Plusz

Sir David Attenborough tanítja a gyerekeket a brit közszolgálati csatornán

2020.04.21. 11:35
Ajánlom
A BBC ismeretterjesztő sorozatához több híresség is csatlakozott, minden rész különböző korosztályok számára tartalmaz órákat.

Ismeretterjesztő videók, kvízek, podcastok és cikkek formájában tesz közzé iskolai anyagokat április 20-tól a brit közszolgálati csatorna, hogy így segítse a járvány idején az iskolás korosztályt. Alice Webb, a BBC Children’s & Education igazgatója büszke rá, hogy a BBC ilyen széles körű támogatási csomagot kínál a gyermekeknek és a szülőknek egy ilyen kihívást jelentő időben.

A tizennégy hétre összeállított tananyagon több mint kétszáz tanár és oktatási szakértő dolgozott. Az interneten elérhető anyagok mellett naponta hat 20 perces epizódban jelentkeznek be oktatók és más szakértők a BBC felületein. Minden rész különböző korosztályok számára tartalmaz órákat.

Az órák a BBC Bitesize Daily webhelyen, valamint a BBC iPlayer és a BBC Red Button, BBC Four és BBC Sounds felületeken találhatók.

A népszerű természettudós, Sir David Attenborough oktató sorozatában a gyerekek földrajzi témákkal ismerkedhetnek meg, köztük az óceánok világával. Az ismeretterjesztő sorozathoz több híresség is csatlakozott, Sergio Agüero, a Mancester City focistája spanyolul tanít, Brian Cox a Naprendszerrel ismerteti meg a gyerekeket, Danny Dyer pedig történelem órákat ad, Liam Payne, a One Direction popcsapat egykori tagja pedig a heti könyvklubban fog felolvasni.

(via BBC.com, qubit.hu)

Fejléckép: Sir David Attenborough (fotó: Tim P. Whitby / Getty Images Hungary)

David Attenborough így juttatná el az ősi zenei kincseket az Y-generációhoz

Kapcsolódó

David Attenborough így juttatná el az ősi zenei kincseket az Y-generációhoz

A természettudós a napokban ünnepelte 93. születésnapját, de lépést tart a korral: most éppen egy több mint 60 évvel ezelőtt rögzített indonéz zenei gyűjtése kapcsán indított elektronikus zenei pályázatot DJ-knek.

Tudtad, hogy David Attenborough népzenét is gyűjtött?

Tudtad, hogy David Attenborough népzenét is gyűjtött?

Kevésbé ismert oldaláról mutatkozik meg a természettudós a My Field Recordings from Across the Planet című, nemrég megjelent dupla lemezével.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Elhunyt Ragályi Elemér, Kossuth-díjas operatőr

A 83 esztendős filmes szakember halálának hírét a család közölte a Telexszel.
Zenés színház

„A csodát vissza a közönségnek” – Kesselyák Gergely is pályázik az Opera élére

A karmester közösségi oldalán jelentette be, hogy beadta pályázatát az intézmény főigazgatói posztjára, és közzétette pályázatának legfontosabb pontjait.
Könyv

23 kortárs író dolgozik Budapest nagyregényén

A projektben részt vevő művészek már kiválasztották a lakosság által beküldött történeteket legjobbjait, és hozzá is láttak a fejezetek megírásához. A könyvet novemberben vehetjük kézbe.
Vizuál

Ingyenesen nézhető filmekkel tiszteleg Ragályi Elemér emléke előtt a FILMIO

Április 2-a estig ingyenesen nézhetünk meg a Nemzeti Filmintézet (NFI) streaming platformján három filmet, amelyet a március 30-án elhunyt operatőr fényképezett.
Klasszikus

„Ha nem áldozunk az oktatásra, ne várjuk, hogy a fiatalok értelmiségi felnőtté váljanak” – Interjú Farkas Gáborral

Farkas Gábor zongoraművész életében egyaránt fontos szerep jut a tanításnak és az előadó- művészetnek. A Zeneakadémia Billentyűs és Akkordikus Hangszerek Tanszékének vezetőjével áprilisi koncertje kapcsán beszélgettünk.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz beszámoló

Függetlenek cérnaszálon

A függetlenek Jurányiban megtartott beszélgetés-sorozatán panaszkodás helyett a szférára jellemző sokféleséget mutatták meg. Közben az is világossá vált, miért kell és miért érdemes őket az államnak támogatni: mi az, amit csak ők tudnak, és mit tudnak másoknál jobban.
Plusz ajánló

Sisi királynét így még nem mutatták meg

Sisi és a népművészet – A csipke vonzásában címmel nyílt kiállítás március 30-án a Hagyományok Háza Corvin téri székházában. A tárlat Sisi magyar királynénak a magyar népművészet iránt tanúsított érdeklődését mutatja be.
Plusz ajánló

„Az hozott mindig megnyugvást, amikor hazamentem” – Csorba Noémi a KultCast15 vendége

A Falusi Kosár alapítójával, Csorba Noémivel Marton Éva beszélgetett a XV. kerületi KultCast15 podcast legutóbbi részében.
Plusz hír

Bartók Béla 118 fonográfhengere került a Néprajzi Múzeumba

Örököseinek köszönhetően idén 118 fonográfhenger kerül letétként a Néprajzi Múzeumba, azaz közgyűjteménybe Bartók Béla észak-afrikai gyűjtőútjáról, amelyeket a legkorszerűbb módszerrel digitalizál, majd tesz elérhetővé az intézmény.
Plusz ajánló

Művészeknek és kulturális szakembereknek tart információs napot a Kreatív Európa Iroda

Online információs napot tart április 3-án a Kreatív Európa Iroda a Culture Moves Europe művészek és kulturális szakemberek egyéni és kiscsoportos mobilitását, valamint befogadóintézményeket támogató programjáról.