Plusz

Közel már a tavasz! – Megjelent a márciusi Fidelio

2022.02.22. 15:35
Ajánlom
Az országosan terjesztett, ingyenes kiadványban az aktuális programbontások mellett híreket, ajánlókat, magazinos anyagokat és számos interjút talál. A márciusi Fidelio megtalálható a színházakban, múzeumokban, koncerthelyszíneken és online is átlapozható!

Már a polcokon van a legfrissebb, márciusi Fidelio magazin, amelyben ezúttal is megtalálja a fővárosi és több vidéki színház műsorát, továbbá koncerteket, kiállításokat, filmeket és könyveket ajánlunk figyelmébe. Részletesen foglalkozunk a Magyar Állami Operaház újranyitásával, a márciustól látogatható Néprajzi Múzeummal, a GetCloser Jazz Festtel, valamint a monodrámákat és stúdiószínházi előadásokat felvonultató, tatabányai MOST FESZT-tel.

A hírek és ajánlók mellett az alábbi alkotókkal olvashat interjút a kiadványban:

Fáy Miklós zenekritikus többek között Farkas Gábor új, Soirées de Vienne című lemezével és a Met Don Carlos-közvetítésével foglalkozik.

Vámos Miklós ebben a hónapban is megmondja, mit érdemes olvasni.

Ezúttal Kovács Bálint Lehetne, hogy csak aludjunk? című novelláskötetét (Kalligram, 2021) ajánlja, amely kapcsán megjegyzi, a könyvben kesernyés látásmódot, öniróniát, szívbemarkolást, fordulatos történeteket kapunk, szám szerint huszonkettőt. Gondolataira a szerző reagál.

Az aktuális szám ide kattintva lapozható át:

>>> FIDELIO MAGAZIN 2022. MÁRCIUS <<<

FIDELIO_2203_COVER-153507.jpg

Fidelio magazin 2022. március (Fotó/Forrás: Fidelio)

A 2022. márciusi szám megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, valamint a Líra Könyv bolthálózatában.

A magazin borítóján a Radnóti Színház Antigoné című előadásának plakátja látható, a hátsó borítón pedig a Szépművészeti Múzeum hirdetése.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Lemondta a Putyin-párti zongoraművész, Valentina Lisitsa fellépését a Margitszigeti Színház

Az intézmény a művész politikai szerepvállalása miatt döntött úgy, hogy megválik tőle, miután az ukrán nagykövetségtől tudomást szerzett a mariupoli megszállókat éltető koncertjéről.
Klasszikus

A nagyok titkai

Vezető karmesterük, Kirill Petrenko vezényletével adta elő a Berlini Filharmonikusok Csajkovszkij Pikk dáma című operáját, saját koncerttermében, Berlinben. Az április 21-i, koncertszerű előadáson megpróbáltuk kideríteni, mit tudhat az a dirigens, akit egy ilyen jelentőségű zenekar mindenáron magának akart.
Színház

„Napfény a dörzspapíron” – Szakácsi Sándor, a nyughatatlan lélek

Szakácsi Sándort, bár már gyerekkorában nagy jövőt jósoltak neki a színészi pályán, kisebb korában gúnyolták iskolatársai, felnőttként pedig alkoholproblémákkal küzdött, magát La Mancha lovagjának, szélmalomharcosnak nevezte. Saját bevallása szerint a szerepeiből merített erőt a folytatáshoz.
Könyv

Krasznahorkai László és Bödőcs Tibor kapta a Libri irodalmi elismeréseit

2022-ben a zsűri egy hosszú elbeszélést, míg a közönség egy politikai szatírát emelt ki a tíz döntős mű közül.
Klasszikus

Elhunyt Cser László hegedűművész

A Budapesti Fesztiválzenekar alapító tagjától Gál-Tamási Mária hegedűművész búcsúzott a zenekar közösségi oldalán, és megható sorokkal idézte fel mindazt a támogatást, amit az együttes a muzsikustól kapott.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz gyász

Elhunyt Rosmarie Trapp, akinek családjáról A muzsika hangjának szereplőit mintázták

Georg von Trapp és Maria von Trapp lányát 93 éves korában, egy morrisville-i idősotthonban érte a halál – tájékoztatta a sajtót a család.
Plusz ajánló

A való világ aprócska mása: hétvégi város- és vasútmodell kiállítás Pestújhelyen

Kicsit a legóról, de sokkal inkább a modellezés szerelmeseiről szól az a bemutató, amely három napig, május 20. és 22. között várja az érdeklődőket a Pestújhelyi Közösségi Házban, az 1-es Villamos Klub szervezésében.
Plusz hír

A kultúra fogalmát a lehető legtágabban értelmezi a kultúráért és innovációért felelős miniszterjelölt

Csák János a kinevezése előtti meghallgatáson elmondta, az új minisztérium maga is innovációnak tekinthető. A miniszterjelölt kinevezését a bizottság 1 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett 11 szavazattal támogatta.
Plusz hír

Játssz a hangokkal! – Bemutatkozik a Kreatív Hangtér a Magyar Zene Házában

Interaktív játékokkal várja a közönséget a Magyar Zene Háza új egysége, a Kreatív Hangtér. A május 18-án megnyíló új kiállításon mindenki szabadon kísérletezhet hang és tér, zene és látvány kapcsolatával.
Plusz hír

A Sziget nem hisz a kulturális embargóban

Sokszínű fesztivállal készülnek idén a két év kihagyás után visszatérő Sziget szervezői. Az augusztus 10. és 15. zajló eseményen orosz és ukrán fellépők is jelen lesznek.