Plusz

Kokas Katalin és Markovicék Fábry első köztévés show-jában

2012.02.02. 14:00
Ajánlom
Kultúrdömpinggel indít a FÁBRY: a február 2-i adásban Zelnik István és Rúzsa Magdi is a népszerű showman vendége lesz.

Fábry Sándor a hosszúra nyúlt téli álom után új díszletben, hazai és nemzetközi sztárvendégekkel tér vissza a képernyőre. A FÁBRY február 2-án, csütörtökön, 21 órától látható adásában a világ legnépszerűbb balkáni rezesbandája, a Boban és Marko Markovic Orkestar is fellép - mi több, ők adják a műsor főcímzenéjét. Szó lesz az adásban Zelnik István aranymúzeumáról, Kokas Katalin Stradivari-hegedűjének különös történetéről, Mocsai Lajos pedig férfi kézilabda-válogatottunk legutóbbi szerepléséről mesél.

A néphiedelem szerint február 2-án a medve előjön a barlangjából, és ha meglátja az árnyékát, akkor visszabújik még téli álmot aludni. Fábry Sándor saját bevallása szerint hasonló bőrben érzi magát, kilenc hónapos távollét után tér vissza új műsorával - ezúttal már az m1 képernyőjére. A hasonlatra rácáfolva a showman azonban jól érzékelhetően nem ijedt meg a saját árnyékétól: műsorának első, kedd esti felvételén az ígéreteknek megfelelően a korábbinál jóval több időt szánt saját monológjára, mi több, még a felvétel átállásaiban is a tőle megszokott „humorbonbonokkal" szórakoztatta a Millenáris Teátrum közönségét. Az adásból kiderül, hogyan segíthetnék ki a devizaválságból a magyarok Svájcot, de a showman a tőle megszokott szóvirágokkal dobálózva viccet csinál még a visszatéréséről született főcímekből is. A már ismert műsorelemek közül az első adásban számos praktikus találmánnyal tér vissza a Dizájn Center, vendégmunkás tapasztalatairól számol be az újrafazonírozott Ilonka néni, és természetesen nem maradnak el a szó valódi értelmében vett sztárvendégek sem.

Zelnik István a tavaly ősszel megnyitott Délkelet-ázsiai Aranymúzeumról és a gyűjtemény történetéről beszél a műsorban, az ismert hegedűművész-házaspár, Kokas Katalin és Kelemen Barnabás pedig a szinte véletlenül felfedezett, s utóbb használatra megkapott Stradivari-hegedű eredetét tárja fel. Érkeznek még az MKB Veszprém kézilabdacsapatának játékosai, Császár Gábor, Fazekas Nándor és Ilyés Ferenc, akik szövetségi kapitányukkal, Mocsai Lajossal a válogatottunk horvátok elleni, döntetlennel végződött Európa-bajnoki mérkőzésének vitatott, utolsó másodperceit elevenítik fel. A műsor közönségét szórakoztatja a Boban és Marko Markovic Orkestar is, a népszerű balkáni rezesbanda Rúzsa Magdival ad elő közös dalt a Fábry első adásában.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz művészet

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Plusz nyár

A júliusi Fidelio már a polcokon van

Az ingyenes programmagazinban a júliusi eseménynaptár mellett megtalálja Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, gasztro ajánlatunkat, valamint számos interjút, többek között Dragomán György íróval és Szabó Balázs zenésszel. Lapozzon bele online!
Plusz veszprémfest

Újra opera Veszprémben

Erős programmal várja közönségét az idén 15. évét ünneplő VeszprémFest.
Plusz kult50

Kiderült, kik ők: Íme a kultúra 50 arca 2018-ban

Megvan A kultúra 50 arca. A legújabbak. A Fidelio 2018-as KULT50 kiadványát június 7-én délelőtt mutatták be a Rózsavölgyi Szalonban. A lap először 2017-ben jelent meg, akkor a hazai kultúra másik 50 arca szerepelt benne. Az új névsor alább olvasható.
Plusz gasztro

Eper minden mennyiségben!

Az eper, szamóca vagy egyes tájakon szeder névre hallgató, a rózsafélék családjába tartozó tavaszi gyümölcs sokak kedvence. Ehetjük magában, de számtalan módon elkészíthetjük, ezek közül válogattunk most néhány szokatlan receptet és eperrel kapcsolatos érdekességet.