Plusz

Kulturális sokszínűség a Bartók Béla Boulevard-on

2021.05.08. 16:25
Ajánlom
A Bartók Béla úton idén is megrendezik az Eleven Tavaszt, mely egyedi kortárs alkotásokkal, köztéri installációval, valamint különleges alkotóműhelyekkel várja a látogatókat.

Az Eleven Tavasz, az utca nyárváró fesztiválja június 4. és 6. között várja az érdeklődőket, olyan izgalmas programokkal mint: jelenetszínház, gasztro- és irodalmi programok, kézműves foglalkozások, kvízek, társasjátékok és gyermekprogramok. Emellett folytatódik az

1 Művész 1 Porta elnevezésű kezdeményezés, az esemény idejére az utca szolgáltatói egy-egy művész bemutatkozására adnak lehetőséget.

Aki kilátogat a fesztiválra megcsodálhatja Besnyő Rita ékszerkiállítását a Faur Zsófi Galériában, a Cecil & Shadow elnevezésű alkotói csoport TÉR/FÉNY című kül- és beltéri installációját a Defo Labor parkolójában, a májusban nyíló KultPont és KözösségiTérben pedig Márián Gábor In Wonderland című tárlatát nézheti meg.

183302900_1954250014730919_5000466916880505928_n-153723.jpg

Márián Gábor In Wonderland című projektjének része (Fotó/Forrás: Bartók Béla Boulevard Facebook-oldal)

A fiatal művészgeneráció is bemutatkozik a programon:

Csizik Balázs fiatal fotóművész a KÉK – Kortárs Építészeti Központban, Tóth Annamária fiatal képzőművész a Bor és Kézművesben állítja ki az alkotásait, míg Oláh Anna egy platós autó ponyvája helyett könyvkötő vászonra fog festeni magán az autón.

De izgalmasnak ígérkezik Váczy Enikő művészete is, akit a Mészöly lépcső ihletett meg.

Folytatódik továbbá az az Emlékmackó adománygyűjtő program a Kiss Áron Magyar Játék Társaság szervezésében, a látogatók részt vehetnek a K.A.S. Galériában a Virágcsendéletet megörökítő vízfestő workshopon, a Tranzit Kávéháznál pedig kilehet majd színezni Bartók Béla felnagyított portréját.

A Három Hét Galériában tükröződő anyagokból különféle kompozíciókat lehet készíteni, Robitz Anikó Fonott tükör című kiállítása által fel lehet fedezni, hogyan kapcsolódnak ezek a különféle anyagok egymáshoz, és a nézőkhöz. Játékos nyílt napot tart a Magyar Makettezőkért Egyesület, a Béla Bár pedig az 1 Művész 1 Porta kezdeményezés keretében csatlakozik a programhoz Németh Franciska, Rácz Rebeka és Kiss Tibor design kiállításával és vásárával.

A Hadik és a Szatyor Bár kirakatában lenyűgöző fényinstalláció fogadja majd a nézőket, Wurk Ikona művész jóvoltából. Utóbbi helyszínen design vásár is lesz, a Gárdonyi téren pedig Kele Juci hiánypótLÁSS című kültéri installációja csodálható majd meg.

Juhász Anna ismét irodalmi, Mika Edit pedig helytörténeti sétával készül a programra, de az irodalomkedvelőket Juhász Anna egyéb izgalmas programokkal is várja.

Az Eleven Tavasz keretében a sokszínű helyi vállalkozások, izgalmas művészeti programot kínáló galériák, a finom falatokat felszolgáló éttermek, a hangulatos borozók és kávézók forgalmas utcából igazi közösséggé varázsolják a Bartók Béla Boulevardot. Teszik mindezt a hely szelleméhez méltón, hiszen egykoron olyan nagy nevek, mint Kosztolányi vagy Karinthy is itt töltötték szabadidejüket, itt merítettek ihletet az alkotáshoz. 

További információk és részletes programkínálat a Bartók Béla Boulevard honlapján elérhető. 

