Plusz

Rajzolj nekem! – Iskolai könyvtáraknak segít a Pagony jótékonysági eseménye

2022.11.30. 13:50
Ajánlom
December 17-én nyolc ismert pagonyos illusztrátor vár minden előzetesen regisztrált érdeklődőt a Bakáts Pagony mellet található Pagony Cafe-Dióba, hogy egyedi rajzokat készítsen az odalátogatóknak. A támogatásból befolyt összeggel a kiadó ebben az évben az iskolai könyvtárakat támogatja.

A Pagony munkatársai gyerekkönyvek szerzőjeként, kiadójaként, gyerekekhez és irodalomhoz egyaránt közel álló emberekként hisznek abban, hogy a jelenlegi helyzetben a maguk eszközeivel kell segíteniük minden rászoruló, hátrányos helyzetben élő gyereknek, intézménynek, hogy megfelelő könyvhöz, játékhoz, tudáshoz és ismerethez jusson. Ezért jött létre 2016-ban Dániel András ötlete nyomán a Rajzolj nekem! jótékonysági rajzolós esemény, melyen a résztvevőknek évek óta lehetősége van egyéni rajzot kérni kedvenc illusztrátorától, és ezzel

egy jó ügyet támogatva segítheti akár a kistérségi könyvtárak működését, akár a rászoruló gyerekeket.

A 2022-es Rajzolj nekem! jótékonysági eseményen az ötletadó házigazda, Dániel András mellett Agócs Írisz, Horváth Ildi, Kőszeghy Csilla, Pásztohy Panka, Metzing Eszter, Baranyai (b) András és Rátkai Kornél készítenek egyedi, névre szóló rajzokat az eseményre regisztrálóknak.

rajzolj_nekem_fidelio-132459.jpg

Rajzolj nekem! (Fotó/Forrás: Pagony)

Idén a támogatásból befolyt összegből a Pagony az iskolai könyvtárakat segíti a Könyvtárostanárok Egyesületével együtt, hiszen az iskolai könyvtár az a hely, ahol a 21. század fiataljai biztosan találkozhatnak könyvekkel. Éppen ezért a kiadó fontosnak tartja, hogy a könyvtárak olyan friss és a diákok számára

izgalmas és vonzó, kortárs gyerek- és ifjúsági irodalmi állománnyal rendelkezzenek, ami miatt jó a könyvtárba bemenni.

A támogatás minimális összege A5-ös méretű egyedi grafika esetén: 8500 Ft. A támogatást kizárólag készpénzben lehet majd a helyszínen kifizetni.

Az eseményre regisztráció szükséges a Pagony weboldalán, ahol ki lehet választani az illusztrátort és az időpontot is.

Fejléckép: (Forrás: Pixabay)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Már elérhető a 2025-ös Budapesti Wagner-napok programja

A nürnbergi mesterdalnokokkal, a Tannhäuserrel és Bryn Terfel estjével várja a közönséget a Müpa Wagner-fesztiválja, amelyet a jövő évadban június 6. és 29. között rendeznek meg.
Vizuál

Amerikai thriller nyerte az Arany Pálmát

Sean Baker amerikai független rendező Anora című filmjével érdemelte ki a világ legrangosabb filmfesztiváljának a fődíját. Mutatjuk a gála legnagyobb nyerteseit.
Vizuál

Megérkezett az első előzetes Herendi Gábor új filmjéhez

A magyar színjátszás számos kiválóságával készül a Kincsem és a Valami Amerika rendezőjének legújabb, közvetlen állami támogatás nélkül megvalósuló romantikus komédiája. Cikkünkben már látható a film első hivatalos előzetese!
Plusz

A Balatonnál sem kell nélkülöznünk a kulturális programokat – itt a Kultkikötő idei műsora

Mintegy kétszáz program, többek között színházi előadás, koncert, kiállítás, templomséta és családi program várja az érdeklődőket a Kultkikötőben a Balaton négy településén május végétől augusztus végéig.
Klasszikus

Száz év muzsikája szólal meg a magyar klasszikus zene napján

A Zeneakadémia és a Nemzeti Filharmonikusok a magyar klasszikus zene napján Kocsis Zoltán emléke, valamint a hazai komolyzene és annak alkotói előtt tisztelegnek.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz ajánló

A Balatonnál sem kell nélkülöznünk a kulturális programokat – itt a Kultkikötő idei műsora

Mintegy kétszáz program, többek között színházi előadás, koncert, kiállítás, templomséta és családi program várja az érdeklődőket a Kultkikötőben a Balaton négy településén május végétől augusztus végéig.
Plusz magazin

Látogatás a csokoládé birodalmában – a Lindt svájci múzeumában jártunk

Svájc nem csupán a síelők és a sajtrajongók paradicsoma, kiváló tejtermelési lehetőségei miatt az ország a csokoládé történetébe is beírta magát. A Lindt csokoládé gyártása Zürich mellett zajlik, az üzem mellett azonban 2020 óta egy interaktív múzeum is működik.
Plusz interjú

„Lenyűgöző, hogy Bartók milyen sokakat inspirált” – interjú Káel Csabával

A Müpa vezérigazgatójával a határátlépő produkciókról, saját rendezéseiről és arról is beszélgettünk, hogyan találhat a nagyközönség is utat Bartók muzsikájához.
Plusz ajánló

Épülettörténeti séta naplementével koronázva 

A Pesti Vigadó terei csodálatos történeteket rejtenek a 19-20. századi Budapest életéből, amelyeket május 24-én mi is átélhetünk az intézmény épülettörténeti sétája során. 
Plusz ajánló

Ugorjon fejest a szabadtéri szezonba a júniusi Fidelióval!

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. júniusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!