Plusz

Úgy érzem, egy angyal száll közénk

2014.12.23. 18:54
Ajánlom
December 26-án és 27-én egy feledhetetlen karácsonyi estet tölthet el Fischl Mónikával, Vadász Dániellel, Tóth Verával és vendégeikkel a Pesti Vigadóban. A koncertről Fischl Mónikával beszélgettünk.

- Hogyan jött a közös koncert ötlete Tóth Verával?

- Nagyon szeretem nézni a jó tehetségkutató versenyeket, megdöbbentő, mennyi talentum van ebben az icipici országban. Most természetesen a Virtuózok a favorit, mert végre a komolyzenéről is kiderült, hogy nem egy befogadhatatlanul nehéz valamiről van szó - egy igazi értékteremtő műsor. Tóth Verát az X-Faktorból ismertük meg, ahogy Radics Gigit is.

- A fővárost ellepik ebben az időszakban a karácsonyi koncertek. Miben lesz ez az este más?

- Talán annyiban lesz más, hogy bensőséges, családias légkört szeretnénk teremteni. Ebben közreműködik majd az is, hogy a Magyar Rádió gyerekkórusa is fellép, és hogy olyan vendégeket hívtunk.meg, akik igazán szerethetők és fontosak, nemcsak szakmaileg, hanem személyesen is. Ilyen lesz például Peller Károly kollégánk az Operettszínházból, aki egyfajta házigazdája lesz az estének.

- Kodály, Mendelssohn vagy épp Rachmanyinov művei mellett olyan dalok is felszólalnak majd, mint a Happy Day vagy a White Christmas. Mi alapján válogatták össze a felcsendülő műveket?

- Mindenki a számára legkedvesebb zenéket választotta magának. Az én szívem csücske például, amit már régóta szerettem volna elénekelni a karácsony dalok közül, az Adam Adolphe Holy night c. dala. Mindig úgy érzem, hogy egy angyal száll közénk, amikor ezt a zenét hallom

- A koncertnek a nemrégiben megnyitott Vigadó ad otthont. Fűződik a esetleg valamilyen különleges emléke a helyhez?

- A Vígadóhoz kötődik az egész gyerekkorom, hiszen a Magyar Rádió Gyerekkórusának tagjaként minden évben a kórussal itt énekeltünk karácsonykor. Akkoriban még hegedültem, és volt szerencsém ezeket a karácsonyi dalokat kis gyerekzenekarban is eljátszani. Botka Valéria és Csányi László meghatározó emberek voltak az életemben, zenei fejlődésemben - ők voltak akkor még a kórus vezetői. Az, hogy most szintén fellép a gyerekkórus, számomra fontos dolog, s remélem, ők is szép emlékként fognak visszaemlékezni erre az időszakra felnőttkorukban.

- Az estet december 26-án és 27-én rendezik meg, többek között férje, Vadász Dániel közreműködésével. Marad idejük az ünnepekre is?

- A Szentestét szűk családi körben töltjük nálunk Szentendrén, anyukámékkal, húgomékkal. Másnap utazunk párom családjához Püspökladányba, de este mar jövünk haza,hisz másnap koncert.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Vidnyánszky Attila: Vecsei H. Miklós a saját elképzeléseit is megvalósíthatja a Nemzeti társulati tagjaként

A Nemzeti Színház oldalán megjelent interjúban ismertette a következő évaddal kapcsolatos terveket Vidnyánszky Attila. Az intézmény vezérigazgatója saját Marx-rendezésének tervéről is beszélt.
Színház

Visszakérhetik vagy az alapítványnál hagyhatják pénzüket a Tompos Kátya gyógykezelését támogatók

A gyűjtést szervező Fábián Juli Emlékalapítvány közleményben tájékoztatta az adományozókat, hogy a színésznő halála után mi lesz a sorsa az általuk felajánlott összegnek.
Klasszikus

Koncerttel zárul az Eötvös Alapítvány mesterkurzusa

A hallgatók koncertjével ér véget június 15-én a BMC-ben az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány Eötvös 80 című mesterkurzusa, amelynek tervezésében a márciusban elhunyt zeneszerző is részt vett még.
Színház

Összefogás indul a független színházakért és társulatokért

Támogatási kampányt indítanak és közösségi gyűjtést szerveznek a független színházak és társulatok finanszírozásának megsegítésére június 12-étől július 31-ig. Az eSzínház kezdeményezéshez elismert színészek, rendezők, írók és dramaturgok is csatlakoznak.
Plusz

Elmarad a zalai Margófeszt

A szervezők azzal indokolták a döntést, hogy elegendő támogatás hiányában nem képesek biztosítani azt a színvonalat és minőséget, amit a Margótól elvárhatnak a résztvevők.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz ajánló

Fedezze fel a napforduló varázslatát a Pesti Vigadóban!

Felejthetetlen kalandra invitálja az érdeklődőket június 21-én 20 órától a Pesti Vigadó, ahol egy különleges épülettörténeti séta keretei közt élvezhetjük a város és az épület éjszakai hangulatát.
Plusz ajánló

20 éve az Európai Unióban, 10 éve a Kreatív Európa programban

A Kreatív Európa Iroda 2024. június 25-én az Európa Pontban tartja a 2021-2023-as időszak nyertes magyar pályázatait bemutató eseményét.
Plusz hír

Színházi és filmes képzés indul Pécsett a fővárosi SZFI-vel együttműködésben

Színház- és Filmművészeti Intézetet alapítanak a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán. A 2025 őszre tervezett szakindításokat 2 osztatlan képzés, 2 alapszak, 6 magyar nyelvű és 2 angol nyelvű szakirány, valamint további 12 szakirányú továbbképzés létrehozásával tervezték meg.
Plusz hír

Elmarad a zalai Margófeszt

A szervezők azzal indokolták a döntést, hogy elegendő támogatás hiányában nem képesek biztosítani azt a színvonalat és minőséget, amit a Margótól elvárhatnak a résztvevők.
Plusz ajánló

Június végén kezdődik a Magyar Tavak Fesztiválja

A kultúrát, a sportot és a természet szépségeit ötvöző nyári fesztivál immár negyedik alkalommal szervez mindhárom nagy magyarországi tóhoz programokat. Az első hétvégét június 28-án és 29-én a Velencei-tónál rendezik meg.