Plusz

Tavaszi megújulás a Fidelio.hu-n

2012.03.21. 09:36
Ajánlom
Örömmel tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy a Fidelio.hu március 21-től frissített külsővel jelentkezik, továbbá számos apró és néhány nagyobb újdonságot vezet be.

Mint azt már talán sokan észre is vették, megújult és kissé átrendeződött a Fidelio.hu fejléce. A bejelentkezésre/adatmódosításra, regisztrációra és információ küldésére szolgáló gombok átköltöztek a logó mellé, a jobb felső sarokban található cikk-kereső felületét így látványosabbá tudtuk tenni. A menüsor immár tükrözi a rovatok színeit, így új látogatóink számára is egyértelmű a Fidelio.hu színkód-rendszere. Lényegesebb változás, hogy az alapvetően népzenével foglalkozó Folk beolvadt a korábban Jazz/Világzene néven megszokott "sárga" rovatba, mely ezentúl Jazz/World/Folk néven található meg. Gyerek rovatunk immár a Fidelio Média Kft. néhány hónapja indult gyerekprogram-magazinja, a Bóbita nevét viseli. (A régi linkek természetesen továbbra is működnek.) Szintén a közelmúltban indult el az igényes könnyűzenei és crossover produkciókkal, illetve társművészetekkel foglalkozó Light rovatunk.

A Fidelio.hu nyitólapjának megszokott felépítésén csak finoman módosítottunk: a felső, kiemelt szekcióban ezentúl több friss cikket tudunk ugyanakkora felületen elhelyezni, a rovatok legfontosabb anyagait gyűjtő dobozok pedig a korábbinál látványosabban elkülönülnek egymástól. Még 2011-ben kaptak helyet a nyitólapon utazási és vásárlási ajánlataink, ezek részletei a Travel, illetve Shop menüpontok alól, valamint a tallózható dinamikus ajánló dobozokból elindulva találhatók meg. Újdonság a nyitólap jobb oldalán a heti színházi, tánc- és zenés színházi premiereket tallózó oldalunk, továbbá a Fidelio Média Kft. nyomtatott kiadványait - a Fidelio Magazint, a Bóbita Magazint, illetve a különszámokat - kínáló, valamint a Fidelio.hu heti hírlevelére történő közvetlen feliratkozási lehetőséget biztosító felület. Bízunk benne, hogy Olvasóink megtisztelik figyelmükkel periodikumainkat is.

Cikkeink megjelenésében a legnagyobb újdonságot már február 1. óta észrevehették: ekkor tértünk át a nagyméretű fotók és videók használatára, hogy írásaink ne csak tartalmuk, de illusztrációik miatt is felkeltsék Olvasóink figyelmét. Ekkortól találkozhatnak cikkeink végén a kapcsolódó rendezvények részleteihez vezető, a Fidelio.hu programkeresőjére mutató linkekkel. Olvasóink kérésére finomítottunk játékaink helyes megfejtésének, illetve a fórumhozzászólások beküldésére szolgáló felületeken is - reméljük, hogy erőfeszítéseinket még több helyes megfejtéssel és hozzászólással honorálják.

Nagy örömünkre szolgál, hogy Olvasóink már felfedezték és megszerették a cikkek mellett a programok, a fórumok és a Fidipédia oldalai mellett is megtalálható forgó cikkajánló dobozt, melyben - szintén február 1. óta - kiemelt anyagainkat ajánjuk a címoldalra ritkábban kattintó látogatók figyelmébe. Hasonló megoldással mostantól bizonyos cikkeink alatt is találkozhatnak - bízunk benne, hogy élnek majd a további olvasnivalókat kínáló lehetőséggel.

A Fidelio.hu fejlesztői csapata a következő hónapokban is számos újdonsággal készül, hogy az oldal fennállásának 2012 őszén esedékes tizedik évfordulója Olvasóink számára is emlékezetes maradjon.

Kíváncsian várjuk Olvasóink véleményét, észrevételeit, netán hibabejelentéseit. (Ha oldalainkon rendellenességet észlel, először érdemes az oldalt frissítését, újra betöltését megkísérelni!) Ön mit szól hozzá? Szóljon Ön is hozzá!

