Plusz

Segítség!

2011.05.09. 02:57
Ajánlom
Kedves zenész kollégák! Mindazoknak szól ez a levél, akik valamelyest magukénak érzik e zenemisszió céljait, és esetleg készek valamilyen módon segíteni, előremozdítani ezt a munkát.

A segítségnek több módja is van.


1. Kezdem a legnagyobbal: akik készek nagyobb áldozatra, azoknak fel dobom a labdát: utód kerestetik! Én előre láthatólag szeptemberig vagyok San Miguel-ben, utána hívnak egyéb kötelességek a Graz-i egyetemen. Kedves zenetanár kollégák! Ha sikerült kedvet csinálnom, és érez valaki affinitást, hogy részt vegyen ebben a munkában, csak bátorítani tudom: ne habozz, írj egy e-mailt, és meglátjuk mit tehetünk! (Nem bántalak meg, ha így ismeretlenül is, de mint kollégát, tegezlek?)

Mik a feltételek?
1. Kész vagy egy évet rááldozni e misszióra az életedből?
2. Játszol a vonós hangszerek (legalább) egyikén? Első sorban vonós hangszeres tanárok kellenek itt, de nagyon hasznos, ha valaki kórus/zenekar vezetési tapasztalatokkal is rendelkezik, illetve kész alap szintű szolfézst is tanítani.
3. Rendelkezel némi rugalmassággal, nyitottsággal, érdeklődéssel egy egészen másik kultúra iránt?
4. Fontos lenne, hogy ne idegenkedj a Katolikus Egyháztól sem, hisz a zeneiskola a parókia gondnoksága alatt működik, papokkal, nővérekkel élsz itt együtt, illetve a zeneiskola együtteseivel liturgiai szolgálatban veszel részt.
5. Önkéntesként itt szobát, étkezést a testvérek biztosítanak. Piotr Nawrot ígérte, hogy ha találok egy utódot, az útiköltségre valót előteremti neki. Egészségügyi biztosításról és egyéb zsebpénzről viszont magának kell gondoskodnia a jelöltnek.
Nos, ha nem vettem el a kevedet, akkor csak bátorítani tudlak: írj nekem! Írj, akkor is ha még nem vagy benne biztos. Én nem győzöm áldani a jó Istent mindazért a sok ajándékért, amit eddigi ittlétem alatt az emberektől, a növendékeimtől kaptam, amit ittlétem alatt gazdagodtam, mind emberi, mind szakmai értelemben! Csak bátorítani tudok mindenkit, és kívánom, hogy másnak is legyen része mindebben a sok jóban!

De más módja is van a segítségnek.
2. Természetesen mindig elkél az anyagi segítség is. Tisztában vagyok ugyan vele, hogy ehhez nem feltétlenül a zenész kollégák között a legcélszerűbb hírdetni, de ha valakinek akad olyan ismerőse, aki azt keresi, hogy hova rakja a pénzét, hát tudok róla gondoskodni, hogy jó helyre kerüljön! Pl.: ha több érdeklődő is lenne, akkor ne azon múljon, hogy nincs ki kifizesse a repülőjegyet. De olvashattátok, hogy bizony kissé megbízhatatlan a helyi önkortmányzat támogatása, jó lenne, ha lenne némi tartalék , hogy át tudjuk vészelni a mostanihoz hasonló szűkös időket, hogy tanáraink ne maradjanak fizetés nélkül (mondjuk kb. 10.000 Bs, két tanárunk két havi fizetése). Nem beszélve olyan projekttervekről, melyeket mindenki lelkesen fogad, pusztán csak 800 Boliviano (kb. 100 Euro) hiányzik, hogy pl. egy zenekar vagy kórus eljusson egyik városból a másikba és vissza.
3. De van a segítségnek egyszerűbb módja is! Itt pl. nagyon nehéz kottákhoz hozzájutni. Ha valaki felajánlja, hogy szükség esetén kész kikérni egy-két kottát a könyvtárból, és nekem szkennelve e-mail-ben elküldeni, ezzel is sokat segíti a munkánkat.

Ja persze, a legfontosabb: e-mail címem: szkg(kukac)gmx.at
Ha bármely pontban magadra ismertél, ne habozz, írj!

Köszönöm!

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Jazz/World

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz portré

Arábiai Lawrence élete a valóságban izgalmasabb volt, mint a filmen

Thomas Edward Lawrence néven született százharminc éve, 1888. augusztus 16-án, ismertté Arábiai Lawrence-ként vált. Az arab öltözetben járó, a nyelvet és kultúrát tökéletesen ismerő férfi egy személyben volt tudós, katona, titkos ügynök és kalandor, élete filmre kívánkozott. 1962-ben monumentális, Oscar-esővel jutalmazott eposzt forgattak róla.
Plusz szfinx

Új szfinx-szobrot találhattak Egyiptomban

Keveset tudni a frissen felfedezett szoborról, de a jelek szerint a gízai piramisok mellett álló világhírű látványosság mellett ez lehet a második egyiptomi szfinx.
Plusz ajánló

A színpad mint rituális tér – a Fidelio programjai a Sziget 7. napján

Vannak az életben olyan találkozások, amelyek egy csapásra megváltoztatják a világnézeted, amelyektől új emberré válsz. A Fidelio Színház- és Táncsátorban kedvedre válogathatsz a magyar és nemzetközi produkciók közül, amelyek garantáltan maradandó élményt nyújtanak. Íme a 7. nap kínálata.
Plusz hírek

Parazita élt a szemében - képet festett róla

Sok művész merít ihletet az saját élményeiből, akár szenvedéseiből - Ben Taylor viszont ennél is tovább ment: azt állítja, képének csak részben ő az alkotója.
Plusz ajánló

„A folyamatos mozgás tesz minket teljessé” – a Fidelio programjai a Sziget 6. napján

A Fidelio Színház- és Táncsátor hétfői kínálatában Cserepes Gyula lehámozza a nézők szégyenlősségét, miszerint a hangszer és a színpad érinthetetlen, a dél-koreai Silentium című produkció pedig bemutatja, hogyan töltődik fel a testünk és a lelkünk. Nézz be hozzánk!