Plusz

Újra Győrkőc a Vaskakas Bábszínházzal

2022.06.20. 10:30
Ajánlom
A Vaskakas Bábszínház idén 15. alkalommal rendezi meg 2022. július 1-3. között a mára már országos ismertségű Győrkőcfesztivált. „Tíz helyszínen ezer program, zsebpénz nem kell, mert ingyen van” – a szervezők szlogenje idén is teljesül a győrkőcők fővárosában.

A 15. Győrkőcfesztiválon az eddig megszokott mosolygós fénykép helyett a győrkőcök ujjlenyomatukkal válthatják ki a karszalagot, mely „belépő” számukra az előadásokra, a játékok, aktivitások kipróbálásához. Vidám, színes „Győrkőcgaléria" készül a művekből!

A fővároson kívül először a Győrkőcfesztiválon megnyitóján láthatja a közönség a Művészetek Palotája Égigérő muzsika mesekoncertjét, többek között Balla Eszter, Lábas Viki, Gerendás Péter, Csorba Lóci közreműködésével, melyet nagyon várnak a szervezők és a győriek egyaránt.

A további színpadi programok kavalkádjának két fő helyszíne a fesztivál két napján a Radó-sziget északi és déli oldala lesz. A Győrkőcfalu és a Meseváros színpadára érkeznek a magyar báb- és utcaszínházi társulatok, előadók kivételes tehetségű képviselői: Fabók Mancsi és Pályi János, Ziranó Színház és a Langaléta Garabonciások, Nizsai Dániel.

Elhozzák A halhatatlanság országának történetét, A három tölgyfa tündérét és Vitéz Lászlót az elátkozott malommal.

Itt lesznek a Kelekótya haramiák és Babszem Jankó, valamint komédiáznak a Langaléták, és mesélnek Szent Lászlóról és Toldiról. Nem hiányozhat Robin Hood sem, és Pulcinella éneke is színpadra kerül.

Egigeromuzsika-094459.jpg

Égigérő muzsika (Fotó/Forrás: Csibi Szilvia / Vaskakas Bábszínház)

A Győrkőcfesztivál Mesevárosának játékai a képzelet világába juttatják el a gyerekeket olyan interaktív játékokkal, mint a pécsi Bóbita Bábszínház Királyfik és királylányok című aktivitása, a kecskemétiek Tekergő tere, a csodálatos Ludibundus, a kaposvári Bábszíntér Golyózoo-ja, a Felhővadászat, a Bábakukucs, vagy Paprika Jancsi Csúzlizdája Bartha Tónival.

A Dallam tér koncertjei sok műfajt ölelnek át, lesz itt ütőszene a Nagymarosi Ütősökkel, jön Danny Bain Jackkel és Bélával, zenél a MintaPinty és persze a győriek: a vidám Belvárosi Betyárok, a különleges hangzású ToSoDa Projekt. És minden zenélni fog: a régi idők konyhája, a szita, a teknő, a piros lábas, a káposztagyalu, a seprű, kefe, a csengő! Aztán érkezik a Pici Szív Tánczenekar és Grecsó Krisztián, és valamennyien meghallgathatjuk, mi minden fér egy pici szívbe…

Gyorkoc2-094524.jpg

Felhővadászat (Fotó/Forrás: Takács Renáta / Vaskakas Bábszínház)

Igazi összművészeti találkozás lesz ez a fesztivál képzőművészekkel a Fess ligetben, írókkal, költőkkel és illusztrátorokkal a Vers-Játszó-Téren, népzenészekkel és népművészekkel a Győrkőcfaluban.

Álmodhatunk nagyokat a Varázshíd alatt, próbára tehetjük magunkat a Tudóskikötőben, és kipróbálhatjuk a Hullámző Győrkőc Teret, ahol a víz az úr!

Két év szünet után újra Győrkőcfesztivál a Vaskakas Bábszínházzal Győr történelmi belvárosában, a folyópartokon, a Vársétányon – megmutatunk mindent, ami nagyon szép a városban, és telis-tele pakoljuk művészettel!

Győrkőcfesztivál

  • 2022. július 1-3.
  • Győr belvárosában, 12 helyszínen
  • a programok ingyenesek

További részletek a fesztivál honlapján»»

Támogatott tartalom.

