Plusz

Kulturális újrakezdés a XV. kerületben

A Városházi Esték első vendége: Farkas Franciska
2020.06.21. 11:15
Ajánlom
Kultúra. Járvány. Újrakezdés. Ez a címe a XV. kerületi Önkormányzat újraindított Városházi Esték beszélgetős sorozatának. Június 30-án, kedden, 18 órakor Farkas Franciska lesz a vendégük, Beke Károly moderálja a nyáresti programot, ő kérdezi a színésznőt. A helyszín a XV. kerületi Polgármesteri Hivatal felújított házasságkötő terme (Bocskai utca 1-3.). De Facebookon is lehet kapcsolódni a programhoz. A kulturális sorozat – a tervek szerint – ősszel folytatódik.

Beke Károly, az est moderátora a Fidelio.hu-nak elmondta: „Úgy tűnik, szerencsére túl vagyunk a veszélyhelyzeten. Újra tudunk közösségi, kulturális rendezvényeket szervezni a XV. kerületben. A Városházi Esték sorozatunk megújult keretek között jelentkezik.

A június 30-ai este kivételes alkalom, akkor láthatjuk vendégül Farkas Franciskát. Remek színésznő.

Emlékszem, amikor 2013-ban megkapta élete első szerepét, a Viktória – A zürichi expressz című svájci filmben. Alakításáért elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat, a Hungarian Film Festival of Los Angeles eseményén, Hollywoodban. Majd játszott az Aranyélet című sorozatban és a Brazilok nagyjátékfilmben is. De nem csak a művészi szerepeiről beszélgetnénk. Engem nagyon megfog Franciska társadalmi szerepvállalása, az, hogy szerteágazó civil közösségi munkát végez.”

BEKE-111307.jpg

Beke Károly (Fotó/Forrás: Gordon Eszter)

A Városházi Esték házigazdája: Cserdiné Németh Angéla polgármester. A XV. kerületi Önkormányzat azzal a céllal indította másfél évvel ezelőtt ezt a rendezvénysorozatát, hogy konstruktív együtt gondolkodásra ösztönözze a helyieket Rákospalotán, Pestújhelyen, Újpalotán. Szeptembertől havonta egyszer szerveznének Városházi Estéket olyan vendégekkel – országosan ismert személyekkel, illetve kerületi polgárokkal –, akiknek a véleménye iránytű lehet mások számára is.

A XV. kerületi Önkormányzat felhívja a figyelmet: a nézők az önkormányzat még érvényben lévő szabályai szerint június 30-án is csak testhőmérséklet mérése után tudnak belépni a rendezvényterembe, ezért érdemes 15 perccel korábban érkezni. Aki nem tud jelen lenni, az eseményt a polgármesteri Facebook-oldalon élőben követheti.

(Fejléckép: Farkas Franciska, Forrás: XV.kerület)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Rudolf Péter ismertette a Vígszínház következő évadának terveit

A Vígszínház új igazgatója kilenc bemutatót tervez, köztük egy zenés produkció premierjét az intézmény alapításának 125-dik évfordulója alkalmából, jövő májusban.
Színház

Ragályi Elemér, Cserhalmi György, Molnár Piroska és további hetven művész emelt szót az SZFE ügyében

Az Emmy- és Kossuth-díjas operatőr, filmrendező, Ragályi Elemér kezdeményezésére született nyílt levél aláírói arra kérik Semjén Zsoltot, hogy vonja vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakításáról szóló törvényjavaslatot. FRISSÍTVE!
Vizuál

Hét kedvenc Walter Matthau vígjátékunk

Ezt a hét filmet bármikor újranéznénk. Szubjektív lista szigorúan időrendben és nem rangsorolva – hisz utóbbi gyakorlatilag lehetetlen. Az apropó pedig: húsz éve, 2000. július 1-jén hunyt el az Oscar-díjas amerikai színész, a 20. század népszerű filmkomikusa, Walter Matthau.
Színház

Újabb nyílt levél az SZFE modellváltásáról szóló törvény kapcsán

Több mint hetven színész, rendező, színházi művész támogatta aláírásával a Színművészeti Egyetem modellváltását lehetővé tevő törvényt.
Klasszikus

Elhunyt Ida Haendel, az egykori csodagyerek, akinek Sibelius gratulált

Lengyelországban született, háromévesen felfedezték zenei tehetségét. Kanadában élte le élete jelentős részét. Sibelius levélben gratulált neki a hegedűversenyének előadásáért.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Élménydús esték a Városmajorban - Itt a teljes kínálat!

A rövidített évad ellenére minden eddiginél tartalmasabb nyári színházi évadra készül a Városmajori Szabadtéri Színpad: tíz hét alatt közel ötven színházi előadás és program közül válogathat a közönség.
Plusz interjú

A világ színpadait ostromolja Babé Sila

Babé Silának, azaz Stahl Barbarának sikerült az, amire sokan vágynak itthon: az énekes-dalszerző nevét egyre többen ismerik külföldön is. New York, London, Berlin és Budapest között ingázik évek óta. Nemrég leigazolta a Milky Chance német menedzsmentje, legutóbbi dala, a Hole már átlépte a kétszázezres lejátszást a Spotify-on.
Plusz ajánló

Maradj itthon! És menj a Benczúr Kertbe!

Csak egy betűnyi különbség, mégis kedvesebb, mint a „maradj otthon” felszólítás. Az európai országokban bíztatják a polgárokat, idén saját hazájuk kincseit fedezzék fel távoli utazások helyett. Budapesten, a magyar fővárosban számtalan érték várja az érdeklődőt: a Benczúr Kert például.
Plusz ajánló

Balkáni világzene, bestsellerek magyar fordításban és kortárs előadóművészet: magyar kulturális projekteket is támogat az Európai Unió

Hét év, közel 5,5 millió euró támogatás száznál is több magyar kulturális szervezetnek: ez a Kreatív Európa program Kultúra alprogramja számokban.
Plusz magazin

KÉP-regény: Lassan lekopik a festék…

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal Pierrot-ról és a kilencvenes évek könnyűzenei világáról elmélkedik.