Plusz

Szeptember 3-án újra itt a Pozsonyi Piknik!

2022.08.26. 11:30
Ajánlom
Újlipótváros – és Budapest – egyik legnépszerűbb és legnagyobb civil kulturális rendezvénye ismét megnyitja kapuit szeptember elején. Az eseményt a kerületrész falunapjának is szokták becézni, ahol többek között zenei produkciókkal, színházi és gyerekprogrammal, könyvbemutatókkal várják az érdeklődőket.

Két év kihagyás után, szeptember első szombatján újból várja a beszélgetésekre, feltöltődésre, kulturális és gasztronómiai élményekre vágyó piknikezőket Budapest legszerethetőbb és legbarátságosabb, összművészeti minifesztiválja, a Pozsonyi Piknik. Az Újpesti rakparton többek között színházak, művészeti társulatok, civil szervezetek sátrai gondoskodnak majd a felejthetetlen élményekről.

A résztvevőket a rendezvény három színpadán – a Jászai Nagyszínpadon, a Fidelio Színpódiumon és a Tücsök és PannKa Gyermekszínpadon – számos előadás és koncert várja,

melyek kicsiktől a nagyokig mindenki számára tartalmas feltöltődést kínálnak.

20170902_PozsonyiPiknik_520-140856.jpg

Pozsonyi Piknik (Fotó/Forrás: Pozsonyi Piknik)

Az Újpesti rakpart és a Jászai Mari tér sarkán található majd a Jászai Nagyszínpad, ahol a Grecsó–Hrutka duó, az Átrium Staff Zenekar, a Danubia Zenekar, az Orbay Lilla és Stummer Márton Duo, a Fischer Annie Zeneiskola növendékei, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Szent Efrém Férfikar, a Taiko Hungary Dobcsoport, Pozsony for you acapella és az Önként és Dalolva Társulat ad majd koncertet. Színházi élményekből sem lesz hiány, hiszen a nagyszínpadon láthatjuk majd az Operettszínház művészeinek musicalválogatását, az Orlai Produkció Zenés városnézését, részleteket a Vígszínház legnépszerűbb előadásaiból, a Pesti Magyar Színház Kalandokon át! című dalválogatását, a Zichy Szín-Műhely pedig az Aranyecset című produkcióba ad majd betekintőt. A József Attila Színház Szibériai csárdás című, lélekemelő komédiáját hozza el; a Jászai-színpad műsorát pedig az ősszel 10 éves Játékszín zárja majd, akik egy előszülinapi bulival pörgetik fel a nyár végi hangulatot.

A Fidelio Színpódium a Balzac utca és a Szent István park sarkán kápráztatja el műsorával a piknikezőket.

A színpadi fellépők között köszönthetjük például Gerendás Pétert, Darvas Ferencet és az idei év friss, kerületi díszpolgárát, Nyáry Krisztiánt. Mindezek mellett betekintést nyerhetünk a József Attila Színház legújabb, Kaland című bemutatójába; a Pesti Magyar Színház Csalod-e, drágám? című előadásába is; valamint a 6SZÍN, a Gólem Színház, a Jurányi Ház és a Hatan Társulat is képviselteti magát a Pikniken egy-egy produkcióval. Izgalmasnak ígérkezik a RaM Színház előadása is, amely a viktoriánus neogótika, a rockzene és a kortárs mozgásművészet fúzióját mutatja be a Fidelio Szinpódiumon. Az estet Varnus Xavér különleges orgonakoncertje zárja, melyet a művész nem akárhonnan, hanem kanadai otthonából közvetít majd.

20170902_PozsonyiPiknik_486masolata-140855.jpg

Kárász Eszter a Pozsonyi Pikniken (Fotó/Forrás: Pozsonyi Piknik)

A gyerekeket a rendezvényen egy saját birodalomban, a Radnóti utcában található Tücsök és PannKa Gyermekszínpadnál várják a szervezők. A nap a Klárisok Zenekar mesekoncertjével indul, majd a kicsik a Pagony Kiadó jóvoltából a Két kis dinó minielőadást tekinthetik meg. Különleges produkcióval várja a kis érdeklődőket, többek között a Csokonai Társulat, a Holdvilág Kamaraszínház és a Budapesti Operettszínház is. Az Operett művészei interaktív zenés gyermekműsorukban a Szegény Dzsoni és Árnika, valamint a Rozsdalovag és Fránya Frida szerepelőivel hívják találkozóra a gyerekeket. A napot a Pagony mesedélutánja zárja, melyre felolvasással, minikoncerttel és dedikálással készül a kiadó.

