Plusz

Új magyar nyelvű albummal jelentkezik a Mandoki Soulmates

2022.11.17. 10:10
Ajánlom
December 2-án a Magneoton kiadó gondozásában jelenik meg a Mandoki Soulmates Bartók Béla inspirálta új albuma, Magyar képek címmel. A rocklemez nemcsak a legkiválóbb zenészekkel és énekesekkel elkészített felvétel, hanem egy üzenet a jelenlegi vészterhes időkben az egész társadalom számára.

Az alábbi cikk szponzorált tartalom, nem a Fidelio szerkesztőségének tagjai írták.

2019 őszén jelent meg kimagasló sikerrel angol nyelven a Hungarian Pictures című album, mely Németországban illetve Magyarországon is hatalmas aranylemezes elismerést aratott – első helyezett lett a MAHASZ listáján –, majd ezt követte 2021-ben a világszerte megjelent változata, Utopia for Realists címmel. A Bartók Béla munkásságára épülő Magyar képek inspirálta progresszív rock muzsikát a Mandoki Soulmates ikonikus prog rock-jazz együttesek zenekarvezetőiből álló világhírű művészek biztosítják. A rockalbum 

izgalmas örömzene és kiforrott, határozott állásfoglalás az emberi értékek mellett

 – holosztikus élményt biztosítva a hallgatóknak.

Mandoki_Soulmates_Budapest_Soulmates_Al-Di-Meola_Greg-Lake_Peter-Maffay_Bobby-Kimball_Chaka-Khan_Jack-Bruce_John-Helliwell_Chris-Thompson_Bill-Evans_Randy-Brecke-143011.jpg

Mandoki Soulmates (Fotó/Forrás: Green Stage Production)

Huszonöt évvel ezelőtt jelent meg először magyar nyelven Mandoki Soulmates-album legendás magyar énekesekkel: Zorán, Charlie, Demjén Ferenc, Somló Tamás, Cserháti Zsuzsa  és természetesen az angol-amerikai „lélektársak” részvételével. A mostani albumon 19 különleges dal található, melyek szövegei aktuálisabbak, mint valaha: mondanivalójuk a jelenlegi, globális helyzeten gondolkodtat el, kiemelve az emberi értékeket.

A világhírű Mandoki Soulmates idén 30 éves jubileumot ünnepel,

alapítója a Németországban és tengeren túl is népszerű Leslie Mandoki. A zenész Budapesten született, jelenleg Németországban és Kaliforniában él. 1975-ben, a Simpson család későbbi hollywoodi alkotójával Csupó Gáborral és Bencker Szücs László barátaival egy alagúton keresztül menekültek el a kommunista diktatúra elől. A külföldön megélt kezdeti kihívások és megmérettetések után Leslie komoly nemzetközi karriert futott be, művészileg és a társadalmi életben is egyaránt.

Mandoki_Soulmates_-_Brass_Section_02_05-143522.jpg

Mandoki Soulmates (Fotó/Forrás: Green Stage Production)

A Starnberg-i tó partján fekvő stúdióját 40 éve alapította, ahol azóta is

olyan zenei legendákkal dolgozik együtt, mint például  Phil Collins, Lionel Richie vagy Jennifer Rush.

Leslie ebben a stúdióban alkotta meg az FC Bayern himnuszait, és már több mint húsz éve az Audi–VW–Porsche zenéit. Itt zenésítette meg a Bibliát, ami huszonnégy cd formájában jelent meg a leghíresebb német színészek közreműködésével, valamint ebben a stúdióban születtek Disney-filmek és sok német és amerikai tévé- és játékfilm zenéje is, továbá Angela Merkel kampánydala is.

Leslie Mandokit szabadelvű, de állást foglaló, hídépítő művészként tartják számon világszerte. A zenész töretlenül büszke magyarságára, szülőhazája iránti szeretete és tisztelete, a művészet és a közönséggel szembeni alázata, a szabad alkotás vágya egész életében elkíséri.

