Plusz

Pop-akadémia indul Bécsben

2012.06.05. 11:38
Ajánlom
A tantervben populáris és világzene szerepel, a hiánypótló képzés a zenei karriert vagy a továbbtanulást készíti elő.

A kor igényeihez és kihívásaihoz igazodva ősztől pop-akadémia kezdi meg működését az osztrák fővárosban. "A pop-akadémiával betömjük a Bécs nyújtotta zenei képzésben tátongó lyukat. A kínálatnak ugyanis nem szabad figyelmen kívül hagynia a fiatalok igényeit. Az akadémiával azokat érjük el, akik a hagyományos zenei képzésen kívül eső területeken szereztek magas szintű ismereteket" - magyarázza Christian Oxonitsch, Bécs város oktatási ügyekért felelős városi tanácsnoka. A Gasometer B tornyában helyet kapó intézményt a város 1,2 millió euróval támogatja, működtetője a diakónus Johann Sebastian Bach Zenei Iskolája lesz.

Az akadémia 2012 őszén indul mintegy 120 tehetséges és elkötelezett diákkal, akik már rendelkeznek autodidakta módon elsajátított zenei ismeretekkel és legalább egy hangszeren játszanak. A jazzre és popra koncentráló képzést abszolválva a végzősők felkészülten indulhatnak neki zenei karrierjüknek vagy folytathatják tanulmányaikat a hagyományos zenei oktatást nyújtó intézményekben. A tervek szerint a pop-akadémia 2015-re épül ki teljesen, ekkorra 800 feltörekvő zenészpalánta jár majd ide. Az intézményt egy 120 állóhelyes kis színpaddal, egy music cube-bal is kibővítik, amelynek hatalmas ablakán keresztül az erre járók is bepillanthatnak az itt zajló próbákba, fellépésekbe.

A pop-akadémia célja, hogy a zenei karrierre vagy a továbbtanulásra való felkészítés mellett más kultúrák zenéjével is megismertesse diákjait, továbbá párbeszéd és kooperáció révén otthont adjon az itt élő közösségek speciális zenei irányzatainak is.

Jelentkezni 2012. június 15-ig lehet a mail@bach-musikschule.at címen.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz gasztro

Hé, Bubu, mi van a piknikkosaradban?

Maci Laci, a népszerű mesében szereplő medve imádta a kirándulókat, főleg a piknikkosarakban megbúvó finomságok miatt. E havi gasztro-összeállításunk a nyár egyik kedvenc foglalatosságáról szól: mire figyeljünk, mit vigyünk magunkkal, és hogyan élvezzük a piknikezés minden pillanatát.
Plusz videó

Will Smith sokat tesz a magyar országimázsért

Ezúttal a Lánchíd tetején lejtett örömtáncot lejt, így búcsúzik Magyarországtól.
Plusz hír

Ritka, a zsidó háborúból származó érmére bukkantak

Nemcsak az a történelmi kor különleges, ahonnan az érme származik, hanem maga a lelet is. Egészen más felirat áll rajta, mint a korabeli pénzeken.
Plusz magazin

Egy póknak köszönhetik függetlenségüket a skótok

A skótok mitikus királyának, I. Róbertnek kalandos élete volt - a mesebeli történések pedig a halálával sem szakadtak meg.
Plusz

Jazz és a Bor Fesztivál, Petri György-est, Dés László-koncert és Molnár Ferenc sikerdarab

Jazz és a Bor Fesztivál, Petri György-est, Jónás Vera Duó, Szőke András, Dés László Nagy utazás koncertje és Molnár Ferenc sikerdarabja, A testőr. A Kultkikötő soron következő, negyedik hétvégéjén is gondoskodik a kulturális programokra szomjazó nyaralók és a Balaton-környékén élők szórakoztatásáról.