Plusz

Nyáresti programokkal vár a Benczúr Ház fákkal övezett kertje

2020.06.17. 14:00
Ajánlom
A Benczúr Kerti Esték rendezvénysorozat idén is várja az érdeklődőket június 18-tól szeptember 9-ig.

A Városliget szomszédságában található intézményben kertmozi, népzenei koncertek, komolyzene és színházi előadások várják a szórakozni vágyókat. Látható lesz az Orlai Produkciós Iroda együttműködésével az Élet.Történetek.hu című sorozathoz tartozó A mi Józsink… és az Erzsike című monodráma Lázár Kati, valamint Epres Attila előadásában. Hernádi Judit is érkezik saját, Hernádi pont című zenés produkciójával.

Mondatok, amiket már elmondtam, amiket nekem szántak vagy szánhattak volna. Dalok, amiket nekem írtak vagy írhattak volna a szerzők, ha kicsit jobban odafigyelnek. Ez az est rólam szól! Szerintem szórakozni fognak. Én is szórakoztam, amíg kigondoltam.

A zenei fellépők között szerepel Básits Branka Junior Prima díjas énekesnő 2018-ban alapított, a szerb és a magyar népzenéből merítkező zenekara, a Branka Trio, a magyar táncházmozgalom egyik legfiatalabb rendszeresen koncertező csapata, a Korinda Zenekar, valamint a Karancs hegységben eredő Zagyva folyóról elnevezett Zagyva Banda, amely különösen a szívén viseli a Galga mente népzenei kultúrájának megőrzését, ápolását, népszerűsítését.

61988200_2061017787526547_5493641562497744896_n-163012.jpg

Benczúr Kert (Fotó/Forrás: Benczúr Ház)

A Dalinda a’capella együttes autentikus és modern hangzások segítségével meséli el nekünk a női lét szakaszait. A 2013-ban alakult Bazseva zenekar fiatal, de tapasztalt népzenészei a népzene, falusi paraszt- és cigánymuzsika fontosságára hívják fel a figyelmet. Lakatos Mónika a Romengo zenészeivel és a Cigány hangok formáció énekeseivel ad elő ritmikus dalokat, Koncz Gergely pedig zenész barátaival lép színpadra.

A kertmozi június 18-án este 9 órakor a Török Ferenc Moszkva tér című 2001-es klasszikusával indul. A kínálatban szerepel továbbá a Csinibaba (június 23.), a Sose halunk meg (június 25.), a Roncsfilm (június 30.), Az én XX. századom (július 2.), a Tüske a köröm alatt (július 7.), az Égigérő fű (július 9.), az Egy erkölcsös éjszaka (július 14.), az Örökbefogadás (július 16.), A Pendragon legenda (július 21.), a Macskajáték (július 23.), az Utazás a koponyám körül (július 28.), a Szerelem (július 30.), az Egy magyar nábob (augusztus 4.), a Meztelen diplomata (augusztus 6.), a Valahol Európában (augusztus 11.), a Meseautó (augusztus 13.), valamint a Csontváry (augusztus 18.).

Csinibaba2-112100.jpg

Csinibaba

A részletekről itt olvashatnak.

Fejléckép: Hernádi Judit (fotó: Takács Attila / Orlai Produkciós Iroda)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Ragályi Elemér, Cserhalmi György, Molnár Piroska és további hetven művész emelt szót az SZFE ügyében

Az Emmy- és Kossuth-díjas operatőr, filmrendező, Ragályi Elemér kezdeményezésére született nyílt levél aláírói arra kérik Semjén Zsoltot, hogy vonja vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakításáról szóló törvényjavaslatot. FRISSÍTVE!
Színház

Újabb nyílt levél az SZFE modellváltásáról szóló törvény kapcsán

Több mint hetven színész, rendező, színházi művész támogatta aláírásával a Színművészeti Egyetem modellváltását lehetővé tevő törvényt.
Klasszikus

Elhunyt Ida Haendel, az egykori csodagyerek, akinek Sibelius gratulált

Lengyelországban született, háromévesen felfedezték zenei tehetségét. Kanadában élte le élete jelentős részét. Sibelius levélben gratulált neki a hegedűversenyének előadásáért.
Színház

Szabó Magda: Régimódi történet – online közvetítés

A Tasnádi Csaba által rendezett történet visszarepít a múltba, ahol hasonló problémákkal küzdöttek Szabó Magda hősei, mint a mostaniak, csak szebb ruhákban.
Színház

Megszavazta az Országgyűlés az SZFE modellváltását

Az Országgyűlés július 3-án döntött a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által benyújtott törvényjavaslatról.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz ajánló

Vecsei H. Miklós és Szabó Balázs Pilinszky-estje és Budapest Bár koncert is lesz a Balaton-parton

Idén is közel hozza a Balaton-parton nyaraló közönséghez a kultúrát a Kultkikötő.
Plusz hír

Élménydús esték a Városmajorban

A rövidített évad ellenére minden eddiginél tartalmasabb nyári színházi évadra készül a Városmajori Szabadtéri Színpad: tíz hét alatt közel ötven színházi előadás és program közül válogathat a közönség.
Plusz interjú

A világ színpadait ostromolja Babé Sila

Babé Silának, azaz Stahl Barbarának sikerült az, amire sokan vágynak itthon: az énekes-dalszerző nevét egyre többen ismerik külföldön is. New York, London, Berlin és Budapest között ingázik évek óta. Nemrég leigazolta a Milky Chance német menedzsmentje, legutóbbi dala, a Hole már átlépte a kétszázezres lejátszást a Spotify-on.
Plusz ajánló

Maradj itthon! És menj a Benczúr Kertbe!

Csak egy betűnyi különbség, mégis kedvesebb, mint a „maradj otthon” felszólítás. Az európai országokban bíztatják a polgárokat, idén saját hazájuk kincseit fedezzék fel távoli utazások helyett. Budapesten, a magyar fővárosban számtalan érték várja az érdeklődőt: a Benczúr Kert például.
Plusz ajánló

Balkáni világzene, bestsellerek magyar fordításban és kortárs előadóművészet: magyar kulturális projekteket is támogat az Európai Unió

Hét év, közel 5,5 millió euró támogatás száznál is több magyar kulturális szervezetnek: ez a Kreatív Európa program Kultúra alprogramja számokban.