Plusz

Nyáresti koncertek a Dominikánus Udvarban

2012.07.07. 10:01
Ajánlom
A tíz évvel ezelőtti kezdeményezés teljes sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az előadások a kezdetek óta telt házzal működnek.

A Dominikánus Udvar, a Romtemplom és a Hilton Szálloda közötti nyitott udvar rendkívül frekventált helyen, a Budai Vár, a Mátyástemplom, a Halászbástya közvetlen vonzáskörzetében található. Ezen adottságánál fogva páratlan panorámával rendelkezik, exkluzív koncertek, kamaraoperák bemutatására kiválóan alkalmas. A helyszín belföldi és külföldi látogatók százait vonzza, akik szívesen töltenek el egy hangulatos, kellemes estét a szálló impozáns udvarán. Idén nyáron, július 26-án hagyományosan "Prímás Párbaj" néven a 100 Tagú Cigányzenekar Kamaraegyüttesének Koncertjét, augusztus 9-én pedig a Budapest Klezmer Band fellépését tekinthetik meg a nézők.

A Dominikánus estéket július 26-án este a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar Kamaraegyüttese nyitja, melynek különlegessége, hogy a világhírű együttes vezető prímásait, muzsikusait egyesíti, fantasztikus kvalitást és hangulatot kölcsönözve a rendezvénynek. Az esten fellép "Buffó" Rigó Sándor, Lendvai "Csócsi" József, Ifj. Berki László, Jónás Mátyás, Suki András, valamint a felülmúlhatatlan cimbalomkirály: Ökrös Oszkár és még sokan mások. A már jól ismert klasszikus darabok a zenekar sajátos átiratában mindig rendkívüli élmény a hallgatóság számára. Megunhatatlan, élvezetes előadásmódjuk, temperamentumuk, tehetségük mindenkor magával ragadja a hazai és a külföldi közönséget. Az est műsorvezetője Fehér Anikó, a Magyar Rádió Zrt. zenei programszerkesztője lesz.

A Jávori "Fegya" Ferenc által alapított és vezetett héttagú klezmer zenekar, a Budapest Klezmer Band 2003 óta állandó vendége a nyáresti dominikánus udvari koncertsorozatnak. A méltán nagy hazai és külföldi rajongótáborral rendelkező zenekar megalakulása óta következetesen azon dolgozik, hogy megőrizze a klezmer stiláris jegyeit, ám mégis magas színvonalon tegyen "kirándulásokat" a társművészetek széles skáláján a balettől a musicalig, a hagyományőrző dokumentumfilmtől a soknemzetiségű játékfilmig. A Hilton udvarban könnyű, nyáresti kikapcsolódást nyújtó, "Best of Klezmer" című programjukkal lépnek fel augusztus 9-én. Műsorukon a már jól ismert és közkedvelt koncertszámok, a Purim, a Menyasszonytánc legnépszerűbb számai szerepelnek, de legújabb zenedrámájukból, a Gettóból is ízelítőt adnak a közönségnek.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Könyv

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz magazin

A Fidelio már augusztusra hangol – megjelent az új szám!

Az ingyenes programmagazin augusztusi számában a nyári eseménynaptár mellett megtalálja Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, gasztro ajánlatunkat, valamint számos interjút, többek között Szécsi Noémivel, Karinthy Mártonnal, Szemenyei Jánossal. Lapozzon bele online!
Plusz gasztro

Hé, Bubu, mi van a piknikkosaradban?

Maci Laci, a népszerű mesében szereplő medve imádta a kirándulókat, főleg a piknikkosarakban megbúvó finomságok miatt. E havi gasztro-összeállításunk a nyár egyik kedvenc foglalatosságáról szól: mire figyeljünk, mit vigyünk magunkkal, és hogyan élvezzük a piknikezés minden pillanatát.
Plusz videó

Will Smith sokat tesz a magyar országimázsért

Ezúttal a Lánchíd tetején lejtett örömtáncot lejt, így búcsúzik Magyarországtól.
Plusz hír

Ritka, a zsidó háborúból származó érmére bukkantak

Nemcsak az a történelmi kor különleges, ahonnan az érme származik, hanem maga a lelet is. Egészen más felirat áll rajta, mint a korabeli pénzeken.
Plusz magazin

Egy póknak köszönhetik függetlenségüket a skótok

A skótok mitikus királyának, I. Róbertnek kalandos élete volt - a mesebeli történések pedig a halálával sem szakadtak meg.