Plusz

Megújult az Art is Business honlapja

2021.02.28. 09:10
Ajánlom
Második születésnapját ünnepli az Art is Business, az évfordulóra teljesen új megjelenést kapott a magazin honlapja, amelyen a jövőben rendszeresen olvashatunk híreket a forprofit szektor és a művészet világából.

A 2019-ben indult Art is Business fő célja összekapcsolni a vállalati- és a kulturális szféra szereplőit. Az elsősorban a cégek felsővezetőit, mecénásokat és kulturális vezetőket megszólító magazin körül az elmúlt időszakban valódi közösség formálódott, amelyben fontos szerepe van az Art is Business: Connections rendezvényeknek.

A lap második évfordulójára teljesen megújult az artisbusiness.hu oldal, amely a jövőben magyar és angol nyelvű híroldalként funkcionál.

A nemzetközi nyitás azt a törekvést szolgálja, hogy a platform minél több együttműködést hozzon tető alá. Ezt segítheti elő továbbá az idén májusra halasztott Art is Business Konferencia is, amelyre többek között Írországból, Nagy-Britanniából, az Amerikai Egyesült Államokból, Svédországból, Finnországból és Hollandiából várnak előadókat.

A lap felelős szerkesztője, L. Horváth Katalin úgy fogalmaz: „Nem ördöngösség a profi szervezés, és az sem ördögtől való, ha a művész is tudatosan építi a brandjét. És mi tudnánk segíteni a hogyanban. Egyre gyarapodott a közös gondolattárunk, majd Máté (Balogh Máté András, az Art is Business vezetője – a szerk.) egyszer csak mutatott egy külföldi kiadványt, megkérdezte, mit szólnánk ahhoz, ha a miénket is olyan papírra, olyan minőségben nyomnánk. És 2019 februárjában megjelent a kéthavi Art is Business magazin első száma…

Azóta már Art is Business Közösséggel, találkozókkal, konferenciákkal és Art is Business Díjjal is büszkélkedhetünk. Az idén februárban adtuk ki a tizenharmadik magazinunkat (szerencsés szám!), és a kétéves születésnapunk alkalmából meglepetést készítettünk az olvasóknak: egy új, bővített tartalmú honlapot, amelyen nem csak a nyomtatott újságban megjelenő cikkek olvashatók.”

Az oldal a jövő generációihoz is szól, hiszen az új nemzedékekből kikerülő vezetők nevelése a jelenlegi oktatási rendszer feladata. Az Art is Business együttműködést kezdeményezett több felsőoktatási intézménnyel annak érdekében, hogy a fiatal felnőttek olyan kézzel fogható tudáshoz jussanak a kulturális és vállalati együttműködések terén, amelyet a későbbiekben beemelhetnek a szakmai tevékenységükbe.

Az artisbusiness.hu ide kattintva érhető el. >>>

Fejléckép: Art is Busines magazin (forrás: Art is Business)

A művészet értéke a vállalati világ számára

Kapcsolódó

A művészet értéke a vállalati világ számára

Idén tavasszal először, olyan vállalati szakemberek és magánszemélyek számára nyílik képzési lehetőség, akik keresik az egyedi, kreatív megoldásokat és ehhez nyitottan állnak a művészvilággal való együttműködésre. A 7M – a művészet értéke szponzorációs képzés során a résztvevők megismerkedhetnek hét művészeti ág világával és a bennük található lehetőségekkel. A 12 hetes kurzuson a szcéna kiváló szakemberei nemcsak betekintést nyújtanak a kulturális területekre, hanem valós kooperációs lehetőségekre is rámutatnak.

Programkereső

Legolvasottabb

Könyv

Ők kapják idén a Baumgarten-emlékdíjat

Harmadik alkalommal jelentették be a Kukorelly Endre kezdeményezésére létrehozott elismerés díjazottjait. A teljes egészében közösségi adományokból finanszírozott Baumgarten-emlékdíjak átadására a vírushelyzet miatt később kerül sor.
Klasszikus

Kicsoda Oksana Lyniv, Itália első női zeneigazgatója?

A napokban kezdte meg a munkát a bolognai operaházban az ukrán Oksana Lyniv, aki az első női zeneigazgató Olaszországban. Neve a magyar közönségnek is ismerős lehet, hiszen járt már nálunk.
Színház

Anatolij Vasziljev osztályvezető lesz az SZFE-n

A világhírű orosz alkotó a színházrendező szakos hallgatók osztályvezetőjeként érkezik az intézménybe – közölte a Színház- és Filmművészeti Egyetem.
Könyv

Nyáry Krisztián tiltott szerelmekről ír

Február 14-én különleges kötet jelenik meg a Corvina Kiadó gondozásában. A Tiltott irodalom – Klasszikus irodalmi művek az azonos neműek közötti szerelemről című antológia a „Nem kötelező” sorozat második darabjaként kerül a könyvesboltok polcaira.
Színház

Némafilmek színházi köntösben

Egyedülálló produkció a színházi palettán: egy néma, fekete-fehér előadás, amely zenével és különlegesen izgalmas, a némafilmek stílusát idéző játékkal mesél, s közben a néző fantáziáját használja eszközként ahhoz, hogy kibontakozzon egy egyszerre mulatságos és megindító történet.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Egy koncert erejéig ismét összeáll az Amadinda

Január 22-én egy exkluzív koncert erejéig ismét összeáll az Amadinda Ütőegyüttes, hogy a Műcsarnok Prima díjas kiállítója, Barabás Márton tárlatvezetését gazdagítsák a Magyar Kultúra Napján.
Plusz hír

Online emlékhely nyílt a budapesti gettó felszabadulásának 77. évfordulóján

Az évforduló alkalmából indult el a www.emlekezes77.hu online platform, ahol 77 órán keresztül holokauszt-túlélőkkel és megmentőikkel készült interjúk láthatók, mások mellett Bruck Edith-tel, Keleti Évával, Vitray Tamással, Fahidi Évával és Féner Tamással.
Plusz hír

Újcirkusz-előadás és Bartók arab népdalgyűjtései a Bartók Tavasz programján

Új fellépőket jelentettek be az idei Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek programjából, a fesztiválhoz új helyszínként a Magyar Zene Háza is csatlakozik.
Plusz hír

Meghirdették a Magyar Zene Háza első félévi programjait

A legkülönbözőbb műfajokkal, hazai és külföldi előadókkal várja a közönséget a januárban megnyíló Magyar Zene Háza, amely a tervek szerint a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenkinek kínál programokat.
Plusz hír

Elhalasztják a Grammy-díjak 2022-es átadóját

A szervezők közleménye szerint az omikron variáns növekvő esetszámai miatt nem tartják biztonságosnak a díjátadó január 31-i időpontját.