Plusz

Óévbúcsúztató és újévköszöntő a Várkert Bazárban

2021.12.23. 15:45
Ajánlom
Elektro-szettek vérpezsdítő szilveszteri bulijával búcsúzik az óesztendőtől, és nagyszabású komolyzenei újévi koncert zárja a november vége óta tartó ünnepi programsorozatát a Várkert Bazár.

December 31-én fergeteges és minőségi elektro-szilveszteri szettekkel zárul az év a Be Massive Records közreműködésével, amely közel két évtizede Budapest egyik legnevesebb elektronikus zenei intézménye. Kiadványaiban a szigorú mély hangzások, kövér basszusok lenyűgöző logikával párosulnak a hipnotikus groove-okkal és a fémes minimalizmussal.

A nyers, ősi techno hibrid fúziója minden felesleges filozófia és sallang nélkül, okosan húz be mindenkit.

Bármi legyen is a stílus, a jó zene az egyetlen, ami számít! A különleges szilveszteri bulin DJ Metha felel a zenékért és a vendégek szórakoztatásáért, egymást váltó szettek nyolcórás partyja vezeti át a közönséget 2022-be. Metha mellett fellép majd Lenny Lenoks, Dubecticut & Robert Makai, Blas és Whoman is, úgyhogy kihagyhatatlan estének ígérkezik mindenki számára, aki szilveszteri bulival lépne át az új esztendőbe.

262223167_973071203563958_2540476729786243982_n-151654.jpg

Be Massive Horizon - szilveszter a Várkert Bazárban (Fotó/Forrás: Várkert Bazár)

Január 2-án már emelkedettebb stílussal köszönthetik az új évet a Várkert Bazár vendégei. A V4 CLASSICS nagyszabású ünnepi koncertje zenei utazásra hívja a klasszikus zene kedvelőit. Csodálatos zeneművek hangoznak el a MÁV Szimfonikus Zenekar előadásában Farkas Róbert karmester vezetésével, Balázs János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és a Pro Musica Leánykar közreműködésével.

Hiszünk abban, hogy a közép-európai összetartozást erősíti egymás kultúrájának megismerése is, és a zene nyelve fontos összekötő kapocs számunkra, ezért újévi koncertünket is ennek jegyében tartjuk meg.

A V4 CLASSICS koncerten a cseh, lengyel, szlovák és magyar nemzet emblematikus zeneszerzőinek művei szólalnak meg Becze Szilvia, a Bartók rádió szakavatott munkatársának műsorvezetésével – ünnepi hangulatban nyitva meg az új év kulturális élményeit.

MAT_9680-151715.jpg

Farkas Róbert a MÁV Szimfonikus Zenekar élén (Fotó/Forrás: Várkert Bazár)

További részletek ide kattintva! >>>

Támogatott tartalom.

Ragyogó élmények a Várkert Bazárban

Kapcsolódó

Ragyogó élmények a Várkert Bazárban

Tartalmas és feledhetetlen esték követik egymást az óév végén a Várkert Bazár ünnepi tereiben. Tánc és irodalom összművészeti estje és a Random Trip sztárfellépőket felvonultató évzáró koncertje koronázza meg az idei esztendő kulturális kínálatát.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

„Egy hallgató azt írta, ha nem lett volna a Notturno, végzett volna magával” – Interjú Némethy Attilával

Némethy Attila zongoraművésszel, a Zeneakadémia tanárával a Bartók Rádiónál vezetett műsorairól, a közönség érdeklődéséről és a hagyományok átadásáról beszélgettünk.
Vizuál

Túl a barátságon – kritika A sziget szellemeiről

Martin McDonagh új filmje a tisztességről szól. Arról, hogy bárhogy is viseljük a ránk mért sorsot, egymással szemben nem szabad kegyetlennek lennünk. A sziget szellemei joggal érdemelte ki a kilenc Oscar-jelölést.
Zenés színház

„Minden színésznő álma egy igazi nadrágszerep” – interjú Lévai Enikővel a Mária főhadnagy bemutatója kapcsán

Lévai Enikő századik születésnapját ünneplő színháza centenáriumi gálaestjén lép színpadra február közepén, egy hónappal később pedig a Mária főhadnagy címszerepében mutatkozik be.
Vizuál

Kern András előtt tiszteleg a FILMIO

A Nemzeti Filmintézet streaming platformján négy napig ingyenesen láthatunk három, Kern András főszereplésével készült magyar filmet.
Klasszikus

A 82 éves Kobajasi Kenicsiró vezényelte a Nemzeti Filharmonikusokat Japánban

Beethoven, Bruch, Dvořák és Csajkovszkij műveit adta elő a magyar együttes tizenkét napos turnéja során. A japán közönség szívélyesen fogadta a zenekart, valamennyi koncert teltház előtt zajlott.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Több mint kétszáz év után visszakerülnek az elhurcolt Parthenón-márványok Athénba

Még idén visszakerülnek Athénba a több mint kétszáz éve a londoni British Múzemban őrzött, az Akropoliszról származó ókori márványszobrok és reliefek – szúrta ki a Magyar Hang a The Times oldalán.
Plusz beszámoló

A vöröscsillag, amely rock’n’rollt köhög – a Magyar Zene Háza új, poptörténeti kiállításán jártunk

Január 22-én nyílt meg a Magyar Zene Háza első időszaki kiállítása „Nekünk írták a dalt!” címmel, ahol 1957-től egészen az első Sziget fesztiválig, 1993-ig járhatjuk végig a magyar pop-rock zene történeti állomásait.
Plusz lapszemle

Zoboki Gábor: „A művészeti intézményeknek általában Kelet-Európában az a legnagyobb bajuk, hogy művészemberek állnak az élén”

Hosszú interjúban nyilatkozott a ma hatvanéves Zoboki Gábor építészi munkájáról, zenei kötődéseiről, és azt is elárulta, miért gondolja, hogy egy építész ideális jelölt lenne a Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjára.
Plusz ajánló

Egy körkép négyszögesítése a februári Fidelióban

Állandó tartalmaink mellett mostantól rendszeresen megtalálja a Fidelio magazinban a szerkesztőség rövid recenzióit is. A februári számot keresse az ismert terjesztési pontokon!
Plusz hír

Elmarasztalta Litvániát az EJEB egy LMBTI témájú mesekönyv cenzúrázása miatt

Elítélte az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) hétfői határozatában Litvániát amiatt, hogy egy LMBTI témájú mesekönyvet cenzúrázott. A bírói testület úgy ítélte meg, hogy a szerző véleménynyilvánításhoz való joga ezzel sérelmet szenvedett.