Plusz

Újévi koncert Miskolcon – vízkereszt után

Nem egészen egy héttel a naptári évkezdet után tartotta hagyományos újévi koncertjét a Miskolci Szimfonikus Zenekar.

Kovács László művészeti vezető, az estek karmesterének előzetes nyilatkozata szerint a korábbiakhoz képest a paletta színesítésére törekedtek, és a Strauss-művek közé hazai, illetve hazánkban is népszerű zene- és énekszámokat is beiktattak a 2012. január 6-7-8-án tartotta hangversenyek műsorrendjébe a Miskolci Nemzeti Színházban.

Az ötlet jónak bizonyult: Jó hangulatú, vidám produkciót sikerült létrehozni, hálás közönséggel. Elsőként Suppé A szép Galathea című operájának nyitánya csendült fel, majd Kovács Sándor lépett a közönség elé, és a továbbiakban ő konferálta fel az egyes blokkok műsorszámait sok humorral, aktualitással fűszerezve. Ezenközben kis népszerűsítő ismertető tevékenységet is végzett mind a Miskolci Nemzeti Színház, mind pedig a koncerten fellépő vendégművészek - Bordás Barbara és Dolhai Attila, a Budapesti Operettszínház művészei - életpályája vonatkozásában. A koncerten felléptek még Jambrik Lilla és Angyal András hivatásos táncosok is, így szolgálva a zenei "élményszínház" - zene, ének, tánc - együttes átélését a nézők számára.

A Strauss-keringők és -indulók, Brahms-táncok között operett- és musicaláriák hangzottak el Kálmán Imre A cirkuszhercegnő, Huszka Jenő Erzsébet című operettjéből valamint Frank Wildhorn Rudolf és Claude-Michel Schönberg Nyomorultak című musicaljéből. Ezen kívül régi magyar filmek - Egy csók és más semmi, Meseautó, Hyppolit a lakáj - slágereit énekelték a fiatal énekesek. A duetteket és a szimfonikus zeneszámokat is jól kiegészítette a táncosok produkciója. A legmeglepőbb Brams VI. Magyar táncára előadott koreográfiájuk volt, mely latinos jellegével is illett a zenéhez.

Ez a koncert "útlevél" nélkül, határainkon belül megtekinthető volt. Nem kellett hozzá idegennyelvtudás, nem kellettek méregdrága ruhák és ékszerek, csak a zene és az előadók, a színház "illatának" szeretete. Kellemes évindító volt, muníció a dolgos-gondos hétköznapokhoz. A zenekart, az énekeseket, táncosokat többször visszatapsoltuk. Mi is szívesen visszatérünk. Jövőre vagy akár előbb is...

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Több ezer aláíró követeli Demeter Szilárd lemondását

Miután holokausztrelativizáló publicisztikát közölt Soros György nevének tízszeri említésével az Origón, számos szervezet és ismert értelmiségi lemondásra szólítja fel a PIM főigazgatóját
Klasszikus

Online koncertek a Filharmónia Magyarországtól

A 17 éves zongorista Bach, Beethoven és Schumann műveit adja elő a pécsi Kodály Központban. A Filharmónia Magyarország közvetítéseit ajánljuk.
Könyv

„Szégyen és gyalázat” – Írók reagáltak Demeter Szilárd publicisztikájára

Kepes András lemondta a PIM-ben megrendezendő könyvbemutatóját, Vámos Miklós melegebb éghajlatra küldte Demeter Szilárdot, Dragomán szégyennek és gyalázatnak nevezte az esetet. Felbolygatta a szakmát a PIM főigazgatójának írása.
Könyv

Nem meneszti a kormány Demeter Szilárdot az origós írás miatt

Arról kérdeztek az ellenzéki képviselők, hogy menesztik-e a Demeter Szilárdot a holokausztrelativizáló publicisztika miatt.
Színház

Vecsei H. Miklós arról beszélt, miért búcsúzott el a Vígszínháztól

„Leszek én még vígszínházi tag” – mondta a Rózsavölgyi Szalon Mi jár a fejedben című műsorában Vecsei H. Miklós, akinek a neve hosszú évekre egybeforrt Nemecsekével. Most ír, rendez, zenél és újratervez.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz müpa

Az adventi időszakban minden nap új tartalommal ajándékozza meg közönségét a Müpa

December 1. és 24. között mindennap egy-egy bármikor elérhető digitális tartalommal – podcasttel, playlisttel vagy koncertvideóval – ajándékozza meg közönségét a Müpa.
Plusz gyász

Elhunyt Balázs Fecó

Életének 70. évében elhunyt Balázs Fecó énekes, zenész, zeneszerző – közölte a hírt a család nevében Várkonyi Attila, a Retro Rádió műsorvezetője.
Plusz videó

Maradona énekel

Elhunyt „az isteni Diego”, aki iránt egyenesen vallásos rajongással viseltetnek Argentínában. Híres-hírhedt góljával, legendájának eredetével és egy róla szóló dallal emlékezünk rá, amelyet maga is elénekelt rajongói előtt.
Plusz magazin

Fischer Ádám: Az első csöngetés

Sorozatunkban Budapest díszpolgárai osztják meg velünk a fővároshoz kötődő személyes történetüket. Fischer Ádám karmester, aki 2009 óta a cím birtokosa, elárulta egy kedves szokását, amely kimondottan az Akácfa utcához kötődik.
Plusz videó

Black Friday helyett válaszd a fenntartható életet!

Fogyasztás helyett boldogság, pénz helyett élet! Ezt üzenik ismert művészek, köztük Vecsei H. Miklós, Pokorny Lia és Kollár-Klemencz László.