Plusz

Kulturális sokszínűség a Bartók Béla Boulevard-on

2021.05.08. 16:25
Ajánlom
A Bartók Béla úton idén is megrendezik az Eleven Tavaszt, mely egyedi kortárs alkotásokkal, köztéri installációval, valamint különleges alkotóműhelyekkel várja a látogatókat.

Az Eleven Tavasz, az utca nyárváró fesztiválja június 4. és 6. között várja az érdeklődőket, olyan izgalmas programokkal mint: jelenetszínház, gasztro- és irodalmi programok, kézműves foglalkozások, kvízek, társasjátékok és gyermekprogramok. Emellett folytatódik az

1 Művész 1 Porta elnevezésű kezdeményezés, az esemény idejére az utca szolgáltatói egy-egy művész bemutatkozására adnak lehetőséget.

Aki kilátogat a fesztiválra megcsodálhatja Besnyő Rita ékszerkiállítását a Faur Zsófi Galériában, a Cecil & Shadow elnevezésű alkotói csoport TÉR/FÉNY című kül- és beltéri installációját a Defo Labor parkolójában, a májusban nyíló KultPont és KözösségiTérben pedig Márián Gábor In Wonderland című tárlatát nézheti meg.

183302900_1954250014730919_5000466916880505928_n-153723.jpg

Márián Gábor In Wonderland című projektjének része (Fotó/Forrás: Bartók Béla Boulevard Facebook-oldal)

A fiatal művészgeneráció is bemutatkozik a programon:

Csizik Balázs fiatal fotóművész a KÉK – Kortárs Építészeti Központban, Tóth Annamária fiatal képzőművész a Bor és Kézművesben állítja ki az alkotásait, míg Oláh Anna egy platós autó ponyvája helyett könyvkötő vászonra fog festeni magán az autón.

De izgalmasnak ígérkezik Váczy Enikő művészete is, akit a Mészöly lépcső ihletett meg.

Folytatódik továbbá az az Emlékmackó adománygyűjtő program a Kiss Áron Magyar Játék Társaság szervezésében, a látogatók részt vehetnek a K.A.S. Galériában a Virágcsendéletet megörökítő vízfestő workshopon, a Tranzit Kávéháznál pedig kilehet majd színezni Bartók Béla felnagyított portréját.

A Három Hét Galériában tükröződő anyagokból különféle kompozíciókat lehet készíteni, Robitz Anikó Fonott tükör című kiállítása által fel lehet fedezni, hogyan kapcsolódnak ezek a különféle anyagok egymáshoz, és a nézőkhöz. Játékos nyílt napot tart a Magyar Makettezőkért Egyesület, a Béla Bár pedig az 1 Művész 1 Porta kezdeményezés keretében csatlakozik a programhoz Németh Franciska, Rácz Rebeka és Kiss Tibor design kiállításával és vásárával.

A Hadik és a Szatyor Bár kirakatában lenyűgöző fényinstalláció fogadja majd a nézőket, Wurk Ikona művész jóvoltából. Utóbbi helyszínen design vásár is lesz, a Gárdonyi téren pedig Kele Juci hiánypótLÁSS című kültéri installációja csodálható majd meg.

Juhász Anna ismét irodalmi, Mika Edit pedig helytörténeti sétával készül a programra, de az irodalomkedvelőket Juhász Anna egyéb izgalmas programokkal is várja.

Az Eleven Tavasz keretében a sokszínű helyi vállalkozások, izgalmas művészeti programot kínáló galériák, a finom falatokat felszolgáló éttermek, a hangulatos borozók és kávézók forgalmas utcából igazi közösséggé varázsolják a Bartók Béla Boulevardot. Teszik mindezt a hely szelleméhez méltón, hiszen egykoron olyan nagy nevek, mint Kosztolányi vagy Karinthy is itt töltötték szabadidejüket, itt merítettek ihletet az alkotáshoz. 

További információk és részletes programkínálat a Bartók Béla Boulevard honlapján elérhető. 

Fejléckép: Eleven Tavasz utcakép (forrás: Bartók Béla Boulevard honlapja)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

„Ha sztrájkolunk, ha lejjebb kapcsolunk, nem lesz magyar operaéneklés” – interjú Ókovács Szilveszterrel

Új évadról, sztrájkról, szereposztásokról és az Eiffel Műhelyházról is kérdeztük Ókovács Szilveszter főigazgatót, aki azt is elárulta, mit gondol az elmúlt időszak néhány olyan kínos ügyéről, amit felkapott a sajtó.
Klasszikus

Elhunyt Fekete Győr István

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett zeneszerző, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola zeneszerzés tanára 88 éves volt.
Plusz

Ugorjon fejest a szabadtéri szezonba a júniusi Fidelióval!

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. júniusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Jazz/World

Fedél nélkül – Simon Kornél zenekara ad koncertet a 6SZÍN-ben

Simon Kornél és Tótváradi Zsolt szerzőpáros együttese, a Boughris május 30-án tartja meg bemutatkozó estjét a terézvárosi játszóhelyen. A zenekar átmenetet képez a Pink Floyd és John Mayer stílusa között. 
Színház

Nemzetközi fesztiválok a Karinthy Színházban

Június 4-én és 5-én a Nemzetközi Történetmesélő Fesztiválon, június 8-án pedig az I. Karinthy New Wave Festivalon találkozhat a közönség nemzetközileg elismert művészekkel.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz ajánló

Épülettörténeti séta naplementével koronázva 

A Pesti Vigadó terei csodálatos történeteket rejtenek a 19-20. századi Budapest életéből, amelyeket május 24-én mi is átélhetünk az intézmény épülettörténeti sétája során. 
Plusz ajánló

Ugorjon fejest a szabadtéri szezonba a júniusi Fidelióval!

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. júniusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Plusz hír

Szerenáddal búcsúztak pályaelhagyó és kirúgott tanáraiktól a diákok a Radnóti Színházban – Videó

A társulat Istentelen ifjúság című előadása végén a közönségben ülő tanárok saját volt diákjaikat pillanthatták meg a színpadon, akik a Valaki mondja meg című dallal köszöntötték őket. A megható találkozásról felvétel is készült. 
Plusz ajánló

Idén is ingyenes programok tucatjaival hívogat a Református Zenei Fesztivál

Három nap alatt hat helyszínen, negyven ingyenes programmal érkezik pünkösd hétvégéjén Budapest egyik legnagyobb zenei eseménye. Ezúttal is több ezer résztvevőre számítanak a szervezők.
Plusz ajánló

Közel háromezer programmal várja a közönséget a Művészetek Völgye

A július 19. és 28. között, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend helyszínein megvalósuló fesztivál ezúttal is számos újdonsággal készül, köztük új helyszínekkel, fenntarthatósági és művészeti programokkal és saját színdarabbal.