Plusz

Színpompás revüshow az AIDS elleni küzdelem jegyében Bécsben

2017.06.10. 14:46
Ajánlom
A 30-as évek hangulatával tér vissza – egy év kihagyás után – a világ egyik legnagyobb AIDS elleni jótékonysági rendezvénye. A Life Ballt június 10-én tartják a bécsi városházán és az épület előtti téren. A látványos és legalább ennyire provokatív rendezvény üzenete: mindenki teszteltesse magát.

Június 10-én ismét leterítik a hatalmas vörös szőnyeget a bécsi városháza előtt, hogy azon vonulhassanak be a sokszínűség és a kölcsönös elfogadás báljának, a Life Ballnak a vendégei, köztük számos nemzetközileg ismert zenész, énekes és filmsztár. A világ egyik legnagyobb AIDS elleni jótékonysági gáláját egy év szünet után "Recognize the Danger" mottóval rendezik meg, utalva arra, hogy bárki érintett lehet. Aveszély felismerésére és a szembenézésre a sztárok közreműködésével buzdítanak.

Life Ball

Life Ball

A Life Ball megnyitója minden évben tízezreket vonz a bécsi városháza előtti térre, a Rathausplatzra. A vörös szőnyegen osztrák és nemzetközi hírességek vonulnak be, és ugyanitt mutatkoznak be a legkülönfélébb jelmezkreációk. A showműsornak is beillő bevonulást a hivatalos megnyitó követi, amely idén a 30-as évekbe repíti vissza a nézőket – egy olyan korba, amikor az éberség volt a szabadság ára. A varieték, revük és kabarék világát megidéző előadás során – amelyhez tudatosan választottak provokatív, gyakran a Harmadik Birodalom stigmáját magukon viselő zenéket – lépésről lépésre végigvezetik a nézőket mindazon, amit a rendezvény logója, a Red Ribbon szimbolizál: az elfogadáson, az egészségen, a tudatosságon, a tudáson, a szolidaritáson és a szereteten.

LifeBall tancosok©KatharinaSchiffl LifeBall

LifeBall tancosok©KatharinaSchiffl LifeBall (Fotó/Forrás: Katharina Schiffl)

A gálaműsorban a poptól a klasszikusig szinte minden zenei irányzat képviselteti magát és rendszerint egy-egy legendás divatház is divatbemutatót tart. Az elmúlt években olyan sztárok emelték a rendezvény fényét, és figyelmeztettek az AIDS elleni küzdelem fontosságára, mint Elton John, Catherine Deneuve, Liza Minnelli, Sharon Stone, Anastacia, Heidi Klum, Naomi Cambell, Scarlet Johanson, Adam Lambert, Sean Penn, Carmen Electra vagy Mary J. Blidge.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Zenés színház

Csuha Lajos: „Még meg tudok mozdulni a színpadon”

Szíve a rockhoz, a musicalhez húzza, de magát és a közönséget is meg fogja lepni Csuha Lajos a Budavári Palotakoncereken augusztus elején. Rövid interjúnkban az előkészületekről kérdeztük, de az is kiderült, milyen új feladatok találták meg az Operettszínház záruló évadában a hetvenéves művészt.
Jazz/World

Egy életmű megünneplésének kihívásai

Az idén 85 éves Quincy Jones prominens társasággal ünnepelte a születésnapját a Papp László Budapest Sportarénában, az ő esetében azonban egy életműkoncert kivitelezése eleve problémás, a megvalósítás viszont a kényszerből leszállított elvárásokat is képes volt helyenként alulról súrolni.
Vizuál

Így látják a madarak az osztrák fővárost - VIDEÓ

Négy sas segítségével készítettek 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost.
Zenés színház

Fischl Mónika: „Vidám, színes kavalkád, sok humorral fűszerezve”

„A hazai operettjátszás koronázatlan királynője” – így mutatja be a Kult50 című kiadvány Fischl Mónikát – az emlékezetes Szilviát, Marica grófnőt, Glavári Hannát. Igazi primadonna alkat: hűvös, elérhetetlen és gyönyörűen énekel – a Palotakoncerteken is.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz Anna-bál

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Plusz nka

25 év, 25 nap – Változatos programokkal ünnepli negyedszázados fennállását az NKA

A széles merítésű eseménysorozaton a Nemzeti Kulturális Alap valamennyi kollégiuma önálló programmal jelentkezik szeptember 23. és október 17. között. Mutatjuk a teljes kínálatot!
Plusz hír

Orvosi szöveget találtak egy 2000 éves papiruszon, és végre tudjuk, mi áll rajta

Egy eddig ismeretlen ókori orvosi szöveget tartalmaz a Bázeli Egyetem kétezer éves papirusza, amely a 16. század óta okoz fejtörést a kutatóknak.
Plusz fesztivál

Pénteken nyílik a Művészetek Völgye!

Pénteken kezdődik a Művészetek Völgye, a fesztiválon több mint 1500 program várja az érdeklődőket július 29-ig Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.
Plusz magazin

A Fidelio már augusztusra hangol – megjelent az új szám!

Az ingyenes programmagazin augusztusi számában a nyári eseménynaptár mellett megtalálja Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, gasztro ajánlatunkat, valamint számos interjút, többek között Szécsi Noémivel, Karinthy Mártonnal, Szemenyei Jánossal. Lapozzon bele online!