Plusz

Magyar arénás koncertet jelentett be Thomas Bergersen és Nick Phoenix

2022.11.16. 14:45
Ajánlom
2023. szeptember 27-én a Papp László Budapest Sportarénában élő koncerten hallhatjuk a világhírű zeneszerzők összefogásából indult Two Steps from Hell amerikai formáció műveit. Különleges show-jukat Európa legnagyobb koncerthelyszínein mutatják be, melyek közé Magyarországot is beválogatták.

Az alábbi cikk szponzorált tartalom, nem a Fidelio szerkesztőségének tagjai írták.

2006-ban Thomas Bergersen és Nick Phoenix zeneszerzők megalkották a Two Steps From Hellt, miután felismerték, hogy zenéjükben milyen nagy potenciál rejlik. Kezdetben a filmipar számára készült zenék készítésére szakosodtak, főként filmelőzetesekre – egy olyan zenetípusra, amely szuggesztív témákat igényel, de azonnali hatást lehet elérni vele.

Kompozícióik olyan történetek előzetesében jelentek meg, mint a Harry Potter, A Karib-tenger kalózai vagy a Star Trek.

Jelen vannak mindenhol: filmekben, reklámokban, televízióműsorokban, sportversenyeken és általában minden olyan műsorban, ahol az epikus zene megjelenik. A Two Steps From Hell kezdetben csak kereskedelmi használatra készített zenét, de műveik olyan népszerűek lettek, hogy 2010 májusában úgy döntöttek, Invincible címmel nyilvános albumot adnak ki, ami a legnagyobb slágereik gyűjteménye.

TSFHLive_2023_credit_Dita-Vollmond3-111427.jpg

Two Steps From Hell élő show (Fotó/Forrás: Dita Vollmond / Green Stage Production)


Az album fogadtatása minden várakozásukat felülmúlta, a többi pedig, ahogy mondani szokás, már történelem. Rajongóik, akik ekkorra már több tízezret számláltak, egyre több zenére vágytak, így Thomas Bergersen és Nick Phoenix új dalokat készítettek, nemcsak az audiovizuális iparnak, hanem a nagyközönségnek is, tovább elkezdték kiadni albumaikat. Így született meg a Two Steps From Hell-jelenség. Ezek az albumok annyira népszerűvé váltak, hogy

dalaik több milliárdos megtekintést értek el a YouTube-on,

és ugyanennyi reprodukciót gyűjtöttek össze az audio streaming platformokon, így fizikai és digitális változatban is az eladási listák élére kerültek, a világ legsikeresebb médiazenei producerei közé tartoznak. A rajongóik által régóta várt első turnéjuk 2022 nyarán indult világpremierként, és Európa-szerte nyűgözte le a közönséget.

TSFHLive_2023_credit_Dita-Vollmond12-111731.jpg

Thomas Bergersen a Two Steps From Hell élő showján (Fotó/Forrás: Dita Vollmond / Green Stage Production)


A Two Steps From Hell újraértelmezi a zenekari játékot:

fiatal, izgalmas és egyben innovatív.

Különböző zenei témák egész arzenálja bontakozik ki, olykor kelta beütéssel tarkítva, rock és metál hangzásokkal vagy filmes dallamokkal. Egyedülálló zenekaruk és kórusuk mellett műsoraikat a világhírű alkotóik kísérik: Thomas Bergersen és Nick Phoenix zeneszerzők, zongorán, hegedűn illetve ütőhangszereken irányírják a showt. Az előadás erőteljes, felemelő zenével és szenvedéllyel borzolja fel mesterien az érzelmeket, és

olyan fantáziavilágokba kalauzol el, ahol bármi megtörténhet.

TSFHLive_2023_credit_Dita-Vollmond4-112834.jpg

Nick Phoenix a Two Steps From Hell élő show-ján (Fotó/Forrás: Dita Vollmond / Green Stage Production)

A koncertről bővebb információ és jegyvásárlás ide kattintva

A turné előzetese november 17-én, 10 órától elérhető ezen a linken.

