Plusz

TV maci, kösd föl a gatyád!

2011.08.07. 23:25
Ajánlom
...itt nem fogsz tespedni a fotelban!

Nem tudom, hogyan, de eszembe jutott most a "Televízió Medve": miután kényelmesen bekapcsolja a TV-t, maga mellé rántja Paprika Jancsit és kinyúlik a fotelban. És néz. Na, hát nézni, azt nálunk is lehet majd! De nem úgy, ahogy azt tányértalpú barátunk szokta. Az olimposzi középiskolában a kedves néző nem csak azért fog "nemunatkozni", mert non-stop le lesz kötve a figyelme, hanem azért is, mert a kalandokat testközelből figyelhetik, ahogy a Vas u. 2/d termeiben, folyosóin, pincéjében, lépcsőin, stb. vándorlunk.

Ez volt ma: Gábor vezetésével beosztottuk, mi hol játszódik, hova hogyan jutunk el. Este ezt folytattuk, amikor közben már rendelkeztük tovább a jeleneteket. Makra Vikinek örökre hálás leszek mai teljesítményéért. Ugyanis Aphrodité ma prezentálta először, hogyan varázsol: "Én vagyok Aphroditééé, a szerelem istennőjeee, szivike állj meeeg, a habokból keltem kiii, én vagyok a tenger leánya, szivikeee, légyszíves, álljál meg, na, szivike, légyszike, én vagyok Aphrodité, légyszi, szivikeee, szivike, légysziiii!" És ez végtelenítve, miközben két csókos ajkat formáló napszemüveg tündöklik a fején. Sikítva röhögés! :D

Zárásként megcsináltuk a nyitó jelenetet még egyszer. Kezd összeállni. Most élveztem a legjobban idáig!

A kettő között, délután énekek, már azokat is megpróbáltuk elhelyezni a térben. Zenei vezetőnkkel csúnyán kibabrált a kottaíró program, ami úgy látszik, önálló életre kelt + a vicceskedő számítógépe, ami hol dolgzik, hol nem. Ezzel - érthetően - nem kis idegbajt okozva neki. De mivel ragyogóan tehetséges és jól tanít bennünket, pánikra semmi ok! ;)

Ja, bővültek a szerepeim: az Ithakás jelenetekben Argosz leszek, Odüsszeusz kutyusa! :) Valamint Hádészként mától extra figyelmet fogok fordítani a "falovas csávóra" az egész történet alatt, hogy ne essen túl nagy baja.

Szóval így. Most viszont TV maci üzemmód: gép kikapcs, villany leó, és pssssssssssssszt!

Bejegyezte: I.T.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Jazz/World

Írók, akiknek szövegeiben ott lüktet a jazz

A jazz és az irodalom keveredéséből igazi varázsital jön létre, ha avatott kezek keverik. Olyan prózaírókat gyűjtöttünk össze, akik a jazz és az irodalom iránti szenvedélyüket igazi esszenciába oltották.
Klasszikus

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Zenés színház

Anna Nyetrebko lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége

Anna Nyetrebko orosz-osztrák sztárszoprán és férje, Yusif Eyvazov azerbajdzsán tenor lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége.
Plusz

A kínaiak ellopták a Szabadság hidat

Épül a Huawei új központja Tongkuan városában. A kínaiak európai építmények pontos mását húzták fel, köztük a Szabadság hídét.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz magazin

John Cage csendzenéjét pop- és rockegyüttesek dolgozták föl

A 20. századi kortárs zene kiemelkedő szerzője 4'33" című műve előtt tiszteleg a londoni Mute kiadó. A legendás csendzenét a Depeche Mode, a New Order, a Laibach, Moby és mások adják elő.
Plusz ajánló

A boldogtalan családok írója - Ámosz Oz-ra emlékezünk a Fidelio Klasszikban

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának január 19-i adásában a Retikül Irodalmi Szalon munkatársával, Takács Andreával a közelmúltban elhunyt íróról, Ámosz Ozról is beszélgetünk.
Plusz magazin

Hogyan tűnik le a hedonista művész mítosza?

A művész alkoholista és drogfüggő típusa halványodni látszik, helyettük már aszkéta művészeket csodáljuk, akik naponta 10-12 órát is képesek dolgozni. Miért?
Plusz kína

A kínaiak ellopták a Szabadság hidat

Épül a Huawei új központja Tongkuan városában. A kínaiak európai építmények pontos mását húzták fel, köztük a Szabadság hídét.
Plusz magazin

Ilyet még nem hallottál: hódít a mongol torokének metál

Nem a hörgős metálról van szó, hanem tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadott heavy metálról, aminek hirtelen rengeteg rajongója akadt világszerte.