Plusz

Kóbor kutya volt, akit el akartak altatni - most a világot járja és látványosságok előtt pózol

2017.09.09. 09:54
Ajánlom
A világ legszerencsésebb kutyája épp csak megmenekült a haláltól - ma már több országban járt, mint a legtöbb ember.

Egy kóbor kutya filmbe illő sztorija járta be az internetet az elmúlt hetekben - a történetet először a the Dodo írta meg.  Kala Kutta, vagyis hindi nyelven 'fekete kutya' az indiai Bangalore utcáin tengődött ki tudja mennyi ideje, amikor egy Rochelle Lucas nevű nő munkatársával együtt felfigyelt rá. Az utcán több tucat kutya kóborolt, de Kala Kutta kitűnt közülük.

Sovány volt és nagy, barna szemei voltak, amik teljesen magukkal ragadták az embert

- mesélt Lucas a találkozásról. Nemsokára munkatársával együtt elkezdték etetni a kutyát és gondoskodni róla. Először csak a szokásos délutáni sétáin látogatta meg, később viszont már minden reggel felkereste: játszott vele, és megpróbált utána érdeklődni a helyiektől, honnan származhat, mióta élhet az utcán.

Valaki elmesélte neki, hogy Kala már az utcán született, és nagyjából két éves lehet.

Lucas és férje öt hónap után elhatározták, hogy örökbe fogadják az állatot. A befogadással azonban úgy döntöttek, várnak még egy kicsit, mivel utazásra indultak, és nem akarták, hogy a kutya az utcáról rögtön kényelmetlen kennelekbe kerüljön. A terv viszont egyből megváltozott, mikor rájöttek, hogy Kala Kuttának nemrég kiskutyái születtek.

Indiában a rengeteg kóbor kutya sok gondot okoz, ezért a hatóságok megpróbálják korlátozni az állatok számát.

Az épp csak világra jött kiskutyákat az anyjukkal együtt azonnal elaltatták volna - így Lucaséknak is gyorsan lépniük kellett.

Kalával és kiskutyáival együtt riksára ültek és meg sem álltak egy közeli állatmenhelyig, ahol elég pénzt fizettek, hogy gondját viseljék a kutyáknak egészen addig, amíg szét nem választhatják az anyát a kicsinyeitől.

Amint a kiskutyák elég idősek lettek ahhoz, hogy örökbe fogadhassák őket, Kala csatlakozhatott új családjához. A menhelyen viszont még tovább vesztett súlyából, és valamilyen betegséget is elkapott, így további kezelésre szorult.

Az etetéstől kezdve odáig, hogy örökbe fogadhattuk, és fel nem épült, nagyjából 8 hónap telt el

- mesélte Lucas.

A történtek óta 7 év telt el, Kala pedig boldogabb az új, világjáró családjával, mint valaha - és mindennek tetejében ő is nagy utazóvá vált, hiszen Lucasék mindenhova magukkal viszik őt. Az elmúlt években a kutya 4 országban élt és további 21-be jutott el. Gazdáival együtt odavan a túrázásért, és a látványosságok, kávéházak előtt üldögélve minden arra járót boldogan üdvözöl.

Odavan az emberekért! Szerintem ennek köszönhetően élte túl az utcán is

- mondta el róla gazdája. Kala Kuttának saját Facebook-oldala is van több mint kétezer követővel, akik folyamatosan értesülnek arról, épp merre jár a világ legszerencsésebb világjáró kutyája.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Gyakran ismételt kérdések a hárfáról – Razvaljajeva Anasztázia válaszol

Új sorozatunkban, amelynek címe: Hangszertár, zenekari művészeket és szólistákat kértünk arra, mutassák be szakmájuk legfontosabb eszközét. Razvaljajeva Anasztázia a klasszikus zenei színtér egyik legizgalmasabb hangszerese. Egyértelmű volt, hogy ha hárfáról van szó, hozzá kell fordulnunk.
Színház

„Ami a szőnyeg alatt van” – Bíró Kriszta könyvet ír Molnár Piroskáról

Az életrajzi mű a Corvina Kiadónál készül, szerzője, az Örkény Színház többkötetes íróként is számon tartott művésze régóta jól ismeri Molnár Piroskát, így bizalmasan tud vele beszélgetni a szakmáról és életéről.
Könyv

Röhrig Géza karanténban - Élőben New Yorkból

Nyáry Krisztián online sorozata nem ismer országhatárokat. Ezúttal a New Yorkban élő költőt kérdezi arról, mit olvas a kényszerű otthonlét alatt.
Jazz/World

Fonogram-életműdíjat kapott Kovács Kati – Hallgasd meg a nyertes felvételeket!

Hobo, Rácz Gergő és Orsovai Reni, a Mörk, a Sárik Péter Trió, Lajkó Félix & Volosi, Krizso, a Bagossy Brothers Company is Fonogram-díjat kapott a szombaton az interneten tartott online eseményen. Életműdíjjal Kovács Katit, szakmai életműdíjjal Gőz Lászlót ismerték el.
Plusz

Könnyűzene a korona idején

Sok más minden mellett a koronvírus-járvány azt is befolyásolja, hogy hol és hogyan fogyasztunk könnyűzenét ezekben a hónapokban. A zeneipar teljes egészére meghatározó – és egyelőre sok tekintetben, de legalábbis számos szegmensére, úgy tűnik, sokkszerű és katasztrofális – hatással van az, ami pillanatnyilag a világon történik.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz mti

Rekordokat dönt a Netflix és a YouTube a járvány idején

A Netflix jegyzi a legtöbb, 59 millió letöltést a YouTube, az Amazon Prime és a Disney+ előtt 2020 első negyedévében.
Plusz gyerek

Fidelio Matiné – Náray Erika mesét mond Bíborkáról és a tündérekről

Folytatódik a Fidelio Matiné vasárnapi sorozata gyerekeknek. Ma – a Rózsavölgyi Szalon együttműködésével – Náray Erika színművész mond mesét Bíborkáról és a varázsfőzetről, meg persze a tündérbirodalomról.
Plusz spotify

Könnyűzene a korona idején

Sok más minden mellett a koronvírus-járvány azt is befolyásolja, hogy hol és hogyan fogyasztunk könnyűzenét ezekben a hónapokban. A zeneipar teljes egészére meghatározó – és egyelőre sok tekintetben, de legalábbis számos szegmensére, úgy tűnik, sokkszerű és katasztrofális – hatással van az, ami pillanatnyilag a világon történik.
Plusz magazin

Fesztiválozhatunk idén nyáron? – Hazai körkép a koronavírus árnyékában

Nem lesznek tavaszi fesztiválok Budapesten és vidéken. Lemondták a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált. De mi van a nyári programokkal? Ennek jártunk most utána!
Plusz Nava

Hatezer műsort tesz közzé ingyenesen az MTVA

A NAVA, a Rádióarchívum és az M3 is ingyenessé tette tartalmainak egy részét, hogy komolyzene, hangoskönyvek, tévéfilmek és sorozatok által biztosítsák az igényes otthoni szórakozást.