Plusz

Színpompás revüshow az AIDS elleni küzdelem jegyében Bécsben

2017.06.10. 14:46
Ajánlom
A 30-as évek hangulatával tér vissza – egy év kihagyás után – a világ egyik legnagyobb AIDS elleni jótékonysági rendezvénye. A Life Ballt június 10-én tartják a bécsi városházán és az épület előtti téren. A látványos és legalább ennyire provokatív rendezvény üzenete: mindenki teszteltesse magát.

Június 10-én ismét leterítik a hatalmas vörös szőnyeget a bécsi városháza előtt, hogy azon vonulhassanak be a sokszínűség és a kölcsönös elfogadás báljának, a Life Ballnak a vendégei, köztük számos nemzetközileg ismert zenész, énekes és filmsztár. A világ egyik legnagyobb AIDS elleni jótékonysági gáláját egy év szünet után "Recognize the Danger" mottóval rendezik meg, utalva arra, hogy bárki érintett lehet. Aveszély felismerésére és a szembenézésre a sztárok közreműködésével buzdítanak.

Life Ball

Life Ball

A Life Ball megnyitója minden évben tízezreket vonz a bécsi városháza előtti térre, a Rathausplatzra. A vörös szőnyegen osztrák és nemzetközi hírességek vonulnak be, és ugyanitt mutatkoznak be a legkülönfélébb jelmezkreációk. A showműsornak is beillő bevonulást a hivatalos megnyitó követi, amely idén a 30-as évekbe repíti vissza a nézőket – egy olyan korba, amikor az éberség volt a szabadság ára. A varieték, revük és kabarék világát megidéző előadás során – amelyhez tudatosan választottak provokatív, gyakran a Harmadik Birodalom stigmáját magukon viselő zenéket – lépésről lépésre végigvezetik a nézőket mindazon, amit a rendezvény logója, a Red Ribbon szimbolizál: az elfogadáson, az egészségen, a tudatosságon, a tudáson, a szolidaritáson és a szereteten.

LifeBall tancosok©KatharinaSchiffl LifeBall

LifeBall tancosok©KatharinaSchiffl LifeBall (Fotó/Forrás: Katharina Schiffl)

A gálaműsorban a poptól a klasszikusig szinte minden zenei irányzat képviselteti magát és rendszerint egy-egy legendás divatház is divatbemutatót tart. Az elmúlt években olyan sztárok emelték a rendezvény fényét, és figyelmeztettek az AIDS elleni küzdelem fontosságára, mint Elton John, Catherine Deneuve, Liza Minnelli, Sharon Stone, Anastacia, Heidi Klum, Naomi Cambell, Scarlet Johanson, Adam Lambert, Sean Penn, Carmen Electra vagy Mary J. Blidge.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

„Mindig ott van a Callas, akinek meg kell felelnem”

Itthon is vetítik a Maria Callasról szóló dokumentumfilmet. Kiderül, hogy a díva közelebbről is díva, a végzetnél pedig nincs hatalmasabb.
Jazz/World

Kvíz: Mennyit tudsz a jazzről?

Összeállítottunk egy kérdéssort, hogy letesztelhesd, mennyire vagy otthon az amerikai, európai és magyar jazz múltjában és jelenében! A kérdések többségére megtalálod a választ a Fidelio cikkeiben.
Vizuál

Világszerte Bucsi Réka szerelmes filmjével kezdődik a Valentin nap

Két évvel ezelőtt a Berlinale versenyprogramjában mutatkozott be Bucsi Réka LOVE című animációs filmje, amelyet a Vimeo szerkesztői Valentin napi meglepetésként mától szabadon hozzáférhetővé tettek.
Könyv

Kötött sapka – Tandori Dezső emlékére

A 80 éves korában elhunyt költőre Fáy Miklós emlékezik.
Klasszikus

Ha ez így marad, nehezebbé válik az ELTE Zenei Tanszék működése

Le kellett építeni az oktatói létszám egyharmadát a tanszéken, miután 250 millió forintot von el a BTK-tól a kormány. FRISSÍTVE!

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz videó

Flashmob segített a szegedi egyetemistáknak a vizsgaidőszakban

Az egyetemi könyvtárban magoló diákok közé egy teljes rézfúvós zenekar rejtőzött el. A videón megnézhetik, hogy reagáltak a hirtelen kialakult bulira.
Plusz grammy

Nagyot nyert a This Is America a Grammyn

Rendőri brutalitásról és rasszizmusról szól az év dala, de a Grammy bírái felfedeztek nekünk egy kortárs hegedűversenyt is.
Plusz hír

A POKET lett a közönség kedvence a Highlights-on

Hatodik alkalommal díjazták a legizgalmasabb hazai, kreatív projekteket és példaértékű történeteket a Highlights of Hungary-n.
Plusz magazin

Fáy Miklós: Ma a művészet termék

Fáy Miklós kritikus ezúttal a Jurányi Házban látahó Csáó! című előadással, az Alita című filmmel, a Magyar nemzeti galériában látható Korniss Dezső-tárlattal, valamint a Margaret Island közelgő koncertjével foglalkozik rovatában.
Plusz hír

Szellőztetőrendszerrel szerelték fel Tutanhamon fáraó sírját 

Egy csaknem tíz évig tartó korszerűsítés keretében helyreállították és megtisztították a sírhely falfestményeit, valamint változtattak a látogatótér kialakításán is.