Plusz

k.Rush vol 2 - Company Pal Frenak

2011.01.13. 09:14
Ajánlom
Pál Frenák’s new work, k.Rush - road moving, combines the dynamics of the rush with the dramatic moment of collision.

"It is we, who became unnoticed outlaws in this still journey. Nothing can happen anymore, nothing could happen either for, or against me. My spaces are unbounded, not because they are imagined, on the contrary: because I'm just walking them right now." (Deleuze-Guattari)

D0173C45-7F48-4963-8F0D-13356723B81E

k.Rush - Frenák Pál Társulat

The starting point of k.Rush is the intention to create a sort of film-choreography through a century of movie-making. The seventh art was always close to Pal Frenak, its influence is observed in his previous works too (Festen, InTimE, The Hidden Men), meanwhile k.Rush focuses consciously on the amalgame of cinematography and contemporary dance. Continuing what he has started in previous works in this piece he strongly builds on the world of film. Inspired by the world of movies. The thin line between dream and reality is blurred, a visionary road-movie is set on stage.

The explosive energy of the dancers reflects the constant moving on the road and the dynamism of the eternal change. The ear-blowing tempo, the bold association of the sequences respond to the wacky future and the erratic character of the road-movie as genre.

As usual Frenak created a cleared-out space on stage. Here, the infinite road is only split by the symbol of travel - a white Cadillac. The strong visual background is born from a collaboration with video-artist Philippe Martini, while the electro-acoustic compositions with pop elements popped in, are delivered by Gilles Gauvin, whom you might remember from previous Frenak-pieces such as InTimE and Seven.

 

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz nka

25 év, 25 nap – Változatos programokkal ünnepli negyedszázados fennállását az NKA

A széles merítésű eseménysorozaton a Nemzeti Kulturális Alap valamennyi kollégiuma önálló programmal jelentkezik szeptember 23. és október 17. között. Mutatjuk a teljes kínálatot!
Plusz hír

Orvosi szöveget találtak egy 2000 éves papiruszon, és végre tudjuk, mi áll rajta

Egy eddig ismeretlen ókori orvosi szöveget tartalmaz a Bázeli Egyetem kétezer éves papirusza, amely a 16. század óta okoz fejtörést a kutatóknak.
Plusz fesztivál

Pénteken nyílik a Művészetek Völgye!

Pénteken kezdődik a Művészetek Völgye, a fesztiválon több mint 1500 program várja az érdeklődőket július 29-ig Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.
Plusz magazin

A Fidelio már augusztusra hangol – megjelent az új szám!

Az ingyenes programmagazin augusztusi számában a nyári eseménynaptár mellett megtalálja Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, gasztro ajánlatunkat, valamint számos interjút, többek között Szécsi Noémivel, Karinthy Mártonnal, Szemenyei Jánossal. Lapozzon bele online!
Plusz gasztro

Hé, Bubu, mi van a piknikkosaradban?

Maci Laci, a népszerű mesében szereplő medve imádta a kirándulókat, főleg a piknikkosarakban megbúvó finomságok miatt. E havi gasztro-összeállításunk a nyár egyik kedvenc foglalatosságáról szól: mire figyeljünk, mit vigyünk magunkkal, és hogyan élvezzük a piknikezés minden pillanatát.