Plusz

TV maci, kösd föl a gatyád!

2011.08.07. 23:25
Ajánlom
...itt nem fogsz tespedni a fotelban!

Nem tudom, hogyan, de eszembe jutott most a "Televízió Medve": miután kényelmesen bekapcsolja a TV-t, maga mellé rántja Paprika Jancsit és kinyúlik a fotelban. És néz. Na, hát nézni, azt nálunk is lehet majd! De nem úgy, ahogy azt tányértalpú barátunk szokta. Az olimposzi középiskolában a kedves néző nem csak azért fog "nemunatkozni", mert non-stop le lesz kötve a figyelme, hanem azért is, mert a kalandokat testközelből figyelhetik, ahogy a Vas u. 2/d termeiben, folyosóin, pincéjében, lépcsőin, stb. vándorlunk.

Ez volt ma: Gábor vezetésével beosztottuk, mi hol játszódik, hova hogyan jutunk el. Este ezt folytattuk, amikor közben már rendelkeztük tovább a jeleneteket. Makra Vikinek örökre hálás leszek mai teljesítményéért. Ugyanis Aphrodité ma prezentálta először, hogyan varázsol: "Én vagyok Aphroditééé, a szerelem istennőjeee, szivike állj meeeg, a habokból keltem kiii, én vagyok a tenger leánya, szivikeee, légyszíves, álljál meg, na, szivike, légyszike, én vagyok Aphrodité, légyszi, szivikeee, szivike, légysziiii!" És ez végtelenítve, miközben két csókos ajkat formáló napszemüveg tündöklik a fején. Sikítva röhögés! :D

Zárásként megcsináltuk a nyitó jelenetet még egyszer. Kezd összeállni. Most élveztem a legjobban idáig!

A kettő között, délután énekek, már azokat is megpróbáltuk elhelyezni a térben. Zenei vezetőnkkel csúnyán kibabrált a kottaíró program, ami úgy látszik, önálló életre kelt + a vicceskedő számítógépe, ami hol dolgzik, hol nem. Ezzel - érthetően - nem kis idegbajt okozva neki. De mivel ragyogóan tehetséges és jól tanít bennünket, pánikra semmi ok! ;)

Ja, bővültek a szerepeim: az Ithakás jelenetekben Argosz leszek, Odüsszeusz kutyusa! :) Valamint Hádészként mától extra figyelmet fogok fordítani a "falovas csávóra" az egész történet alatt, hogy ne essen túl nagy baja.

Szóval így. Most viszont TV maci üzemmód: gép kikapcs, villany leó, és pssssssssssssszt!

Bejegyezte: I.T.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Összeköt és feszültséget teremt – Dejcsics Konrád bencés szerzetes az Arcus Temporum csendjéről 

Egy pillanatnyi csendre hív meg a művészet és az élet forgatagában az Arcus Temporum művészeti fesztivál augusztus 23. és 25. között Pannonhalmán. Dejcsics Konrád fesztiváligazgatóval beszélgettünk a Főapátság és a kortárs kultúra kapcsolatáról, és a fesztivál eszmeiségéről.
Zenés színház

Ügy lett a Soharóza kórus szerepléséből a Szigeten – Galéria!

A Soharóza Ügy című előadása megjárta a Szigetet, a backstage-ben és a próbán pedig fotósorozat készült. Ezt a galériát mutatjuk meg most Önöknek.
Színház

Tompos Kátya énekli a Színházak Éjszakája „himnuszát” - Klippremier

Tompos Kátya dalos játékra hívta kollégáit, többek közt Udvaros Dorottyát, Vecsei H. Miklóst és Mucsi Zoltánt. Hangulatos videoklip készült a Színházak Éjszakája idei „himnuszához”, melyet Hrutka Róbert és a népszerű színésznő közösen jegyeznek.
Tánc

Sosztakovics titkos szerelme egy balerina volt

Kalapács alá került a zeneszerző tíz szerelmeslevele, amit a Bolsoj egykori balerinájának, Nina Pavlova Ivanovának írt 1935. és 1939. között. A titkos románcról és a szerelmeslevelekről eddig a zenetörténészek sem tudtak.
Vizuál

Kulisszatitkok: így készült a Brian élete

A hetvenes években egy filmes stáb Tunéziába utazott, hogy leforgassa Jézus életének történetét a születésétől a kereszthalálig (Názáreti Jézus - 1977). A nyomukban pedig – sokszor ugyanazokon a helyszíneken és statisztákkal - egy hatfős angol csapat elkészítette a saját verzióját. A negyven éve bemutatott film a Pythonok szerint is legjobb közös munkájuk, amelyben gyakorlatilag az élet minden helyzetére megtalálható a válasz.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz ajánló

Zéró hulladékkal rendezik meg a Gyüttment Fesztivált Szekszárd mellett

Augusztus 22-25. között rendezik meg ötödik alkalommal a Gyüttment Fesztivált a Szekszárd melletti Sötétvölgyben.
Plusz interjú

Összeköt és feszültséget teremt – Dejcsics Konrád bencés szerzetes az Arcus Temporum csendjéről 

Egy pillanatnyi csendre hív meg a művészet és az élet forgatagában az Arcus Temporum művészeti fesztivál augusztus 23. és 25. között Pannonhalmán. Dejcsics Konrád fesztiváligazgatóval beszélgettünk a Főapátság és a kortárs kultúra kapcsolatáról, és a fesztivál eszmeiségéről.
Plusz Partitúra

Miskolcon, a nyitott kapuk városában kalandozik a Partitúra

Nyáron sem áll le a Partitúra, vasárnap délutánonként Miklósa Erika és Batta András kulturális országjáró műsorának első évadát ismétli a Duna Televízió. Ezúttal a miskolci adást tekinthetjük meg újra.
Plusz ajánló

Borges verseiből készült szabadtéri színházi est

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása augusztus 17-én lesz hallható a 92.1-en, benne interjú hallható Adonyi Adriennel, Bodor Böbével, Dejcsics Konráddal és Valcz Péterrel.
Plusz budapest

Magyar olimpikonok arcképei díszítik a Városháza park tűzfalát

A Színes Város Csoport hat híres magyar sportoló arcmását örökítette meg az V. kerület, Városháza park homlokzati tűzfalán a Fővárosi Önkormányzat felkérésére és támogatásával.