Plusz

Sir David Attenborough tanítja a gyerekeket a brit közszolgálati csatornán

2020.04.21. 11:35
Ajánlom
A BBC ismeretterjesztő sorozatához több híresség is csatlakozott, minden rész különböző korosztályok számára tartalmaz órákat.

Ismeretterjesztő videók, kvízek, podcastok és cikkek formájában tesz közzé iskolai anyagokat április 20-tól a brit közszolgálati csatorna, hogy így segítse a járvány idején az iskolás korosztályt. Alice Webb, a BBC Children’s & Education igazgatója büszke rá, hogy a BBC ilyen széles körű támogatási csomagot kínál a gyermekeknek és a szülőknek egy ilyen kihívást jelentő időben.

A tizennégy hétre összeállított tananyagon több mint kétszáz tanár és oktatási szakértő dolgozott. Az interneten elérhető anyagok mellett naponta hat 20 perces epizódban jelentkeznek be oktatók és más szakértők a BBC felületein. Minden rész különböző korosztályok számára tartalmaz órákat.

Az órák a BBC Bitesize Daily webhelyen, valamint a BBC iPlayer és a BBC Red Button, BBC Four és BBC Sounds felületeken találhatók.

A népszerű természettudós, Sir David Attenborough oktató sorozatában a gyerekek földrajzi témákkal ismerkedhetnek meg, köztük az óceánok világával. Az ismeretterjesztő sorozathoz több híresség is csatlakozott, Sergio Agüero, a Mancester City focistája spanyolul tanít, Brian Cox a Naprendszerrel ismerteti meg a gyerekeket, Danny Dyer pedig történelem órákat ad, Liam Payne, a One Direction popcsapat egykori tagja pedig a heti könyvklubban fog felolvasni.

(via BBC.com, qubit.hu)

Fejléckép: Sir David Attenborough (fotó: Tim P. Whitby / Getty Images Hungary)

David Attenborough így juttatná el az ősi zenei kincseket az Y-generációhoz

Kapcsolódó

David Attenborough így juttatná el az ősi zenei kincseket az Y-generációhoz

A természettudós a napokban ünnepelte 93. születésnapját, de lépést tart a korral: most éppen egy több mint 60 évvel ezelőtt rögzített indonéz zenei gyűjtése kapcsán indított elektronikus zenei pályázatot DJ-knek.

Tudtad, hogy David Attenborough népzenét is gyűjtött?

Tudtad, hogy David Attenborough népzenét is gyűjtött?

Kevésbé ismert oldaláról mutatkozik meg a természettudós a My Field Recordings from Across the Planet című, nemrég megjelent dupla lemezével.

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

Hallgasd meg az összetartozás dalát – Csík Zenekar: Hazám, hazám

Elkészült a Nemzeti Összetartozás Dala, a Csík Zenekar dalát olyan művészek éneklik, mint Miklósa Erika, Szarka Tamás és Molnár Levente.
Vizuál

Ingyenes filmek a Trianon emléknapon a Távmoziban

A korszakban játszódó ingyenesen vetített filmekkel, illetve az akkori virágzó filmes és színházi életet bemutató különleges Filmhíradóval kapcsolódik a Trianon100 eseménysorozathoz június 4-én a Budapest Film Zrt..
Vizuál

Próbáld ki a tudásod a Nemzeti Múzeum Trianon 100 kvízeivel!

Bár a múzeum kapui még mindig zárva tartanak, a Nemzeti Múzeum a virtuális térben továbbra is tartja a kapcsolatot látogatóival, határon innen és túlról. A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából egy helyre gyűjtötték a témához kapcsolódó online tartamalmainkat, kvízeinket és játékos feladataikat.
Klasszikus

Fellélegzés címmel jön a Fesztivál Akadémia Budapest augusztusban

Az idei komolyzenei fesztivált augusztus 20. és 30. között rendezik meg a Zeneakadémián és más budapesti helyszíneken hatvan magyar művész részvételével.
Plusz

Mihelyt vége a veszélyhelyzetnek, nyithatnak a színházak, a mozik, a múzeumok

Ezt Gulyás Gergely jelentette be a mai Kormányinfón. A Parlament június 16-án szavaz a veszélyhelyzet megszűnéséről.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz magazin

KÉP-regény: Hajó-törés

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ki emlékszik még a Médiahajóra? Erről olvashatunk az e heti bejegyzésben.
Plusz kutatás

Juhok segítségével oldják meg a Holt-tengeri tekercsek rejtélyeit

A Holt-tengeri tekercsek DNS-vizsgálata fényt derített a pergamenek eredetére, arra, hogy milyen állat bőréből készítették őket, és ezzel választ kínál számos tudományos kérdésre - jelentette a helyi média.
Plusz hír

Mihelyt vége a veszélyhelyzetnek, nyithatnak a színházak, a mozik, a múzeumok

Ezt Gulyás Gergely jelentette be a mai Kormányinfón. A Parlament június 16-án szavaz a veszélyhelyzet megszűnéséről.
Plusz magazin

Ezt a törvényt csak a gyerekek kárára lehet meghozni – Művészek az örökbefogadásról

Öt ismert művész emelte fel a szavát a kormány új törvényjavaslata ellen, amely nem tenné kötelezővé, hogy az örökbefogadó szülők tanfolyamon készüljenek fel az örökbefogadásra.
Plusz vélemény

Komolyan kellett volna venni, amiről a Joker szólt

Thomas Wayne-nek nem kell félnie, hogy orrba vágja Arthur Flecket, hiszen pénze van. A Joker kivételes, egymilliárd dolláros közönségsikere és a jelenlegi amerikai zavargások egy narratívában illeszthetők. Vélemény.