Plusz

Művészeti és közösségi programokkal búcsúztatja a nyarat Szentendre

2023.08.18. 11:30
Ajánlom
Augusztus utolsó hétvégéjén – mint minden évben – Szentendre éjjel-nappal nyitva áll majd a látogatók előtt, és feltárul a város igazi arca. A legkedveltebb „Házak, udvarok, házigazdák” programsorozaton túl most is lesznek gyerekprogramok, jótékonysági gumikacsa-verseny, fényfestés a Fő téren, programok a Barlangban és a P’Art Moziban, kiállítások és műhelybemutatók. A tavalyihoz hasonlóan a rendezvény ideje alatt a Dunakorzó ismét Borkorzóvá alakul.

A város hagyományos nyárbúcsúztató eseményét, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivált immár 18. alkalommal rendezi meg a Szentendrei Kulturális Központ a város kulturális intézményeinek, civil szervezeteinek, művészeti egyesületeinek és üzleti vállalkozásainak összefogásával. Az idén nagykorúvá vált esemény 18 éve töretlenül képviseli azt, amit az alapítók megálmodtak: egy közösségi alapokon szerveződő, háromnapos, izgalmas, sokszínű, a minőséget képviselő programsorozatot, melyen keresztül Szentendre megmutatja a valódi arcát, értékeit és egyediségét a kultúra, a művészet és a vendéglátás területén – mondta Lakatos Judit, a Szentendrei Kulturális Központ ügyvezető igazgatója.

A fesztivál műfaji sokszínűsége, bohém jellege és a népszerű, hagyományos rendezvények idén is egyaránt jellemzik a kínálatot.  Újra szélesre tárják műhelyeik, üzleteik kapuit a szentendrei lokálpatrióták a Házak, udvarok, házigazdák néven ismert programsorozatban.

A látogatók nemcsak a szentendrei udvarokba nyerhetnek betekintést, hanem találkozhatnak az ott lakókkal, a műhely- és üzlettulajdonosokkal,

sőt a házigazdák által szervezett programokon megismerhetik munkájukat, életüket. Ezeknek az eseményeknek, a művészetek megismertetésén túl, közösségépítő szerepe is van a település életében.

A Barlang kulturális programokkal és koncertekkel, a P’Art Mozi vetítésekkel és kiállítással színesíti a programkínálatot. Az idei év újításaként augusztus 24-én, a 0. nap programjaival indul a fesztivál, melynek keretein belül a P’Art Mozi izgalmas programokkal készül a filmrajongóknak.

A rendezvényen a borok kedvelőinek is különleges élményben lehet részük, a Dunakorzó ugyanis három napra ismét Borkorzóvá alakul, ahol helyi és országosan is ismert pincészetek borait kóstolhatják meg a látogatók a rendezvény logójával ellátott borospohárból. A SZÉN ezzel is visszatekint a múltba, amikor is a fesztivál a fesztiválban koncepció érvényesült és az ideihez hasonlóan egy hétvégén került megrendezésre a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál és a Borkorzó, akkor még Művészet és Mámor Bor- és Gasztrofesztivál néven.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak a legszentendreibb fesztiválra augusztus utolsó hétvégéjén.

Ezzel együtt felhívják a figyelmet arra, hogy Szentendre belvárosában korlátozott számú parkolóhely áll rendelkezésre, ezért megkérnek minden kedves látogatót, hogy lehetőség szerint tömegközlekedéssel vagy gyalogosan érkezzenek a rendezvényre!

Bővebb információ a fesztivál honlapján és Facebook-oldalán érhető el.

A lapozható programfüzet itt böngészhető.

Fejléckép forrása: Szentendrei Kulturális Központ

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Martha Argerich, Mischa Maisky és Fazil Say is fellép a 10. Cziffra Fesztiválon

A 2025-ben 10. jubileumát ünneplő Cziffra Fesztivál különösen gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket. A mintegy 40 eseményt számláló ünnepi hangversenysorozat ősszel, Cziffra György születésnapjához kapcsolódóan indul Oslóban, Budapesten és Londonban.
Zenés színház

Nézzen bele ön is Mundruczó Kornél müncheni Tosca-rendezésébe!

A neves film-, színházi és operarendező következő premierjét május 20-án tartják a Bajor Állami Operaházban. A produkció egyik júliusi előadása online közvetítésben is megtekinthető majd.
Színház

Bíró Kriszta első rendezése és Gálffi László önálló estje az Örkény Színház jubileumi évadában

Meghirdette 2024/25-ös évadát az idén húszéves jubileumát ünneplő Örkény Színház. A szezon során a kortárs művek ismét nagy szerephez jutnak, hét ősbemutatóval is készülnek.
Zenés színház

Elhunyt Jantyik Csaba

Az ötvenkilenc éves színművészt, a Budapesti Operettszínház társulatának tagját hosszan tartó betegség után, május 16-án érte a halál – tette közzé a hírt az intézmény.
Jazz/World

Ritka hangszeren játszik konkoi az új live session videójában 

Harmóniumra írt dalt ad elő konkoi új videójában. A most megjelent live session videóban szereplő hangszert legközelebb május 24-én, a Fiumei úti sírkertben hallhatja a közönség. Videópremier.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Szerenáddal búcsúztak pályaelhagyó és kirúgott tanáraiktól a diákok a Radnóti Színházban – Videó

A társulat Istentelen ifjúság című előadása végén a közönségben ülő tanárok saját volt diákjaikat pillanthatták meg a színpadon, akik a Valaki mondja meg című dallal köszöntötték őket. A megható találkozásról felvétel is készült. 
Plusz ajánló

Idén is ingyenes programok tucatjaival hívogat a Református Zenei Fesztivál

Három nap alatt hat helyszínen, negyven ingyenes programmal érkezik pünkösd hétvégéjén Budapest egyik legnagyobb zenei eseménye. Ezúttal is több ezer résztvevőre számítanak a szervezők.
Plusz ajánló

Közel háromezer programmal várja a közönséget a Művészetek Völgye

A július 19. és 28. között, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend helyszínein megvalósuló fesztivál ezúttal is számos újdonsággal készül, köztük új helyszínekkel, fenntarthatósági és művészeti programokkal és saját színdarabbal.
Plusz ajánló

Megújulásának tizedik évfordulóját izgalmas programsorozattal ünnepli a Várkert Bazár

Könnyűzenei, kulturális és családi programokat felvonultató fesztivállal, a VárkertFeszttel ünneplik az idén 10 éve megújult Várkert Bazár jubileumi évadát, május 31-től június 2-ig.
Plusz hír

Zsoldos Dávid marad a Magyar Zenei Tanács elnöke

A kulturális szakembert a tagok egyhangú döntéssel választották újra a zenei élet szereplőit összefogó ernyőszervezet vezetőjévé.