Plusz

Úgy érzem, egy angyal száll közénk

2014.12.23. 18:54
Ajánlom
December 26-án és 27-én egy feledhetetlen karácsonyi estet tölthet el Fischl Mónikával, Vadász Dániellel, Tóth Verával és vendégeikkel a Pesti Vigadóban. A koncertről Fischl Mónikával beszélgettünk.

- Hogyan jött a közös koncert ötlete Tóth Verával?

- Nagyon szeretem nézni a jó tehetségkutató versenyeket, megdöbbentő, mennyi talentum van ebben az icipici országban. Most természetesen a Virtuózok a favorit, mert végre a komolyzenéről is kiderült, hogy nem egy befogadhatatlanul nehéz valamiről van szó - egy igazi értékteremtő műsor. Tóth Verát az X-Faktorból ismertük meg, ahogy Radics Gigit is.

- A fővárost ellepik ebben az időszakban a karácsonyi koncertek. Miben lesz ez az este más?

- Talán annyiban lesz más, hogy bensőséges, családias légkört szeretnénk teremteni. Ebben közreműködik majd az is, hogy a Magyar Rádió gyerekkórusa is fellép, és hogy olyan vendégeket hívtunk.meg, akik igazán szerethetők és fontosak, nemcsak szakmaileg, hanem személyesen is. Ilyen lesz például Peller Károly kollégánk az Operettszínházból, aki egyfajta házigazdája lesz az estének.

- Kodály, Mendelssohn vagy épp Rachmanyinov művei mellett olyan dalok is felszólalnak majd, mint a Happy Day vagy a White Christmas. Mi alapján válogatták össze a felcsendülő műveket?

- Mindenki a számára legkedvesebb zenéket választotta magának. Az én szívem csücske például, amit már régóta szerettem volna elénekelni a karácsony dalok közül, az Adam Adolphe Holy night c. dala. Mindig úgy érzem, hogy egy angyal száll közénk, amikor ezt a zenét hallom

- A koncertnek a nemrégiben megnyitott Vigadó ad otthont. Fűződik a esetleg valamilyen különleges emléke a helyhez?

- A Vígadóhoz kötődik az egész gyerekkorom, hiszen a Magyar Rádió Gyerekkórusának tagjaként minden évben a kórussal itt énekeltünk karácsonykor. Akkoriban még hegedültem, és volt szerencsém ezeket a karácsonyi dalokat kis gyerekzenekarban is eljátszani. Botka Valéria és Csányi László meghatározó emberek voltak az életemben, zenei fejlődésemben - ők voltak akkor még a kórus vezetői. Az, hogy most szintén fellép a gyerekkórus, számomra fontos dolog, s remélem, ők is szép emlékként fognak visszaemlékezni erre az időszakra felnőttkorukban.

- Az estet december 26-án és 27-én rendezik meg, többek között férje, Vadász Dániel közreműködésével. Marad idejük az ünnepekre is?

- A Szentestét szűk családi körben töltjük nálunk Szentendrén, anyukámékkal, húgomékkal. Másnap utazunk párom családjához Püspökladányba, de este mar jövünk haza,hisz másnap koncert.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Klasszikus

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Jazz/World

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz nyár

A júliusi Fidelio már a polcokon van

Az ingyenes programmagazinban a júliusi eseménynaptár mellett megtalálja Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, gasztro ajánlatunkat, valamint számos interjút, többek között Dragomán György íróval és Szabó Balázs zenésszel. Lapozzon bele online!
Plusz veszprémfest

Újra opera Veszprémben

Erős programmal várja közönségét az idén 15. évét ünneplő VeszprémFest.
Plusz kult50

Kiderült, kik ők: Íme a kultúra 50 arca 2018-ban

Megvan A kultúra 50 arca. A legújabbak. A Fidelio 2018-as KULT50 kiadványát június 7-én délelőtt mutatták be a Rózsavölgyi Szalonban. A lap először 2017-ben jelent meg, akkor a hazai kultúra másik 50 arca szerepelt benne. Az új névsor alább olvasható.
Plusz gasztro

Eper minden mennyiségben!

Az eper, szamóca vagy egyes tájakon szeder névre hallgató, a rózsafélék családjába tartozó tavaszi gyümölcs sokak kedvence. Ehetjük magában, de számtalan módon elkészíthetjük, ezek közül válogattunk most néhány szokatlan receptet és eperrel kapcsolatos érdekességet.
Plusz ajánló

Erős kezdés: ősbemutatóval, Blahalouisiana szimfonik koncerttel és egy kortárs drámával indítja az évadot a Kultkikötő

Június 22-én, pénteken az Anyám, a nyolcadik kerület! című előadás ősbemutatójával, valamint a Heisenberg című darabbal nyitja meg az idei, szám szerint 13. évadát a Kultkikötő.