Plusz

Ralin indult a Nyugat Most

2012.09.05. 12:51
Ajánlom
A XVII. Magyar Borok Útja Rally-en Szabó Zoltán Attila, a folyóirat alapító-főszerkesztője és Dalia László, a Mix magazin főszerkesztője teljesítette a 800 kilométeres távot.

A duó egy Nissan Micra gépkocsival állt rajthoz a Nyugat Most "színeiben". Már nem először vettek részt a rangos eseményen, melynek sportszakmai igazgatója a kétszeres Európa Bajnoki bronzérmes rali-legenda, Ferjáncz Attila. Az idei viadalon Budapestről startolt a mezőny, majd Érpatak, a Tokaji Borvidék több települése, Eger, Egerszalók, Gyöngyös, a Hungaroring, Balaton és Agárd érintésével autózott vissza a fővárosba. A háromnapos futam ellenőrző pontjait, állomáshelyeit természetesen egy-egy elismert borpince, borház vagy borkatakomba közelében alakították ki a szervezők, akik az első versengés (1995) óta azt vallják: "a hazai borok és borvidékeink mellett az esemény fontos célja gasztronómiánk, turisztikai vonzerőnk, a környezetvédelem és a közlekedésbiztonság népszerűsítése". S mivel a Nyugat Most is részese volt a nemes küzdelemnek, így ezúttal a magyar irodalom értékeire is nagyobb figyelmet fordíthattak az amatőr pilóták és navigátorok, az őket megvendégelő borászok, valamint a futam történéseire kíváncsi közönség.

Érdekesség, hogy Tolcsván, Babits László birtokán is megfordultak a ralisok. A 2009-ben az Év Borászának választott szakembert rokonsági kötelék fűzi a költő-géniuszhoz, így érthetően nagy örömmel fogadta a Nyugat Most tiszteletpéldányát Szabó Zoltán Attilától. Mint ismert, az orgánum 2012 márciusában két esszét is közölt Babits Mihályról (a szerzők: Czeizel Endre és Sipos Lajos voltak).

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz nyár

A júliusi Fidelio már a polcokon van

Az ingyenes programmagazinban a júliusi eseménynaptár mellett megtalálja Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, gasztro ajánlatunkat, valamint számos interjút, többek között Dragomán György íróval és Szabó Balázs zenésszel. Lapozzon bele online!
Plusz veszprémfest

Újra opera Veszprémben

Erős programmal várja közönségét az idén 15. évét ünneplő VeszprémFest.
Plusz kult50

Kiderült, kik ők: Íme a kultúra 50 arca 2018-ban

Megvan A kultúra 50 arca. A legújabbak. A Fidelio 2018-as KULT50 kiadványát június 7-én délelőtt mutatták be a Rózsavölgyi Szalonban. A lap először 2017-ben jelent meg, akkor a hazai kultúra másik 50 arca szerepelt benne. Az új névsor alább olvasható.
Plusz gasztro

Eper minden mennyiségben!

Az eper, szamóca vagy egyes tájakon szeder névre hallgató, a rózsafélék családjába tartozó tavaszi gyümölcs sokak kedvence. Ehetjük magában, de számtalan módon elkészíthetjük, ezek közül válogattunk most néhány szokatlan receptet és eperrel kapcsolatos érdekességet.
Plusz ajánló

Erős kezdés: ősbemutatóval, Blahalouisiana szimfonik koncerttel és egy kortárs drámával indítja az évadot a Kultkikötő

Június 22-én, pénteken az Anyám, a nyolcadik kerület! című előadás ősbemutatójával, valamint a Heisenberg című darabbal nyitja meg az idei, szám szerint 13. évadát a Kultkikötő.