Plusz

Ön is szavazhat: melyik mű idézi leginkább Cseh Tamás szellemiségét?

2022.07.18. 13:00
Ajánlom
Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Budai Vároltalmazó Közalapítvány pályázatot hirdetett Cseh Tamás emlékére. A művészhez köthető alkotásokat vártak, és az értékelést végző zsűri már ki is választotta azt a kimagasló tízet, melyek közül most a közönség is szavazhat kedvencére!

A Cseh Tamás örökségét méltató művészeti pályázatra összesen 31 átgondolt pályamunka érkezett, ezek közül kellett a zsűrinek a legjobbakat kiválasztania. A feladatot az alkotók eltérően közelítették meg: többen magát a legendás énekes portréját ábrázolták különböző technikák segítségével, míg mások inkább a dalokra koncentráltak, vagy azok mondanivalóját vették alapul pályamunkáikhoz.

A zsűri első körben azt a tíz alkotást választotta ki, amelyek továbbjutnak a második fordulóba, és nemcsak a dobogóhoz kerülnek közelebb, hanem részt vesznek a kiíró közösségi oldalán megtartott közönségszavazáson is.

SzaboKata_Megyekazutcan_akrilvaszonkartonon50x40cm-102850.jpg

Szabó Kata: Megyek az utcán (akril, vászon, kartonon, 50x40 cm) (Fotó/Forrás: Budai Vároltalmazó Közalapítvány)

Íme, a második fordulóba jutott alkotások alkotói és az elkészült művek címe:

  • Arató Eszter: Gyerekkorom
  • Lévay Jenő: A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak
  • Krajcsovics Károly: Cseh Tamás emlékérem
  • Rósa Márta: Csak ne ez a cím legyen!
  • Mayer István: Cseh Tamás dombormű
  • Szabó Kata: Megyek az utcán
  • Szentgyörgyvölgyi Gábor: Plakát Cseh Tamásnak
  • Takács Máté: Állok a padon
  • Tóth Xénia: Nagy Sándor Ave Mirjam, Cseh Tamás Éva tegnap volt az abortusz bizottság előtt, Tóth Xénia üres ujjaimra hasztalan keresek vevőt.
  • Tóth Xénia: Bárány az üres lakásban

A továbbjutó 10 alkotás eredeti példányát a Budavári Önkormányzat aulájában tekintheti meg a közönség 2022. július 20-tól, az alkotások digitális képmása pedig már elérhető a Budai Vároltalmazó Közalapítvány közösségi oldalán

A közönségszavazatok leadása nagyon egyszerű: lájkokkal fejezhetik ki szimpátiájukat az érdeklődők a Budai Vároltalmazó Közalapítvány fenti Facebook-oldalán. A legnépszerűbb, azaz legtöbb lájkot elnyert alkotást jegyző művész kapja majd a közönségdíjat! A voksoláson való részvételnek nincsenek szigorú szabályai, egy szavazó tetszés szerint akár több művet is támogathat, és nyugodtan szavazásra buzdíthatja a barátait, ismerőseit is. A közönségszavazatokat 2022. augusztus 5. éjfélig várják a szervezők, ekkor, pontosan éjfélkor alakul ki a digitálisan hitelesített végeredmény.

RosaMarta_Csakneezacimlegyen_50X50cmvegyestechnika2022-103114.jpg

Rósa Márta munkája (50x50cm, vegyes technika, 2022) (Fotó/Forrás: Budai Vároltalmazó Közalapítvány)

A legjobbnak tartott három alkotásról a végső döntést 2022. augusztus 7-ig hozzák meg a zsűri tagjai, és még ezen a napon publikussá válik az eredmény. A díjátadóval egybekötött hivatalos eredményhirdetést a tervek szerint 2022. augusztus 20-án tartják majd a szervezők.

A Budai Vároltalmazó Közalapítvány a pályázat lezárulása után további megjelenési lehetőségekkel szeretné támogatni a pályázaton részt vevő alkotókat! A következő években a szervezők újabb, hasonló művészeti pályázatokkal szeretnének emlékezni és emlékeztetni a jeles kerület neves lakóira, illetve izgalmas, látványos eszközökkel kívánják a környék történelmi és kulturális örökségére irányítani a figyelmet.

Cseh Tamás művészeti pályázat közönségszavazás

Szavazataikat egy lájk formájában leadhatják a Budai Vároltalmazó Közalapítvány közösségi oldalán

A közalapítvány honlapja elérhető itt>>

Fejléckép: Cseh Tamás (forrás: A Cseh Tamás Archívum által őrzött hagyaték része)

Ön is szavazhat: melyik mű idézi leginkább Cseh Tamás szellemiségét?

