Plusz

Szenesnek áll a világ

2013.02.11. 14:58
Ajánlom
Játsszon a Fidelióval és vegyen részt egy vidám, zenés esten, amely egy házasság viszontagságairól szól – Szenes Iván slágereivel dalban elbeszélve.

A Nagyváradi Erzsébet - Vasicsek János színész-énekes házaspár Szenes Iván örök érvényű slágereinek segítségével helyezi új megvilágításba a házasság intézményét. Saját párkapcsolatuk kudarcain és sikerein keresztül beszélnek férfi és nő örök küzdelméről egymással és egymásért. Miközben a néző hallgatja a csodálatos dalokat, önfeledten nevet a sziporkázó öniróniával  megírt, rövid összekötő szövegeken.

Nagyváradi Erzsébet a Jóban Rosszban című tévésorozat főszereplőjeként szerzett országos népszerűséget. Az egykori Nemzeti Színház vezető színésznője volt tizennyolc éven át, három éve a főváros több színházában szabadúszóként dolgozik. Vasicsek János a hazai blues-rock élet egyik legkarakteresebb énekese, zenekarai a Zappa-Syrius emlékzenekar és a Johnny Biglip Band.

Az esten fellépő Nagy Szabolcs a Vígszínház zongoristája, évekig játszott Hobo zenekarában; Gyenge Lajos dobos zenél Zoránnal, Zsédával, Geszti Péterrel; Pengő Csaba nagybőgős többek között Gerendás Péter zenekarában is játszik; Csejtey Ákos számtalan zenekarban szaxofonozik,  játszott már együtt Hofi Gézával, illetve Pege Aladárral. A kiváló zenészek személye garancia a remek hangzásra. Olyan kortalan zenei műfajokban dolgozták fel a számokat, mint például a swing, a boogie-woogie vagy a reggie, hogy csak néhány stílust említsünk a repertoárból. A dalok igényes áthangszerelésben úgy szólalnak meg, hogy izgalmas és ízléses legyen nemcsak azoknak, akik jól ismerik, hanem azok számára is, akik először hallják őket. A nézők a helyükön ülve dobolják a ritmust a lábukkal a földön vagy a kezükkel a karfán, és az előadás vége felé természetesen együtt éneklik a dalokat a színészekkel. 

A dramaturgia a Nagyváradi-Vasicsek házaspár történetét dolgozza fel Szenes Iván és Kornay Mariann házasságához finoman kapcsolódva. A slágerek között egymást követik a laza cselekményszálra felfűzött villámtréfák és az életükből vett rövid, humoros történetek. A kiváló stílusérzékkel összeállított szövegek remekül ellensúlyozzák és egészítik ki a néhol melankolikus, néhol vidám zeneszámokat. Szenes Iván legnagyobb slágerei mellett (Tölcsért csinálok a kezemből, Kicsit szomorkás, Hosszú, forró nyár, Lazítani, Kicsi , gyere velem rózsát szedni stb.) elhangzik egy-két kevésbé ismert szerzeménye is (Örülni kell, Túl minden bolondos álmon). Az elragadó színésznő és az érces hangú énekes előadása - amely 2012-ben elnyerte a Kornay Mariann-díjat - igényesen szórakoztató, különleges élménnyel ajándékozza meg a közönséget.

Ha 2013. február 14-én éjfélig helyesen válaszol alábbi kérdésünkre, partnerével részt vehet Nagyváradi Erzsébet és Vasicsek János előadásán február 16-án 15 órától az Aranytíz Kultúrházban.

Kérdésünk: Melyik az a sláger, amelynek nemcsak a szövegét, hanem zenéjét is Szenes Iván szerezte?

Programkereső

Legolvasottabb

Zenés színház

„Istennek egy törvénye van: a szeretet”

A Hegedűs a háztetőn 1964-ben, a New York-i Broadwayn kezdte világraszóló karrierjét, 1966-ban mutatták be európai színpadon (Anatevka címen), 1971-ben film is készült belőle. Magyarországon 1973-ban, Vámos László emlékezetes rendezésével, Bessenyei Ferenc legendás főszereplésével debütált. Legújabb változatát július 31-én a Margitszigeti Szabadtéri Színházban, Bozsik Yvette rendezésében láthatja a közönség.
Tánc

Elhunyt Axt Lászlóné Ibolya artistaművész

71. életévében elhunyt Axt Lászlóné Ibolya világhírű artistaművész, akit a Fővárosi Nagycirkusz társulata fájó szívvel búcsúztat.
Plusz

A felújított Rumbach utcai zsinagóga a Zsidó Kulturális Fesztivál új helyszíne

„Éljük át újra!” - mottóval öt helyszínen, több mint húsz programot kínál a Zsidó Kulturális Fesztivál augusztus 22. és 30. között Budapesten. A fesztivál új helyszíne a felújított Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga lesz.
Jazz/World

Jazz, punk attitűddel: itt a Barabás Lőrinc Quartet új lemeze!

A világ nyitott tér a játékra a Barabás Lőrinc Quartet új lemezén, amelyet nem utolsósorban Miles Davis fúziós hangja ihletett. Hallgassa meg az Open című album dalait!
Klasszikus

Zenei utazás Mozarttól Josef Sukig

Álmodozó nyári éjjel címmel július 29-én szabadtéri koncertet az Anima Musicae Kamarazenekar, az Óbudai Társaskör kertjében. A műsorban elhangzanak Mendelssohn, Mozart, Hugo Wolf és Josef Suk művei is, valamint vendégművészként fellép Horgas Eszter és Polónyi Ágnes.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz ajánló

A felújított Rumbach utcai zsinagóga a Zsidó Kulturális Fesztivál új helyszíne

„Éljük át újra!” - mottóval öt helyszínen, több mint húsz programot kínál a Zsidó Kulturális Fesztivál augusztus 22. és 30. között Budapesten. A fesztivál új helyszíne a felújított Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga lesz.
Plusz magazin

Újra színpadon - Így élték meg a művészek a visszatérést

A pandémia miatti leállás során nemcsak mi, nézők szoktunk el a személyes kulturális élményektől, de bizony a művészeknek is újra kellett tanulniuk a színpadi jelenlétet és a közönséggel történő találkozást. Ennek a folyamatnak a lelki oldaláról kérdeztük őket.
Plusz Kőfeszt

A nyugalom fesztiválja vár a Káli-medencében

Pál István Szalonna és Bandája, Nagy Feró, Ferenczi György és a Pesti Rackák, a Szent Efrém Férfikar, a Fonó zenekar, de Pély Barna is ott lesz a Kőfeszten, aminek idén is a Káli-medence ad otthont augusztus 4. és 8. között. A fesztivál tíz településen, ingyenes programokkal várja az érdeklődőket.
Plusz ajánló

Ami a nyárból még hátra van: megjelent a Fidelio augusztusi száma!

Augusztusra is segítünk változatos programokkal megtölteni a nyarat. Ingyenes programmagazinunk legújabb számát megtalálod az ismert terjesztési pontokon!
Plusz hír

Jankovics Marcell ihlette grafikával készült számítógépes játék a magyar népmesékből

A Behind the Beyond nevű videójáték a magyar népmesékből inspirálódva kínál izgalmas kikapcsolódást a játékosoknak, miközben megismertet a magyar folklór jellemző elemeivel.