Plusz

Úgy érzem, egy angyal száll közénk

2014.12.23. 18:54
Ajánlom
December 26-án és 27-én egy feledhetetlen karácsonyi estet tölthet el Fischl Mónikával, Vadász Dániellel, Tóth Verával és vendégeikkel a Pesti Vigadóban. A koncertről Fischl Mónikával beszélgettünk.

- Hogyan jött a közös koncert ötlete Tóth Verával?

- Nagyon szeretem nézni a jó tehetségkutató versenyeket, megdöbbentő, mennyi talentum van ebben az icipici országban. Most természetesen a Virtuózok a favorit, mert végre a komolyzenéről is kiderült, hogy nem egy befogadhatatlanul nehéz valamiről van szó - egy igazi értékteremtő műsor. Tóth Verát az X-Faktorból ismertük meg, ahogy Radics Gigit is.

- A fővárost ellepik ebben az időszakban a karácsonyi koncertek. Miben lesz ez az este más?

- Talán annyiban lesz más, hogy bensőséges, családias légkört szeretnénk teremteni. Ebben közreműködik majd az is, hogy a Magyar Rádió gyerekkórusa is fellép, és hogy olyan vendégeket hívtunk.meg, akik igazán szerethetők és fontosak, nemcsak szakmaileg, hanem személyesen is. Ilyen lesz például Peller Károly kollégánk az Operettszínházból, aki egyfajta házigazdája lesz az estének.

- Kodály, Mendelssohn vagy épp Rachmanyinov művei mellett olyan dalok is felszólalnak majd, mint a Happy Day vagy a White Christmas. Mi alapján válogatták össze a felcsendülő műveket?

- Mindenki a számára legkedvesebb zenéket választotta magának. Az én szívem csücske például, amit már régóta szerettem volna elénekelni a karácsony dalok közül, az Adam Adolphe Holy night c. dala. Mindig úgy érzem, hogy egy angyal száll közénk, amikor ezt a zenét hallom

- A koncertnek a nemrégiben megnyitott Vigadó ad otthont. Fűződik a esetleg valamilyen különleges emléke a helyhez?

- A Vígadóhoz kötődik az egész gyerekkorom, hiszen a Magyar Rádió Gyerekkórusának tagjaként minden évben a kórussal itt énekeltünk karácsonykor. Akkoriban még hegedültem, és volt szerencsém ezeket a karácsonyi dalokat kis gyerekzenekarban is eljátszani. Botka Valéria és Csányi László meghatározó emberek voltak az életemben, zenei fejlődésemben - ők voltak akkor még a kórus vezetői. Az, hogy most szintén fellép a gyerekkórus, számomra fontos dolog, s remélem, ők is szép emlékként fognak visszaemlékezni erre az időszakra felnőttkorukban.

- Az estet december 26-án és 27-én rendezik meg, többek között férje, Vadász Dániel közreműködésével. Marad idejük az ünnepekre is?

- A Szentestét szűk családi körben töltjük nálunk Szentendrén, anyukámékkal, húgomékkal. Másnap utazunk párom családjához Püspökladányba, de este mar jövünk haza,hisz másnap koncert.

Programkereső

Legolvasottabb

Vizuál

A kortárs művészetről szól az augusztus Lovason

Augusztus első hétvégéjén harmadik alkalommal nyílt meg Lovason a Garten Balaton kortárs művészeti hetek, melynek célja, hogy bemutassa a kortárs képzőművészet és szobrászat legjelentősebb hazai alkotóit.
Vizuál

Négy díjat nyert Los Angelesben Szajki Péter filmje

New York után Los Angelesben is díjazták Szajki Péter Most van most című alkotását. A film a Los Angeles Film Awardson a legjobb elbeszélő nagyjátékfilm és a legjobb romantikus vígjáték kategóriájában nyert, míg Tompos Kátya a legjobb színésznő, Mohai Tamás pedig a legjobb férfi főszereplő különdíját díját vehette át.
Plusz

Állami gondozott fiatalokon segít a Magyar Művészeti Akadémia egyik legsikeresebb ösztöndíjas projektje

2021 szeptemberétől intézményesített formában működik tovább az a kezdeményezés, melyet Czikora István László a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasaként kezdett el 2018-ban. A projekt idén egy háromnapos táborral zárul, ám a munka ezzel nem ér véget: a művészeti foglalkozás ezután is a gyerekek mindennapjainak része lesz.
Jazz/World

A dal a miénk! – LGT-slágerek a Csík Zenekar előadásában

A közel 120 perces produkció egyedülálló látványtechnikával, mégis igazi Csík zenekaros környezetben varázsolja a színpadra az ötvenéves LGT dalait augusztus 6-án a Margitszigeti Színházban.
Színház

Nemzetbiztonságra hivatkozva vizsgálják az orosz színházi előadásokat

Vlagyimir Putyin elnök rendeletben adott utasítást az orosz állami színházakban játszott előadások vizsgálatára.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Ingyenesen lesz látogatható a Mesterségek Ünnepe

Az ország legnagyobb népművészeti fesztiválja augusztus 20-tól 22-ig várja a látogatókat a Budai Várban új helyszínen, a Kapisztrán tértől a Szentháromság térig.
Plusz ajánló

Katlanfal – közösségi alkotás, amíg hely van!

Mindenki otthagyhatja a kéznyomát a napokban zajló Ördögkatlan fesztiválon a látogatók számára kialakított közösségi falon.
Plusz magazin

Állami gondozott fiatalokon segít a Magyar Művészeti Akadémia egyik legsikeresebb ösztöndíjas projektje

2021 szeptemberétől intézményesített formában működik tovább az a kezdeményezés, melyet Czikora István László a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasaként kezdett el 2018-ban. A projekt idén egy háromnapos táborral zárul, ám a munka ezzel nem ér véget: a művészeti foglalkozás ezután is a gyerekek mindennapjainak része lesz.
Plusz ajánló

Sokszínű közösségi programok a Ars Sacra Fesztivál műsorában

Elvezethet a művészet a hithez? Képes megszólítani és átalakítani minket a művészet? A hit beszűkít, vagy új perspektívát kínál kulturális kincseink átéléséhez, értelmezéséhez?
Plusz ajánló

A felújított Rumbach utcai zsinagóga a Zsidó Kulturális Fesztivál új helyszíne

„Éljük át újra!” - mottóval öt helyszínen, több mint húsz programot kínál a Zsidó Kulturális Fesztivál augusztus 22. és 30. között Budapesten. A fesztivál új helyszíne a felújított Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga lesz.