Plusz

Költözzön a Maszat-hegyre!

2016.11.17. 15:06
Ajánlom
Varró Dani-rajongók, figyelem! Eladó a Maszat-hegy főhősének háza!

Kortárs irodalmi jelentőségű lakáshirdetés bukkant fel az egyik ingatlanokkal foglalkozó oldalon. Eladó a Törpe utca 6. szám alatti társasház egyik lakása. A cím pedig Varró Dániel verses meseregényében, a Túl a Maszat-hegyenben bukkan fel. Itt lakik a mese főhőse, a kilenc éves Muhi Andris. Innen  indul megkeresni barátját, Jankát a Szeplő utca 7-be. 

Törpe utca 6.

Törpe utca 6. (Fotó/Forrás: ingatlan.com)

A hirdetés szerint a három és fél szobás lakás "Buda egyik legszebb részén villanegyedben, zöldövezetben, csendes, egyirányú utcában tulajdonostól eladó egy 110 m2-es nagypolgári lakás a Böszörményi út közelében." A közelben található iskola, óvoda, játszótér és cukrászda, így a Maszat-hegy olvasótáborához tartozók szinte minden igényét kielégíti. 

Túl a Maszat-hegyen (részlet)

Kis olvasóim, Andrisunkról
Sok mindent mondhatnék el én,
Hogy gombfocizni nem tudott jól,
Hogy fázott 2000 telén,
Hogy volt nővére, bátyja kettő,
S hat évesen nagybácsi lett ő -
Hat évesen! Nem döbbenet?
De mondok én egy ötletet:
Ha bennetek kíváncsiság van
Andris iránt még, gyerekek,
Írjatok neki levelet,
S kérdezzetek csak tőle bátran.
Ott él a Törpe utca 6-ba,
Ígérem, meg lesz tőle hatva.

(Varró Dániel)

Azok, akik nem odaköltözni szeretnének, csak meghallgatni hogy vív meg Janka és Andris a Paca cárral és megtudni, kinek az oldalán áll Pali kalóz vagy a Büdös Pizsamázó a Pesti Színházban vasárnap délelőttönként megnézhetik a meseregényből készült darabot.

Legközelebbi előadások

Pesti Színház:

november 27. (vasárnap) 11 óra

december 11. (vasárnap) 11 óra

január 22.  (vasárnap) 11 óra

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz portré

Arábiai Lawrence élete a valóságban izgalmasabb volt, mint a filmen

Thomas Edward Lawrence néven született százharminc éve, 1888. augusztus 16-án, ismertté Arábiai Lawrence-ként vált. Az arab öltözetben járó, a nyelvet és kultúrát tökéletesen ismerő férfi egy személyben volt tudós, katona, titkos ügynök és kalandor, élete filmre kívánkozott. 1962-ben monumentális, Oscar-esővel jutalmazott eposzt forgattak róla.
Plusz szfinx

Új szfinx-szobrot találhattak Egyiptomban

Keveset tudni a frissen felfedezett szoborról, de a jelek szerint a gízai piramisok mellett álló világhírű látványosság mellett ez lehet a második egyiptomi szfinx.
Plusz ajánló

A színpad mint rituális tér – a Fidelio programjai a Sziget 7. napján

Vannak az életben olyan találkozások, amelyek egy csapásra megváltoztatják a világnézeted, amelyektől új emberré válsz. A Fidelio Színház- és Táncsátorban kedvedre válogathatsz a magyar és nemzetközi produkciók közül, amelyek garantáltan maradandó élményt nyújtanak. Íme a 7. nap kínálata.
Plusz hírek

Parazita élt a szemében - képet festett róla

Sok művész merít ihletet az saját élményeiből, akár szenvedéseiből - Ben Taylor viszont ennél is tovább ment: azt állítja, képének csak részben ő az alkotója.
Plusz ajánló

„A folyamatos mozgás tesz minket teljessé” – a Fidelio programjai a Sziget 6. napján

A Fidelio Színház- és Táncsátor hétfői kínálatában Cserepes Gyula lehámozza a nézők szégyenlősségét, miszerint a hangszer és a színpad érinthetetlen, a dél-koreai Silentium című produkció pedig bemutatja, hogyan töltődik fel a testünk és a lelkünk. Nézz be hozzánk!