Plusz

Második nap - Gyémántos

2011.08.02. 19:54
Ajánlom
Czupi Dani elkezdi a blogírást az Olympos High Schoolban.

Itt az ideje, hogy elkezdjem a blogírást.

Sosem csináltam még ilyet, de mindig érdekesnek találtam, mikor olvastam. Szóval vannak elvárások :)

A tegnapi nap is érdekes volt, csak akkor még nem tudtunk erről a blogról :)

Rövid beszámoló:

Megbeszéltük az alaptörténetet. Vagyis énekekre bontva mindenki elmondta, hogy mire emlékszik az Odüsszeiából. Lényegében sikerült... Mondjuk azt, hogy összehoztuk... Dóri pedig pár érdekességre hívta fel a figyelmünket, amik mellett könnyen el tud haladni az ember. Pl. nekem eszembe nem jutott volna, hogy a phaiákok talán afrikaiak. (Különben is miért phaiákok? Miért nem csak phaiák? Na jó, ez költői...)

Mellesleg szerintem irtó jó olvasmány. Ezt azért írom le, mert magamtól nem olvastam volna el valószínűleg soha, de már ajánlani is merem.

Majd egy kevés ének-felmérés. Ugyanis énekelni is fogunk benne. Majd Gábor felolvasta elég viccesen a darabot. Ez nem gúny, hanem tényleg vicces a darab :) Belehallgattunk még néhány dalba, amiket énekelni fogunk. Kortárs külföldi remekművek.

A mai napon már gyakoroltuk is, és elég jól szól a banda!!! (Magam is meglepődtem... DE csak azért, mert elég nehéz 7-8 szólamban énekelni) Közben nem csak a Peti fáradt le... Egyszóval: "gyémántos"volt.

És délután kezünkbe vehettük végre a példányt. Kék betűkkel: Olympos High School. Visszaolvastuk :) És Gábor végre elárulta, hogy van ez a blog, meg  hogy megyünk flashmobozni a Szigetre....

Ennyi, ami eszembe jutott a máról-tegnapra...

Czupi Dániel - C.D.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Klasszikus

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.
Színház

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz veszprémfest

Újra opera Veszprémben

Erős programmal várja közönségét az idén 15. évét ünneplő VeszprémFest.
Plusz kult50

Kiderült, kik ők: Íme a kultúra 50 arca 2018-ban

Megvan A kultúra 50 arca. A legújabbak. A Fidelio 2018-as KULT50 kiadványát június 7-én délelőtt mutatták be a Rózsavölgyi Szalonban. A lap először 2017-ben jelent meg, akkor a hazai kultúra másik 50 arca szerepelt benne. Az új névsor alább olvasható.
Plusz gasztro

Eper minden mennyiségben!

Az eper, szamóca vagy egyes tájakon szeder névre hallgató, a rózsafélék családjába tartozó tavaszi gyümölcs sokak kedvence. Ehetjük magában, de számtalan módon elkészíthetjük, ezek közül válogattunk most néhány szokatlan receptet és eperrel kapcsolatos érdekességet.
Plusz ajánló

Erős kezdés: ősbemutatóval, Blahalouisiana szimfonik koncerttel és egy kortárs drámával indítja az évadot a Kultkikötő

Június 22-én, pénteken az Anyám, a nyolcadik kerület! című előadás ősbemutatójával, valamint a Heisenberg című darabbal nyitja meg az idei, szám szerint 13. évadát a Kultkikötő.
Plusz balaton

Nyár, kultúra, Balaton

Magyarország és a Balaton-part leghosszabb összművészeti fesztiválja 2018. június 22-én kezdődik, és egészen augusztus 26-ig tart.