Plusz

Színpompás revüshow az AIDS elleni küzdelem jegyében Bécsben

2017.06.10. 14:46
Ajánlom
A 30-as évek hangulatával tér vissza – egy év kihagyás után – a világ egyik legnagyobb AIDS elleni jótékonysági rendezvénye. A Life Ballt június 10-én tartják a bécsi városházán és az épület előtti téren. A látványos és legalább ennyire provokatív rendezvény üzenete: mindenki teszteltesse magát.

Június 10-én ismét leterítik a hatalmas vörös szőnyeget a bécsi városháza előtt, hogy azon vonulhassanak be a sokszínűség és a kölcsönös elfogadás báljának, a Life Ballnak a vendégei, köztük számos nemzetközileg ismert zenész, énekes és filmsztár. A világ egyik legnagyobb AIDS elleni jótékonysági gáláját egy év szünet után "Recognize the Danger" mottóval rendezik meg, utalva arra, hogy bárki érintett lehet. Aveszély felismerésére és a szembenézésre a sztárok közreműködésével buzdítanak.

Life Ball

Life Ball

A Life Ball megnyitója minden évben tízezreket vonz a bécsi városháza előtti térre, a Rathausplatzra. A vörös szőnyegen osztrák és nemzetközi hírességek vonulnak be, és ugyanitt mutatkoznak be a legkülönfélébb jelmezkreációk. A showműsornak is beillő bevonulást a hivatalos megnyitó követi, amely idén a 30-as évekbe repíti vissza a nézőket – egy olyan korba, amikor az éberség volt a szabadság ára. A varieték, revük és kabarék világát megidéző előadás során – amelyhez tudatosan választottak provokatív, gyakran a Harmadik Birodalom stigmáját magukon viselő zenéket – lépésről lépésre végigvezetik a nézőket mindazon, amit a rendezvény logója, a Red Ribbon szimbolizál: az elfogadáson, az egészségen, a tudatosságon, a tudáson, a szolidaritáson és a szereteten.

LifeBall tancosok©KatharinaSchiffl LifeBall

LifeBall tancosok©KatharinaSchiffl LifeBall (Fotó/Forrás: Katharina Schiffl)

A gálaműsorban a poptól a klasszikusig szinte minden zenei irányzat képviselteti magát és rendszerint egy-egy legendás divatház is divatbemutatót tart. Az elmúlt években olyan sztárok emelték a rendezvény fényét, és figyelmeztettek az AIDS elleni küzdelem fontosságára, mint Elton John, Catherine Deneuve, Liza Minnelli, Sharon Stone, Anastacia, Heidi Klum, Naomi Cambell, Scarlet Johanson, Adam Lambert, Sean Penn, Carmen Electra vagy Mary J. Blidge.

Programkereső

Legnépszerűbb

Fidelio Tours

A csodálatos Esztergom

Ismerje meg a Dunakanyar egyik gyöngyszemét, Esztergomot.
Klasszikus

Milyen anya a zsenimama? Online nézhető lányának dokumentumfilmje Martha Argerichről

Az EuroArts Channel YouTube-csatornáján, angol nyelven látható a 'Bloody Daughter' című dokumentumfilm, amely Martha Argerich hétköznapi arcát mutatja meg.
Fidelio Tours

Babits Mihály fecskefészke Esztergomban

Ma este, a Partitúra kulturális kalandtúra ismétlésében bejárhatjuk Esztergomot, virtuálisan megnézhetjük a Babits-ház híres autogramfalát is. 19 órakor kapcsoljanak a Fidelióra, a Facebook-oldalunkon is elérhető lesz a Partitúra, amelynek két műsorvezetője: Miklósa Erika és Batta András. Itt pedig most elmeséljük a Babits-nyaraló rövid történetét.
Zenés színház

Online, ingyenesen követhető az idei Wagner-napok

A Budapesti Wagner-napok 2006 óta páratlan nemzetközi sikerrel zajló eseménysorozata 2020-ban újabb jelentős mérföldkövéhez érkezik: a Müpa első alkalommal tesz mindenki számára ingyenesen elérhetővé egy teljes fesztiválnyi felvételt a Wagner-napok gazdag archívumából.
Könyv

13 millió forintért kelt el a szemétben talált Harry Potter-kötet

A szemfüles megtaláló egy iskolai könyvtár selejtezéséről mentett meg három első kiadású kötetet, köztük egy keménytáblásat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz aukció

Kulka János, Bereményi Géza és Alföldi Róbert aukcióra bocsátják értékes tárgyaikat

A Könyvhajlék elnevezésű árverésen neves művészek, alkotók ajánlják fel a számukra értékes tárgyaikat, a bevételekből hajléktalan embereken segítenek.
Plusz magazin

Milyen lenne Blaha Lujza vagy Mikszáth Insta-profilja?

Középiskolások bújnak történelmi alakok bőrébe, hogy modernizálják őket. Színészlegenda csap össze mecénással, vasminiszter küzd generálissal, újságíró néz farkasszemet innovátorral az Esterházy Magyarország Alapítvány által életre hívott Estöri Kreatív Történelmi Verseny negyedik évadjában.
Plusz hír

Ne térjünk vissza a „normálishoz”! – Nyilatkozat az emberiség védelmében

Több mint 150 magyar művész, tudós, értelmiségi csatlakozott ahhoz a pár nappal ezelőtt Párizsban megfogalmazott nemzetközi felhíváshoz, amely a vírus utáni időszakra készülő emberiséget szólítja meg.
Plusz magazin

100 éve született minden idők legszeretettebb pápája, Szent II. János Pál

1978 és 2005 között a 264. római pápaként ült Szent Péter trónján, személyében első és mindeddig egyetlen alkalommal volt a katolikus egyháznak közép-európai vezetője.
Plusz ajánló

Kapcsolati krízisek a járvány nyomában

A koronavírus okozta összezártság a kapcsolatokat is próbára teszi. Kínában a kijárási tilalmak enyhülésével megugrott a válókeresetek száma, világszerte, így Magyarországon is emelkedett a családon belüli erőszak. Akik pedig nem csupán fizikai, de érzelmi elszigeteltségben is élnek, azok, akik nem érzik, hogy valakinek számítanának, a legsérülékenyebbek, figyelmeztet a szakember.