Plusz

Lezárult a Cantemus online rekordkísérlete

2020.08.25. 09:15
Ajánlom
A kezdeményezés egy adott dal lehető legtöbb feléneklésének rekordját állította fel internetes beküldés és összegyűjtés alapján 30 nap alatt.

Az egyénileg vagy csoportosan készített szelfivideókat, melyben a Szörényi-Bródy: István a király rockopera záródalát, a Felkelt a napunk dallamot énekelhették a jelentkezők,

végül 7336 énekes küldte be szerte a világból, egészen pontosan 47 országból keresték fel a Felkelt a napunk-oldalt.

Az analitika szerint 42083-an léptek be a weboldalra, ez átlagosan percenkénti belépést jelentett. A látogatók körülbelül 4 percet töltöttek az oldalon, az érkezők közel egyharmada fordult vissza onnan. Ennek okáról elmondták a szervezők, hogy a személyiségből fakadó gátak miatt sokan nem mertek felvételt készíteni. Mobiltelefonról volt a legtöbb belépés, tablet használata volt a legkevesebb, hiszen a szelfi alapvetően mobilra született képi műfaj.

A kísérlet összesen 43200 perce alatt történt 7336 darab sikeres feltöltés azt jelentette, hogy átlagosan 5,9 percenként énekelte fel valaki a dalt.

Ezzel a kevesebb mint 6 percenkénti átlaggal a Nyíregyházi Cantemus Kórus és az éneklésben részt vett több mint hétezer, különböző nemzetiségű személy együtt felállította a lehető legtöbb, adott dal feléneklésének (videófelvételének) és internetes összegyűjtésének 30 napos rekordját.

A hivatalos végeredményt a Városi Önkormányzat által szervezett Államalapító Szent István tiszteletére rendezett ünnepség keretében, augusztus 20-án hirdette ki Sebestyén István, a Magyar Rekordok Egyesület regisztrátora és elnöke. Beszédében kiemelte, hogy a szervezők - tekintettel a világban kialakult vírushelyzetre - a lehető legbiztonságosabb módját választották annak, hogy egy közösség pozitív üzenetet közvetítsen, kifejezze érzéseit és másokat is megnyerjen az éneklés örömének.

Fejléckép: Cantemus

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Több ezer aláíró követeli Demeter Szilárd lemondását

Miután holokausztrelativizáló publicisztikát közölt Soros György nevének tízszeri említésével az Origón, számos szervezet és ismert értelmiségi lemondásra szólítja fel a PIM főigazgatóját
Könyv

„Szégyen és gyalázat” – Írók reagáltak Demeter Szilárd publicisztikájára

Kepes András lemondta a PIM-ben megrendezendő könyvbemutatóját, Vámos Miklós melegebb éghajlatra küldte Demeter Szilárdot, Dragomán szégyennek és gyalázatnak nevezte az esetet. Felbolygatta a szakmát a PIM főigazgatójának írása.
Könyv

Nem meneszti a kormány Demeter Szilárdot az origós írás miatt

Arról kérdeztek az ellenzéki képviselők, hogy menesztik-e a Demeter Szilárdot a holokausztrelativizáló publicisztika miatt.
Színház

Ünnepre hív a Rózsavölgyi Szalon

Hogyan változtak meg a kommunikációs szokásaink a vírushelyzetben? Mit csinálhatunk a korlátozások ideje alatt? Milyen tervekkel vágunk bele a következő időszakba? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Csiby Gergely és Józan László a Mi jár a fejedben? második adásában Vecsei H. Miklóssal, Herner Dorkával, Molnár Piroskával és Grecsó Krisztiánnal. Természetesen az adventi időszak előestéjén az ünnep is szóba került.
Klasszikus

Online koncertek a Filharmónia Magyarországtól

A 17 éves zongorista Bach, Beethoven és Schumann műveit adja elő a pécsi Kodály Központban. A Filharmónia Magyarország közvetítéseit ajánljuk.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz müpa

Az adventi időszakban minden nap új tartalommal ajándékozza meg közönségét a Müpa

December 1. és 24. között mindennap egy-egy bármikor elérhető digitális tartalommal – podcasttel, playlisttel vagy koncertvideóval – ajándékozza meg közönségét a Müpa.
Plusz gyász

Elhunyt Balázs Fecó

Életének 70. évében elhunyt Balázs Fecó énekes, zenész, zeneszerző – közölte a hírt a család nevében Várkonyi Attila, a Retro Rádió műsorvezetője.
Plusz videó

Maradona énekel

Elhunyt „az isteni Diego”, aki iránt egyenesen vallásos rajongással viseltetnek Argentínában. Híres-hírhedt góljával, legendájának eredetével és egy róla szóló dallal emlékezünk rá, amelyet maga is elénekelt rajongói előtt.
Plusz magazin

Fischer Ádám: Az első csöngetés

Sorozatunkban Budapest díszpolgárai osztják meg velünk a fővároshoz kötődő személyes történetüket. Fischer Ádám karmester, aki 2009 óta a cím birtokosa, elárulta egy kedves szokását, amely kimondottan az Akácfa utcához kötődik.
Plusz videó

Black Friday helyett válaszd a fenntartható életet!

Fogyasztás helyett boldogság, pénz helyett élet! Ezt üzenik ismert művészek, köztük Vecsei H. Miklós, Pokorny Lia és Kollár-Klemencz László.