Plusz

Múzeumi ¼

2011.08.14. 15:29
Ajánlom
A hányados ezúttal a kiállítósátrak változatosságára és látogatottságára vonatkozik.

A nagyszínpad mellett már eleve csekély esélye maradt szegény Múzeumi negyednek, a délutáni koncertkezdésektől már csak pár nézelődő lézengett arrafelé. Igaz, a korábbi órákban sem nagyon próbálták ostromolni a vándorkiállításokat, pedig ha elvétve is, de akadt ott pár érdekes emléktárgy. Mint például svájci sapka, Kádár-kolbász, az úttörők 12 pontja, Marx- és Engel-kötet, de még egy munkásőr acélszürke bőrébe is belebújhattam. A tárgyak egyenesen a Dél-Alföld Paraszt-Párizsából érkeztek. A hódmezővásárhelyi Emlékpont az 1945 és 1990 közötti időszak fájdalmas és örömteli emlékeit hivatott bemutatni. Retro-faneknek kötelező, de mindenki erősen ajánlott, akit érdekel a félmúlt világa és közelebb szeretne kerülni a nagyszülők ma már különösnek tűnő fiatalkorához. A múzeum munkatársai gombfocival és számos nosztalgiajátékkal is készültek a Szigetre.

A másik szívemnek kedves helyszín a Gatyalabirintus volt (amire igaziból nem is a Múzeumi negyedben, hanem a szomszédos Kelet-Európai Vurstliban bukkantam rá). A lepedőkkel és fehérneműkkel eltakart lakókocsi kincsestára a bóvlinak és a campnek, találhatunk ott mindent, a Korda-bakelittől csili-vili fényekben pompázó kínai gondoláig. Este 11-től pedig 2 órán keresztül társasozhatnak itt a hely házigazdájával, Lóri nénivel az odatévedők, és ha elég ügyesek, az egyedülálló élmény mellett ajándéktárggyal a zsebükben térhetnek haza. Higgyék el, kihagyhatatlan!

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

Alkotás vagy az élet hívása? – Lukács György megemészthetetlen öröksége

Lukács Györgyre emlékezünk az alábbi, korábban sehol nem publikált interjúval, amely 1984-ben készült, és első közlése a szerző engedélyével a Fidelio oldalán történik, közel négy évtized elmúltával.
Klasszikus

Vajda Gergely zeneszerzőként és karmesterként is bemutatkozik Párizsban

A nemzetközileg keresett karmester-zeneszerző ismét együtt dolgozik a francia Ars Novával, illetve egy hárfafesztivál műsorán is szerepel egy alkotása.
Zenés színház

VeszprémFest 2023: jön Alvaro Soler, Mariza, Anna Netrebko, Joss Stone, Norah Jones és Rost Andrea

2023-ban 20 éves a VeszprémFest. A kétévtizedes prémium zenei fesztivál július 12. és 16. között a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt zenei rendezvényeként fennállásának egyik legváltozatosabb programjával ünnepel.
Zenés színház

Fiatal tehetségek gálakoncertjével köszöntik a nyolcvanéves Marton Évát

Egykori és jelenlegi növendékei, valamint a Marton Éva Nemzetközi Énekverseny díjazottjainak fellépésével köszönti születésnapja alkalmából az énekesnőt a Magyar Állami Operaház.
Tánc

Összművészeti ünnepi esttel zárul a 10. Színházi Olimpia

Június 24-én nívós zenei kísérettel megvalósuló táncelőadásokkal és Szent Iván éji mulatsággal zárul az idei év legnagyobb színházi eseménye, a 10. Színházi Olimpia. A színpadi produkcióknak és az azokat követő rendhagyó programoknak a Margitszigeti Színház ad otthont.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz ajánló

Jubileumi évadot hirdetett a 60 éves Gyulai Várszínház

A hatvanéves Gyulai Várszínház által kínált összművészeti programsorozat kiemelkedő eseményei a X. Színházi Olimpia nemzetközi előadásai, saját szervezésű színházi fesztiválok, saját színházi bemutatók, a Free Zenei Fesztivál és az Irodalmi Humorfesztivál.
Plusz ajánló

Világsztár hegedűs, Petőfi táncban és egy kiállítás Budapestről – Sokszínű hétvégét ígér a Margitszigeti Színház

Pénteken a közönség részt vehet egy varázslatos nyitókoncerten Daniel Lozakovich világsztár hegedűművész vendégszereplésével a Nemzeti Filharmonikusok koncertjén, vasárnap pedig egy fergeteges táncjátékkal várnak mindenkit Petőfi életének legszebb pillanatairól.
Plusz hír

Megválasztották a Halhatatlanok Társulatának új Örökös Tagjait

Idén is a szakmai kuratórium által kijelölt előadóművészek közül a közönség döntötte el, kik legyenek a Halhatatlanok Társulatának új tagjai. Az új Örökös Tagok lábnyomát elhelyezik a Halhatatlanok sétányán is.
Plusz hír

Kováts Adél színművész és Sumonyi Papp Zoltán költő, író is a XIII. kerület díszpolgára lett

85 éves a XIII. kerület. Ebből az alkalomból Dr. Tóth József polgármester díszpolgári címet adományozott Kováts Adél Kossuth-díjas színművésznek, Dr. Simonyi András diplomatának és Sumonyi Papp Zoltán József Attila-díjas költőnek, írónak.
Plusz ajánló

Antal-napi vigasság a Gödöllői Királyi Kastélyban

Idén különleges családi nappal várja látogatóit a Gödöllői Királyi Kastély június 18-án, amely az építtetőnek Grassalkovich I. Antalnak állít emléket. Az egésznapos programban többek között meseelőadás, koncertek, épülettörténeti séta és múzeumpedagógiai foglalkozások is szerepelnek.