Kapcsolódó

Ön is szavazhat: melyik mű idézi leginkább Cseh Tamás szellemiségét?

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Budai Vároltalmazó Közalapítvány pályázatot hirdetett Cseh Tamás emlékére. A művészhez köthető alkotásokat vártak, és az értékelést végző zsűri már ki is választotta azt a kimagasló tízet, melyek közül most a közönség is szavazhat kedvencére!

Tíz éve már – Cseh Tamásra emlékezik az Ördögkatlan Fesztivál

Tíz éve már – Cseh Tamásra emlékezik az Ördögkatlan Fesztivál

A 12. Ördögkatlan Fesztiválon Cseh Tamás kap egy apró szobát, és felbukkannak, muzsikálnak legjobb barátai is, Másik János és Bereményi Géza. A szervezők emlékeznek az énekes-dalszerzőre. Nézze meg a fesztiválon készült videót!

Ó, az az énekes!

Ó, az az énekes!

2009. augusztus 7-én hunyt el Cseh Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző, előadóművész, egy korszak hangulatának legendás tolmácsolója. Az évforduló alkalmából több megemlékezést is tartanak. 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Sandra Hüller, Mads Mikkelsen és Tarr Béla is Európai Filmdíjat kapott

A 36. Európai Filmdíjak abszolút győztese Justine Triet Egy zuhanás anatómiája című drámája lett, amellyel többek közt a legjobb film és a legjobb rendező díját is elnyerte. Az eseményen tiszteletbeli életműdíjat adományoztak Tarr Béla Kossuth-díjas rendezőnek. 
Vizuál

Elhunyt Ryan O’Neal

A hetvenes évek egyik legnagyobb filmsztárja nyolcvankét éves korában hunyt el, halálhírét fia, Patrick O’Neal jelentette be. Az Oscar-jelölt színész karrierje során olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint Stanley Kubrick vagy Peter Bogdanovich.
Vizuál

Kilencvenkilenc éves korában elhunyt Vera Molnár

A magyar származású francia képzőművész halálhíréről a párizsi Pompidou Központ számolt be. Vera Molnárt a számítógépes művészet úttörőjeként tartják számon.
Könyv

Adománygyűjtő estet szervez a Szépírók Társasága

A négyszáz tagot számláló irodalmi-kulturális szervezet szegedi, valamint emigrációban élő tagjai olvasnak fel december 14-én a Grand Caféban. A Szépírók Társaságát egyúttal online is támogathatjuk. 
Színház

„A valódi csoda az, ha képes vagy találkozni önmagaddal” – interjú Kerkay Ritával A kék hajú lány előadásról

Két szereposztással mutatták be a közelmúltban a Vörösmarty Színház A kék hajú lány című előadását. Az alkotói folyamatról, a karakterek kapcsolatáról és az üzenetről beszélgettünk Kerkay Rita rendezővel.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Visszakerült a kereszt a Notre-Dame csúcsára

A 2019-es tűzben súlyosan megrongálódott párizsi Notre-Dame székesegyház újjáépített huszártornyára december 6-án került vissza a kereszt.
Plusz hír

Prima Primissima Díjat kapott Tarr Béla, Gőz László és Sapszon Ferenc

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában tartott gálaesten. 
Plusz magazin

Mit keresett James Bond zsebében a Müpa egykori igazgatója?

A legnagyobb szakmai elismerésnél is többet érnek azok a történetek, amelyek túlélnek minket, és amelyek olykor-olykor akár több száz kilométert is beutaznak. A Müpa egykori igazgatójára, a november 25-én tizenegy éve elhunyt Kiss Imrére emlékezünk. 
Plusz ajánló

Összművészeti divatbemutatót tart a XV. kerületben a Romani Design

A világ első roma divatstúdiója a 27. Anno Művészeti Hónap keretei közt mutatja be egyedi tervezésű ruháit, ékszereit és kiegészítőit. A programot a Varga Helena Band élőzenével kíséri. 
Plusz ajánló

Adventi feltöltődés a Várkert Bazárban

Érdemes végig böngészni a Várkert Bazár decemberi programkínálatát: számos neves zenekar ad karácsonyi koncertet, ingyenes családi programok lesznek, de reflektorfénybe kerül az irodalom is, az iparművészeti vásáron pedig gyönyörű ajándékokra lelhetünk.