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Wagner istenek nélkül – kritikaszemle a bayreuthi Ringről

Bár eredetileg 2020-ra tervezték, a pandémia miatt csak idén találkozhatott a közönség Valentin Schwarz osztrák rendező új Ring-produkciójával. A közönség részéről heves elutasítással fogadott előadásoknak a sajtó erényeit és hibáit is kiemelte.
Plusz

Ilyen volt a Sziget Fesztivál első két napja – Galéria

Szabadság, buli, önfeledt szórakozás, némi kultúrával megspékelve – a Sziget idén is hozza a formáját, a fesztiválozók pedig nagyon várták mindezt, főleg két év kihagyás után. Fura jelmezekbe bújt fiatalokból most sincs hiány, mindenki barátságos, és nagy csodálkozásunkra földön fetrengő fesztiválozókból is jóval kevesebbet láttunk, mint néhány évvel ezelőtt.
Színház

29 éves korában elhunyt Uszléber Ádám színpadtechnikus

A Komáromi Jókai Színház munkatársát hosszú betegség után, tragikusan fiatalon érte a halál – tudatta Facebookon a teátrum.
Jazz/World

Cseh Tamás-emléknapot szerveznek Bakonybélen

Soha nem hallott dalok is elhangzanak augusztus 13-án Bakonybélen, az Énekmondók emlékezete című rendezvényen, amelyet Cseh Tamás zenész-énekes tiszteletére rendeznek meg. 
Vizuál

Elsőként Budapesten látható a rasszizmus elleni vándorkiállítás

A rasszizmus és a radikalizáció elleni harc fontosságára hívja fel a figyelmet egy bécsi vándorkiállítás, amely augusztus 23-tól lesz látható a budapesti Holokauszt Emlékközpontban. Az Osztrák Történelem Háza (hdgö) tárlatát a nagy nemzetközi sikerre való tekintettel világkörüli útra indították. "A radikalizáció bécsi modellje. Ausztria és a Soá" című kiállítást elsőként Budapesten mutatják be.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz ajánló

Elemi erők örvénye – Programajánló a Sziget 5. napjára

Futurisztikus, a testet és az életet ünneplő táncrituálé és a világ elnyomása ellen kitartóan küzdő ember performansza – változatos élményekben lehet része annak, aki augusztus 14-én ellátogat a Fidelio támogatásával megvalósuló színház- és táncplaccra. Nézzetek be hozzánk vasárnap is!
Plusz ajánló

Kísérletezés és megújulás – Programajánló a Sziget 4. napjára

Izgalmas programokban szombaton sem lesz hiány a Fidelio Színház- és táncplaccon, ahol többek között interaktív bábinstalláció, menekülésről és felszabadulásról szóló előadás, valamint improvizációs táncszínház gondoskodik az összművészeti élményről. Érdemes lesz benézni hozzánk augusztus 13-án is!
Plusz galéria

Ilyen volt a Sziget Fesztivál első két napja – Galéria

Szabadság, buli, önfeledt szórakozás, némi kultúrával megspékelve – a Sziget idén is hozza a formáját, a fesztiválozók pedig nagyon várták mindezt, főleg két év kihagyás után. Fura jelmezekbe bújt fiatalokból most sincs hiány, mindenki barátságos, és nagy csodálkozásunkra földön fetrengő fesztiválozókból is jóval kevesebbet láttunk, mint néhány évvel ezelőtt.
Plusz ajánló

Sváb almás pite és székely népmesék várnak a Skanzenben

Bringatúrák, tárlatvezetések, kézműves foglalkozások, mesék és gasztronómiai kalandozás várja az érdeklődőket a Skanzenben augusztus 20-án és 21-én.
Plusz ajánló

Udvarlási tánc a Willendorfi Vénusz árnyékában – Programajánló a Sziget 3. napjára

Nem mindennapi udvarlási táncot láthatunk az olasz művész, Alessandro Sciaronni tolmácsolásában, amelyben szinte akrobatikus mozdulatokkal feszülnek egymáshoz a testek. Ha a táncból nem lenne elég, nézzük meg a Willany Leó előadását is, levezetésképpen pedig irány az ArtZone, ahol kollázsolhatunk, festhetünk és zenélhetünk is. Látogassatok el a Fidelio támogatásával megvalósuló színház- és táncplaccra augusztus 12-én is!