Plusz

Még két filmet írt J.K. Rowling

2016.10.17. 10:40
Ajánlom
A Harry Potter szerzője egyszerűen nem tud leállni. Nem három, hanem öt részt írt a Legendás állatok és megfigyelésüknek.

Jövő hónapban kerül a mozikba JK Rowling újabb, a varázsvilágban játszódó története, a Legendás állatok és megfigyelésük, de az írónő már most bejelentette, hogy további két filmmel bővítette az eleve trilógiának tervezett filmfolyamot. A világ legismertebb varázslójának kitalálója több ezer lelkes rajongó előtt jelentette be, hogy legalább négy filmet tervez még Gőte Szalamander történetéből.

GettyImages-584707648

GettyImages-584707648 (Fotó/Forrás: Rob Stothard / Getty Images Hungary)

"Mindig is tudtam, hogy nem csak egyetlen film lesz majd. Abban maradtunk, hogy legyen trilógia, de kidolgoztam a történet vázát és már biztos vagyok benne, hogy öt film készül majd" - mondta a londoni Leicester Square-en a főszereplőt alakító Eddie Redmayne és a rendező, David Yates társaságában. A rendező azt is elárulta, hogy Redmayne karaktere, az állatbolond Gőte Szalamander a következő részben egy másik fővárosba látogat el.

A Legendás lények és megfigyelésük az eredeti Potter-széria egyik tankönyve volt, amiből a Roxfortban tanultak a főhősök. Rowling azonban valóban megírta a könyvet, amelynek bevételét jótékony célra ajánlotta fel. A fiktív könyv szerzőjéről szóló film első rész hetven évvel a Harry Potter filmek előtt játszódik New Yorkban. 

"Engem ez a történet érdekelt. Ezzel szerettem volna foglalkozni" - jelentette ki Rowling, akit a hetedik könyv megjelenése óta rengeteg Potter-rajongó keres meg a folytatás miatt.

Az új széria főszereplője, Redmayne elárulta, hogy már az előtt óriási Potter-rajongó volt, hogy megkapta a szerepet. " Mind velük nőttünk fel. Mindig olyanok voltak, mint egy biztonságos kis zug, ahova az ember egy-két évente ellátogathat. Bármi is történt a világban, el tudtál vonulni és együtt lógtál kicsit Ronnal és Hermionéval és a világ megint egy kicsit jobb helynek tűnt."

Az Oscar-díjas színész azt is elárulta, hogy a Roxfort melyik házába tartozna, ha ő is a varázsló- és boszorkányképző intézetbe járt volna. Rowling hivatalos oldalán, a Pottermore-on a Teszlek Süveg a Hugrabugba osztotta be - akárcsak a filmbeli karakterét, Gőte Szalamandert: "Mert nagyon módszeres vagyok" - magyarázta Redmayne.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz nyár

A júliusi Fidelio már a polcokon van

Az ingyenes programmagazinban a júliusi eseménynaptár mellett megtalálja Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, gasztro ajánlatunkat, valamint számos interjút, többek között Dragomán György íróval és Szabó Balázs zenésszel. Lapozzon bele online!
Plusz veszprémfest

Újra opera Veszprémben

Erős programmal várja közönségét az idén 15. évét ünneplő VeszprémFest.
Plusz kult50

Kiderült, kik ők: Íme a kultúra 50 arca 2018-ban

Megvan A kultúra 50 arca. A legújabbak. A Fidelio 2018-as KULT50 kiadványát június 7-én délelőtt mutatták be a Rózsavölgyi Szalonban. A lap először 2017-ben jelent meg, akkor a hazai kultúra másik 50 arca szerepelt benne. Az új névsor alább olvasható.
Plusz gasztro

Eper minden mennyiségben!

Az eper, szamóca vagy egyes tájakon szeder névre hallgató, a rózsafélék családjába tartozó tavaszi gyümölcs sokak kedvence. Ehetjük magában, de számtalan módon elkészíthetjük, ezek közül válogattunk most néhány szokatlan receptet és eperrel kapcsolatos érdekességet.
Plusz ajánló

Erős kezdés: ősbemutatóval, Blahalouisiana szimfonik koncerttel és egy kortárs drámával indítja az évadot a Kultkikötő

Június 22-én, pénteken az Anyám, a nyolcadik kerület! című előadás ősbemutatójával, valamint a Heisenberg című darabbal nyitja meg az idei, szám szerint 13. évadát a Kultkikötő.