 

Az élő koncertshow a Semmel Concerts és a Tomek Productions által jött létre. A koncert magyar szervezője a Green Stage Production.

A Two Steps From Hell: Live című album 2022. november 4-én jelent meg a Sony Music gondozásában. Az albumot a 2023. szeptember 27-i koncertre jegyet váltók a belépőjegyen feltüntetett QR-kód segítségével 15% kezdvezménnyel vásárolhatják meg.

Támogatott tartalom.

Fejléckép: Two Steps From Hell élő show (Fotó/Forrás: Dita Vollmond / Green Stage Production)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

A két macska az önreflexiót jelenti – Kepes András a Lírástudók vendége

A Két macska voltam berobbant a sikerlisták élére, így nem is volt kérdés, hogy Kepes Andrást is meghívjuk podcastunkba. A 75 éves tévés, újságíró most már szinte csak regényírással foglalkozik, és már a következő könyvét tervezi.
Vizuál

Csontváry ritkán látható, 1901-ben festett szicíliai tájképét is élőben csodálhatjuk a Virág Judit Galériában

A Holdtölte Taorminában című festmény felbukkanása azért számít művészeti szenzációnak, mert a magántulajdonban lévő festményt régóta nem láthatta a szélesebb közönség. „Kevés mű maradt fenn Csontváry után, magángyűjteményben pedig nagyjából húsz darab lehet. Ezek egyike a Holdtölte Taorminában” – mondta el Kelen Anna, a Virág Judit Galéria művészettörténésze.
Plusz

„Jön a szép kikelet” – megjelent a márciusi Fidelio

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. márciusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Klasszikus

Kalló Zsolt lesz az Anima Musicae vendégkoncertmestere

Legutóbbi Nádor termi koncertjükön a zseniális Mendelssohn zenéiből válogattak, február 24-én pedig a szintén csodagyerekként emlegetett Mozart remekművei csendülnek fel az Anima Musicae Kamarazenekar és mostani vendégük, Kalló Zsolt koncertjén.
Plusz

Drehertől Dreherig – a kőbányai sörgyártás lenyűgöző története

Mi köze a sörnek a boszorkányokhoz? Hogyan kapcsolódnak a Dreherek a martonvásári Beethoven-szoborhoz? Mikor készült az első magyar partyhordó? Egyebek közt erre is választ kaphatunk március 1-jén Sziklainé Lengyel Zsófia előadásán.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz gyász

Elhunyt Jan Assmann egyiptológus, vallástörténész

A világhírű német tudós nevéhez fűződik egyebek közt a kulturális emlékezet fogalma, amelyet feleségével közösen dolgoztak ki. 2018-ban a Német Könyvkereskedelem Békedíjával tüntették ki.
Plusz ajánló

Drehertől Dreherig – a kőbányai sörgyártás lenyűgöző története

Mi köze a sörnek a boszorkányokhoz? Hogyan kapcsolódnak a Dreherek a martonvásári Beethoven-szoborhoz? Mikor készült az első magyar partyhordó? Egyebek közt erre is választ kaphatunk március 1-jén Sziklainé Lengyel Zsófia előadásán.
Plusz interjú

Ez nem egy egyszemélyes történet – interjú Nagy Judit Évával

Nagy Judit Éva újságíró, kommunikációs és interkulturális tanácsadó hat év alelnökség után lett a Magyar–Kínai Baráti Társaság elnöke tavaly decemberben.
Plusz ajánló

„Jön a szép kikelet” – megjelent a márciusi Fidelio

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. márciusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Plusz ajánló

A vegán táplálkozásról és életmódváltásról tudhatunk meg többet Karalyos Gábor előadásán

A XV. kerület Zöld Jövő Szabadegyetem elnevezésű programjának következő estjén, február 19-én Karalyos Gábor színművésszel, népszerű bloggerrel találkozhat a közönség a Csokonai rendezvényházban.