Plusz

Mosolylás - Állj ki és mondd! Csak kicsit másképp.

2011.08.12. 10:46
Ajánlom
A stand up comedy évek óta nagy népszerűségnek örvend hazánkban. Az ehhez hasonló storytelling képviselőivel a Sziget második napján találkozhattunk.

A történetmesélés műfajának különlegessége a rendkívül személyes hangvétel. Az Amerikában egyre népszerűbb műfaj előadói írók, akik életük valamelyik meghatározó élményét adják elő improvizatív jelleggel, melyek megértését ezúttaé jeltolmács is segítette.

C25E6A8D-B287-4016-BAA9-A1F274C7C40C

Sziget 2. nap - Octopus Fidelio Összművészeti Helyszín

Csütörtökön ez az improvizáció a Sziget hangulatához és hangerejéhez való alkalmazkodást is jelentette, így igazán magával ragadó előadások születtek. A fellépők Babarczy Eszter, Falcsik Mari, Grecsó Krisztián és Barta András voltak, hozzájuk Zilahy Péter csatalkozott, aki már a Broadway színpadán is kipróbálhatta magát ebben a műfajban.

A mesélők spontán előadásaik alatt nem használtak jegyzetet, nem felolvasást tartottak, hanem fejből meséltek, általában angol nyelven. Volt, aki visszafogottan anekdotázott de volt, aki eljátszotta az eseményeket. Az előadók változatos előadásmódja és átélési képessége mellett Vázsonyi János szaxofonkísérete is színesítette a húsz perces előadásokat. A zenei aláfestés nemcsak hangulati elem volt, hanem a megértést is segítette, hiszen például amikor a szerző azt mesélte, hogy megijedt, akkor azt a szaxofonos egy gyors futammal illusztrálta.

DB1670B4-651B-4E5A-8553-6B9366F3DA8C

Sziget 2. nap - Octopus Fidelio Összművészeti Helyszín

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz videó

Will Smith sokat tesz a magyar országimázsért

Ezúttal a Lánchíd tetején lejtett örömtáncot lejt, így búcsúzik Magyarországtól.
Plusz hír

Ritka, a zsidó háborúból származó érmére bukkantak

Nemcsak az a történelmi kor különleges, ahonnan az érme származik, hanem maga a lelet is. Egészen más felirat áll rajta, mint a korabeli pénzeken.
Plusz magazin

Egy póknak köszönhetik függetlenségüket a skótok

A skótok mitikus királyának, I. Róbertnek kalandos élete volt - a mesebeli történések pedig a halálával sem szakadtak meg.
Plusz

Jazz és a Bor Fesztivál, Petri György-est, Dés László-koncert és Molnár Ferenc sikerdarab

Jazz és a Bor Fesztivál, Petri György-est, Jónás Vera Duó, Szőke András, Dés László Nagy utazás koncertje és Molnár Ferenc sikerdarabja, A testőr. A Kultkikötő soron következő, negyedik hétvégéjén is gondoskodik a kulturális programokra szomjazó nyaralók és a Balaton-környékén élők szórakoztatásáról.
Plusz ajánló

Fáy Miklós: Irtó kínos, de várom a Mamma miát!

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. A júliusi szám tartalmából.