Plusz

TV maci, kösd föl a gatyád!

2011.08.07. 23:25
Ajánlom
...itt nem fogsz tespedni a fotelban!

Nem tudom, hogyan, de eszembe jutott most a "Televízió Medve": miután kényelmesen bekapcsolja a TV-t, maga mellé rántja Paprika Jancsit és kinyúlik a fotelban. És néz. Na, hát nézni, azt nálunk is lehet majd! De nem úgy, ahogy azt tányértalpú barátunk szokta. Az olimposzi középiskolában a kedves néző nem csak azért fog "nemunatkozni", mert non-stop le lesz kötve a figyelme, hanem azért is, mert a kalandokat testközelből figyelhetik, ahogy a Vas u. 2/d termeiben, folyosóin, pincéjében, lépcsőin, stb. vándorlunk.

Ez volt ma: Gábor vezetésével beosztottuk, mi hol játszódik, hova hogyan jutunk el. Este ezt folytattuk, amikor közben már rendelkeztük tovább a jeleneteket. Makra Vikinek örökre hálás leszek mai teljesítményéért. Ugyanis Aphrodité ma prezentálta először, hogyan varázsol: "Én vagyok Aphroditééé, a szerelem istennőjeee, szivike állj meeeg, a habokból keltem kiii, én vagyok a tenger leánya, szivikeee, légyszíves, álljál meg, na, szivike, légyszike, én vagyok Aphrodité, légyszi, szivikeee, szivike, légysziiii!" És ez végtelenítve, miközben két csókos ajkat formáló napszemüveg tündöklik a fején. Sikítva röhögés! :D

Zárásként megcsináltuk a nyitó jelenetet még egyszer. Kezd összeállni. Most élveztem a legjobban idáig!

A kettő között, délután énekek, már azokat is megpróbáltuk elhelyezni a térben. Zenei vezetőnkkel csúnyán kibabrált a kottaíró program, ami úgy látszik, önálló életre kelt + a vicceskedő számítógépe, ami hol dolgzik, hol nem. Ezzel - érthetően - nem kis idegbajt okozva neki. De mivel ragyogóan tehetséges és jól tanít bennünket, pánikra semmi ok! ;)

Ja, bővültek a szerepeim: az Ithakás jelenetekben Argosz leszek, Odüsszeusz kutyusa! :) Valamint Hádészként mától extra figyelmet fogok fordítani a "falovas csávóra" az egész történet alatt, hogy ne essen túl nagy baja.

Szóval így. Most viszont TV maci üzemmód: gép kikapcs, villany leó, és pssssssssssssszt!

Bejegyezte: I.T.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.
Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz Anna-bál

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Plusz nka

25 év, 25 nap – Változatos programokkal ünnepli negyedszázados fennállását az NKA

A széles merítésű eseménysorozaton a Nemzeti Kulturális Alap valamennyi kollégiuma önálló programmal jelentkezik szeptember 23. és október 17. között. Mutatjuk a teljes kínálatot!
Plusz hír

Orvosi szöveget találtak egy 2000 éves papiruszon, és végre tudjuk, mi áll rajta

Egy eddig ismeretlen ókori orvosi szöveget tartalmaz a Bázeli Egyetem kétezer éves papirusza, amely a 16. század óta okoz fejtörést a kutatóknak.
Plusz fesztivál

Pénteken nyílik a Művészetek Völgye!

Pénteken kezdődik a Művészetek Völgye, a fesztiválon több mint 1500 program várja az érdeklődőket július 29-ig Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.
Plusz magazin

A Fidelio már augusztusra hangol – megjelent az új szám!

Az ingyenes programmagazin augusztusi számában a nyári eseménynaptár mellett megtalálja Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, gasztro ajánlatunkat, valamint számos interjút, többek között Szécsi Noémivel, Karinthy Mártonnal, Szemenyei Jánossal. Lapozzon bele online!