Plusz

Rendőrségi fotóikkal jótékonykodnak a sztárok

2016.11.18. 10:31
Ajánlom
Többek között Johnny Depp és Peter Gabriel is részt vesz a The Voice Project nevű szervezetnek a világ különböző részein bebörtönzött művészekért indított szolidaritási kampányban.

Az ismert személyiségeket a kampány keretében letartóztatottként fotózták le, a nyakukban lógó táblán viszont nem a saját nevük, hanem egy-egy jelenleg bebörtönzött művész és büntetésének mértéke áll. Johnny Depp hollywoodi színész Oleg Szencov ukrán filmrendező iránti szolidaritását fejezi ki, akire húsz év börtönbüntetést szabtak ki. A férfit tavaly augusztusban azzal a váddal ítélték el Moszkvában, hogy egy ukrán ultranacionalista csapatot koordinált, amelynek tagjai a Krím-félszigeten orosz célpontokra terveztek támadásokat.

Peter Gabriel tábláján Dawit Isaak svéd-eritreai újságíró neve szerepel, aki az Issaias Afeworki eritreai elnök ideje alatt lezajlott letartóztatási hullám egyik áldozata. Mióta 2001-ben elfogták, eltűntként tartják nyilván. A kampányban részt vesz Tom Morello, a Rage Against the Machine rockzenekar tagja és Nagyezsda Tolokonnyikova orosz művész is, aki a Pussy Riot zenekar provokatív akcióiban való részvételéért szintén ült már börtönben Oroszországban.

Hunter Heaney, a The Voice Project alapítója és vezetője szerint a kampánynak két célja van: egyrészt hogy pénzt gyűjtsön a szervezetnek, másrészt hogy nyilvánosságot szerezzen a bebörtönzött művészek sorsának, hogy "kényelmetlenebbé tegyék a hivatalnokok vagy magasabb kormányképviselők helyzetét, akik közvetlenül felelősek értük".

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Színház

Lázár Katinak ítélték a színikritikusok az idei életműdíjat

A Színházi Kritikusok Céhe nyolcadik alkalommal ismer el életműdíjjal a színházművészet bármely területén kiemelkedőt alkotó, 65 év feletti művészt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz Anna-bál

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Plusz nka

25 év, 25 nap – Változatos programokkal ünnepli negyedszázados fennállását az NKA

A széles merítésű eseménysorozaton a Nemzeti Kulturális Alap valamennyi kollégiuma önálló programmal jelentkezik szeptember 23. és október 17. között. Mutatjuk a teljes kínálatot!
Plusz hír

Orvosi szöveget találtak egy 2000 éves papiruszon, és végre tudjuk, mi áll rajta

Egy eddig ismeretlen ókori orvosi szöveget tartalmaz a Bázeli Egyetem kétezer éves papirusza, amely a 16. század óta okoz fejtörést a kutatóknak.
Plusz fesztivál

Pénteken nyílik a Művészetek Völgye!

Pénteken kezdődik a Művészetek Völgye, a fesztiválon több mint 1500 program várja az érdeklődőket július 29-ig Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.
Plusz magazin

A Fidelio már augusztusra hangol – megjelent az új szám!

Az ingyenes programmagazin augusztusi számában a nyári eseménynaptár mellett megtalálja Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, gasztro ajánlatunkat, valamint számos interjút, többek között Szécsi Noémivel, Karinthy Mártonnal, Szemenyei Jánossal. Lapozzon bele online!