Plusz

Síppal, dobbal, nádi hegedűvel

2012.06.12. 13:15
Ajánlom
Veszprém néhány napra igazi fesztiválvárossá alakul át a Veszprémi Utcazene Fesztiválnak köszönhetően július 4-7. között.

Igazi kuriózum a Veszprémi Utcazene Fesztivál: tíz színpad, megszámlálhatatlan utcazenész, különböző zenei stílusok kavalkádja, nemzetközi előadók várják a nagyérdeműt a fesztiválra, amely az elmúlt tizenkét évben nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát. A nyár beköszöntével az utcazenészek ellepik a belváros tereit, utcáit és hangolnak, énekelnek, dobolnak, fújnak szinte éjjel-nappal.

Bárki lehet fellépő, aki nem fél hangszerrel közönség elé állni, megmérettetni tudását és az ide érkező nemzetközi sztárok igen szép sorával együtt hangulatos fesztiváltérré varázsolni a várost. Különböző stílusú - etno, jazz, blues, rock - utcai formációk zenélnek a fesztivál ideje alatt, délelőttől késő éjszakáig, Veszprém városa jó házigazdaként pedig gondoskodik arról, hogy a járókelők ne csak háttérzeneként éljék meg a fesztivált, hanem megpihenhessenek és élvezzék az ingyenes zenei élményt; kényelmesen megállhatunk vagy leülhetünk zenét hallgatni a kihangosított színpadok előtt és a hangulatos utcákon. Ha pedig tetszett, amit halottunk, az utcazenészeknek méltán kijáró kalappénzzel díjazhatjuk a produkciókat.

A fellépőknek azonban nem csak ezért éri meg mindent beleadniuk, hanem azért is, mert a fesztivál végén egy szakmai zsűri és a közönség is értékeli a különböző együtteseket, szólistákat, és mindkét kategória nyertese 500-500 ezer forinttal lesz gazdagabb.

A fesztivál az ifjú tehetségek számára is lehetőséget nyújt a bemutatkozásra, ezért a rendezvény ideje alatt középiskolai tehetségkutató versenyt szerveznek, ahol középiskolás zajzenészek és DJ-palánták versengenek, valamint az érdeklődőket táncbemutatók is várják az egyes helyszíneken. A Veszprémi Utcazene Fesztivál programjai idén is ingyenesen látogathatók, belépőjegy kizárólag a Veszprémi Várban található színpadhoz szükséges a koncertek napján.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz nka

25 év, 25 nap – Változatos programokkal ünnepli negyedszázados fennállását az NKA

A széles merítésű eseménysorozaton a Nemzeti Kulturális Alap valamennyi kollégiuma önálló programmal jelentkezik szeptember 23. és október 17. között. Mutatjuk a teljes kínálatot!
Plusz hír

Orvosi szöveget találtak egy 2000 éves papiruszon, és végre tudjuk, mi áll rajta

Egy eddig ismeretlen ókori orvosi szöveget tartalmaz a Bázeli Egyetem kétezer éves papirusza, amely a 16. század óta okoz fejtörést a kutatóknak.
Plusz fesztivál

Pénteken nyílik a Művészetek Völgye!

Pénteken kezdődik a Művészetek Völgye, a fesztiválon több mint 1500 program várja az érdeklődőket július 29-ig Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.
Plusz magazin

A Fidelio már augusztusra hangol – megjelent az új szám!

Az ingyenes programmagazin augusztusi számában a nyári eseménynaptár mellett megtalálja Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, gasztro ajánlatunkat, valamint számos interjút, többek között Szécsi Noémivel, Karinthy Mártonnal, Szemenyei Jánossal. Lapozzon bele online!
Plusz gasztro

Hé, Bubu, mi van a piknikkosaradban?

Maci Laci, a népszerű mesében szereplő medve imádta a kirándulókat, főleg a piknikkosarakban megbúvó finomságok miatt. E havi gasztro-összeállításunk a nyár egyik kedvenc foglalatosságáról szól: mire figyeljünk, mit vigyünk magunkkal, és hogyan élvezzük a piknikezés minden pillanatát.