Fejléckép: Eleven Tavasz utcakép (forrás: Bartók Béla Boulevard honlapja)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Mégsem mutatja be a Pesti Színház Székely Csaba társadalmi megosztottságról szóló darabját

Sokan várták már nagy izgalommal a Pesti Színház őszre meghirdetett premierjét, amiben Székely Csaba legújabb darabját, a Kalandfilmet mutatták volna be, Kincses Réka rendezésében. CIKKÜNK FRISSÜLT!
Színház

Jelentős színházi társulatok szűnhetnek meg

A kulturális kormányzat nyilvánosságra hozta az előadó-művészeti szervezetek támogatására vonatkozó döntését. Több, a működési támogatások csökkentése miatt eleve nehéz helyzetbe került, akár évtizedes sikeres múlttal és figyelemre méltó jelennel rendelkező, közfeladatot ellátó társulat egyáltalán nem kap támogatást.
Zenés színház

VeszprémFest 2023: jön Alvaro Soler, Mariza, Anna Netrebko, Joss Stone, Norah Jones és Rost Andrea

2023-ban 20 éves a VeszprémFest. A kétévtizedes prémium zenei fesztivál július 12. és 16. között a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt zenei rendezvényeként fennállásának egyik legváltozatosabb programjával ünnepel.
Tánc

„Könnyeken átívelő nevetés” – interjú Boris Eifmannal

Ritka és egyedülálló balett érkezik Budapestre június 10-től: a világhírű koreográfus, Boris Eifman 2019-es premierje, A Pygmalion-hatás. A művészt arról kérdeztük, mi a kötődése a komikumhoz, a groteszkhez, és milyen lesz a 21. század táncnyelve.
Színház

„Vállalom, hogy éltem, és azt, hogy majd meghalok ” – 110 éve született Gobbi Hilda

A legendás színésznő pályája során olyan emlékezetes szerepeket játszott el, mint a Csongor és Tünde Mirigyje, vagy a Hamlet Gertrúdja, az igazi népszerűséget azonban a Szabó család című rádiós családregény Szabó nénije hozta meg számára. 

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz ajánló

Koncert koncertet követ szombaton az Újpalota Napján

Június 10-én Halász Judit, a Magyar Népmese Színház, Paulina és a Budapest Bár előadásait hallgathatja meg a közönség a XV. kerület rendezvényén.
Plusz hír

Kutrik Bence, Dobri Dániel és Balogh Máté is Artisjus-díjat kapott

Összesen tizenkét zeneszerző, szövegíró, illetve alkotói közösség munkáját ismerték el. Menyhárt János életműdíjat, Török Ádám pedig posztumusz életműdíjat kapott a szerzői egyesülettől.
Plusz ajánló

Jubileumi évadot hirdetett a 60 éves Gyulai Várszínház

A hatvanéves Gyulai Várszínház által kínált összművészeti programsorozat kiemelkedő eseményei a X. Színházi Olimpia nemzetközi előadásai, saját szervezésű színházi fesztiválok, saját színházi bemutatók, a Free Zenei Fesztivál és az Irodalmi Humorfesztivál.
Plusz ajánló

Világsztár hegedűs, Petőfi táncban és egy kiállítás Budapestről – Sokszínű hétvégét ígér a Margitszigeti Színház

Pénteken a közönség részt vehet egy varázslatos nyitókoncerten Daniel Lozakovich világsztár hegedűművész vendégszereplésével a Nemzeti Filharmonikusok koncertjén, vasárnap pedig egy fergeteges táncjátékkal várnak mindenkit Petőfi életének legszebb pillanatairól.
Plusz hír

Megválasztották a Halhatatlanok Társulatának új Örökös Tagjait

Idén is a szakmai kuratórium által kijelölt előadóművészek közül a közönség döntötte el, kik legyenek a Halhatatlanok Társulatának új tagjai. Az új Örökös Tagok lábnyomát elhelyezik a Halhatatlanok sétányán is.