Plusz

Seven new volumes published by Hungarian Heritage House

2010.12.15. 02:58
Ajánlom
Seven new books with audio-visual supplements have been published by Hungarian Heritage House within the Final Hour program.

Borsi, Ferenc -Traditional zither (& CD supplement)

A volume including sheet music and original recordings, primarily for music students.

 
Juhász, Zoltán -Recorder method, Szeklerland (& CD supplement)

152 original folk pieces in .mp3 format, primarily for music students.

 
Barvich, Iván -Tambura-viola (& CD supplement)

A volume for those interested in playing the tambura, no age limit.The supplement includes a representative selection of all tambura recordings available in Hungary.


Patria ethnographic recordings (edited by Ferenc Sebő)

This volume includes the full documentation related to the publishing of the Patria series, key reports on how the audio recordings were made, as well as studies.The CD supplement includes 20 folktales of the original Patria series.So far, this 3-hour document has not been re-released.Now, it is available in .mp3 format.


Patria folk music recordings (edited by Ferenc Sebő)

This volume includes a facsimile copy of the sample book of the experimental records dating from 1936, as well as of Bartók's manuscripts.The DVD-ROM includes the full range of Patria records, in a searchable multimedia format, as well as all secular folk music, religious folksongs and folktales recorded from 1936 to 1963.


Szabó, Ágnes - Folksongs from Ercsi (& CD supplement)

The volume includes vocal heritage from the late 1970'ies.Irma Paczolay collected the Hungarian, Serbian and Gypsy singers living in Ercsi, a settlement in Fejér county, and recorded the vocal traditions of the village.


Horváth, Gyula -Traditional Moldavian dance music with lyre accompaniment (& CD supplement)

Our book intends to provide help to those wishing to learn playing the lyre in the Moldavian style.The majority of audio recordings feature Antim Ioan, the last Moldavian lyre player.During collections performed from 1999 to 2010, he played together with several Moldavian fiddlers and recorder players.The last eight recordings feature György Gyöngyös, Hungarian lyre player from Lujzikalagor, and fiddler Antal Gábor.Further on, the DVD-ROM includes 16 video recordings of lyre player Antim Ioan, as well as 132 lyre exercises presented by the author of the book, according to the sheet music included in the volume.

For further information please visit www.utolsoora.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Én vagyok az igazmondó a zenekarban

Konrád Györgynek kilencvennégy évesen már nem kell kertelnie. Örökifjú, máig kezébe fogja a brácsát, a hegedűt, és olyan egyszerűséggel beszél a zenéről, hogy öröm hallgatni. A zene mellett egy másik szenvedélye is megmaradt egy életen át, a sport. Mellesleg a hosszú élet titkát is elárulta.
Tánc

Elmaradó előadások az Experidance Társulatnál (FRISSÍTETT CIKK)

A Román Sándor vezette társulat közleménye szerint a repertoár bemutatása csak időszakosan szünetel, amelynek oka nyolc táncművész távozása. (CIKKÜNK FRISSÜLT.)
Vizuál

Modern rabszolgák, akiket a félelem tart fogva

Maris modern rabszolgaként él napjaink Budapestjén egy családnál, ahol megalázzák, és fizikailag is bántalmazzák. Tuza-Ritter Bernadett másfél évig követte kamerájával az 52 éves asszony mindennapjait, hogy bemutassa, hogyan lehet valakit tíz évig fogva tartani rácsok helyett rettegéssel. 
Színház

„Mindent elölről kell mindig kezdeni” – Fodor Tamás a Kult50-ben

Fodor Tamás, a Stúdió K alapítója A vihar és A székek című előadásban nyújtott alakításáért került be a Fidelio Kult50 című kiadványába. Videónkban a független színház mibenlétéről is beszélt nekünk.
Tánc

Cáfolja a megszűnésről szóló hírt az Experidance

A társulat ma adott ki sajtónyilatkozatot, melyben „egyértelműen és határozottan visszautasítják” azt a hírt, mely szerint feloszlanának.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz ajánló

Fidelio Klasszik: Hogyan jelenik meg a humor a klezmerben?

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adásában ez is kiderül. Április 20-án a 92.1-en interjú hallható Csadi Zoltánnal, Kovács Adriennel, Masa Tamással a Sabbathsong Klezmer Band vezetőjével, és Perjés Jánossal.
Plusz ajánló

Nyitott Ház – Május 18-án a Pesti Vigadóban

Hagyományok és modernkori igények, amelyeket a művészet és a kultúra kapcsol össze: koncertek, előadások, workshopok designerekkel felnőtteknek és kézművesfoglalkozások kicsiknek, idegenvezetések, kiállítások – ingyenes programok május 18-án egész nap a Pesti Vigadóban.
Plusz ajánló

A hosszú élet titka is kiolvasható a májusi Fidelióból

Az ingyenes programmagazin májusi számában az aktuális eseménynaptár mellett megtalálod Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, valamint számos interjút, többek között Udvaros Dorottyával, Volf Katalinnal, Konrád Györggyel és Krusovszky Dénessel. Lapozz bele online!
Plusz kult50

Kiderült, kik ők: Kult50 – A kultúra 50 arca

Megvan A kultúra 50 arca, a legújabbak, akik 2018-ban „pörgették a magyar kultúrát”, és jelentős teljesítményük miatt tíz kategóriában bekerültek az idei Kult50-be. A Fidelio kiadványát és egész évre kiterjedő programját ma délelőtt mutatták be a Rózsavölgyi Szalonban.
Plusz videó

Lángolt a Notre-Dame

Hétfő délután a fa tetőszerkezet kapott lángra a renoválás alatt álló katedrális - valószínűleg éppen a felújítással összefüggésben. A tűz gyorsan terjedt az egész épületben. Egy torony és a tetőszerkezet egy része is beomlott. A párizsiak döbbent csendben vagy vallásos énekeket énekelve álltak az utcán és figyelték az eseményeket.