Plusz

Új magyar nyelvű albummal jelentkezik a Mandoki Soulmates

2022.11.17. 10:10
Ajánlom
December 2-án a Magneoton kiadó gondozásában jelenik meg a Mandoki Soulmates Bartók Béla inspirálta új albuma, Magyar képek címmel. A rocklemez nemcsak a legkiválóbb zenészekkel és énekesekkel elkészített felvétel, hanem egy üzenet a jelenlegi vészterhes időkben az egész társadalom számára.

Az alábbi cikk szponzorált tartalom, nem a Fidelio szerkesztőségének tagjai írták.

2019 őszén jelent meg kimagasló sikerrel angol nyelven a Hungarian Pictures című album, mely Németországban illetve Magyarországon is hatalmas aranylemezes elismerést aratott – első helyezett lett a MAHASZ listáján –, majd ezt követte 2021-ben a világszerte megjelent változata, Utopia for Realists címmel. A Bartók Béla munkásságára épülő Magyar képek inspirálta progresszív rock muzsikát a Mandoki Soulmates ikonikus prog rock-jazz együttesek zenekarvezetőiből álló világhírű művészek biztosítják. A rockalbum 

izgalmas örömzene és kiforrott, határozott állásfoglalás az emberi értékek mellett

 – holosztikus élményt biztosítva a hallgatóknak.

Mandoki_Soulmates_Budapest_Soulmates_Al-Di-Meola_Greg-Lake_Peter-Maffay_Bobby-Kimball_Chaka-Khan_Jack-Bruce_John-Helliwell_Chris-Thompson_Bill-Evans_Randy-Brecke-143011.jpg

Mandoki Soulmates (Fotó/Forrás: Green Stage Production)

Huszonöt évvel ezelőtt jelent meg először magyar nyelven Mandoki Soulmates-album legendás magyar énekesekkel: Zorán, Charlie, Demjén Ferenc, Somló Tamás, Cserháti Zsuzsa  és természetesen az angol-amerikai „lélektársak” részvételével. A mostani albumon 19 különleges dal található, melyek szövegei aktuálisabbak, mint valaha: mondanivalójuk a jelenlegi, globális helyzeten gondolkodtat el, kiemelve az emberi értékeket.

A világhírű Mandoki Soulmates idén 30 éves jubileumot ünnepel,

alapítója a Németországban és tengeren túl is népszerű Leslie Mandoki. A zenész Budapesten született, jelenleg Németországban és Kaliforniában él. 1975-ben, a Simpson család későbbi hollywoodi alkotójával Csupó Gáborral és Bencker Szücs László barátaival egy alagúton keresztül menekültek el a kommunista diktatúra elől. A külföldön megélt kezdeti kihívások és megmérettetések után Leslie komoly nemzetközi karriert futott be, művészileg és a társadalmi életben is egyaránt.

Mandoki_Soulmates_-_Brass_Section_02_05-143522.jpg

Mandoki Soulmates (Fotó/Forrás: Green Stage Production)

A Starnberg-i tó partján fekvő stúdióját 40 éve alapította, ahol azóta is

olyan zenei legendákkal dolgozik együtt, mint például  Phil Collins, Lionel Richie vagy Jennifer Rush.

Leslie ebben a stúdióban alkotta meg az FC Bayern himnuszait, és már több mint húsz éve az Audi–VW–Porsche zenéit. Itt zenésítette meg a Bibliát, ami huszonnégy cd formájában jelent meg a leghíresebb német színészek közreműködésével, valamint ebben a stúdióban születtek Disney-filmek és sok német és amerikai tévé- és játékfilm zenéje is, továbá Angela Merkel kampánydala is.

Leslie Mandokit szabadelvű, de állást foglaló, hídépítő művészként tartják számon világszerte. A zenész töretlenül büszke magyarságára, szülőhazája iránti szeretete és tisztelete, a művészet és a közönséggel szembeni alázata, a szabad alkotás vágya egész életében elkíséri.

LeslieMandoki-Portrait30-143648.jpg

Leslie Mandoki (Fotó/Forrás: Green Stage Production)

A Magyar Képek című album nemcsak a legkiválóbb zenészekkel és énekesekkel elkészített felvétel, hanem egy ügy, üzenet az egész társadalom számára a mostani vészterhes időkben. A magyar szövegeket Kovács Ákos, Horváth Attila és Leslie Mandoki írta, Mandoki eredeti angol szövegeit követve: Az élet úgy hozta, hogy eddig csak angolul és néha németül írtam a dalszövegeimet a zenémhez, kivéve az Ahol születtem című dalt huszonöt éve, de

most a szikra tüzet gyújtott bennem és ezúttal neki mertem rugaszkodni és magyarul írni,

abból, ami bennem eredetileg angolul született meg. Az itthoni művészek Charlie barátom mellett Ákos, Caramel, Mező Misi, Pápai Joci, Szakcsi Lakatos Béla mesterem, tanárom, barátom, aki sajnos már az égi Soulmates-ben muzsikál, Takáts Tamás és nem utolsó sorban a csodálatos Zséda is szerepelnek az albumon, a Mandoki Soulmates világhírű zenészei pedig, akik összesen több mint 35 Grammy-díjjal rendelkeznek: Ian Anderson, Al Di Meola, Bobby Kimball, Richard Bona, Mike Stern, Randy Brecker, Till Brönner, John Helliwell, Bill Evans, Cory Henry, Nick Van Eedetony Carey, Jesse Siebenberg és Steve Bailey. És persze jómagam és Júlia lányom" – nyilatkozta Mandoki az új album kapcsán.