Fejléckép: Csermák Zsuzska és Szarka Fedor Guido képzőművészek egy korábbi Fess ligeten (fotó/forrás: Takács Renáta / Vaskakas Bábszínház)

Az ország legnagyobb Mosoly-albuma – beszélgetés Kocsis Rozival a Győrkőcfesztiválról

Kapcsolódó

Az ország legnagyobb Mosoly-albuma – beszélgetés Kocsis Rozival a Győrkőcfesztiválról

Egy győri kislány kinézdigélt az iskolája ablakán a Radó-szigetre, és arról ábrándozott, milyen jó lenne, ha kitiltanák onnan az autókat, sőt talán még a felnőtteket is. Csúszdákat állítanának fel, játékokat: és minden a gyerekeké lenne.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Súlyosan megsérült a Budapesti Operettszínház egyik táncosa a terézvárosi házomlásnál

Június 27-én, a reggeli órákban leomlott egy ház tetőszerkezete a 6. kerületi az Aradi utca és Jókai utca sarkán. A leeső szerkezeti elemek a Jókai utcára zuhantak, maguk alá temetve a Budapesti Operettszínház egyik táncművészét, aki éppen próbára tartott.
Színház

„Kételyek és kétségek visznek előre” – Beszélgetés Blaskó Péterrel

Hamarosan a Nemzeti Színházban is látható lesz Blaskó Péter „családi előadása”, a GRANE – Képzelgések a Peer Gynt nyomán, amelyet lánya, Blaskó Borbála rendezett, és fia is szerepel a Bethlen Téri Színház produkciójában. A színművésszel ősztől Hubay Miklós Ők tudják, mi a szerelem című drámájában is találkozhatunk, Udvaros Dorottya oldalán.
Klasszikus

Új vizekre hajózhatunk a Nemzeti Filharmonikusok új évadában

Régi és új zene, különleges hangszeres művek és egész estés operaprodukciók, beavatókoncertek és kórushangversenyek várják a közönséget a 2022/23-as évadában a Nemzeti Filharmonikusok koncertjein.
Vizuál

Itt születik a zseni – Megnéztük Baz Luhrmann Elvis-filmjét

Ki volt Elvis? És miért lehet fontos nekünk, itt és most? Egyáltalán mit tudunk a Királyról – teszi fel a kérdést Baz Luhrmann rendező, aki hollywoodi szuperprodukcióban dolgozta fel Elvis Presley életét. A vibráló, feszítő, eksztatikus alkotást a nyár egyik legjobb filmjének tartjuk.
Vizuál

Last Minute kiállítások június utolsó hetére

Ezúttal olyan ritkaságszámba menő csoportos és egyéni tárlatokra hívjuk fel a figyelmet, amelyek ezen a héten még megnézhetők. A válogatásban szerepel vadonatúj kiállítótér rég nem látott művésszel, jól ismert galéria 24 kortárs művész munkáját bemutató tárlattal, valamint digitális művészeti triennálé.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz hír

A művészet összeköt – ismét keresik az ország legkiválóbb művészeti mecénásait

Az Art is Business célja, hogy hidat építsen a kulturális és a vállalati szféra között, így ismét pályázatot írtak ki azok számára, akik előmozdították a művészeti és a forprofit világ együttműködését.
Plusz hír

Megnyílik az Óbudai Társaskör kertje a zene- és színházrajongóknak

Egy színházi este, dzsessz és bossa nova, egy kis opera – némi pszichológiával és egy klasszikus zenei koncert várja a közönséget júliusban, amikor az Óbudai Társaskör – Kiskorona7 megnyitja a kertjét a művészetkedvelők számára.
Plusz ajánló

Színházi időutazás az Epreskertben – Jön a Séták Hétvégéje

Kurtizánok, gyilkosok és Piszkos Fred nyomába eredhetünk, bejárhatjuk Gül Baba Türbéjét, vagy éppen az Epreskert meséit nézhetjük meg egyfelvonásos színházi előadás formájában a Séták Hétvégéjén július 1. és 3. között.
Plusz ajánló

Zene és sport már három tó mellett – kezdődik a Magyar Tavak Fesztiválja

Az immár három különböző helyszínen jelentkező programsorozat a hazai és a nemzetközi könnyű-, klasszikus és jazz-zenei élet legnívósabb előadóit hozza el júniusban a Velencei-tó, júliusban a Tisza-tó, augusztusban pedig a Balaton partjára.
Plusz ajánló

Nyári pezsgés a Fidelióval

Megjelent a Fidelio 2022. július-augusztusi száma, benne a fővárosi játszóhelyek és koncerttermek részletes műsorával, könyv-, film- és kiállításajánlókkal, valamint számos szabadtéri színház kínálatával. Keresse az ismert terjesztési pontokon!