Plusz

Megújult az Art is Business honlapja

2021.02.28. 09:10
Ajánlom
Második születésnapját ünnepli az Art is Business, az évfordulóra teljesen új megjelenést kapott a magazin honlapja, amelyen a jövőben rendszeresen olvashatunk híreket a forprofit szektor és a művészet világából.

A 2019-ben indult Art is Business fő célja összekapcsolni a vállalati- és a kulturális szféra szereplőit. Az elsősorban a cégek felsővezetőit, mecénásokat és kulturális vezetőket megszólító magazin körül az elmúlt időszakban valódi közösség formálódott, amelyben fontos szerepe van az Art is Business: Connections rendezvényeknek.

A lap második évfordulójára teljesen megújult az artisbusiness.hu oldal, amely a jövőben magyar és angol nyelvű híroldalként funkcionál.

A nemzetközi nyitás azt a törekvést szolgálja, hogy a platform minél több együttműködést hozzon tető alá. Ezt segítheti elő továbbá az idén májusra halasztott Art is Business Konferencia is, amelyre többek között Írországból, Nagy-Britanniából, az Amerikai Egyesült Államokból, Svédországból, Finnországból és Hollandiából várnak előadókat.

A lap felelős szerkesztője, L. Horváth Katalin úgy fogalmaz: „Nem ördöngösség a profi szervezés, és az sem ördögtől való, ha a művész is tudatosan építi a brandjét. És mi tudnánk segíteni a hogyanban. Egyre gyarapodott a közös gondolattárunk, majd Máté (Balogh Máté András, az Art is Business vezetője – a szerk.) egyszer csak mutatott egy külföldi kiadványt, megkérdezte, mit szólnánk ahhoz, ha a miénket is olyan papírra, olyan minőségben nyomnánk. És 2019 februárjában megjelent a kéthavi Art is Business magazin első száma…

Azóta már Art is Business Közösséggel, találkozókkal, konferenciákkal és Art is Business Díjjal is büszkélkedhetünk. Az idén februárban adtuk ki a tizenharmadik magazinunkat (szerencsés szám!), és a kétéves születésnapunk alkalmából meglepetést készítettünk az olvasóknak: egy új, bővített tartalmú honlapot, amelyen nem csak a nyomtatott újságban megjelenő cikkek olvashatók.”

Az oldal a jövő generációihoz is szól, hiszen az új nemzedékekből kikerülő vezetők nevelése a jelenlegi oktatási rendszer feladata. Az Art is Business együttműködést kezdeményezett több felsőoktatási intézménnyel annak érdekében, hogy a fiatal felnőttek olyan kézzel fogható tudáshoz jussanak a kulturális és vállalati együttműködések terén, amelyet a későbbiekben beemelhetnek a szakmai tevékenységükbe.

Az artisbusiness.hu ide kattintva érhető el. >>>

Fejléckép: Art is Busines magazin (forrás: Art is Business)

A művészet értéke a vállalati világ számára

Kapcsolódó

A művészet értéke a vállalati világ számára

Idén tavasszal először, olyan vállalati szakemberek és magánszemélyek számára nyílik képzési lehetőség, akik keresik az egyedi, kreatív megoldásokat és ehhez nyitottan állnak a művészvilággal való együttműködésre. A 7M – a művészet értéke szponzorációs képzés során a résztvevők megismerkedhetnek hét művészeti ág világával és a bennük található lehetőségekkel. A 12 hetes kurzuson a szcéna kiváló szakemberei nemcsak betekintést nyújtanak a kulturális területekre, hanem valós kooperációs lehetőségekre is rámutatnak.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Ókovács Szilveszter azonnali hatállyal felmondta Kesselyák Gergely szerződését

A karmester-operarendező, aki korábban a miskolci Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is volt, maga is pályázott az Opera élére, és a szakértői bizottság a legtöbb szavazattal támogatta. CIKKÜNK FRISSÜLT ÓKOVÁCS SZILVESZTER KÖZLEMÉNYÉVEL!
Színház

„Önök minden pályázatunkat elutasították” – Közös nyílt levelet írtak a független társulatok

A huszonöt színházi társulat levelét azoknak az „ismeretlen kurátoroknak” címezte, akik a közelmúltban nulla forint támogatást ítéltek meg nekik. A Rózsavölgyi Szalon is beszámolt arról, őket hogyan érintette a döntés. CIKKÜNK FRISSÜLT!
Zenés színház

Rost Andrea nem lép fel a Magyar Állami Operaházban a jövő évadban

Az énekesnő döntéséről tájékoztatta az intézmény főigazgatóját, Ókovács Szilvesztert, és az idén nyárra meghirdetett Varázsfuvola-előadásokból is kilép.
Klasszikus

A zeneélet kivételes művészei fogtak össze a magyar klasszikus zene helyzetének javítása érdekében

Hét Kossuth-díjas művész elnökségével megalakult a Magyar Muzsikusok Szövetsége, melynek célja a klasszikus zene társadalmi elfogadottságának emelése, a magyar zene értékeinek megőrzése és fejlesztése egy átfogó stratégia megalkotásával.
Klasszikus

Száz év hét napban – a BMC Ligeti Fesztiválján jártunk

A Ligeti György születésének századik évfordulója alkalmából rendezett eseménysorozat csúcspontja a Budapest Music Centerben rendezett egyhetes fesztivál volt. Négy, igencsak különböző típusú koncerten jártunk

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz ajánló

Koncert koncertet követ szombaton az Újpalota Napján

Június 10-én Halász Judit, a Magyar Népmese Színház, Paulina és a Budapest Bár előadásait hallgathatja meg a közönség a XV. kerület rendezvényén.
Plusz hír

Kutrik Bence, Dobri Dániel és Balogh Máté is Artisjus-díjat kapott

Összesen tizenkét zeneszerző, szövegíró, illetve alkotói közösség munkáját ismerték el. Menyhárt János életműdíjat, Török Ádám pedig posztumusz életműdíjat kapott a szerzői egyesülettől.
Plusz ajánló

Jubileumi évadot hirdetett a 60 éves Gyulai Várszínház

A hatvanéves Gyulai Várszínház által kínált összművészeti programsorozat kiemelkedő eseményei a X. Színházi Olimpia nemzetközi előadásai, saját szervezésű színházi fesztiválok, saját színházi bemutatók, a Free Zenei Fesztivál és az Irodalmi Humorfesztivál.
Plusz ajánló

Világsztár hegedűs, Petőfi táncban és egy kiállítás Budapestről – Sokszínű hétvégét ígér a Margitszigeti Színház

Pénteken a közönség részt vehet egy varázslatos nyitókoncerten Daniel Lozakovich világsztár hegedűművész vendégszereplésével a Nemzeti Filharmonikusok koncertjén, vasárnap pedig egy fergeteges táncjátékkal várnak mindenkit Petőfi életének legszebb pillanatairól.
Plusz hír

Megválasztották a Halhatatlanok Társulatának új Örökös Tagjait

Idén is a szakmai kuratórium által kijelölt előadóművészek közül a közönség döntötte el, kik legyenek a Halhatatlanok Társulatának új tagjai. Az új Örökös Tagok lábnyomát elhelyezik a Halhatatlanok sétányán is.