Plusz

Pályázati tájékoztatókat tart kulturális szervezeteknek a Kreatív Európa Iroda

2022.02.17. 10:20
Ajánlom
Februárban és márciusban két alkalommal várja tájékoztató eseményeire a hazai kulturális és kreatív szektor képviselőit a Kreatív Európa Iroda. Az érdeklődők többek között megtudhatják, hogyan pályázzanak sikerrel az Európai együttműködési projektek pályázati területen.

2022. február 25-én, pénteken az Európa Pontban az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európa Pont Tájékoztató Szolgálata, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, valamint a Kreatív Európa Iroda Pályázzon egyszerűen! 2022 című eseményén a résztvevők általános képet kaphatnak a Kreatív Európa Kultúra és MEDIA ágairól, valamint a Horizont Európa kutatási keretprogram 2. klaszteréről, amely a kulturális és kreatív szervezeteknek nyújt támogatási lehetőségeket.

A helyszíni részvétel regisztrációhoz kötött, amelyre 2022. február 24-ig, illetve a rendelkezésre álló férőhely erejéig van lehetőség.

A rendezvényt online is közvetítik az Európa Pont és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Facebook-oldalán.

Palyazzonegyszeruen2022_cover-102050.png

Kreatív Európa (Fotó/Forrás: Kreatív Európa)

A Kreatív Európa Iroda munkatársai 2022. március 2-án, szerdán 10 órától online tájékoztatót tartanak az Európai együttműködési projektek 2022-es pályázati felhívásáról. Ez alkalommal elsősorban a gyakorlati tudnivalókon lesz a hangsúly: a pályázati feltételek rövid bemutatása után az érdeklődők megismerhetik a pályázás folyamatát, a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat, valamint segítséget kapnak azok kitöltéséhez. A részvételt tapasztalt és kevésbé tapasztalt pályázóknak egyaránt ajánlják. Az online részvételhez ide kattintva lehet regisztrálni, legkésőbb 2022. március 1. 17 óráig.

Az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) közzétette a Kreatív Európa Európai együttműködési projektek területének 2022-es pályázati felhívását. A pályázat célja az európai kulturális és kreatív alkotásokhoz való hozzáférés javítása, valamint az innováció és a kreativitás ösztönzése.

A pályázatokat három különböző kategóriában várják:

 1. KIS EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROJEKTEK (COOP1)
 • legalább 3 szervezet együttműködése, amelyek legalább 3 különböző, a programban részt vevő országban vannak bejegyezve
 • legfeljebb 200 000 euró támogatás
 • legfeljebb 80% társfinanszírozás
 1. KÖZEPES EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROJEKTEK (COOP2)
 • legalább 5 szervezet együttműködése, amelyek legalább 5 különböző, a programban résztvevő országban vannak bejegyezve
 • legfeljebb 1 000 000 euró támogatás
 • legfeljebb 70% társfinanszírozás
 1. NAGY EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROJEKTEK (COOP3)
 • legalább 10 szervezet együttműködése, amelyek legalább 10 különböző, a programban résztvevő országban vannak bejegyezve
 • legfeljebb 2 000 000 euró támogatás
 • legfeljebb 60% társfinanszírozás

A pályázatok benyújtási határideje mindhárom kategóriában 2022. március 31., 17:00.

Támogatott tartalom.

Fejléckép forrása: Kreatív Európa

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Csontváry ritkán látható, 1901-ben festett szicíliai tájképét is élőben csodálhatjuk a Virág Judit Galériában

A Holdtölte Taorminában című festmény felbukkanása azért számít művészeti szenzációnak, mert a magántulajdonban lévő festményt régóta nem láthatta a szélesebb közönség. „Kevés mű maradt fenn Csontváry után, magángyűjteményben pedig nagyjából húsz darab lehet. Ezek egyike a Holdtölte Taorminában” – mondta el Kelen Anna, a Virág Judit Galéria művészettörténésze.
Színház

Találkozni önmagunkkal: ez is egyfajta megváltás – interjú Gáspár Ildikóval a Bűn és bűnhődésről

Március 8-án mutatják be a Bűn és bűnhődést az Örkény István Színházban. Az előadás rendezőjével Dosztojevszkij leghíresebb regénye mellett a női karakterekről, önként vállalt szenvedésről és a színházak társadalmi szerepéről is beszéltünk.
Klasszikus

A zene- és énektanári pálya népszerűsítését segíti a frissen átadott Kodály Műhely

A Városmajorban található intézmény kurzusoknak, szakmai és módszertani bemutatóknak, művészeti, zenetudományi témájú kerekasztal-beszélgetéseknek és kamarazenei hangversenyeknek ad helyet.
Plusz

Elhunyt Jan Assmann egyiptológus, vallástörténész

A világhírű német tudós nevéhez fűződik egyebek közt a kulturális emlékezet fogalma, amelyet feleségével közösen dolgoztak ki. 2018-ban a Német Könyvkereskedelem Békedíjával tüntették ki.
Színház

Forradalomra uszít az óbudai tanár az Átriumban

A Hannibál tanár úr című, ikonikus Fábri Zoltán-film egy letűnt korszakot idéző történet, amelynek színpadi átdolgozása megdöbbentően pontos és különösen aktuális társadalmi látleletté vált napjainkban.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz gyász

Elhunyt Jan Assmann egyiptológus, vallástörténész

A világhírű német tudós nevéhez fűződik egyebek közt a kulturális emlékezet fogalma, amelyet feleségével közösen dolgoztak ki. 2018-ban a Német Könyvkereskedelem Békedíjával tüntették ki.
Plusz ajánló

Drehertől Dreherig – a kőbányai sörgyártás lenyűgöző története

Mi köze a sörnek a boszorkányokhoz? Hogyan kapcsolódnak a Dreherek a martonvásári Beethoven-szoborhoz? Mikor készült az első magyar partyhordó? Egyebek közt erre is választ kaphatunk március 1-jén Sziklainé Lengyel Zsófia előadásán.
Plusz interjú

Ez nem egy egyszemélyes történet – interjú Nagy Judit Évával

Nagy Judit Éva újságíró, kommunikációs és interkulturális tanácsadó hat év alelnökség után lett a Magyar–Kínai Baráti Társaság elnöke tavaly decemberben.
Plusz ajánló

„Jön a szép kikelet” – megjelent a márciusi Fidelio

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. márciusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Plusz ajánló

A vegán táplálkozásról és életmódváltásról tudhatunk meg többet Karalyos Gábor előadásán

A XV. kerület Zöld Jövő Szabadegyetem elnevezésű programjának következő estjén, február 19-én Karalyos Gábor színművésszel, népszerű bloggerrel találkozhat a közönség a Csokonai rendezvényházban.