Plusz

Pályázati tájékoztatókat tart kulturális szervezeteknek a Kreatív Európa Iroda

2022.02.17. 10:20
Ajánlom
Februárban és márciusban két alkalommal várja tájékoztató eseményeire a hazai kulturális és kreatív szektor képviselőit a Kreatív Európa Iroda. Az érdeklődők többek között megtudhatják, hogyan pályázzanak sikerrel az Európai együttműködési projektek pályázati területen.

2022. február 25-én, pénteken az Európa Pontban az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európa Pont Tájékoztató Szolgálata, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, valamint a Kreatív Európa Iroda Pályázzon egyszerűen! 2022 című eseményén a résztvevők általános képet kaphatnak a Kreatív Európa Kultúra és MEDIA ágairól, valamint a Horizont Európa kutatási keretprogram 2. klaszteréről, amely a kulturális és kreatív szervezeteknek nyújt támogatási lehetőségeket.

A helyszíni részvétel regisztrációhoz kötött, amelyre 2022. február 24-ig, illetve a rendelkezésre álló férőhely erejéig van lehetőség.

A rendezvényt online is közvetítik az Európa Pont és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Facebook-oldalán.

Palyazzonegyszeruen2022_cover-102050.png

Kreatív Európa (Fotó/Forrás: Kreatív Európa)

A Kreatív Európa Iroda munkatársai 2022. március 2-án, szerdán 10 órától online tájékoztatót tartanak az Európai együttműködési projektek 2022-es pályázati felhívásáról. Ez alkalommal elsősorban a gyakorlati tudnivalókon lesz a hangsúly: a pályázati feltételek rövid bemutatása után az érdeklődők megismerhetik a pályázás folyamatát, a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat, valamint segítséget kapnak azok kitöltéséhez. A részvételt tapasztalt és kevésbé tapasztalt pályázóknak egyaránt ajánlják. Az online részvételhez ide kattintva lehet regisztrálni, legkésőbb 2022. március 1. 17 óráig.

Az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) közzétette a Kreatív Európa Európai együttműködési projektek területének 2022-es pályázati felhívását. A pályázat célja az európai kulturális és kreatív alkotásokhoz való hozzáférés javítása, valamint az innováció és a kreativitás ösztönzése.

A pályázatokat három különböző kategóriában várják:

 1. KIS EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROJEKTEK (COOP1)
 • legalább 3 szervezet együttműködése, amelyek legalább 3 különböző, a programban részt vevő országban vannak bejegyezve
 • legfeljebb 200 000 euró támogatás
 • legfeljebb 80% társfinanszírozás
 1. KÖZEPES EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROJEKTEK (COOP2)
 • legalább 5 szervezet együttműködése, amelyek legalább 5 különböző, a programban résztvevő országban vannak bejegyezve
 • legfeljebb 1 000 000 euró támogatás
 • legfeljebb 70% társfinanszírozás
 1. NAGY EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROJEKTEK (COOP3)
 • legalább 10 szervezet együttműködése, amelyek legalább 10 különböző, a programban résztvevő országban vannak bejegyezve
 • legfeljebb 2 000 000 euró támogatás
 • legfeljebb 60% társfinanszírozás

A pályázatok benyújtási határideje mindhárom kategóriában 2022. március 31., 17:00.

Támogatott tartalom.

Fejléckép forrása: Kreatív Európa

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Lemondta a Putyin-párti zongoraművész, Valentina Lisitsa fellépését a Margitszigeti Színház

Az intézmény a művész politikai szerepvállalása miatt döntött úgy, hogy megválik tőle, miután az ukrán nagykövetségtől tudomást szerzett a mariupoli megszállókat éltető koncertjéről.
Plusz

A kultúra fogalmát a lehető legtágabban értelmezi a kultúráért és innovációért felelős miniszterjelölt

Csák János a kinevezése előtti meghallgatáson elmondta, az új minisztérium maga is innovációnak tekinthető. A miniszterjelölt kinevezését a bizottság 1 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett 11 szavazattal támogatta.
Színház

„A minőség összeköt” – kihirdette idei programjait a Városmajori Szabadtéri Színpad

A fennállásának 100. évfordulóját ünneplő Városmajori Szabadtéri Színpad minden eddiginél gazdagabb programkínálattal várja az érdeklődőket szeptember közepéig. A színházi előadások mellett koncertek, kiállítások, filmvetítések, családi események és tematikus séták is várják a látogatókat.
Zenés színház

Bretz Gábor kapta a Székely Mihály-emlékplakettet

Az Operaház egykori legendás énekesének emlékére létrehozott díjat egy arra érdemes énekesnek adják át, művészi és emberi magatartásának elismerésére. Idén a világszerte ismert basszbaritonra esett a választás.
Vizuál

Fődíjas lett a Külön falka Olaszországban

Kis Hajni szívszorító és felemelő apa-lánya kapcsolatról szóló mozifilmje a közönségdíjat és a legjobb férfi főszereplő díját is elnyerte a Riviera Nemzetközi Filmfesztiválon, az olaszországi Sestri Levantéban.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz gyász

Elhunyt Rosmarie Trapp, akinek családjáról A muzsika hangjának szereplőit mintázták

Georg von Trapp és Maria von Trapp lányát 93 éves korában, egy morrisville-i idősotthonban érte a halál – tájékoztatta a sajtót a család.
Plusz ajánló

A való világ aprócska mása: hétvégi város- és vasútmodell kiállítás Pestújhelyen

Kicsit a legóról, de sokkal inkább a modellezés szerelmeseiről szól az a bemutató, amely három napig, május 20. és 22. között várja az érdeklődőket a Pestújhelyi Közösségi Házban, az 1-es Villamos Klub szervezésében.
Plusz hír

A kultúra fogalmát a lehető legtágabban értelmezi a kultúráért és innovációért felelős miniszterjelölt

Csák János a kinevezése előtti meghallgatáson elmondta, az új minisztérium maga is innovációnak tekinthető. A miniszterjelölt kinevezését a bizottság 1 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett 11 szavazattal támogatta.
Plusz hír

Játssz a hangokkal! – Bemutatkozik a Kreatív Hangtér a Magyar Zene Házában

Interaktív játékokkal várja a közönséget a Magyar Zene Háza új egysége, a Kreatív Hangtér. A május 18-án megnyíló új kiállításon mindenki szabadon kísérletezhet hang és tér, zene és látvány kapcsolatával.
Plusz hír

A Sziget nem hisz a kulturális embargóban

Sokszínű fesztivállal készülnek idén a két év kihagyás után visszatérő Sziget szervezői. Az augusztus 10. és 15. zajló eseményen orosz és ukrán fellépők is jelen lesznek.