Plusz

Nyári pezsgés a Fidelióval

2022.06.21. 10:35
Ajánlom
Megjelent a Fidelio 2022. július-augusztusi száma, benne a fővárosi játszóhelyek és koncerttermek részletes műsorával, könyv-, film- és kiállításajánlókkal, valamint számos szabadtéri színház kínálatával. Keresse az ismert terjesztési pontokon!

A Fidelio 2022. július-augusztusi számában ezúttal is megtalálja a fővárosi és számos vidéki játszóhely műsorát, továbbá koncerteket, kiállításokat, filmeket és könyveket ajánlunk figyelmébe.

Részletesen foglalkozunk az augusztus 10-15. között zajló Sziget fesztivállal, amelyen a színházi és táncprodukciókat a Fidelio nevét viselő területen találja meg.

Helyet kapott a lapban a Benczúr Kerti Esték műsora, továbbá a Szabadtéri Színházak Szövetségéhez tartozó tagszínházak nyári kínálata is.

Az alábbi alkotókkal olvashat interjút a kiadványban:

  • Blaskó Péter színművész
  • Barta Dóra táncművész, koreográfus
  • Baráti Kristóf hegedűművész
  • Lakatos Mónika énekes
  • Balogh Eleonóra üvegművész
  • Zsikla Mónika kurátor – Már online is elérhető!
  • Ternovszky Béla rajzfilmrendező – Már online is elérhető!
„Tulajdonképpen végigröhögtem az egész életem” – Beszélgetés Ternovszky Bélával

Kapcsolódó

„Tulajdonképpen végigröhögtem az egész életem” – Beszélgetés Ternovszky Bélával

Színészettel, írással, az orvostudománnyal és a filozófiával is kacérkodott, végül a rajzfilmekben találta meg a hivatását. Márciusban Kossuth-díjjal ismerték el, aminek „baromira örül”. Ternovszky Bélával életpályájáról beszélgettünk, természetesen szóba került a magyar animációs film aranykora és a Macskafogó is. 

Fáy Miklós zenekritikus a Margitszigeti Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok két-két előadásával foglalkozik.

Vámos Miklós ebben a hónapban is megmondja, mit érdemes olvasni.

Ezúttal Juan Gabriel Vásquez magyarul megjelent könyveivel foglalkozik. Gondolataira a Dalok a tűzhöz (Ab Ovo Kiadó, 2021) című kötet szerkesztője, Császár László reagál, aki megjegyzi: „Az Ab Ovo Kiadó tíz éve »fedezte fel« Juan Gabriel Vásquezt, azóta kiemelt szerzőnk, hazai megismertetését, népszerűsítését szívügyünknek tekintjük.”

A Líra Könyv Beleolvasójában Mán-Várhegyi Réka május végén megjelent, Vázlat valami máshoz című regényéből olvashat részletet.

Az aktuális szám ide kattintva tölthető le!

 

A 2022. július-augusztusi szám megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, valamint a Líra Könyv bolthálózatában.

A magazin borítóján a Szegedi Szabadtéri Játékok kreatívja, valamint a veszprémi Auer Fesztivál logója látható, a hátsó borítón pedig a Rost Andrea Művészeti Alapítvány hirdetése.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Hozzátok térek vissza, mert ide tartozom – beszélgetés Hámori Gabriellával

Hámori Gabriella rengeteget forgatott a színház mellett, kipróbálta, milyen kergetni az amerikai álmot, és színpadi játékában is keresi a filmes jelenlétet. Az Örkény Színház Jászai-díjas színművészével készítettünk interjút.
Vizuál

Átadták a 20. Verzió Filmfesztivál díjait

A jubileumi szemlén idén öt kategóriában versenyeztek a filmek. A Nemzetközi versenyben két díjat is osztottak. A fesztivál a nyertes filmekkel a mozikban november 29-ig, online pedig december 10-ig folytatódik.
Vizuál

Hayao Miyazaki új filmjével kezdődik a 21. Anilogue Animációs Filmfesztivál

A hatnapos budapesti szemlén a közönség a legújabb szórakoztató, illetve művészi animációs alkotások legjavát láthatja. A szervezők emellett kisiskolásoknak és kiskamaszoknak szóló versenyprogrammal is várják a családokat.
Vizuál

Rangos németországi fesztiválon díjazták az Elfogy a levegő című magyar filmet 

Moldovai Katalin első mozifilm rendezése, az Elfogy a levegő kapta az ifjúsági zsűri díját a 72. alkalommal megrendezett Mannheim-Heidelberg Nemzetközi Filmfesztiválon.
Vizuál

Ismét hazánkban láthatóak a holokausztot túlélő Bokor Miklós festményei

November 30-án, a Nemes Galériában nyílik meg a Reflexiók című tárlat, ahol hosszú évtizedek után láthatjuk ismét Magyarországon a 2019-ben elhunyt művész munkáit.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz ajánló

Adventi feltöltődés a Várkert Bazárban

Érdemes végig böngészni a Várkert Bazár decemberi programkínálatát: számos neves zenekar ad karácsonyi koncertet, ingyenes családi programok lesznek, de reflektorfénybe kerül az irodalom is, az iparművészeti vásáron pedig gyönyörű ajándékokra lelhetünk.
Plusz ajánló

Készüljön a karácsonyra a Hagyományok Háza Ünnepváró forgatagával!

December 8. és 10. között kézműves vásárral, gyermek- és családi programokkal, meghitt koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal és egyéb programokkal vár mindenkit az idei Ünnepváró forgatag.
Plusz ajánló

A mesés Debreceni Advent első hétvégéjének programkínálata

A Kossuth téren már talapzatban díszeleg a hatalmas, gyönyörű ezüstfenyő, és javában folynak a vásár, a jégpálya és az adventi kuckó építési munkálatai. E héten szombaton megnyit a mesés Debreceni Advent.
Plusz ajánló

Év végi lekerekítés a decemberi Fidelióval

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2023. decemberi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Plusz ajánló

Művészettel, élményekkel a gyermekek felépüléséért – A MOL – Új Európa Alapítvány szociális pályázata

A MOL – Új Európa Alapítvány Gyermekgyógyító pályázata 80 millió forinttal támogatta idén a civil és egyházi szervezetek munkáját.