Plusz

szerdai próbánk - asztal mellett (3. nap)

2011.08.04. 00:31
Ajánlom
... avagy milyen az a próba, amikor hétből hat órát a rendező beszél?

termékeny napot zártunk.

délelőtt 10-től egy négyórás elemző próbát tartottam. mondatról mondatra haladtunk, néha szavakon ültünk percekig. és rémesen sokat beszéltem :) az asztali próbák hasznosak: ilyenkor mindig igyekszem a lehető legtöbb információt megosztani a színészekkel. mindent mondok, ami eszembe jut, megpróbálom konkrétumokra lefordítani a darabban szereplő helyzeteket. megkeresem a saját életemből az analóg történeteket, vagy együtt kutatunk ilyesmi után. az efféle beszélgetős próbán megnyílok, megnyílnak a játszók is, (remélhetőleg) csapattá kovácsolódunk, hogy jövő héten már a KÖZÖSSÉG tudjon belépni az szfe várkonyi/nádasdy termébe. sokat beszéltünk a karakterekről is. az istenfigurákról (élő szereplők), és az odüsszeia alakjairól (bábszereplők). ez a kettősség fogja végigkísérni az előadást. persze e kettősség sem maradt szó nélkül :) jöhetett az ebédszünet (andalúziai gazpacho és tejszínes répafőzelék tükörtojással, desszert helyett kávéval)!

délután 4-től 7-ig énekpróba a zeneszerzővel, ezt kintről hallgattam (közben megtanultam VALÓBAN használni ezt a blogot), és mondhatom, ígéretes! (ez nem jelenti azt, hogy egyelőre nem csúszik hamisság néha a szólamokba, de hát eddig három hétszólamú dalt tanultak egyszer három és egyszer négy és fél óra alatt... tudjátok, kedves olvasók, hogy milyen nehéz dolog 7!!! szólamban énekelni?!)

este 8-kor ismét asztali próbát kezdtünk, fáradtabban, de több nevetéssel. na jó, mondjuk ki, szétestünk kicsit (azért nem vészesen), de este 11-ig nyomtuk, így nem meglepő a dolog. viszont eljutottunk a végére; még tibinek is lett karakterszerepe a hősön túl (majd meglátjátok, hogyan!) és a házi feladat (eredménye hamarosan olvasható itt, a blogon) kiadása után hazaindultunk.

fáradt vagyok, mégis teli energiával!

i <3 ohs!

bejegyezte: tg

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Színház

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Vizuál

Frida Kahlo személyes tárgyai a Victoria és Albert Múzeumban

A Frida Kahlo: Making Her Self Up (Hogyan építette fel magát Frida Kahlo) című kiállítás több mint 200 tárgyat mutat be a művész mexikóvárosi szülőházából, a Kék Házból, ahol 1954-ben, 47 éves korában meghalt. Festményei július elején Budapestre érkeznek.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz veszprémfest

Újra opera Veszprémben

Erős programmal várja közönségét az idén 15. évét ünneplő VeszprémFest.
Plusz kult50

Kiderült, kik ők: Íme a kultúra 50 arca 2018-ban

Megvan A kultúra 50 arca. A legújabbak. A Fidelio 2018-as KULT50 kiadványát június 7-én délelőtt mutatták be a Rózsavölgyi Szalonban. A lap először 2017-ben jelent meg, akkor a hazai kultúra másik 50 arca szerepelt benne. Az új névsor alább olvasható.
Plusz gasztro

Eper minden mennyiségben!

Az eper, szamóca vagy egyes tájakon szeder névre hallgató, a rózsafélék családjába tartozó tavaszi gyümölcs sokak kedvence. Ehetjük magában, de számtalan módon elkészíthetjük, ezek közül válogattunk most néhány szokatlan receptet és eperrel kapcsolatos érdekességet.
Plusz ajánló

Erős kezdés: ősbemutatóval, Blahalouisiana szimfonik koncerttel és egy kortárs drámával indítja az évadot a Kultkikötő

Június 22-én, pénteken az Anyám, a nyolcadik kerület! című előadás ősbemutatójával, valamint a Heisenberg című darabbal nyitja meg az idei, szám szerint 13. évadát a Kultkikötő.
Plusz balaton

Nyár, kultúra, Balaton

Magyarország és a Balaton-part leghosszabb összművészeti fesztiválja 2018. június 22-én kezdődik, és egészen augusztus 26-ig tart.