Plusz

Mosolylás - Állj ki és mondd! Csak kicsit másképp.

2011.08.12. 10:46
Ajánlom
A stand up comedy évek óta nagy népszerűségnek örvend hazánkban. Az ehhez hasonló storytelling képviselőivel a Sziget második napján találkozhattunk.

A történetmesélés műfajának különlegessége a rendkívül személyes hangvétel. Az Amerikában egyre népszerűbb műfaj előadói írók, akik életük valamelyik meghatározó élményét adják elő improvizatív jelleggel, melyek megértését ezúttaé jeltolmács is segítette.

C25E6A8D-B287-4016-BAA9-A1F274C7C40C

Sziget 2. nap - Octopus Fidelio Összművészeti Helyszín

Csütörtökön ez az improvizáció a Sziget hangulatához és hangerejéhez való alkalmazkodást is jelentette, így igazán magával ragadó előadások születtek. A fellépők Babarczy Eszter, Falcsik Mari, Grecsó Krisztián és Barta András voltak, hozzájuk Zilahy Péter csatalkozott, aki már a Broadway színpadán is kipróbálhatta magát ebben a műfajban.

A mesélők spontán előadásaik alatt nem használtak jegyzetet, nem felolvasást tartottak, hanem fejből meséltek, általában angol nyelven. Volt, aki visszafogottan anekdotázott de volt, aki eljátszotta az eseményeket. Az előadók változatos előadásmódja és átélési képessége mellett Vázsonyi János szaxofonkísérete is színesítette a húsz perces előadásokat. A zenei aláfestés nemcsak hangulati elem volt, hanem a megértést is segítette, hiszen például amikor a szerző azt mesélte, hogy megijedt, akkor azt a szaxofonos egy gyors futammal illusztrálta.

DB1670B4-651B-4E5A-8553-6B9366F3DA8C

Sziget 2. nap - Octopus Fidelio Összművészeti Helyszín

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Száz éve született Margot Fonteyn, aki Nurejevvel karöltve forradalmasította a balettet

1919. május 18-án született Margot Fonteyn, a brit Royal Ballet prímabalerinája, akit egy Nurejevvel közös előadása után 89-szer tapsolt vissza a közönség, és aki börtönben is ült.
Könyv

Szabó Magda személyes pillanatai

Szabó Magda minden művében az emberi lélek titkait kutatta állhatatosan. Most azonban az ő titkai tárulhatnak fel ebben a különleges fényképalbumban, amelynek lapjain az írónő egész élete megelevenedik. Galéria
Plusz

Alinda ezúttal Ónodi Esztert kérdezte

Folytatódik a heti rendszerességgel jelentkező portréinterjú széria, melyben Veiszer Alinda kérdezi a Zsidó Művészeti Napok művészeit. Ónodi Eszterrel kitértek arra is, hogy a népszerű színésznő lehetett volna zenész is, sőt szóba került, milyen a “rocker”, az “ufó” és a”libapásztor” Eszter.
Zenés színház

Ingyenes szabadtéri előadással ünnepli fennállása 150. évfordulóját a Bécsi Operaház

Az előadások mellett szintén premierekkel és kiállításokkal várja az intézmény az operabarátokat május 25-én és 26-án.
Klasszikus

Hogyan érzi magát egy diák, ha elmegy a Zeneakadémiára?

Régi panasz, hogy a fiatalok nem járnak klasszikus zenei hangversenyre. A problémáról eddig mindenkit megkérdeztek már, csak épp a gyerekeket nem. Most ők mondják el, hogyan éltek meg egy koncertet.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz gasztro

A századfordulón házhoz is szállította kávéját Jacobs

A "kávékirálynak" is nevezett német üzletember jó orrának és üzleti érzékének köszönhette sikerét. Százötven éve, 1869. május 20-án született Johann Jacobs.
Plusz ZSIMÜ 2019

Alinda ezúttal Ónodi Esztert kérdezte

Folytatódik a heti rendszerességgel jelentkező portréinterjú széria, melyben Veiszer Alinda kérdezi a Zsidó Művészeti Napok művészeit. Ónodi Eszterrel kitértek arra is, hogy a népszerű színésznő lehetett volna zenész is, sőt szóba került, milyen a “rocker”, az “ufó” és a”libapásztor” Eszter.
Plusz magazin

Egyre népszerűbb a bakelitlemez, kár, hogy környezetszennyező anyagból készül

Nagyon jól fogynak a PVC-ből készült vinyl-lemezek, de az EU úgy tervezi, hogy betiltja az anyagot.
Plusz rádió

Tizenhat éves lett az A38 hajó

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása május 18-án lesz hallható a 92.1-en, benne interjú hallható Bognár Attilával, Horgas Eszterrel, Mihályi Gáborral és Fodor Zoltánnal.
Plusz Partitúra

Így készült a Partitúra egri adása

Werkvideó-sorozatunkban a Partitúra kulisszái mögé pillantunk be, ezúttal Egerbe és környékére kísértük el Miklósa Erika és Batta András kulturális országjáró műsorát.