A lemez december 2-tól megvásárolható az ország összes, releváns cd-ket árusító boltjában és üzlethálózatán keresztül, illetve elérhető lesz az összes digitális platformon.

Támogatott tartalom.

Fejléckép: A Mandoki Soulmates 2017-ben a Budapest Parkban (Forrás: Green Stage Production) 

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

„Nem akarom elszpoilerezni a saját könyvemet!” – Mészáros Dorka a Lírástudók vendége

A fiatal író ifjúsági regények szerzőjeként kezdte karrierjét, most már felnőtteknek ír. Lendületes, vérfagyasztó krimije megjelenése alkalmából látogatott el a Lírástudók stúdiójába, ahol Grisnik Petra kérdezte.
Plusz

Tóth Krisztina, Székely Csaba és Erdős Virág kéziratára is lehet licitálni a Freeszfe aukcióján

A Freeszfe januárban ünnepli megalakulásának második évfordulóját. A támogatóik – színművészek, rendezők, írók, televíziós személyiségek, képzőművészek –felajánlásaiból az Egyesület online jótékonysági aukciót rendez december 17-én.
Vizuál

Elhúzza az aranycsíkot a legújabb Kolodko-mini

Satuba fogott Rejtő-kötet és egy 14 karátos kisautó szerepel azokon a képeken, amelyeket Kolodko Mihály osztott meg közösségi oldalán.
Színház

Deficit – Csurka István darabja a Vigadóban

December 5-én, a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaraszínpadán tekinthetjük meg a Zentai Magyar Kamaraszínpad vendégelőadását, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Szilágyi Tibor rendezésében.
Vizuál

Wahorn András és Töttös Kata a Csokonaiban

A XV. kerületi Beszélgetések szabadon-program következő alkalmán, december 2-án egy különleges művészházaspár, Wahorn András és Töttös Kata lesz Benyó Rita vendége a Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház kávézójában. A beszélgetést követően rendhagyó tárlatvezetést tart a művészpár Ketten a végtelenbe című közös kiállításukon.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Rúzsa Magdi és Trokán Nóra is sütit árul az autistákért – Közös gyűjtésbe kezd az Együtt az Autistákért Alapítvány és az Autistic Art Alapítvány

Egyedülálló összefogással segíti az Együtt az Autistákért Alapítvány és az Autistic Art Alapítvány tizenegy autista lakóotthon téli működését. Közös gyűjtésbe kezdenek, hogy az autisták számára megfelelő környezetet biztosító, civil fenntartású lakóotthonok rezsiszámláinak kifizetését támogassák.
Plusz hír

Anna Netrebko, Norah Jones, Alvaro Soler és Mariza is fellép a huszadik VeszprémFesten

2023-ban 20 éves a VeszprémFest. A két évtizedes prémium zenei fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt zenei rendezvényeként fennállásának egyik legváltozatosabb programjával ünnepel, július 12. és 16. között.
Plusz ajánló

Rajzolj nekem! – Iskolai könyvtáraknak segít a Pagony jótékonysági eseménye

December 17-én nyolc ismert pagonyos illusztrátor vár minden előzetesen regisztrált érdeklődőt a Bakáts Pagony mellet található Pagony Cafe-Dióba, hogy egyedi rajzokat készítsen az odalátogatóknak. A támogatásból befolyt összeggel a kiadó ebben az évben az iskolai könyvtárakat támogatja.
Plusz ajánló

Ajándék testnek és léleknek a Városmajori Szabadtéri Színpad adventi kínálatában

Ahogy nincs jóllét minőségi élelmiszerek nélkül, nincs teljes harmónia sem minőségi idő eltöltése nélkül. A Városmajori Színpad idei, karácsonyi ajándékcsomagjainak megvásárlásával az érdeklődők most a kultúrát és egyben a hazai kistermelőket is támogathatják.
Plusz hír

Für Anikó, Mácsai Pál és Őze Áron is szaval a kisföldalatti megállóiban

Advent első vasárnapjától huszonnyolc napon át huszonnyolc ünnepi hangulatú magyar vers szólal meg neves művészek előadásában a kisföldalatti megállóiban. Az első verset – Aranyosi Ervin: Advent - első gyertya című költeményét – november 27-én hallhatta az utazóközönség, Korhecz Imola előadásában.