Plusz

Több mint cirkusz

2015.04.10. 13:10
Ajánlom
Nyolc pasi, ütőshangszerek, tánc, akrobatika, sztepp és jó hangulat. Az április 19-én Budapestre érkező Tap Factoryról Patrice Marques, a show producere mesélt.

- Ha két mondatban kellene megfogalmaznia, mi az a Tap Factory, mit mondana?

- Amikor megalapítottuk a Tap Factoryt, az a cél lebegett a szemünk előtt, hogy egy olyan produkciót hozzunk létre, amely gyakorlatilag minden ötödik másodpercben valami meglepetést okoz a nézőnek. Ha nagyon ragaszkodunk a műfaji kategóriákhoz, azt mondanám, hogy a cirkusz elemeiből merítünk a legtöbbet, de mégsem egyszerűen egy cirkuszi produkcióról van szó - annál sokkal többről.

- Számtalan műfaj találkozik a produkcióban, a tánctól kezdve a már említett cirkuszon át a zenéig. Hogyan tudták mindezt egyetlen előadásba besűríteni?

- Igyekeztünk átlépni a műfaji határokon, és a lehető legszabadabban hozzányúlni a különböző művészeti ágakhoz. Ez egy hatalmas kihívás, hiszen attól még, hogy egymás mellé teszünk egy táncost és egy akrobatát, nem lesz kész a produkció. Megpróbáltunk ezért egy olyan történetet létrehozni, amely egyrészt keretbe foglalja a zenészek, táncosok, akrobaták és a többi közreműködő munkáját, ugyanakkor lehetőséget is biztosít nekik arra, hogy megmutassák kivételes tehetségüket. Az eddigi visszajelzések alapján úgy tűnik, ez sikerült.

- A Tap Factory évek óta járja a világot. Mit tapasztaltak, hogy reagált a közönség a produkcióra?

- Egészen pontosan három évvel ezelőtt indultunk útnak, hirtelen nem is tudnám megmondani, hány előadáson vagyunk túl - Spanyolországtól kezdve, Franciaországon át Angliáig mindenhol megfordultunk, és csak ez utóbbiban összesen 65 fellépésünk volt. Büszkén mondhatom, hogy szinte kizárólag csak pozitív visszajelzést kaptunk eddig a közönség részéről. A show végén  álló tapssal köszöntik a művészeket, amiért nem győzünk elég hálásak lenni.

- Az előadásban közreműködik többek között a "So You Think You Can Dance" című táncos tehetségkutató műsor francia finalistája, Jérémie Champagne. Hogyan találtak rá a produkció művészeire?

- Szerte Európában tartottunk meghallgatásokat. Vincent Pausanias, a produkció rendezője és koreográfusa fontosnak tartotta, hogy akár zenészekről, akár táncosokról vagy akrobatákról van szó, minden esetben a legkiválóbb tehetségeket gyűjtse össze. Vincentnek hatalmas tapasztalata van ebben, számtalan hasonló jellegű produkcióban vett már részt korábban, és az sem elhanyagolható tény, hogy táncos múlttal rendelkezik, ezért pontosan tudja, hogy kell a művészekkel kommunikálni, hogyan lehet belőlük kihozni a maximumot.

- Kiknek ajánlják az előadást?

- A Tap Factory amolyan családi show, a legjobb szívvel tudom ajánlani minden korosztálynak, 6 évestől egészen 90 éves korig. Biztos vagyok benne, hogy olyan élményben lesz részük, amit soha nem felejtenek el!

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

A végzet asszonya élete végéig díva maradt

A magyar femme fatale emigráns éveiben ritkán mutatkozott, nem járt társaságba - saját, régi filmjei viszont hipnotikus erővel hatottak rá.
Plusz

Megalakult a Nemzeti Kulturális Tanács

Megtartotta alakuló ülését az Országgyűlés által tavaly decemberben kihirdetett törvény alapján életre hívott testület.
Klasszikus

Börtönbe megy a nyugdíjas, aki túl hangosan hallgatott komolyzenét

A liverpooli nyugdíjas, aki túl hangosan hallgatta a ClassicFM-et, azt mondta a bírónak, verjék csak láncra. Huszonnégy hétre tették hűvösre.
Klasszikus

Hegedűn játszott az agyműtétje közben, a sebész elveszett Mahlernél

Egy 53 éves brit muzsikus agyműtéten esett át. A hangszerét is vinnie kellett az operációra, hogy az orvosok ellenőrizni tudják, ne sérüljenek az agy más részei a beavatkozás közben.
Klasszikus

Egész nap Mozart zenéje szól a tavasz első napján

Egy nap, tíz koncert a Concerto Budapesttel! Március 1. vasárnap délelőtt 11-től este 10-ig kizárólag Mozart zenéje tölti meg a Zeneakadémia koncerttermeit.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz brit tudósok

Kilenc perc kell ahhoz, hogy a zene elűzze a szomorúságot

Brit kutatók már megint kutattak, és megállapították, hogy a zene boldogságot okozhat.
Plusz hír

Megalakult a Nemzeti Kulturális Tanács

Megtartotta alakuló ülését az Országgyűlés által tavaly decemberben kihirdetett törvény alapján életre hívott testület.
Plusz hír

Fiatal művészek szaxofonkvartettje zengi be a Szentendrei Tavaszi Fesztivált

Idén a Saxy4U szaxofonkvartett tagjai lettek a március 1-től április 7-ig tartó Szentendrei Tavaszi Fesztivál arcai.
Plusz hír

Magyar performanszművész a tranzitzónából

London feltörekvő kreatív művésznegyedében adott teltházas költői estet Ladik Katalin avantgárd performanszművész.
Plusz ajánló

Ottlik sem hiába szerette – bridzs a Szalonban

Péntek délutánonként jó hangulatú haladó bridzspartinak ad helyet a Rózsavölgyi Szalon, ahová most lelkes csatlakozók jelentkezését várják.