Plusz

TV maci, kösd föl a gatyád!

2011.08.07. 23:25
Ajánlom
...itt nem fogsz tespedni a fotelban!

Nem tudom, hogyan, de eszembe jutott most a "Televízió Medve": miután kényelmesen bekapcsolja a TV-t, maga mellé rántja Paprika Jancsit és kinyúlik a fotelban. És néz. Na, hát nézni, azt nálunk is lehet majd! De nem úgy, ahogy azt tányértalpú barátunk szokta. Az olimposzi középiskolában a kedves néző nem csak azért fog "nemunatkozni", mert non-stop le lesz kötve a figyelme, hanem azért is, mert a kalandokat testközelből figyelhetik, ahogy a Vas u. 2/d termeiben, folyosóin, pincéjében, lépcsőin, stb. vándorlunk.

Ez volt ma: Gábor vezetésével beosztottuk, mi hol játszódik, hova hogyan jutunk el. Este ezt folytattuk, amikor közben már rendelkeztük tovább a jeleneteket. Makra Vikinek örökre hálás leszek mai teljesítményéért. Ugyanis Aphrodité ma prezentálta először, hogyan varázsol: "Én vagyok Aphroditééé, a szerelem istennőjeee, szivike állj meeeg, a habokból keltem kiii, én vagyok a tenger leánya, szivikeee, légyszíves, álljál meg, na, szivike, légyszike, én vagyok Aphrodité, légyszi, szivikeee, szivike, légysziiii!" És ez végtelenítve, miközben két csókos ajkat formáló napszemüveg tündöklik a fején. Sikítva röhögés! :D

Zárásként megcsináltuk a nyitó jelenetet még egyszer. Kezd összeállni. Most élveztem a legjobban idáig!

A kettő között, délután énekek, már azokat is megpróbáltuk elhelyezni a térben. Zenei vezetőnkkel csúnyán kibabrált a kottaíró program, ami úgy látszik, önálló életre kelt + a vicceskedő számítógépe, ami hol dolgzik, hol nem. Ezzel - érthetően - nem kis idegbajt okozva neki. De mivel ragyogóan tehetséges és jól tanít bennünket, pánikra semmi ok! ;)

Ja, bővültek a szerepeim: az Ithakás jelenetekben Argosz leszek, Odüsszeusz kutyusa! :) Valamint Hádészként mától extra figyelmet fogok fordítani a "falovas csávóra" az egész történet alatt, hogy ne essen túl nagy baja.

Szóval így. Most viszont TV maci üzemmód: gép kikapcs, villany leó, és pssssssssssssszt!

Bejegyezte: I.T.

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

„Na, Kisdajka, gyerünk!” – kiállítás nyílt Dajka Margit életéből

A Kisdajka. Dajka Margit (1907-1986) pályaképe című tárlaton a színésznő gazdag, fordulatos és országokon átívelő életútja elevenedik meg fotókon, videókon, nyilatkozatokon és önvallomásokon keresztül.
Klasszikus

Az 1956-os forradalom zenéi

Akár a történelem kötötte össze őket október 23-a eseményeivel, akár a szerző akart ily módon emléket állítani a forradalomnak, sok zenemű létezik, mely mára elválaszthatatlanná vált 1956-tól. Egy csokorra valót gyűjtöttünk belőlük.
Színház

Átadták az eSzínház Fesztivál díjait

Október 20-án ünnepélyes keretek között adták át az ország első online térben rendezett színházi fesztiváljának szakmai és közönségdíjait a Radnóti Színházban, de kihirdették az Alapítvány a Magyar Színházakért 2020-as szakmai kitüntetéseit is.
Klasszikus

Kezdődik a Bartók Világverseny

Október 25. és 31. között rendezik meg a Zeneakadémián a Bartók Világversenyt. Az idei évben vonósnégyesek mérkőznek meg, a fordulókat élőben és online is követheti a közönség.
Színház

Alföldi Róbertet a Pinceszínházban faggatják

Trezor címmel beszélgetéssorozatot indít a Pinceszínház. Az új, havi rendszerességgel jelentkező sorozat első vendége Alföldi Róbert lesz.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz gyász

Elhunyt Csíkszentmihályi Mihály

A „flow”-elmélet atyja 87 éves volt.
Plusz hír

„Hogy mi a humor? Túlélés” – emléktáblát avattak Antal Imre tiszteletére

Az Erkel Ferenc-díjas magyar zongoraművész, televíziós személyiség emlékét mától tábla őrzi egykori otthona, a Damjanich utca 40. alatti ház falán.
Plusz ajánló

Félénél jár az első Liszt Ünnep – ezek a programok várnak még ránk!

Már most felejthetetlen pillanatokkal gazdagodhattunk, pedig még számos izgalmas programot tartogat a Müpa október 24-ig zajló őszi kulturális eseménysorozata.
Plusz ajánló

Halk lombok alatt – Megjelent a novemberi Fidelio

Ingyenes programmagazinunk legfrissebb számában az időrendi bontások és ajánlók mellett számos interjút és magazinos anyagot olvashat. A novemberi számot keresse országszerte, az ismert terjesztési pontokon vagy lapozzon bele online!
Plusz ajánló

Színészek kalauzolnak végig a Szépművészeti terein

Az elmúlt évben a járványhelyzet miatt félbeszakadt a Szépművészeti Múzeumban nagy sikerrel futó Textúra című sorozat. A tervezett kilenc előadásból csupán kettőt láthatott a nagyközönség, de október 19-től újra folytatódik a különleges összművészeti program, amely változatlan tartalommal és színészi gárdával várja az érdeklődőket.