Plusz

Koncertekkel és könyvbemutatókkal hangolódik a szeptemberre az Óbudai Társaskör

2021.08.26. 13:20
Ajánlom
Tíz telt házas programmal nyitott újra a Kiskorona7, amely a július 9-i indulás után előadói estekkel, kötetbemutatókkal és kiállításokkal várja az érdeklődőket szeptemberben.

Az őszt ugyancsak tíz programmal, tízféle estével kezdik a szervezők a Kiskorona7-ben: a Till Ottó emlékest szólistája Érdi Tamás lesz, de az Ars Sacra Fesztivál két hangversenyének is az Óbudai Társaskör ad otthont. Visszatér a koncertterem kedvelt sorozata a Gitármuzsika, melynek keretében olyan kiváló művészek állnak színpadra, mint Bodrogi Éva és Marczi Mariann, Korompay Katalin Ybl-díjas építész pedig épületbejárást tart majd, miközben a galériában Fekete Balázs fenegyerek képeiből nyílik tárlat.

Kiskorona7_ObudaiTarsaskor_foto_EderVera-130734.jpeg

Kiskorona7 (Fotó/Forrás: Éder Vera / Óbudai Társaskör)

A programok már szeptember 1-jén elkezdődnek a Hét Krajcár Kiadó Estek könyvbemutatójával. Turbók Attila újságíró, költő Elsüllyedt tanú című kötete egy magánéleti válság utáni csendben született.

Idővel „eltűnt a konkrét élethelyzet magánéleti jellege, sorsuk része lett a sűrített drámaiság a maga többértelmű jelentésével”

– mondja művéről a szerző. A bemutatón közreműködik Kurucz Ádám előadóművész, Mihály Gyula pánsípon, Szabó Ildikó zongorán, Nagy Ákos pedig gitáron játszik.

Nem ez lesz az egyetlen könyvbemutató, szeptember 20-án ugyanis a közönség is megismerheti Benke László versválogatását, a Ketten a forrásnál, Szerelmeskönyvet. A kötet világához Tallián Mariann színművész és Lázár Balázs előadóművész hozza közelebb az érdeklődőket.

Az Ars Sacra Fesztivál keretében lép színpadra szeptember 9-én Szikora Borbála fuvolaművész és Tóth Viktor, akik Bach, Schubert, Chopin és Verdi zenei világát idézik meg, 11-én pedig a Várady család muzsikál Bolla Milán interaktív gyerekműsorában.

Roth Ede sorozatának következő állomása, a Gitármuzsika Óbudán szeptember 15-én Horváth László gitárművész és Baldauf Veronika oboaművész közreműködésével hangol egy egyedi hangulatú estére, melyen a klasszikus gitárirodalom szerzőinek kompozícióiból válogatnak a fellépők.

MarcziMariann_BodrogiEva_foto_Kiskorona7-131506.jpg

Marczi Mariann és Bodrogi Éva (Fotó/Forrás: Kiskorona7)

A ’20-as, ’30-as éveket idézi meg Bodrogi Éva énekművész és Marczi Mariann zongoraművész Tiszta kabaré! estje. Az előadás William Bolcom kabarédalai, Eric Satie művei, Kurt Weill muzsikája és a magyar származású Joseph Kozma zenéje mentén repíti vissza a nézőket a múlt század nagyvárosainak fülledt éjszakáiba.

Fiatal művészek is bemutatkoznak az Óbudai Társaskör szeptemberi programsorozatában.

A Kamarakör szeptember 23-i Új lendület című koncertjén Osztrosits Eszter hegedül, Kurgyis András játszik brácsán és Szilasi Dávid zongorán Brahms és Schumann darabjait állítva a fókuszba.

A részletes programokról az Óbudai Társaskör oldala ad tájékoztatást.

Fejléckép: Horgas Eszter fellépése a Kiskorona7 kertjében júliusban (fotó forrása: Óbudai Társaskör)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

Prima Primissima Díjat kapott Tarr Béla, Gőz László és Sapszon Ferenc

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában tartott gálaesten. 
Könyv

Megvannak a 2023-as Déry-díj nyertesei

Ladik Katalin, Mohácsi István, Mohácsi János, Nagy Gabriella és Ilma Rakusa vehetik át a magyar irodalom egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező elismerését.
Klasszikus

„Nagyon boldoggá tesz, ha én vezethetek el valakit a dalokhoz” – interjú Helmut Deutschcsal

Helmut Deutsch zongorakísérőként nem csupán kevesekhez fogható népszerűségre tett szert szakmájában, de tanárként is rendkívüli énekesnagyságokat vezetett el a dalműfajhoz. A művész nemrég Piotr Beczałával adott szláv estet az Operaházban.
Klasszikus

Karácsonyi ráadáskoncertet is ad a Concerto Budapest a hagyományos adventi ajándékkoncertek mellett

Koncertekkel ajándékozza meg a zeneszeretőket az adventi időszakban a Concerto Budapest. A kórházi kezelés idején családjukat nélkülözni kényszerülő betegekhez, idősekhez idén is kamaraprodukciókkal látogatnak el a zenekar tagjai.
Klasszikus

Dél-Afrikában rendezett kortárs fesztiválon szerepel az UMZE

Az új és legújabb zenére specializálódott együttes a Nemzetközi Kortárszenei Társaság éves fesztiválján működik közre, Johannesburgban és Fokvárosban.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Prima Primissima Díjat kapott Tarr Béla, Gőz László és Sapszon Ferenc

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában tartott gálaesten. 
Plusz magazin

Mit keresett James Bond zsebében a Müpa egykori igazgatója?

A legnagyobb szakmai elismerésnél is többet érnek azok a történetek, amelyek túlélnek minket, és amelyek olykor-olykor akár több száz kilométert is beutaznak. A Müpa egykori igazgatójára, a november 25-én tizenegy éve elhunyt Kiss Imrére emlékezünk. 
Plusz ajánló

Összművészeti divatbemutatót tart a XV. kerületben a Romani Design

A világ első roma divatstúdiója a 27. Anno Művészeti Hónap keretei közt mutatja be egyedi tervezésű ruháit, ékszereit és kiegészítőit. A programot a Varga Helena Band élőzenével kíséri. 
Plusz ajánló

Adventi feltöltődés a Várkert Bazárban

Érdemes végig böngészni a Várkert Bazár decemberi programkínálatát: számos neves zenekar ad karácsonyi koncertet, ingyenes családi programok lesznek, de reflektorfénybe kerül az irodalom is, az iparművészeti vásáron pedig gyönyörű ajándékokra lelhetünk.
Plusz ajánló

Készüljön a karácsonyra a Hagyományok Háza Ünnepváró forgatagával!

December 8. és 10. között kézműves vásárral, gyermek- és családi programokkal, meghitt koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal és egyéb programokkal vár mindenkit az idei Ünnepváró forgatag.