Plusz

Ralin indult a Nyugat Most

2012.09.05. 12:51
Ajánlom
A XVII. Magyar Borok Útja Rally-en Szabó Zoltán Attila, a folyóirat alapító-főszerkesztője és Dalia László, a Mix magazin főszerkesztője teljesítette a 800 kilométeres távot.

A duó egy Nissan Micra gépkocsival állt rajthoz a Nyugat Most "színeiben". Már nem először vettek részt a rangos eseményen, melynek sportszakmai igazgatója a kétszeres Európa Bajnoki bronzérmes rali-legenda, Ferjáncz Attila. Az idei viadalon Budapestről startolt a mezőny, majd Érpatak, a Tokaji Borvidék több települése, Eger, Egerszalók, Gyöngyös, a Hungaroring, Balaton és Agárd érintésével autózott vissza a fővárosba. A háromnapos futam ellenőrző pontjait, állomáshelyeit természetesen egy-egy elismert borpince, borház vagy borkatakomba közelében alakították ki a szervezők, akik az első versengés (1995) óta azt vallják: "a hazai borok és borvidékeink mellett az esemény fontos célja gasztronómiánk, turisztikai vonzerőnk, a környezetvédelem és a közlekedésbiztonság népszerűsítése". S mivel a Nyugat Most is részese volt a nemes küzdelemnek, így ezúttal a magyar irodalom értékeire is nagyobb figyelmet fordíthattak az amatőr pilóták és navigátorok, az őket megvendégelő borászok, valamint a futam történéseire kíváncsi közönség.

Érdekesség, hogy Tolcsván, Babits László birtokán is megfordultak a ralisok. A 2009-ben az Év Borászának választott szakembert rokonsági kötelék fűzi a költő-géniuszhoz, így érthetően nagy örömmel fogadta a Nyugat Most tiszteletpéldányát Szabó Zoltán Attilától. Mint ismert, az orgánum 2012 márciusában két esszét is közölt Babits Mihályról (a szerzők: Czeizel Endre és Sipos Lajos voltak).

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Átadták az idei Golden Globe-díjakat

Magyar idő szerint hétfő hajnalban átadták az idei Arany Glóbuszokat. A virtuális gálán magyar filmért is izgulhattunk, hiszen Vanessa Kirbyt jelölték a legjobb színésznő díjára a Mundruczó Kornél filmjében nyújtott alakításáért.
Vizuál

Meryl Streep nyáron visszatér a Broadwayre

A kulisszák mögé enged betekintést legújabb filmjében Meryl Streep, aki Places, please-el a Broadway előtt is tiszteleg – írja a Deadline.
Klasszikus

A Concerto Budapest idén online rendezi meg nagyszabású Mozart-napját

Idén sem maradunk igazi Mozart ünnep nélkül, hiszen március 7-én a Concerto Budapest Keller András művészeti vezetésével, világhírű magyar és külföldi szólistákkal ismét megrendezi, immáron negyedik alkalommal az egyedülálló Mozart-napot.
Plusz

Megújult az Art is Business honlapja

Második születésnapját ünnepli az Art is Business, az évfordulóra teljesen új megjelenést kapott a magazin honlapja, amelyen a jövőben rendszeresen olvashatunk híreket a forprofit szektor és a művészet világából.
Színház

Schiller klasszikusával érkezik a Radnóti Színház új stream-előadása

Új online bemutatóra készül a Radnóti Színház, Friedrich Schiller örök érvényű Don Carlosát Sándor Júlia és Nagy Péter István átiratában ismerheti meg a közönség.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz Zöldhullám

Zöldebb lesz Joe Biden Amerikája, de a tettekre kell figyelni, nem a szavakra

Sosem hirdetett ennyire zöld programot amerikai elnök, de kérdés, hogy Joe Biden zöldre festi vagy zöldre mossa az Egyesült Államokat. Az biztos, hogy van honnan visszamászni: a Trump-kormányzat mindent megtett, hogy az elmúlt ötven év szerény klímaügyi vívmányainak keresztbe tegyen.
Plusz hír

Megvan a Budapesti Tavaszi Fesztivál időpontja

Április 9-18. között rendezi meg a főváros a 40 éves fesztivált, amelyet idén először egyedül, a kormányzat anyagi segítsége nélkül kénytelen megszervezni.
Plusz hír

Megújult az Art is Business honlapja

Második születésnapját ünnepli az Art is Business, az évfordulóra teljesen új megjelenést kapott a magazin honlapja, amelyen a jövőben rendszeresen olvashatunk híreket a forprofit szektor és a művészet világából.
Plusz mti

Beatles-mesterszakot hirdetett a Liverpooli Egyetem

A világon elsőként hirdetett mesterszakot a The Beatles együttes zenei hatásáról és örökségéről a Liverpooli Egyetem.
Plusz hír

Beépítés helyett erdősítés Buda természetvédelmi területén

A Mocsáros-dűlő a hetvenes években beépíthető terület lett, de végül nem lett panelpark. Budapest vezetése most honos növényeket ültet a természetvédelmi területen az élhető, zöld főváros programjának jegyében.