Plusz

Pop-akadémia indul Bécsben

2012.06.05. 11:38
Ajánlom
A tantervben populáris és világzene szerepel, a hiánypótló képzés a zenei karriert vagy a továbbtanulást készíti elő.

A kor igényeihez és kihívásaihoz igazodva ősztől pop-akadémia kezdi meg működését az osztrák fővárosban. "A pop-akadémiával betömjük a Bécs nyújtotta zenei képzésben tátongó lyukat. A kínálatnak ugyanis nem szabad figyelmen kívül hagynia a fiatalok igényeit. Az akadémiával azokat érjük el, akik a hagyományos zenei képzésen kívül eső területeken szereztek magas szintű ismereteket" - magyarázza Christian Oxonitsch, Bécs város oktatási ügyekért felelős városi tanácsnoka. A Gasometer B tornyában helyet kapó intézményt a város 1,2 millió euróval támogatja, működtetője a diakónus Johann Sebastian Bach Zenei Iskolája lesz.

Az akadémia 2012 őszén indul mintegy 120 tehetséges és elkötelezett diákkal, akik már rendelkeznek autodidakta módon elsajátított zenei ismeretekkel és legalább egy hangszeren játszanak. A jazzre és popra koncentráló képzést abszolválva a végzősők felkészülten indulhatnak neki zenei karrierjüknek vagy folytathatják tanulmányaikat a hagyományos zenei oktatást nyújtó intézményekben. A tervek szerint a pop-akadémia 2015-re épül ki teljesen, ekkorra 800 feltörekvő zenészpalánta jár majd ide. Az intézményt egy 120 állóhelyes kis színpaddal, egy music cube-bal is kibővítik, amelynek hatalmas ablakán keresztül az erre járók is bepillanthatnak az itt zajló próbákba, fellépésekbe.

A pop-akadémia célja, hogy a zenei karrierre vagy a továbbtanulásra való felkészítés mellett más kultúrák zenéjével is megismertesse diákjait, továbbá párbeszéd és kooperáció révén otthont adjon az itt élő közösségek speciális zenei irányzatainak is.

Jelentkezni 2012. június 15-ig lehet a mail@bach-musikschule.at címen.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Szergej Polunyin elvesztette a józan eszét?

Először a mellkasára tetováltatta egy politikus arcképét, majd homofób és kirekesztő üzeneteket posztolt Instagram oldalán. A táncvilág komoly aggodalmát fejezte ki a táncos mentális állapota miatt.
Vizuál

Pont a Mona Lisánál nem működik a Mona Lisa-hatás

Leonardo da Vinci híres portréjához számos rejtély kapcsolódik a hölgy személyétől a mosoly okáig. Az egyik legutóbbi kutatás annak járt utána, tényleg követi-e a tekintetével a titokzatos asszony a nézőit.
Tánc

25 éve halt meg Róna Viktor, aki még Nurejevvel is jó barátságot ápolt

Adottságai egyáltalán nem predesztinálták a balettművész-pályára, szorgalmának köszönhetően mégis világhírnévre tett szert az 1994. január 15-én elhunyt Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas balettművész, aki Rudolf Nurejev pályájának is meghatározó alakja volt.
Klasszikus

Nem gyöngyszem, gyémánt – 25 éve hunyt el Cziffra György

Huszonöt éve, 1994. január 15-én hunyt el meg Franciaországban Cziffra György zongoraművész, akit gyakran emlegetnek Liszt Ferenc méltó, sőt egyetlen igazi örököseként.
Klasszikus

Gilbert Varga debütáló koncertje

Vezető karmesterként első alkalommal dirigálja a Pannon Filharmonikusokat a Maestro január végén a Müpában.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz magazin

Ilyet még nem hallottál: hódít a mongol torokének metál

Nem a hörgős metálról van szó, hanem tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadott heavy metálról, aminek hirtelen rengeteg rajongója akadt világszerte.
Plusz Film

Martin Scorsese újabb dokumentumfilmet rendez Bob Dylanről

Martin Scorsese Oscar-díjas amerikai filmrendező dokumentumfilmet készít Bob Dylan legendás énekes, dalszerző, költő 1975-ös turnéjáról.
Plusz kult50

Ismerd meg a Kult50 védnökeit!

Új kategóriákkal és kategóriánként egy-egy szakmai védnökökkel jelentkezik idén a Kult50 harmadik szezonja.
Plusz hír

102 férfira 14 nő jut a hazai kultúra legtekintélyesebb alakjai között

Az MTA összeállította a kortárs magyar kultúra toplistáját. Nádas Péter, Alföldi Róbert és Fischer Iván az élen.
Plusz applikáció

Így találhatsz művészként és szakemberként könnyebben munkát

Szakmai „társkereső” oldal indult egy magyar startup céggel. A StageHive azonban nem a romantika színtere, hanem művészeket és produkciókat hoz össze egymással.