Plusz

Online eseménnyel zárja a Kreatív Európa program 2014-2020-as időszakát a Kreatív Európa Iroda

2021.05.21. 16:45
Ajánlom
A Kreatív Európa Iroda 2021. május 27-én online eseményt szervez a Kreatív Európa program 2014-2020-as időszakának lezárására és a magyar eredmények bemutatására.

2020 végén lezárult a Kreatív Európa program első hétéves ciklusa. Ez alatt a hét év alatt szép számmal születtek magyar sikerek a programban: a MEDIA alprogram filmek, videójátékok, filmfesztiválok és filmes képzések létrejöttét segítette, a Kultúra alprogramban pedig az irodalom, az előadóművészet, a kulturális örökség és még számos kulturális terület képviselői kaptak támogatást nemzetközi projektjeik megvalósítására. Emellett

a magyar szervezetek a pilot programokban és előkészítő akciókban is sikerrel vettek részt.

A Kreatív Európa történetek 2014-2020 | Sikeres magyar projektek című online eseményünkön a sikerrel pályázó magyar szervezetek képviselőivel együtt értékeljük a Kreatív Európa program 2014-2020-as időszakát: tapasztalataikról, élményeikről, nemzetközi együttműködésről, csapatmunkáról és a járvány miatti újratervezésről mesélnek nekünk. Egyúttal a jövőbe is tekintünk, hiszen a Program 2021-ben folytatódik, és ismét számos támogatási lehetőséget kínál majd a kulturális és kreatív szektornak.

Az esemény időpontja: 2021. május 27. csütörtök, 9:30-16:00

Az eseményt online, a Zoom alkalmazáson keresztül tartjuk. A részletes program megtalálható a Facebook-eseményben, valamint a Kultúra alprogram és a MEDIA alprogram honlapján.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet ide kattintva lehet megtenni.

A regisztráció határideje: 2021. május 26., 18:00

PROGRAM

9:30-10:00
Köszöntő – Paszternák Ádám ügyvezető, MEDIA alprogram vezető (Kreatív Európa Iroda)

10:00-11:00
MEDIA I. – Producerek
Dr. Endrényi Krisztina (Mythberg)
László Sára (Campfilm)
Mécs Mónika (Inforg M&M)

Moderátor: Deák Zsuzsanna

11:00-12:00
MEDIA II. – Mozik és fesztiválok
Demeter Éva (TiszapArt Mozi, Szolnok)
Gyureskó Enikő (Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál)
Liszka Tamás (Budapest Film/Távmozi, Anilogue)

Moderátor: Deák Zsuzsanna

12:00-12:15
Kávészünet

12:15-13:15
Kreatív Európa a járvány idején
Berta Balázs (Vertigo Média)
Elsässer Klaudia (Pannonia Entertainment)
Illés Márton (Független Színház Magyarország)
Bellay Szilvia (Fórum a Népművészetért Alapítvány)

Moderátor: Deák Zsuzsanna

13:15-13:45
Ebédszünet

13:45-14:00
Köszöntő – Mondik Gábor ügyvezető-helyettes, Kultúra alprogram vezető (Kreatív Európa Iroda)

14:00-15:00
Kultúra I. - Közgyűjtemények és közönség
Dr. Dani János (Déri Múzeum, Debrecen)
Szatucsek Zoltán (Magyar Nemzeti Levéltár)
Dr. Ujváry Tamás (Gödöllői Királyi Kastély)

Moderátor: Veiszer Alinda

15:00-16:00
Kultúra II. - Zene, tánc, színház
Petrányi Barna (Pro Progressione)
Talló Gergely (Műhely Alapítvány)
Weyer Balázs (Hangvető)

Moderátor: Veiszer Alinda

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Új társulati tagok és jubiláló munkatársak a Vígszínházban

Díjátadóval és a jövő évad terveivel búcsúztatta a 2020/21-es évadot a Vígszínház társulata. A fennállásának 125. évét ünneplő teátrum vezetősége az eseményen köszöntötte a jövő évadtól társulati tagként ott játszó művészeket, valamint díjazta a kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkatársakat.
Vizuál

Elhunyt Perczel Anna, építész, városvédő

2021. június 13-án elhunyt Perczel Anna az Óvás! Egyesület alapítója, Belső-Erzsébetváros épített és kulturális örökségének védelmezője, a pesti zsidónegyed lelkiismerete - adta hírül facebook oldalán az Óvás! Egyesület.
Jazz/World

Elhunyt Winand Gábor zenész

Hosszan tartó betegség után, 57 éves korában elhunyt Winand Gábor fuvolán és zongorán is kiválóan játszó zenész, énekes, tanár és zeneszerző – tudatta Budapest Jazz Club.
Tánc

Ismét élőben játszik a Recirquel Társulat

A Solus Amor című produkcióval nyitja meg kapuit június 25-én a Müpa Fesztivál Színháza. Nem ez lesz az egyetlen újcirkusz-produkció a színházteremben: a trilógia egy másik darabja, a My Land is színre kerül.
Vizuál

A megfejthetetlen ember - Nagy Dénes rendező, a Természetes fényről

Sárban úszó táj, sebhelyes kezek, feszítő csend és kiismerhetetlen vidék. Egy magyar honvéd gyalogosegység a mocsaras vidéket járva, eldugott orosz falvakban szovjet partizánokat keres. A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatkozik be Nagy Dénes első filmje, az Ezüst medve-díjas Természetes fény.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Van neve annak, ami vagyok – Székely Kriszta kiállása

A Katona József Színház rendezője, Székely Kriszta is felszólalt június 14-én, a homoszexualitást a pedofíliával összemosó törvény elleni tüntetésen.
Plusz ajánló

Hommage a Széchényi Ferenc - Összművészeti fesztivál a Nemzeti Múzeumban

Összművészeti fesztivállal tiszteleg alapítója, Széchényi Ferenc előtt a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM), ahol koncert, tárlatvezetések és egyéb programok várják az érdeklődőket június 18-19-én.
Plusz ajánló

Igazi kulturális koktélt kínál a „kultúrára szomjazóknak” a Várkert Bazár

Frissítő és tartalmas kikapcsolódást ígér az idei nyári szezonban a Várkert Bazár, amely ezúttal is műfaji sokszínűségre törekedett a programok kialakításánál. A Múzeumok Éjszakája mellett a szervezők irodalmi barangolásokkal, koncertekkel, kortárs táncelőadásokkal , kertmozival, sőt szabadtéri jógával is készülnek.
Plusz ajánló

Családi kikapcsolódás a szabad ég alatt

Jenő az élet apró örömeinek ünnepére invitál. Szeláví! néven új kisfesztivál indul Pilisborosjenő határában június 18-20. között a slow turizmus, az ökotudatosság és az összművészetiség jegyében.
Plusz hír

Berkesi Gábor, Grecsó Krisztián és Kalmár Magda a XIII. kerület új díszpolgárai

Június elsején ünnepli születésnapját a XIII. kerület, miután ezen a napon vált 1938-ban önálló közigazgatási egységgé. Minden évben a születésnap egyik ünnepi eseménye a díszpolgárrá avatás, melyet idén az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban rendeztek meg. Dr. Tóth József polgármester díszpolgári címet adományozott Berkesi Gábornak, Grecsó Krisztiánnak és Kalmár Magdának. Mind a hárman kötődnek a XIII. kerülethez és munkásságukkal hozzájárultak a kerület fejlődéséhez, valamint erősítették annak hírnevét.