Plusz

Pop-akadémia indul Bécsben

2012.06.05. 11:38
Ajánlom
A tantervben populáris és világzene szerepel, a hiánypótló képzés a zenei karriert vagy a továbbtanulást készíti elő.

A kor igényeihez és kihívásaihoz igazodva ősztől pop-akadémia kezdi meg működését az osztrák fővárosban. "A pop-akadémiával betömjük a Bécs nyújtotta zenei képzésben tátongó lyukat. A kínálatnak ugyanis nem szabad figyelmen kívül hagynia a fiatalok igényeit. Az akadémiával azokat érjük el, akik a hagyományos zenei képzésen kívül eső területeken szereztek magas szintű ismereteket" - magyarázza Christian Oxonitsch, Bécs város oktatási ügyekért felelős városi tanácsnoka. A Gasometer B tornyában helyet kapó intézményt a város 1,2 millió euróval támogatja, működtetője a diakónus Johann Sebastian Bach Zenei Iskolája lesz.

Az akadémia 2012 őszén indul mintegy 120 tehetséges és elkötelezett diákkal, akik már rendelkeznek autodidakta módon elsajátított zenei ismeretekkel és legalább egy hangszeren játszanak. A jazzre és popra koncentráló képzést abszolválva a végzősők felkészülten indulhatnak neki zenei karrierjüknek vagy folytathatják tanulmányaikat a hagyományos zenei oktatást nyújtó intézményekben. A tervek szerint a pop-akadémia 2015-re épül ki teljesen, ekkorra 800 feltörekvő zenészpalánta jár majd ide. Az intézményt egy 120 állóhelyes kis színpaddal, egy music cube-bal is kibővítik, amelynek hatalmas ablakán keresztül az erre járók is bepillanthatnak az itt zajló próbákba, fellépésekbe.

A pop-akadémia célja, hogy a zenei karrierre vagy a továbbtanulásra való felkészítés mellett más kultúrák zenéjével is megismertesse diákjait, továbbá párbeszéd és kooperáció révén otthont adjon az itt élő közösségek speciális zenei irányzatainak is.

Jelentkezni 2012. június 15-ig lehet a mail@bach-musikschule.at címen.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Tudod, mit énekel latinul a kórus a Mr. Bean-sorozat főcímében?

Az eredeti Mr. Bean-sorozat főcímében elhangzik egy latin nyelvű kórus, amelynek a szövegére senki sem figyelt. Pedig mély mondanivalót hordoz!
Zenés színház

Az Operett új vezetése bemutatta új évadát

A 2019/20-as évad legfontosabb bemutatója a Csárdáskirálynő lesz, de Mohács tragédiája is megjelenik egy új rockmusicalben.
Színház

“Kasszasiker” az Átriumban!

Új bemutatóra készül az Átrium, a Kasszasiker című vígjátékát június 17-én mutatja be színház.
Vizuál

Hosszú taps fogadta az Egy férfi és egy nő újabb folytatását Cannes-ban

Hatalmas sikerrel vetítette Claude Lelouch több mint fél évszázados Oscar-díjas filmjének újabb folytatását a Cannes-i filmfesztivál. Az Egy élet legszebb évei című film főszereplői ezúttal is Jean-Louis Trintignant és Anouk Aimée. 
Tánc

A kiégett szerelemmel szembesít az izraeliek könyörtelen táncelőadása

Sharon Eyal legújabb koreográfiájában, a Love Chapter 2-ban azt az élményt foglalja táncba, amikor a szerelem már csak egy „utóbetegség, miután már minden elveszett”. Az előadás három alkalommal látható a Trafóban május 24. és 26. között.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz kult50

Népzenétől Frida Kahlóig – Itt nézheti vissza a Kult50-videók legjobb pillanatait!

Kedden és csütörtökön, párosával mutatjuk be 2018 kulturális életének legfontosabb alakjait, akik a Kult50 válogatásába bekerültek. Ugye nem maradt le a videókról?
Plusz ajánló

Tervezd a nyarat a júniusi Fidelióval

Az ingyenes programmagazin júniusi számában az aktuális eseménynaptár mellett megtalálod Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, valamint számos interjút, többek között Omara Portuondóval, Sándor Pállal, Szálinger Balázzsal és Háy Jánossal. Lapozz bele online!
Plusz ajánló

Az ezeréves Pannonhalmára látogat el a Partitúra

A pannonhalmi bencés közösség ezeréves múltjába, a szerzetesek életmódjába, mindennapjaikba nyújt betekintést a Partitúra május 22-i adása. Szerda esténként folytatódik Miklósa Erika és Batta András országjáró műsora a Duna Televízióban.
Plusz magyar irodalom

A Házsongárdi temető irodalmi emlékezetét kutatják szerdától Kolozsváron 

A Házsongárdi temetővel foglalkozó tanácskozást és költészeti minifesztivált május 22-én és 23-án rendezik Kolozsváron - közölte a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ).
Plusz gasztro

A századfordulón házhoz is szállította kávéját Jacobs

A "kávékirálynak" is nevezett német üzletember jó orrának és üzleti érzékének köszönhette sikerét. Százötven éve, 1869. május 20-án született Johann Jacobs.