Plusz

Szenesnek áll a világ

2013.02.11. 14:58
Ajánlom
Játsszon a Fidelióval és vegyen részt egy vidám, zenés esten, amely egy házasság viszontagságairól szól – Szenes Iván slágereivel dalban elbeszélve.

A Nagyváradi Erzsébet - Vasicsek János színész-énekes házaspár Szenes Iván örök érvényű slágereinek segítségével helyezi új megvilágításba a házasság intézményét. Saját párkapcsolatuk kudarcain és sikerein keresztül beszélnek férfi és nő örök küzdelméről egymással és egymásért. Miközben a néző hallgatja a csodálatos dalokat, önfeledten nevet a sziporkázó öniróniával  megírt, rövid összekötő szövegeken.

Nagyváradi Erzsébet a Jóban Rosszban című tévésorozat főszereplőjeként szerzett országos népszerűséget. Az egykori Nemzeti Színház vezető színésznője volt tizennyolc éven át, három éve a főváros több színházában szabadúszóként dolgozik. Vasicsek János a hazai blues-rock élet egyik legkarakteresebb énekese, zenekarai a Zappa-Syrius emlékzenekar és a Johnny Biglip Band.

Az esten fellépő Nagy Szabolcs a Vígszínház zongoristája, évekig játszott Hobo zenekarában; Gyenge Lajos dobos zenél Zoránnal, Zsédával, Geszti Péterrel; Pengő Csaba nagybőgős többek között Gerendás Péter zenekarában is játszik; Csejtey Ákos számtalan zenekarban szaxofonozik,  játszott már együtt Hofi Gézával, illetve Pege Aladárral. A kiváló zenészek személye garancia a remek hangzásra. Olyan kortalan zenei műfajokban dolgozták fel a számokat, mint például a swing, a boogie-woogie vagy a reggie, hogy csak néhány stílust említsünk a repertoárból. A dalok igényes áthangszerelésben úgy szólalnak meg, hogy izgalmas és ízléses legyen nemcsak azoknak, akik jól ismerik, hanem azok számára is, akik először hallják őket. A nézők a helyükön ülve dobolják a ritmust a lábukkal a földön vagy a kezükkel a karfán, és az előadás vége felé természetesen együtt éneklik a dalokat a színészekkel. 

A dramaturgia a Nagyváradi-Vasicsek házaspár történetét dolgozza fel Szenes Iván és Kornay Mariann házasságához finoman kapcsolódva. A slágerek között egymást követik a laza cselekményszálra felfűzött villámtréfák és az életükből vett rövid, humoros történetek. A kiváló stílusérzékkel összeállított szövegek remekül ellensúlyozzák és egészítik ki a néhol melankolikus, néhol vidám zeneszámokat. Szenes Iván legnagyobb slágerei mellett (Tölcsért csinálok a kezemből, Kicsit szomorkás, Hosszú, forró nyár, Lazítani, Kicsi , gyere velem rózsát szedni stb.) elhangzik egy-két kevésbé ismert szerzeménye is (Örülni kell, Túl minden bolondos álmon). Az elragadó színésznő és az érces hangú énekes előadása - amely 2012-ben elnyerte a Kornay Mariann-díjat - igényesen szórakoztató, különleges élménnyel ajándékozza meg a közönséget.

Ha 2013. február 14-én éjfélig helyesen válaszol alábbi kérdésünkre, partnerével részt vehet Nagyváradi Erzsébet és Vasicsek János előadásán február 16-án 15 órától az Aranytíz Kultúrházban.

Kérdésünk: Melyik az a sláger, amelynek nemcsak a szövegét, hanem zenéjét is Szenes Iván szerezte?

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz portré

Arábiai Lawrence élete a valóságban izgalmasabb volt, mint a filmen

Thomas Edward Lawrence néven született százharminc éve, 1888. augusztus 16-án, ismertté Arábiai Lawrence-ként vált. Az arab öltözetben járó, a nyelvet és kultúrát tökéletesen ismerő férfi egy személyben volt tudós, katona, titkos ügynök és kalandor, élete filmre kívánkozott. 1962-ben monumentális, Oscar-esővel jutalmazott eposzt forgattak róla.
Plusz szfinx

Új szfinx-szobrot találhattak Egyiptomban

Keveset tudni a frissen felfedezett szoborról, de a jelek szerint a gízai piramisok mellett álló világhírű látványosság mellett ez lehet a második egyiptomi szfinx.
Plusz ajánló

A színpad mint rituális tér – a Fidelio programjai a Sziget 7. napján

Vannak az életben olyan találkozások, amelyek egy csapásra megváltoztatják a világnézeted, amelyektől új emberré válsz. A Fidelio Színház- és Táncsátorban kedvedre válogathatsz a magyar és nemzetközi produkciók közül, amelyek garantáltan maradandó élményt nyújtanak. Íme a 7. nap kínálata.
Plusz hírek

Parazita élt a szemében - képet festett róla

Sok művész merít ihletet az saját élményeiből, akár szenvedéseiből - Ben Taylor viszont ennél is tovább ment: azt állítja, képének csak részben ő az alkotója.
Plusz ajánló

„A folyamatos mozgás tesz minket teljessé” – a Fidelio programjai a Sziget 6. napján

A Fidelio Színház- és Táncsátor hétfői kínálatában Cserepes Gyula lehámozza a nézők szégyenlősségét, miszerint a hangszer és a színpad érinthetetlen, a dél-koreai Silentium című produkció pedig bemutatja, hogyan töltődik fel a testünk és a lelkünk. Nézz be hozzánk!