Plusz

szerdai próbánk - asztal mellett (3. nap)

2011.08.04. 00:31
Ajánlom
... avagy milyen az a próba, amikor hétből hat órát a rendező beszél?

termékeny napot zártunk.

délelőtt 10-től egy négyórás elemző próbát tartottam. mondatról mondatra haladtunk, néha szavakon ültünk percekig. és rémesen sokat beszéltem :) az asztali próbák hasznosak: ilyenkor mindig igyekszem a lehető legtöbb információt megosztani a színészekkel. mindent mondok, ami eszembe jut, megpróbálom konkrétumokra lefordítani a darabban szereplő helyzeteket. megkeresem a saját életemből az analóg történeteket, vagy együtt kutatunk ilyesmi után. az efféle beszélgetős próbán megnyílok, megnyílnak a játszók is, (remélhetőleg) csapattá kovácsolódunk, hogy jövő héten már a KÖZÖSSÉG tudjon belépni az szfe várkonyi/nádasdy termébe. sokat beszéltünk a karakterekről is. az istenfigurákról (élő szereplők), és az odüsszeia alakjairól (bábszereplők). ez a kettősség fogja végigkísérni az előadást. persze e kettősség sem maradt szó nélkül :) jöhetett az ebédszünet (andalúziai gazpacho és tejszínes répafőzelék tükörtojással, desszert helyett kávéval)!

délután 4-től 7-ig énekpróba a zeneszerzővel, ezt kintről hallgattam (közben megtanultam VALÓBAN használni ezt a blogot), és mondhatom, ígéretes! (ez nem jelenti azt, hogy egyelőre nem csúszik hamisság néha a szólamokba, de hát eddig három hétszólamú dalt tanultak egyszer három és egyszer négy és fél óra alatt... tudjátok, kedves olvasók, hogy milyen nehéz dolog 7!!! szólamban énekelni?!)

este 8-kor ismét asztali próbát kezdtünk, fáradtabban, de több nevetéssel. na jó, mondjuk ki, szétestünk kicsit (azért nem vészesen), de este 11-ig nyomtuk, így nem meglepő a dolog. viszont eljutottunk a végére; még tibinek is lett karakterszerepe a hősön túl (majd meglátjátok, hogyan!) és a házi feladat (eredménye hamarosan olvasható itt, a blogon) kiadása után hazaindultunk.

fáradt vagyok, mégis teli energiával!

i <3 ohs!

bejegyezte: tg

Programkereső

Legolvasottabb

Zenés színház

Kiemelkedő alkotókat díjaztak a Magyar Operett Napján

A hagyományokhoz híven idén is átadták a Budapesti Operettszínházban az évad legjobb musical- és operettszínészének járó kitüntetéseket, valamint díjazták a legígéretesebb pályakezdőt. Emellett elismerést adott át a Musica Hungarica Kiadó képviseletében Éliás Tibor, a kiadó alapítója is.
Vizuál

„Ég a napmelegtől a kopár szík sarja” – Online nézhető Jankovics Marcell Toldi-sorozata

A Duna Televízió vetítéssorozatát követően a Médiaklikk oldalra költözött Jankovics Marcell nagyszabású, utolsó animációs sorozata, a Toldi. Az Arany János eposzából készült, festői látványvilágú animációs film igazi mestermű, amelyből már készül az egész estés változat is. 
Jazz/World

Magyarországon lép fel a norvég jazzdíva, Rebekka Bakken

November 2-án pótolja tavaly elmaradt koncertjét a Müpában Rebekka Bakken, aki zenéjével előszeretettel távolodik el a hagyományos műfaji kategóriáktól és otthonosan mozog a pop, illetve blues világában is.
Vizuál

Ahol a diákok szombaton is iskolába akarnak járni - Erős István rektor a Képzőművészeti Egyetem jubileumi évéről

A jubileumi, 150. tanév gazdag programsorozatáról, a képzőművészet újrapozicionálásáról, pedagógiai módszerekről és új tanszékek indításáról beszélgettünk a Magyar Képzőművészeti Egyetem nemrég kinevezett rektorával, Erős Istvánnal, aki azt is elárulta, hogy mitől tart a legjobban.
Színház

Kurázsi mama a Jurányiban küzd a túlélésért

A Narratíva társulat 2019-ben bemutatott előadása, a Kurázsi és gyerekei október 26-án látható a Jurányi Házban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz interjú

Kultúra, három pilléren – beszélgetés Czigány Balázzsal

Képzőművészet, oktatás, zene: ebben a három pilléres kulturális jelenlétben gondolkodik az Esterházy Magánalapítvány. Eddigi magyarországi tevékenységükről, közeli és távlati terveikről, valamint a Budapesti Őszi Fesztivál keretein belül október 7-én bemutatott EP33 Haydn – Performansz hegedűre, csellóra és koponyára című produkciójukról beszélt Czigány Balázs, az Esterházy Magánalapítvány igazgatóhelyettese.
Plusz gyász

Elhunyt Csíkszentmihályi Mihály

A „flow”-elmélet atyja 87 éves volt.
Plusz hír

„Hogy mi a humor? Túlélés” – emléktáblát avattak Antal Imre tiszteletére

Az Erkel Ferenc-díjas magyar zongoraművész, televíziós személyiség emlékét mától tábla őrzi egykori otthona, a Damjanich utca 40. alatti ház falán.
Plusz ajánló

Félénél jár az első Liszt Ünnep – ezek a programok várnak még ránk!

Már most felejthetetlen pillanatokkal gazdagodhattunk, pedig még számos izgalmas programot tartogat a Müpa október 24-ig zajló őszi kulturális eseménysorozata.
Plusz ajánló

Halk lombok alatt – Megjelent a novemberi Fidelio

Ingyenes programmagazinunk legfrissebb számában az időrendi bontások és ajánlók mellett számos interjút és magazinos anyagot olvashat. A novemberi számot keresse országszerte, az ismert terjesztési pontokon vagy lapozzon bele online!