Plusz

Megnyílik az Óbudai Társaskör kertje a zene- és színházrajongóknak

2022.06.28. 09:35
Ajánlom
Egy színházi este, dzsessz és bossa nova, egy kis opera – némi pszichológiával és egy klasszikus zenei koncert várja a közönséget júliusban, amikor az Óbudai Társaskör – Kiskorona7 megnyitja a kertjét a művészetkedvelők számára.

Aki járt már a Társaskör vadgesztenyefás, rózsabokros kertjében, aki elidőzött már a vadszőlővel befutott, ódon falak árnyékában, visszavágyik.

A látvány és az érzés mindig ugyanolyan. Az élmény pedig mindig más.

Júliusban négy különféle stílusú programot is élvezhet a közönség a Kiskorona utca 7. kertjében.

Július 7-én este nyolctól, a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjén Grieg Holberg szvitje, Mendelssohn a-moll vonósnégyese és Csajkovszkij Vonósszerenádja hangzik el. Ezután – bár a tartalom kapcsolódik a klasszikus zenéhez – két rendhagyó és felettébb szórakoztató előadás követi egymást.

Elemző pszichológusok kezébe kerülhet a néző a FaReMiDo Társulat önismereti operakoncertjén. Mozart az egész világ! című műsorukban a Figaro házassága, a Don Giovanni és a Così fan tutte részleteit hozzák – egy kicsit másképp: sok improvizációval, helyzetkomikummal, akár beszélgetésekkel fűszerezve. Június 16-án garantálják a tartalmas szórakozást.

Színház a kertben: Klem Viktor előadásában Patrick Süskind zseniális monodrámáját láthatja a közönség július 22-én, pénteken este. A nagybőgő közvetlen beszélgetés a zenész és a néző között, bár csak a nagybőgős beszél. Őszintén vall az életéről, szerelméről, a zenéhez, az élethez fűződő viszonyáról, gyengeségeiről, vagy éppen játszik a hangszerén.

A nagybőgős ismeri saját határait, elfogadta a neki jutott szerepet, de megőrzi a vágyát, miszerint egyszer nagyot ordít a zenekari árokban, s akkor, ha csak egyetlen másodpercre is, végre mindenki egyedül őrá figyel majd

– mondja Klem Viktor rövid ajánlójában. A monodrámát Radnai Márk rendezte.

Buli a kertben: a Blue Canarro Group nem hétköznapi, de fülbemászó dallamokkal és egy egészen szokatlan, 9 fős felállással érkezik. A hangszeresek hol szólóban, hol pedig több szólamban énekelnek is; saját dalokat, kedvelt slágereket és ismerős örökzöldeket, a jól ismert, nosztalgikus múlt századi kupléktól kezdve, a dzsessz és a bossa nova világából egyaránt merítve. Friss, színes, változatos hangzást teremtenek, melyet nem is lehetne elképzelni egy pohár bor nélkül. Július 29-én este nyolctól játszanak. A zenekar tagjai: Burján Orsolya – ének, Darvas Kristóf – zongora, ének, Szakál Tamás – hegedű, ének, Pataki Anna – hegedű, ének, Kertész Endre – cselló, ének, Sebestyén Patrik – trombita, Soós Márton – nagybőgő, Petz Bálint – gitár, Cseh Balázs – dob.

Fejléckép: Blue Canarro Group (fotó/forrás: Óbudai Társaskör)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

A kultúra megfizethetetlen?!

A kulturális szféra szereplői évek óta komoly anyagi gondokkal küzdenek, a járványhelyzet, valamint a gazdasági változások pedig újabb kihívások elé állítják az intézmények vezetőit. Legutóbb a kata módosítása, valamint a rezsicsökkentés átalakítása késztette stratégiai változásokra a művészeket. Megkerestünk néhány színházat, hogy mondják el, hogyan érinti őket a jelenlegi helyzet.
Vizuál

Ország Lili elfeledett tévéfelvétele – Különleges felfedezéssel zárult a Fidelio kutatása

Mostanáig senki nem tudott annak a negyvenöt évvel ezelőtt készült televíziós riportnak a létezéséről, ami a Fidelio kutatásának köszönhetően került elő Ország Liliről. A hosszas kutatómunka eredményeként meglelt felvételt a művész születésének évfordulója alkalmából tárjuk a nyilvánosság elé.
Zenés színház

Az Eiffel Műhelyház valamennyi előadását törli az OPERA

A Magyar Állami Operaházat érintő forrásmegvonás miatt az intézmény levélben tudatta, hogy a gyermekprogramok kivételével nem tartja meg az Eiffel Műhelyházba tervezett előadásait. A CIKK FRISSÜLT.
Színház

„A színházban történetekre van szükségünk” – interjú Béres Lászlóval

Béres László a Karády zárkája után újra a Gyulai Várszínházzal dolgozik, ezúttal egy orosz szerzőhöz, Csehovhoz nyúlva. A rendezővel az augusztus 9-én látható előadásról, a drámaíróhoz fűződő viszonyáról, valamint a román színházi hagyományokról is beszélgettünk.
Zenés színház

„Magamból építkezve bújok az adott karakter bőrébe” – interjú Laki Péterrel

Laki Péter mozgalmas időszakot tudhat maga mögött. A Budapesti Operettszínház évadát záró két jubileumi gála mellett a tízéves évfordulóját ünneplő Budavári Palotakoncerten is láthatta őt a közönség, ráadásul a következő évadban egy új szerepkörben is bemutatkozik. Az elmúlt időszakról, műfaji határátlépésekről, valamint az új szakmai kihívásokról beszélgettünk.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz ajánló

Életörömre hangolunk! – Szeptemberben jön a Zsidó Kulturális Fesztivál

Könnyű- és komolyzenei koncertek, irodalmi és gyermekprogramokkal, hazai és nemzetközi művészekkel várja a látogatókat a 24. Zsidó Kulturális Fesztivál szeptember 4. és 12. között. A programokat hét fővárosi helyszínen rendezik meg.
Plusz hír

Akár már 2024-ben újranyithat a Notre-Dame

Kicsit több mint három évvel azután, hogy a párizsi székesegyház teteje egy tűzeset következtében megsemmisült, megnyithatja kapuit a hívek és a nagyközönség előtt a Notre-Dame.
Plusz hír

Ars poeticák lepték el a Jókai teret

A Magyar irodalom tereként újult meg a terézvárosi Jókai tér, ahol nagy költőink és íróink, mások mellett Pilinszky és Ady idézeteivel találkozhatunk a burkolatba vésve. A munkálatok során jelentősen növelték a zöldterületet is.
Plusz podcast

A Sziget nélkül már nagyon nehéz lenne elképzelnünk az életünket – Kardos József programigazgató a Fülbemászóban

Egy hét múlva kezdődik a Sziget. A két év kihagyás után jelentkező fesztiválra több mint ötven országból várják a fellépőket, a zenei kínálat mellett pedig ezúttal is gazdag felhozatal lesz kísérőprogramokból. Kardos Józseffel, a Sziget programigazgatójával Várhegyi András beszélgetett a Fülbemászóban.
Plusz ajánló

Ingyenes fesztivállal vár mindenkit a Káli-medence

Augusztus 3-án indul a Kőfeszt – A nyugalom fesztiválja. Az öt napos rendezvényen többek között olyan fellépőkkel találkozhatunk, mint Pál István Szalonna és Bandája, Demjén Ferenc, a 4S Street, Ferenczi György és a Pesti Rackák, valamint a Szent Efrém Fé