Az ünnepi hétvégén nemcsak a ruszin káposztás laskát vagy a sváb almás pitét kóstolhatjuk meg, hanem
az örmény és a zsidó konyha rejtelmeibe is bepillanthatunk.
Emellett a Skanzen receptkönyveiből a hagyományos magyar konyhát is mélyebben megismerhetjük. A kézműves foglalkozások ugyancsak az étkezéshez kapcsolódnak: só-liszt gyurmából perecet gyúrhatnak a gyerekek, szaggathatnak csigatésztát, és hogy legyen mibe tenni az ételt,
varrhatnak kenyérzsákot, formázhatnak agyagtálat vagy marokkosarat.
A zero waste jegyében a learatott gabonaszálakat felhasználják, szalmadíszt és aratókoszorút készítenek belőle. Emellett számtalan játékudvar várja a gyerekeket, ahol játszva bővíthetik tudásukat, miközben vándormuzsikusok zenéje szól a távolból. Augusztus 20-án Sőrés Rozka mesemondó Egy falat kenyérről, augusztus 21-án pedig Écsi Gyöngyi Az élet vizéről mesél kicsiknek és nagyoknak.
A székely népmeséket a múzeum jól ismert színpadi helyszínén, a Kisalföld tájegység Kisbodaki pajtájában hallhatják az érdeklődők.
Fejléckép/Forrás: Skanzen Szabadtéri Néprajzi Múzeum