Plusz

Talentometer 3

2013.04.01. 15:51
Ajánlom
A tavalyi kezdeményezést folytatva, immár hagyományként nem csupán könnyűzenei, de borászati Talentométerre is sor kerül, amelyen Magyarország legtehetségesebb és legjobb fiatal, 40 év alatti borászait keresik a szervezők.

A tavalyi és a tavalyelőtti nagy siker után az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt. ismét megrendezi közös könnyűzenei tehetségkutatóját. Az április 10-ig tartó nevezési szakaszban öt műfajban lehet nevezni a verseny honlapján, és az A38 Hajón tartott koncert-elődöntőkbe bejutók május 19. és június 23. között hat vasárnapon át mutatkoznak be értő zsűri és lelkes közönség előtt, hogy kiderüljön, idén kik a legtehetségesebbek. A nevezéssel egy időben a honlapon elkezdődött a közönségszavazás is - a legnépszerűbb előadók szintén bejutnak az elődöntőkbe.

A verseny az elmúlt két évben bebizonyította, hogy a magyar könnyűzene utánpótlása gazdag, sokszínű, változatos és nem utolsósorban - tehetséges. A Talentométer egy magas szakmai presztízsű, tömegeket megmozgató, ugyanakkor hiteles és minőségi rendezvénnyé vált, amely minden évben lehetőséget nyújt az új, friss produkciók bemutatkozására, és minden évben esélyt ad a legjobbaknak, hogy bekerüljenek a magyar ifjúsági kultúra vérkeringésébe. Évente közel 650 ígéretes produkció nevezett a versenyre, akikre több ezren voltak kíváncsiak, s az egykor indult díjazottak közül jó néhányan azóta befutottak vagy a siker küszöbén állnak. Az eddigi tehetségkutatók számos fiatal zenekart és előadót (pl. Bambi Beatz, Góbé, Vibekillaz, Szkítia, Zeropozitive) "termelt ki", amik és akik azóta komoly karriert futottak be, nem kis részben a Talentométer által teremtett nyilvánosságnak köszönhetően.

A Talentométer 2013-ban különös jelentőséget kap, hiszen ebben az évben lesz tíz éves a szakmai lebonyolító intézmény, az A38 Hajó. A megadott határidőig, április 10-ig öt műfajban (pop/rock, metál, világzene/népzene, hiphop/reggae, jazz) várják a jelentkezéseket és nevezéseket. A nevezéshez a jelentkező zenekaroktól, előadóktól biográfiát (tagok, elérhetőségek, rövid történet), fotót, valamint három saját szerzeményt tartalmazó hangfelvételt várunk, amiket a nevezéssel együtt lehet feltölteni az e célra szolgáló online felületen. Az április 10-én záruló nevezések után a zsűrik által műfajonként kiválasztott, illetve a közönség álatal szavazással a döntőbe juttatott 10-10 (tehát összesen 50) zenekar és előadó szakmai zsűri és értő közönség előtt, élőben bizonyíthat a júniusig tartó koncertsorozat folyamán az A38 Hajón. A koncertsorozatot a június 23-án tartandó döntő és gála koronázza meg, amelyen kiosztják a díjakat, és bemutatkoznak a döntőbe jutott zenekarok.

A műfajonként három tagú zsűrik tagjai az adott terület jelentős képviselői: pop-rock kategóriában - egyben a zsűri elnöke - Varga Livius zenész (Quimby), jazz kategóriában Grencsó István zenész, metál kategóriában Tóth Gergő zenész (Blind Myself), hiphop/reggae kategóriában Ganxsta Zolee rapper, világzene/népzene kategóriában Fehér Zsombor zenész (Kerekes Band). A döntőbe jutókra értékes szakmai díjak és nyeremények, kétezer kilométerre szóló turnébusz-bérlet, tévéfelvétel, klipforgatás, demófelvétel és stúdióidő, fesztiválfellépések és egyéb lehetőségek várnak.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz nka

25 év, 25 nap – Változatos programokkal ünnepli negyedszázados fennállását az NKA

A széles merítésű eseménysorozaton a Nemzeti Kulturális Alap valamennyi kollégiuma önálló programmal jelentkezik szeptember 23. és október 17. között. Mutatjuk a teljes kínálatot!
Plusz hír

Orvosi szöveget találtak egy 2000 éves papiruszon, és végre tudjuk, mi áll rajta

Egy eddig ismeretlen ókori orvosi szöveget tartalmaz a Bázeli Egyetem kétezer éves papirusza, amely a 16. század óta okoz fejtörést a kutatóknak.
Plusz fesztivál

Pénteken nyílik a Művészetek Völgye!

Pénteken kezdődik a Művészetek Völgye, a fesztiválon több mint 1500 program várja az érdeklődőket július 29-ig Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.
Plusz magazin

A Fidelio már augusztusra hangol – megjelent az új szám!

Az ingyenes programmagazin augusztusi számában a nyári eseménynaptár mellett megtalálja Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, gasztro ajánlatunkat, valamint számos interjút, többek között Szécsi Noémivel, Karinthy Mártonnal, Szemenyei Jánossal. Lapozzon bele online!
Plusz gasztro

Hé, Bubu, mi van a piknikkosaradban?

Maci Laci, a népszerű mesében szereplő medve imádta a kirándulókat, főleg a piknikkosarakban megbúvó finomságok miatt. E havi gasztro-összeállításunk a nyár egyik kedvenc foglalatosságáról szól: mire figyeljünk, mit vigyünk magunkkal, és hogyan élvezzük a piknikezés minden pillanatát.