Plusz

Második nap - Gyémántos

2011.08.02. 19:54
Ajánlom
Czupi Dani elkezdi a blogírást az Olympos High Schoolban.

Itt az ideje, hogy elkezdjem a blogírást.

Sosem csináltam még ilyet, de mindig érdekesnek találtam, mikor olvastam. Szóval vannak elvárások :)

A tegnapi nap is érdekes volt, csak akkor még nem tudtunk erről a blogról :)

Rövid beszámoló:

Megbeszéltük az alaptörténetet. Vagyis énekekre bontva mindenki elmondta, hogy mire emlékszik az Odüsszeiából. Lényegében sikerült... Mondjuk azt, hogy összehoztuk... Dóri pedig pár érdekességre hívta fel a figyelmünket, amik mellett könnyen el tud haladni az ember. Pl. nekem eszembe nem jutott volna, hogy a phaiákok talán afrikaiak. (Különben is miért phaiákok? Miért nem csak phaiák? Na jó, ez költői...)

Mellesleg szerintem irtó jó olvasmány. Ezt azért írom le, mert magamtól nem olvastam volna el valószínűleg soha, de már ajánlani is merem.

Majd egy kevés ének-felmérés. Ugyanis énekelni is fogunk benne. Majd Gábor felolvasta elég viccesen a darabot. Ez nem gúny, hanem tényleg vicces a darab :) Belehallgattunk még néhány dalba, amiket énekelni fogunk. Kortárs külföldi remekművek.

A mai napon már gyakoroltuk is, és elég jól szól a banda!!! (Magam is meglepődtem... DE csak azért, mert elég nehéz 7-8 szólamban énekelni) Közben nem csak a Peti fáradt le... Egyszóval: "gyémántos"volt.

És délután kezünkbe vehettük végre a példányt. Kék betűkkel: Olympos High School. Visszaolvastuk :) És Gábor végre elárulta, hogy van ez a blog, meg  hogy megyünk flashmobozni a Szigetre....

Ennyi, ami eszembe jutott a máról-tegnapra...

Czupi Dániel - C.D.

Programkereső

Legolvasottabb

Tánc

Tejbe mártott testek

Új weboldallal jelentkezett a Győri Balett, a honlaphoz tartozó rendhagyó társulati fotókat a csapat egyik táncművésze, Jekli Zoltán készítette.
Klasszikus

Újabb három évig Szinetár Miklós az Opera Örökös Tagjainak elnöke

A neves rendezőt, a Tagság jelenlegi elnökét október 12-én, az Eiffel Műhelyházban tartott közgyűlésen választották újra
Klasszikus

Ismerje meg Bella Máté új művét! – VIDEÓ

Bella Máté Titan című művét Szentpáli Roland mutatta be az Óbudai Társaskörben, 2021. szeptember 30-án, a 34. Minifesztivál – Magyar Kortárs Zenei Körkép koncertsorozatában. Videónkban a két művész mesélt a darabról.
Színház

Ókori kérdések a mában – antik drámákból merít a Katona József Színház új előadása

Tarnóczi Jakab Varga Zsófia dramaturggal Aiszkhülosz, Euripidész és Szophoklész műveit emelte át a mába – vagy ha pontosak szeretnénk lenni: a jelent húzta rá a most is aktuális ókori történetekre.
Vizuál

KÉP-regény: Postaládák

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal a postaládák mögött megbújó történelemről mesélt.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz ajánló

Kulturális sokszínűség a ZsiMü kínálatában

Az eredetileg májusra tervezett Zsidó Művészeti Napok programjai a világjárvány miatt nem tudtak megvalósulni, így rendhagyó módon októbertől decemberig tart a zsidó kultúra ünnepe, melynek kínálatában izgalmas előadások, egyedi felállású zenei formációk, népszerű művészek és egy különleges kiállítás is szerepel a már jól ismert helyszíneken.
Plusz ajánló

Kulturális programok középpontjában a vadászat

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításhoz kapcsolódó kulturális fesztivál utolsó öt napja is izgalmas és tartalmas programokat kínál. Az események között megtalálhatók klasszikus és világzenei koncertek, filmvetítés, színházi előadás, valamint képző- és iparművészeti tárlatok, amelyek részben a világkiállítás időszakán túl is látogathatók lesznek.
Plusz dalszerzők napja

„És jött a doktor...” – Így segít a zene pandémia idején 

Az Artisjusnak a Dalszerzők Napja alkalmából készített felmérése szerint a koronavírus-járvány idején a magyarok 64 százalékának segített a muzsika, különösen a legfiatalabbaknak és a legidősebbeknek.
Plusz hír

Mától Szabó Magda nevét viseli egy pasaréti sétány

Az írónő születésnapján, október 5-én utcanévtáblát avattak a Mammut Bevásárlóközpont és a Széllkapu Park közötti sétányon. A területen elhelyeztek egy könyvszekrényt is, amelybe bárki hozhat, és amelyből bárki vihet olvasnivalót – Szabó Magda köteteit is.
Plusz ajánló

Fáy Miklós: Minden lemez időutazás

Állandó rovatában Fáy Miklós zenekritikus ezúttal a Hungarotonnál megjelent, Georg Philipp Telemann kettős- és hármasversenyeit tartalmazó lemez mellett könyvet, koncertet és kiállítást is ajánl.