Plusz

Tanulságok

2011.08.06. 09:21
Ajánlom
avagy még a világot is megváltottuk

Beszámoló a negyedik és az ötödik napról, a hatodik nap reggelén, 37 perccel próbakezdés előtt:

Szóval a jó kis gyakorlatok... Beszélsz hexameterben és közben "cirkuszi mutatványokat" végzel. Mindig féltem ezektől, mert régen belém égett az, hogy ezekhez biztos nincs érzékem. Így, ha nem sikerül rögtön egy ilyen (vagy rögtön egymás után ötször), jön a pánik és arra gondolok, hogy mindjárt itt a világvége. De a jófej és törődő rendező megértette velem, hogy oké vagyok, "take it easy", és kiakadás helyett többet ér az ember azzal, ha mondjuk újra megpróbálja... :) El is kezdtem lenyugodni és a tegnapi próbán már feleannyira sem féltem ezektől a cukiságoktól, mint tegnapelőtt.

Aztán többen sokat beszélgettünk/beszélgetünk mostanában az elfogadásról. Egymás és magunk elfogadásáról. ---> Szeresd és fogadd el magad és a helyzeteket is, amibe kerülsz. És így egy csomó felesleges kavics kigurul a hátizsákodból, amikről fogalmad sincs, minek cipelted őket idáig... (Naaaaaaaaaaaaaagyon mélyek és komolyak lettünk:)) Na, de jó, hogy ezek szóbakerültek.

Elkezdődött a szövegtanulás. Nahát. A hexametert több ideig tart megtanulni, mint a többit. Nahát. :)

Bejegyezte: I. T.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Klasszikus

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz fesztivál

Pénteken nyílik a Művészetek Völgye!

Pénteken kezdődik a Művészetek Völgye, a fesztiválon több mint 1500 program várja az érdeklődőket július 29-ig Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.
Plusz magazin

A Fidelio már augusztusra hangol – megjelent az új szám!

Az ingyenes programmagazin augusztusi számában a nyári eseménynaptár mellett megtalálja Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, gasztro ajánlatunkat, valamint számos interjút, többek között Szécsi Noémivel, Karinthy Mártonnal, Szemenyei Jánossal. Lapozzon bele online!
Plusz gasztro

Hé, Bubu, mi van a piknikkosaradban?

Maci Laci, a népszerű mesében szereplő medve imádta a kirándulókat, főleg a piknikkosarakban megbúvó finomságok miatt. E havi gasztro-összeállításunk a nyár egyik kedvenc foglalatosságáról szól: mire figyeljünk, mit vigyünk magunkkal, és hogyan élvezzük a piknikezés minden pillanatát.
Plusz videó

Will Smith sokat tesz a magyar országimázsért

Ezúttal a Lánchíd tetején lejtett örömtáncot lejt, így búcsúzik Magyarországtól.
Plusz hír

Ritka, a zsidó háborúból származó érmére bukkantak

Nemcsak az a történelmi kor különleges, ahonnan az érme származik, hanem maga a lelet is. Egészen más felirat áll rajta, mint a korabeli pénzeken.