Plusz

Pályázati tájékoztatókat tart kulturális szervezeteknek a Kreatív Európa Iroda

2022.02.17. 10:20
Ajánlom
Februárban és márciusban két alkalommal várja tájékoztató eseményeire a hazai kulturális és kreatív szektor képviselőit a Kreatív Európa Iroda. Az érdeklődők többek között megtudhatják, hogyan pályázzanak sikerrel az Európai együttműködési projektek pályázati területen.

2022. február 25-én, pénteken az Európa Pontban az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európa Pont Tájékoztató Szolgálata, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, valamint a Kreatív Európa Iroda Pályázzon egyszerűen! 2022 című eseményén a résztvevők általános képet kaphatnak a Kreatív Európa Kultúra és MEDIA ágairól, valamint a Horizont Európa kutatási keretprogram 2. klaszteréről, amely a kulturális és kreatív szervezeteknek nyújt támogatási lehetőségeket.

A helyszíni részvétel regisztrációhoz kötött, amelyre 2022. február 24-ig, illetve a rendelkezésre álló férőhely erejéig van lehetőség.

A rendezvényt online is közvetítik az Európa Pont és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Facebook-oldalán.

Palyazzonegyszeruen2022_cover-102050.png

Kreatív Európa (Fotó/Forrás: Kreatív Európa)

A Kreatív Európa Iroda munkatársai 2022. március 2-án, szerdán 10 órától online tájékoztatót tartanak az Európai együttműködési projektek 2022-es pályázati felhívásáról. Ez alkalommal elsősorban a gyakorlati tudnivalókon lesz a hangsúly: a pályázati feltételek rövid bemutatása után az érdeklődők megismerhetik a pályázás folyamatát, a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat, valamint segítséget kapnak azok kitöltéséhez. A részvételt tapasztalt és kevésbé tapasztalt pályázóknak egyaránt ajánlják. Az online részvételhez ide kattintva lehet regisztrálni, legkésőbb 2022. március 1. 17 óráig.

Az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) közzétette a Kreatív Európa Európai együttműködési projektek területének 2022-es pályázati felhívását. A pályázat célja az európai kulturális és kreatív alkotásokhoz való hozzáférés javítása, valamint az innováció és a kreativitás ösztönzése.

A pályázatokat három különböző kategóriában várják:

 1. KIS EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROJEKTEK (COOP1)
 • legalább 3 szervezet együttműködése, amelyek legalább 3 különböző, a programban részt vevő országban vannak bejegyezve
 • legfeljebb 200 000 euró támogatás
 • legfeljebb 80% társfinanszírozás
 1. KÖZEPES EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROJEKTEK (COOP2)
 • legalább 5 szervezet együttműködése, amelyek legalább 5 különböző, a programban résztvevő országban vannak bejegyezve
 • legfeljebb 1 000 000 euró támogatás
 • legfeljebb 70% társfinanszírozás
 1. NAGY EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROJEKTEK (COOP3)
 • legalább 10 szervezet együttműködése, amelyek legalább 10 különböző, a programban résztvevő országban vannak bejegyezve
 • legfeljebb 2 000 000 euró támogatás
 • legfeljebb 60% társfinanszírozás

A pályázatok benyújtási határideje mindhárom kategóriában 2022. március 31., 17:00.

Támogatott tartalom.

Fejléckép forrása: Kreatív Európa

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Elhunyt Vadász Zsolt, az Operettszínház művésze

A Budapesti Operettszínház egyik legfoglalkoztatottabb művészét 51 éves korában érte a halál június 21-én, adta hírül a Szinház Online.
Vizuál

Öt Donald Sutherland-film, amit látni kell

Filozofikus sci-fi, háborús szatíra, feszült kémjátszma vagy éppen sokkoló erejű horrordráma: Donald Sutherland számtalan műfajban bizonyította rendkívüli tehetségét. Kedvenc filmjeinkkel emlékezünk a kanadai színészlegendára.
Zenés színház

„Brünnhilde szerepe olyan, mintha maratont futnánk” – villáminterjú Iréne Theorinnal

A kiváló svéd szoprán a Budapesti Wagner-napok rendszeresen visszatérő vendége, akit a magyar közönség különösen érzékeny, lelki finomságokra kihegyezett szerepformálása miatt zárt a szívébe. Iréne Theorin egy nappal színpadra lépése előtt válaszolt kérdéseinkre.
Klasszikus

Ifjú versenygyőztesek hangversenye a Pesti Vigadóban

Június 25-én este a Szent István Filharmonikusok fiatal tehetségei mutatkozhatnak be a Pesti Vigadóban. Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 
Vizuál

Wim Wenders-filmhetet tartanak az Art+ Cinemában

Június 28. és július 2. között a német rendező 1984 és 2000 közötti filmográfiájából öt alkotást lehet majd elcsípni mozivásznon szinkronnal, majd ezek után legfrissebb alkotását, immár felirattal.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz ajánló

Korniss Péter és Nyáry Krisztián is az Ördögkatlan Fesztivál díszvendége lesz

Július 30. és augusztus 3. között rendezik meg a 17. Ördögkatlan Fesztivált, ahol több száz programmal és neves fellépőkkel várják a kultúra szerelmeseit. 
Plusz ajánló

Kapcsoljon nyári fokozatra a Fidelio legújabb számával!

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a Fidelio 2024. július-augusztusi száma. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Plusz ajánló

Fedezze fel a napforduló varázslatát a Pesti Vigadóban!

Felejthetetlen kalandra invitálja az érdeklődőket június 21-én 20 órától a Pesti Vigadó, ahol egy különleges épülettörténeti séta keretei közt élvezhetjük a város és az épület éjszakai hangulatát.
Plusz ajánló

20 éve az Európai Unióban, 10 éve a Kreatív Európa programban

A Kreatív Európa Iroda 2024. június 25-én az Európa Pontban tartja a 2021-2023-as időszak nyertes magyar pályázatait bemutató eseményét.
Plusz hír

Színházi és filmes képzés indul Pécsett a fővárosi SZFI-vel együttműködésben

Színház- és Filmművészeti Intézetet alapítanak a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán. A 2025 őszre tervezett szakindításokat 2 osztatlan képzés, 2 alapszak, 6 magyar nyelvű és 2 angol nyelvű szakirány, valamint további 12 szakirányú továbbképzés létrehozásával tervezték meg.