösségi oldalán.
Klasszikus

„Az ember csak játszik és játszik” – interjú Lakatos Györggyel

A Partiúra kalocsai adásában vendégeskedett Lakatos György fagottművész, aki szülővárosában alapította meg a beteg gyerekek gyógyulását segítő jótékonysági Kék Madár Fesztivált. Kortárs zenéről, fagottról és Vivaldiról is beszélgettünk.
Jazz/World

Dallal emlékeznek Fábián Julira zenésztársai

„Játsszuk azt, hogy csak úgy elbújtál / Dolgod van, csak nekünk nem szóltál...” A Földrevaló című dalban a Konyha együttes mellett olyan előadók szerepelnek, mint Palya Bea, Rúzsa Magdi és Lábas Viki.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz nyílt nap

Fejtsd meg a Széchényiek titkát!

Kvíz, mozi, raktártúra és látványdigitalizálás is várja azokat, akik november 23-án ellátogatnak a nemzeti könyvtárba.
Plusz hír

Nem turnézik a Coldplay, mert a repülés káros a környezetre

Egy statisztika szerint minden pillanatban mintegy 10 ezer repülőgép van az égben, pedig ez a közlekedési forma többet árt a környezetnek, mint az autók.
Plusz ajánló

Így készült a Partitúra esztergomi adása

Werkvideó-sorozatunkban a Partitúra kulisszái mögé pillantunk be. Ezúttal a Dunakanyar egyik festői városába, az egykori királyi székhelyre, Esztergomba kísértük el Miklósa Erika és Batta András műsorát.
Plusz Partitúra

Szekszárdon és környékén kalandozik a Partitúra

A Partitúra kulturális időutazása ezúttal egy igazi borvárosban, Szekszárdon és környékén folytatódik. Miklósa Erika és Batta András országjáró műsora november 16-án 13.30-kor látható a Duna Televízióban.
Plusz videó

Így készült a Partitúra kalocsai adása

Werkvideó-sorozatunkban a Partitúra kulisszái mögé pillantunk be. Ezúttal az ezeréves érseki városba, Kalocsára és környékére kísértük el Miklósa Erika és Batta András műsorát. Videó!