Plusz

Több mint cirkusz

2015.04.10. 13:10
Ajánlom
Nyolc pasi, ütőshangszerek, tánc, akrobatika, sztepp és jó hangulat. Az április 19-én Budapestre érkező Tap Factoryról Patrice Marques, a show producere mesélt.

- Ha két mondatban kellene megfogalmaznia, mi az a Tap Factory, mit mondana?

- Amikor megalapítottuk a Tap Factoryt, az a cél lebegett a szemünk előtt, hogy egy olyan produkciót hozzunk létre, amely gyakorlatilag minden ötödik másodpercben valami meglepetést okoz a nézőnek. Ha nagyon ragaszkodunk a műfaji kategóriákhoz, azt mondanám, hogy a cirkusz elemeiből merítünk a legtöbbet, de mégsem egyszerűen egy cirkuszi produkcióról van szó - annál sokkal többről.

- Számtalan műfaj találkozik a produkcióban, a tánctól kezdve a már említett cirkuszon át a zenéig. Hogyan tudták mindezt egyetlen előadásba besűríteni?

- Igyekeztünk átlépni a műfaji határokon, és a lehető legszabadabban hozzányúlni a különböző művészeti ágakhoz. Ez egy hatalmas kihívás, hiszen attól még, hogy egymás mellé teszünk egy táncost és egy akrobatát, nem lesz kész a produkció. Megpróbáltunk ezért egy olyan történetet létrehozni, amely egyrészt keretbe foglalja a zenészek, táncosok, akrobaták és a többi közreműködő munkáját, ugyanakkor lehetőséget is biztosít nekik arra, hogy megmutassák kivételes tehetségüket. Az eddigi visszajelzések alapján úgy tűnik, ez sikerült.

- A Tap Factory évek óta járja a világot. Mit tapasztaltak, hogy reagált a közönség a produkcióra?

- Egészen pontosan három évvel ezelőtt indultunk útnak, hirtelen nem is tudnám megmondani, hány előadáson vagyunk túl - Spanyolországtól kezdve, Franciaországon át Angliáig mindenhol megfordultunk, és csak ez utóbbiban összesen 65 fellépésünk volt. Büszkén mondhatom, hogy szinte kizárólag csak pozitív visszajelzést kaptunk eddig a közönség részéről. A show végén  álló tapssal köszöntik a művészeket, amiért nem győzünk elég hálásak lenni.

- Az előadásban közreműködik többek között a "So You Think You Can Dance" című táncos tehetségkutató műsor francia finalistája, Jérémie Champagne. Hogyan találtak rá a produkció művészeire?

- Szerte Európában tartottunk meghallgatásokat. Vincent Pausanias, a produkció rendezője és koreográfusa fontosnak tartotta, hogy akár zenészekről, akár táncosokról vagy akrobatákról van szó, minden esetben a legkiválóbb tehetségeket gyűjtse össze. Vincentnek hatalmas tapasztalata van ebben, számtalan hasonló jellegű produkcióban vett már részt korábban, és az sem elhanyagolható tény, hogy táncos múlttal rendelkezik, ezért pontosan tudja, hogy kell a művészekkel kommunikálni, hogyan lehet belőlük kihozni a maximumot.

- Kiknek ajánlják az előadást?

- A Tap Factory amolyan családi show, a legjobb szívvel tudom ajánlani minden korosztálynak, 6 évestől egészen 90 éves korig. Biztos vagyok benne, hogy olyan élményben lesz részük, amit soha nem felejtenek el!

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz nka

25 év, 25 nap – Változatos programokkal ünnepli negyedszázados fennállását az NKA

A széles merítésű eseménysorozaton a Nemzeti Kulturális Alap valamennyi kollégiuma önálló programmal jelentkezik szeptember 23. és október 17. között. Mutatjuk a teljes kínálatot!
Plusz hír

Orvosi szöveget találtak egy 2000 éves papiruszon, és végre tudjuk, mi áll rajta

Egy eddig ismeretlen ókori orvosi szöveget tartalmaz a Bázeli Egyetem kétezer éves papirusza, amely a 16. század óta okoz fejtörést a kutatóknak.
Plusz fesztivál

Pénteken nyílik a Művészetek Völgye!

Pénteken kezdődik a Művészetek Völgye, a fesztiválon több mint 1500 program várja az érdeklődőket július 29-ig Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.
Plusz magazin

A Fidelio már augusztusra hangol – megjelent az új szám!

Az ingyenes programmagazin augusztusi számában a nyári eseménynaptár mellett megtalálja Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, gasztro ajánlatunkat, valamint számos interjút, többek között Szécsi Noémivel, Karinthy Mártonnal, Szemenyei Jánossal. Lapozzon bele online!
Plusz gasztro

Hé, Bubu, mi van a piknikkosaradban?

Maci Laci, a népszerű mesében szereplő medve imádta a kirándulókat, főleg a piknikkosarakban megbúvó finomságok miatt. E havi gasztro-összeállításunk a nyár egyik kedvenc foglalatosságáról szól: mire figyeljünk, mit vigyünk magunkkal, és hogyan élvezzük a piknikezés minden pillanatát.