Plusz

Október végétől kapható a Vylyan Bogyólé

2020.10.21. 13:25
Ajánlom
Hamarosan már bárki kortyolgathatja a Vylyan Pincészet legújabb nedűjét, a francia újbor készítésének hagyományait követő Bogyólét. A 2020-as palackokat Győri Katinka Laura, a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatójának címkéje díszíti.

A 16 éves múltra visszatekintő Bogyólé nem csak készítési módjában tükrözi a francia hagyományokat, hanem nevében is: a beaujolais nouveau-t idézi. A bor különlegessége, hogy a sérülésmentes fürtöket zárt tartályban, szénsavköpeny alatt dolgozzák fel, így

a szőlőbogyón keresztül kezdődik el az erjedés,

ami után azonnal palackba is kerül. Az eredmény pedig egy könnyű, zamatos vörösbor. Az idei évjárat a korábbiak ízvilágát tükrözik, ám kevesebb tannint, vagyis csersavat tartalmaz.

DSC_3185-131151.jpg

Hamarosan kapható a 2020-as Vylyan Bogyólé (Fotó/Forrás: Vylyan Pincészet)

Az önálló márkává váló Bogyólé címkéje minden évben más tervező munkáját dicséri, a Vylyan ezzel támogatja a művészetet és teremt kapcsolatot bor és képzőművészet között. A tervezőgrafikus hallgató pályázóknak a címke tervezésekor figyelembe kellett venniük a bor üde jellegét és gyümölcsös frissességét.

A 11 résztvevő iskolából összesen 205 pályamű érkezett, Győri Katinka Laura mellett Molnár Anettet, a VISART Művészeti Akadémia és Farsang Áron, az Egri Esterházy Károly Egyetem hallgatóját is díjazták. Katinka címkéje 25 ezer palack Bogyólét díszít majd. A közönségdíjas címke Matyis Sára munkája.

A Bogyólé Borcímke pályázatok október 30-ig tekinthetők meg a MOME-n, a bort pedig október 26-tól lehet megvásárolni a Vylyan webshopban és az üzletekben.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Aki eljátszott mindent, amit magyar színművész eljátszhat – 85 éves Törőcsik Mari

1935. november 23-án született Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze, aki egy Heves megyei községből, Pélyről indulva vált a hazai színjátszás egyik legnagyobb alakjává.
Klasszikus

Levelei bizonyíthatják Chopin homoszexualitását

Több férfihoz is szerelem fűzte a nagy lengyel zeneszerzőt, Frédéric Chopint. Mindezt olyan levelek bizonyítják, amelyeket eddig szándékosan rejtettek el, fordítottak vagy magyaráztak félre.
Színház

Elhunyt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Az ismert és sokak által szeretett színész, színházigazgató 65 éves volt.
Színház

Otthonában köszöntötte Törőcsik Marit a Nemzeti társulata

A művészek a járványhelyzetben is teljesítették Törőcsik Mari tavalyi kívánságát, mely szerint nem kér mást, csak hogy idén is eljöjjön hozzá az ő drága Nemzetije.
Színház

„Csönd, zokogás, fájdalom” – Böröndi Tamásra emlékezik Bodrogi Gyula

Rövid, versnek is beillő nekrológot közölt kollégájáról a Kossuth-díjas, Nemzet Művésze címmel kitüntetett Bodrogi Gyula. Az éjjel elhunyt Böröndi Tamásra emlékezik,

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz fidelio magazin

Legyen a kultúra most is a hétköznapok része! – Megjelent a Fidelio decemberi száma

Az utolsó pillanatban hívtuk vissza a decemberi lapszámot, de – ha egy hét csúszással is – megjelent a Fidelio Magazin, amelynek hasábjain online közvetítéseket, lemezeket, könyveket ajánlunk és érdekes írásainkat osztjuk meg Olvasóinkkal.
Plusz hír

Hiába van rendezvénytilalom, az előadóművészeknek most is fizetniük kell a KATA-t

A Music Hungary Szövetség a pénzügyminiszterhez fordult, kérve, hogy a rendezvénytilalom idején a KATA-s előadóművészek is mentesüljenek a tételes adófizetési kötelezettség alól.
Plusz ajánló

Advent Szentendrén – online programokkal is készülnek idén

A Szentendrei Kulturális Központ idén rendhagyó módon szervezi meg az Advent Szentendrén programsorozatot 2020. november 28. és 2021. január 10. között.
Plusz magazin

KÉP-regény: 10 000 hosszúlépés

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak sztoriját – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal a napokban elhunyt Benkő Lászlóról hoz egy kedves történetet.
Plusz lemezajánló

Szabadnak születtél – Megérkezett Koncz Zsuzsa új stúdióalbuma

Piros-fehér szalag a borítón, a lemezen egy duett Kulka Jánossal, egy régebbi Fonográf-dal és új szerzemények. Koncz Zsuzsa negyvenkettedik lemeze különleges időben fogant.