Plusz

Megújult az Art is Business honlapja

2021.02.28. 09:10
Ajánlom
Második születésnapját ünnepli az Art is Business, az évfordulóra teljesen új megjelenést kapott a magazin honlapja, amelyen a jövőben rendszeresen olvashatunk híreket a forprofit szektor és a művészet világából.

A 2019-ben indult Art is Business fő célja összekapcsolni a vállalati- és a kulturális szféra szereplőit. Az elsősorban a cégek felsővezetőit, mecénásokat és kulturális vezetőket megszólító magazin körül az elmúlt időszakban valódi közösség formálódott, amelyben fontos szerepe van az Art is Business: Connections rendezvényeknek.

A lap második évfordulójára teljesen megújult az artisbusiness.hu oldal, amely a jövőben magyar és angol nyelvű híroldalként funkcionál.

A nemzetközi nyitás azt a törekvést szolgálja, hogy a platform minél több együttműködést hozzon tető alá. Ezt segítheti elő továbbá az idén májusra halasztott Art is Business Konferencia is, amelyre többek között Írországból, Nagy-Britanniából, az Amerikai Egyesült Államokból, Svédországból, Finnországból és Hollandiából várnak előadókat.

A lap felelős szerkesztője, L. Horváth Katalin úgy fogalmaz: „Nem ördöngösség a profi szervezés, és az sem ördögtől való, ha a művész is tudatosan építi a brandjét. És mi tudnánk segíteni a hogyanban. Egyre gyarapodott a közös gondolattárunk, majd Máté (Balogh Máté András, az Art is Business vezetője – a szerk.) egyszer csak mutatott egy külföldi kiadványt, megkérdezte, mit szólnánk ahhoz, ha a miénket is olyan papírra, olyan minőségben nyomnánk. És 2019 februárjában megjelent a kéthavi Art is Business magazin első száma…

Azóta már Art is Business Közösséggel, találkozókkal, konferenciákkal és Art is Business Díjjal is büszkélkedhetünk. Az idén februárban adtuk ki a tizenharmadik magazinunkat (szerencsés szám!), és a kétéves születésnapunk alkalmából meglepetést készítettünk az olvasóknak: egy új, bővített tartalmú honlapot, amelyen nem csak a nyomtatott újságban megjelenő cikkek olvashatók.”

Az oldal a jövő generációihoz is szól, hiszen az új nemzedékekből kikerülő vezetők nevelése a jelenlegi oktatási rendszer feladata. Az Art is Business együttműködést kezdeményezett több felsőoktatási intézménnyel annak érdekében, hogy a fiatal felnőttek olyan kézzel fogható tudáshoz jussanak a kulturális és vállalati együttműködések terén, amelyet a későbbiekben beemelhetnek a szakmai tevékenységükbe.

Az artisbusiness.hu ide kattintva érhető el. >>>

Fejléckép: Art is Busines magazin (forrás: Art is Business)

A művészet értéke a vállalati világ számára

Kapcsolódó

A művészet értéke a vállalati világ számára

Idén tavasszal először, olyan vállalati szakemberek és magánszemélyek számára nyílik képzési lehetőség, akik keresik az egyedi, kreatív megoldásokat és ehhez nyitottan állnak a művészvilággal való együttműködésre. A 7M – a művészet értéke szponzorációs képzés során a résztvevők megismerkedhetnek hét művészeti ág világával és a bennük található lehetőségekkel. A 12 hetes kurzuson a szcéna kiváló szakemberei nemcsak betekintést nyújtanak a kulturális területekre, hanem valós kooperációs lehetőségekre is rámutatnak.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Egy vidám tekintet, egy izgalmas száj – és a kettő között az évek múlása

Évtizedekig kutatta Törőcsik Mari arcait. Fotózta színpadon és magánéletben egyaránt, közel hetven esztendőn át. Kivételes szakmai kapcsolat és mély barátság fűzte a nemrégiben elhunyt színésznőhöz a Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotóművészt, Keleti Évát, aki személyes történetei és képei segítségével járult hozzá, hogy fölidézhessük Törőcsik Mari különleges alakját.
Színház

Az emlékezés rózsái a Nemzeti Színház előtt

Gyűlnek a virágok a Nemzeti Színház épülete előtt, ahol a pénteken elhunyt Nemzet Színésze, Törőcsik Mari tisztelői róhatják le kegyeletüket.
Klasszikus

„Így kell dolgozni, így kell élni” – Tallér Zsófiára emlékezünk

A Fidelio felkérésére Tallér Zsófia három egykori tanítványa – ahogy ő fogalmazott, Petrovics unokák – emlékezik a fiatalon elhunyt Erkel-, Bartók–Pásztory-, Fonogram-, valamint Artisjus-díjas zeneszerzőre.
Jazz/World

„A jazz passzol a lázadáshoz” – Harcsa Veronikával indul a Fidelio új podcastja, a Fülbemászó

Örök kísérletező, akinek nem kell kompromisszumokat kötnie, ha jazzről van szó. Pályája szorosan összefügg a budapesti Fringe Fesztivállal, ahol először adhatta elő saját dalait közönség előtt, mégpedig komoly sikerrel. Harcsa Veronikával Tompa Diána beszélgetett a Fülbemászóban.
Vizuál

Catherine Deneuve és Gérard Depardieu új filmjeivel jön a Frankofón Filmnapok

Online rendezik meg a 11. Frankofón Filmnapokat április 22. és május 2. között. A tíz napon át látható válogatásban nyolc olyan játékfilm kapott helyet, amellyel a magyar közönség először találkozhat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz magazin

Valódi mágia az online trükk?

Február közepén érdekes kezdeményezés indult a Trafóban: online bűvészműsort láthattak az érdeklődők. A körülbelül félórás show egyedülálló a hazai streamek között, Gyertyán Balázs ugyanis elsőként próbálkozott az egyébként fokozott személyes jelenlétet kívánó trükkök virtuális térbe helyezésével, és nem is akárhogyan. A technikát is segítségül hívta, hogy a vizuális élmény még maradandóbb legyen. De megélhet-e egy kártyatrükk a filmes effektek és a manipulációra építő videós tartalmak között?
Plusz Zöldhullám

Mentsük meg a méheket és teremtsünk méhbarát környezetet

"A méhes nem egyéb, mint a kinyilatkoztatás alkalmazása" - írta Hamvas Béla, de már Berzsenyi Dániel számára is a méhes zsongása és hangulata volt az éber alvás, a nappali álmodozások helye, ahol meditált, ahol verseket írt.
Plusz felmérés

Új kutatás bizonyítja a komolyzene felszabadító hatását

A válaszadók 82 százaléka érzi úgy, hogy a komolyzene megnyugtatja, 67 százalékukat pedig inspirálják a klasszikus dallamok - derül ki a Liszt Ferenc Kamarazenekar megbízásából készült reprezentatív felmérés adataiból.
Plusz magazin

KÉP-regény: A piros lámpa zöldre vált

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal Amszterdam egyik látványosságáról lesz szó, ami hamarosan teljesen megújul, mégpedig a környezettudatosság jegyében.
Plusz ajánló

Ingyenes online koncertet ad Gerendás Péter

Április 13-án ünnepli 65. születésnapját a Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, elődadóművész, aki folytatva „Önök kérték” sorozatát, újra ingyenes koncertet ad.