LeslieMandoki-Portrait30-143648.jpg

Leslie Mandoki (Fotó/Forrás: Green Stage Production)

A Magyar Képek című album nemcsak a legkiválóbb zenészekkel és énekesekkel elkészített felvétel, hanem egy ügy, üzenet az egész társadalom számára a mostani vészterhes időkben. A magyar szövegeket Kovács Ákos, Horváth Attila és Leslie Mandoki írta, Mandoki eredeti angol szövegeit követve: Az élet úgy hozta, hogy eddig csak angolul és néha németül írtam a dalszövegeimet a zenémhez, kivéve az Ahol születtem című dalt huszonöt éve, de

most a szikra tüzet gyújtott bennem és ezúttal neki mertem rugaszkodni és magyarul írni,

abból, ami bennem eredetileg angolul született meg. Az itthoni művészek Charlie barátom mellett Ákos, Caramel, Mező Misi, Pápai Joci, Szakcsi Lakatos Béla mesterem, tanárom, barátom, aki sajnos már az égi Soulmates-ben muzsikál, Takáts Tamás és nem utolsó sorban a csodálatos Zséda is szerepelnek az albumon, a Mandoki Soulmates világhírű zenészei pedig, akik összesen több mint 35 Grammy-díjjal rendelkeznek: Ian Anderson, Al Di Meola, Bobby Kimball, Richard Bona, Mike Stern, Randy Brecker, Till Brönner, John Helliwell, Bill Evans, Cory Henry, Nick Van Eedetony Carey, Jesse Siebenberg és Steve Bailey. És persze jómagam és Júlia lányom" – nyilatkozta Mandoki az új album kapcsán.

A lemez december 2-tól megvásárolható az ország összes, releváns cd-ket árusító boltjában és üzlethálózatán keresztül, illetve elérhető lesz az összes digitális platformon.

Támogatott tartalom.

Fejléckép: A Mandoki Soulmates 2017-ben a Budapest Parkban (Forrás: Green Stage Production) 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

„Lise Meitner nagy tisztelője vagyok” – a Nobel-díjas Krausz Ferenc a Rózsavölgyi új bemutatóján járt

Herendi Gábor rendezésében mutatta be két nagyformátumú ember és különleges tudós, az „atombomba atyja és anyjaként” emlegetett Otto Hahn és Lise Meitner szenvedélyes párviadalát február 16-án a Rózsavölgyi Szalon.
Zenés színház

A Manon Lescaut-t adja elő a Nemzeti Filharmonikusok a Müpában

Puccini operája hangzik el a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar következő koncertjén, a Manon Lescaut-t Vashegyi György vezényli és Káel Csaba rendezi.
Plusz

„Jön a szép kikelet” – megjelent a márciusi Fidelio

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. márciusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Könyv

A két macska az önreflexiót jelenti – Kepes András a Lírástudók vendége

A Két macska voltam berobbant a sikerlisták élére, így nem is volt kérdés, hogy Kepes Andrást is meghívjuk podcastunkba. A 75 éves tévés, újságíró most már szinte csak regényírással foglalkozik, és már a következő könyvét tervezi.
Vizuál

Filmvetítéssel emlékeznek Alekszej Navalnijre

A Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál szervezői február 22-én a Cinema City Mammut moziban vetítik le Daniel Roher Oscar-díjas dokumentumfilmjét.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz gyász

Elhunyt Jan Assmann egyiptológus, vallástörténész

A világhírű német tudós nevéhez fűződik egyebek közt a kulturális emlékezet fogalma, amelyet feleségével közösen dolgoztak ki. 2018-ban a Német Könyvkereskedelem Békedíjával tüntették ki.
Plusz ajánló

Drehertől Dreherig – a kőbányai sörgyártás lenyűgöző története

Mi köze a sörnek a boszorkányokhoz? Hogyan kapcsolódnak a Dreherek a martonvásári Beethoven-szoborhoz? Mikor készült az első magyar partyhordó? Egyebek közt erre is választ kaphatunk március 1-jén Sziklainé Lengyel Zsófia előadásán.
Plusz interjú

Ez nem egy egyszemélyes történet – interjú Nagy Judit Évával

Nagy Judit Éva újságíró, kommunikációs és interkulturális tanácsadó hat év alelnökség után lett a Magyar–Kínai Baráti Társaság elnöke tavaly decemberben.
Plusz ajánló

„Jön a szép kikelet” – megjelent a márciusi Fidelio

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. márciusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Plusz ajánló

A vegán táplálkozásról és életmódváltásról tudhatunk meg többet Karalyos Gábor előadásán

A XV. kerület Zöld Jövő Szabadegyetem elnevezésű programjának következő estjén, február 19-én Karalyos Gábor színművésszel, népszerű bloggerrel találkozhat a közönség a Csokonai rendezvényházban.