Plusz

Szenesnek áll a világ

2013.02.11. 14:58
Ajánlom
Játsszon a Fidelióval és vegyen részt egy vidám, zenés esten, amely egy házasság viszontagságairól szól – Szenes Iván slágereivel dalban elbeszélve.

A Nagyváradi Erzsébet - Vasicsek János színész-énekes házaspár Szenes Iván örök érvényű slágereinek segítségével helyezi új megvilágításba a házasság intézményét. Saját párkapcsolatuk kudarcain és sikerein keresztül beszélnek férfi és nő örök küzdelméről egymással és egymásért. Miközben a néző hallgatja a csodálatos dalokat, önfeledten nevet a sziporkázó öniróniával  megírt, rövid összekötő szövegeken.

Nagyváradi Erzsébet a Jóban Rosszban című tévésorozat főszereplőjeként szerzett országos népszerűséget. Az egykori Nemzeti Színház vezető színésznője volt tizennyolc éven át, három éve a főváros több színházában szabadúszóként dolgozik. Vasicsek János a hazai blues-rock élet egyik legkarakteresebb énekese, zenekarai a Zappa-Syrius emlékzenekar és a Johnny Biglip Band.

Az esten fellépő Nagy Szabolcs a Vígszínház zongoristája, évekig játszott Hobo zenekarában; Gyenge Lajos dobos zenél Zoránnal, Zsédával, Geszti Péterrel; Pengő Csaba nagybőgős többek között Gerendás Péter zenekarában is játszik; Csejtey Ákos számtalan zenekarban szaxofonozik,  játszott már együtt Hofi Gézával, illetve Pege Aladárral. A kiváló zenészek személye garancia a remek hangzásra. Olyan kortalan zenei műfajokban dolgozták fel a számokat, mint például a swing, a boogie-woogie vagy a reggie, hogy csak néhány stílust említsünk a repertoárból. A dalok igényes áthangszerelésben úgy szólalnak meg, hogy izgalmas és ízléses legyen nemcsak azoknak, akik jól ismerik, hanem azok számára is, akik először hallják őket. A nézők a helyükön ülve dobolják a ritmust a lábukkal a földön vagy a kezükkel a karfán, és az előadás vége felé természetesen együtt éneklik a dalokat a színészekkel. 

A dramaturgia a Nagyváradi-Vasicsek házaspár történetét dolgozza fel Szenes Iván és Kornay Mariann házasságához finoman kapcsolódva. A slágerek között egymást követik a laza cselekményszálra felfűzött villámtréfák és az életükből vett rövid, humoros történetek. A kiváló stílusérzékkel összeállított szövegek remekül ellensúlyozzák és egészítik ki a néhol melankolikus, néhol vidám zeneszámokat. Szenes Iván legnagyobb slágerei mellett (Tölcsért csinálok a kezemből, Kicsit szomorkás, Hosszú, forró nyár, Lazítani, Kicsi , gyere velem rózsát szedni stb.) elhangzik egy-két kevésbé ismert szerzeménye is (Örülni kell, Túl minden bolondos álmon). Az elragadó színésznő és az érces hangú énekes előadása - amely 2012-ben elnyerte a Kornay Mariann-díjat - igényesen szórakoztató, különleges élménnyel ajándékozza meg a közönséget.

Ha 2013. február 14-én éjfélig helyesen válaszol alábbi kérdésünkre, partnerével részt vehet Nagyváradi Erzsébet és Vasicsek János előadásán február 16-án 15 órától az Aranytíz Kultúrházban.

Kérdésünk: Melyik az a sláger, amelynek nemcsak a szövegét, hanem zenéjét is Szenes Iván szerezte?

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Újabb nyílt levél az SZFE modellváltásáról szóló törvény kapcsán

Több mint hetven színész, rendező, színházi művész támogatta aláírásával a Színművészeti Egyetem modellváltását lehetővé tevő törvényt.
Klasszikus

Elhunyt Ida Haendel, az egykori csodagyerek, akinek Sibelius gratulált

Lengyelországban született, háromévesen felfedezték zenei tehetségét. Kanadában élte le élete jelentős részét. Sibelius levélben gratulált neki a hegedűversenyének előadásáért.
Színház

Szabó Magda: Régimódi történet – online közvetítés

A Tasnádi Csaba által rendezett történet visszarepít a múltba, ahol hasonló problémákkal küzdöttek Szabó Magda hősei, mint a mostaniak, csak szebb ruhákban.
Színház

Megszavazta az Országgyűlés az SZFE modellváltását

Az Országgyűlés július 3-án döntött a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által benyújtott törvényjavaslatról.
Zenés színház

Szántó Andrea: „Tőlem kérdezed, aki nem vagyok dívatípus?”

Mezzoszoprán és alt szerepekben egyaránt tündököl: Juditként érzékeny és megejtő, Carmenként vad és szenvedélyes. Ha nem söpri el a bemutatót a világjárvány, Kundry szerepében mutatkozott volna be az Operaház új Parsifal-előadásában. Szántó Andreát március elején faggattam operákról, operaszerepekről, de óhatatlanul is magasabb kérdések felé terelődött a beszélgetés.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz ajánló

Vecsei H. Miklós és Szabó Balázs Pilinszky-estje és Budapest Bár koncert is lesz a Balaton-parton

Idén is közel hozza a Balaton-parton nyaraló közönséghez a kultúrát a Kultkikötő.
Plusz hír

Élménydús esték a Városmajorban

A rövidített évad ellenére minden eddiginél tartalmasabb nyári színházi évadra készül a Városmajori Szabadtéri Színpad: tíz hét alatt közel ötven színházi előadás és program közül válogathat a közönség.
Plusz interjú

A világ színpadait ostromolja Babé Sila

Babé Silának, azaz Stahl Barbarának sikerült az, amire sokan vágynak itthon: az énekes-dalszerző nevét egyre többen ismerik külföldön is. New York, London, Berlin és Budapest között ingázik évek óta. Nemrég leigazolta a Milky Chance német menedzsmentje, legutóbbi dala, a Hole már átlépte a kétszázezres lejátszást a Spotify-on.
Plusz ajánló

Maradj itthon! És menj a Benczúr Kertbe!

Csak egy betűnyi különbség, mégis kedvesebb, mint a „maradj otthon” felszólítás. Az európai országokban bíztatják a polgárokat, idén saját hazájuk kincseit fedezzék fel távoli utazások helyett. Budapesten, a magyar fővárosban számtalan érték várja az érdeklődőt: a Benczúr Kert például.
Plusz ajánló

Balkáni világzene, bestsellerek magyar fordításban és kortárs előadóművészet: magyar kulturális projekteket is támogat az Európai Unió

Hét év, közel 5,5 millió euró támogatás száznál is több magyar kulturális szervezetnek: ez a Kreatív Európa program Kultúra alprogramja számokban.