A színpadi produkciókon túl változatos programokat kínálnak az kitelepülő színházak, társulatok, civil szervezetek standjai is. A Színházak Utcájában és a Kultúrsoron dedikálások, könyvbemutatók, pódiumbeszélgetések követik majd egymást, de Weller Péter mozgó galériájában az is előfordulhat például, hogy egy-egy festőt alkotás közben figyelhetünk meg. A családokat játszóházakkal, kézműves és mesefoglalkozásokkal, babasarokkal is várják a szervezők. Természetesen egy egész napos programon nem maradhat senki étel, ital nélkül – a Pozsonyi Pikniken gasztronómiai csemegék hívogatják majd az egész napos programdömpingben megéhezett látogatókat.

Pozsonyi Piknik

Időpont: 2022. szeptember 3., szombat, 10.00–21.00

Helyszín: Budapest, XIII. kerület, az Újpesti rakpart, a Jászai Mari tér és a Szent István park között

Részletes program ide kattintva.

Támogatott tartalom.

Fejléckép: Érdeklődők a Pozsonyi Pikniken (forrás: Pozsonyi Piknik)

A találkozás öröme – beszélgetés Bubics Ádámmal, a Pozsonyi Piknik szervezőjével

Kapcsolódó

A találkozás öröme – beszélgetés Bubics Ádámmal, a Pozsonyi Piknik szervezőjével

Újlipótváros kulturális falunapjának indult, Budapest egyik legvonzóbb egynapos fesztiváljává nőtte ki magát az elmúlt 13 évben a Pozsonyi Piknik. Bubics Ádám szervező a kezdetektől részt vesz a három színpadot, megannyi sátrat, több száz fellépőt tömörítő kulturális és gasztro találkozás szervezésében, amelyet idén szeptember 3-án tartanak.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

Újabb nyolc lábnyomot helyeztek el a Halhatatlanok sétányán

Az idei évben újabb nyolc taggal bővült a Halhatatlanok Társulata. Az új Örökös Tagok lábnyomát szeptember 23-án helyezték el a Nagymező utca Operettszínház előtti részén, a Halhatatlanok sétányán.
Színház

„Amire visszanézek, az az életem” – Csomós Mari 80 éves

Ma ünnepli 80. születésnapját Csomós Mari színművész, Kossuth- és Prima Primissima díjas érdemes művész, a Nemzet Színésze, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, aki nem szívesen ad interjút. Egyik ilyen ritka alkalomból megjelent beszélgetéséből szemezgettünk.
Vizuál

A legjobb film díját nyerte A játszma a pármai filmfesztiválon

Fazakas Tamás rendező személyesen vette át a Violetta d’Argento díjat. A zsűri indoklásában a rendezés és a színészi alakítások mellett a zenei megoldásokat is kiemelte. 
Klasszikus

Tíz Kurtág György-mű, amit mindenképp ismerned kell

A Samuel Beckett drámája nyomán született Fin de partie várva várt magyarországi premierje mellé most ajánlunk tíz másik Kurtág-művet is, melyek némi betekintést nyújtanak a kortárs magyar zene legendájának munkásságába.
Plusz

Ma indul a Múzeumok Őszi Fesztiválja

Az országos rendezvénysorozat idei koncepciója a tudomány és a technológia témaköreihez kapcsolódik. Másfél hónapon keresztül közel 130 múzeum részvételével több mint 700-féle program csalogat múzeumi látogatásra.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz ajánló

Ma indul a Múzeumok Őszi Fesztiválja

Az országos rendezvénysorozat idei koncepciója a tudomány és a technológia témaköreihez kapcsolódik. Másfél hónapon keresztül közel 130 múzeum részvételével több mint 700-féle program csalogat múzeumi látogatásra.
Plusz hír

Újabb nyolc lábnyomot helyeztek el a Halhatatlanok sétányán

Az idei évben újabb nyolc taggal bővült a Halhatatlanok Társulata. Az új Örökös Tagok lábnyomát szeptember 23-án helyezték el a Nagymező utca Operettszínház előtti részén, a Halhatatlanok sétányán.
Plusz ajánló

30 éves a Nemzeti Kulturális Alap – kulturális programokkal vár az NKA

A Budapest szívében, a Benczúr Házban tartott háromnapos rendezvény az Alap által támogatott művészeti értékeket mutatja be 2023. szeptember 29. és október 1. között.
Plusz ajánló

Őszi kulturális élmények a Klebelsberg Kastélyban – Irodalom, zene, film és izgalmas beszélgetések varázslatos környezetben

A néhány éve helyreállított épületegyüttes ma szállodaként, valamint kiemelt rendezvényközpontként üzemel. A kastély szalonja pedig rangos kulturális programoknak ad helyet.
Plusz ajánló

Remek művészek vallanak saját életükről egy új stand up sorozatban 

Az Egy életem elnevezésű önéletrajzi stand up sorozat első estjén, szeptember 30-án Grecsó Krisztián író áll színpadra, őt követi majd Szinetár Dóra színész-, énekesnő, valamint Mucsi Zoltán színművész.